X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lipca 2016, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja dziś robię biszkopt z masą i galaretką :) do teog malinki, borówka, truskawki :)
    Zrobiłam 2 bo znajomi mają wpaść i im dam jedno ciacho :) ale u nas wichura ise zerwała. leje, grad pada taki że mam nadzieje, ze autko całe będzie i w dodatku grzmi... brrr... nie lubie, ale przynajmniej tej parówy nie bedzie, bo było dziś 30 stopni!!!!

• A_n_k_a_80 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pirelka wrote:
    Faktycznie moja tetra bez prasowania już po samym praniu widać, że nie najlepszej jakości. Dlatego cieszę się, że mam flanelki, które są cudowne po praniu z Motherhood i to je będe miała na ważniejsze wyjścia okazje, a tetrówki taki to ulewania, czy coś :)

Jak mogee doradzic na gemini jest tetra'lux'i 90/90cm ona po wypraniu jest idealna sa pakowane w paczce po 10 lub 5 szt koszt to jakies 34,99zl jak dobrze pamietam za 10szt.

oar8xzkrz2cmciig.png

klz9df9hkt3kb3im.png

bfarxzdvckdf86xs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lipca 2016, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A no to moj maz tak samo bredzi z tym dochodzeniem....myslalam ze moj juz tylko ma jakies swinskief fanaberie.

a ja nie ubieram ani nie przebieram sie w nic bo nie chce mi sie naweg, bo wiem jak w ciazy w tym wygladam

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 lipca 2016, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na gemini jak chwilowo maja brak w asortymencie laktatora tego Baby ono co byl za 154 zl, to obnizyli cene canpola easy strat ze 174 na 162 zl.

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 lipca 2016, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas cos sie zbiera podejrzanie....hmmm... slonce zaszlo parno sie zrobilo, pewnie zaraz deszcz lunie

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 lipca 2016, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My po wizycie Kuba wazy 2800, no i zaczęło coś się już dziać tak jak myślałam bo od 2 dni nie ciekawie się czuje. Szyjka zrobiła się miękka i pojawiło rozwarcie ale z tego wszystkiego nie spytałam jak duże i czy zewnętrzne czy wewnętrzne. Dostałam sporą dawkę magnezu i no spy. Aby wytrzymać do 13 sierpnia. Dziś wymiarowo wychodzi na 37 tc dr jest bardzo zadowolony. Bo mówi że błąd pomiaru to w 10%. Dostałam już skierowanie na termin 29 sierpnia no ale dr mówi że coś czuje że będzie szybciej. Oby tylko nie wpakował się w kanał rodny bo wtedy o cc mogę zapomnieć

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 lipca 2016, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co faceci są różni, więc proszę nie generalizujmy tak, bo mi osobiście źle się czyta takie obrazy pod ich kontem. Nie róbmy z tego forum wieszania psów na nich. Pewnie zaraz padnie tekst, że jak mi się nie podoba to mam nie czytać, ale każdej z Nas zależy, żeby móc pogadac o wszystkim, no ale na pewnym poziomie. Chyba, że się ze mną nie zgadzacie to wtedy mój problem.

Haneczka u mnie jest jeden szpital z zzo i będę się tam pchała drzwiami i oknami:)

Sophia, nick nieaktualny, martta, nick nieaktualny, haneczka, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 lipca 2016, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksosia u Ciebie to już tak blisko, mi się wydaje, że to dalej tyyle czasu:)

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela
    Nie macie wyjścia ;)
    Musicie przeczekać i dotrwac za co mocno trzymam kciuki! !

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • AJrin Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie jest tak parno i duszno, że zaraz padne kreci mi sie w glowie i nie mam na nic siły jakaś porażka :/ Na szczescie M dzis obiad ogarnia bo zalatwił kartacze od znajomej :)

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haneczka
    Mój szpital robi planowane cięcia po 38 tc
    Córkę miałam w 38+4
    Wtedy również kazali się zgłosić dzień wcześniej. Ale okazało się ze dzień wcześniej zrobili cc :) zawsze to mniej stresu. Koleżanka natomiast z innego miasta zglaszala się na oddział w dniu cesarki. Stąd zamierzam jeszcze te kwestie przedyskutować z gin
    Termin juz ustalony. I to mnie cieszy
    . Mąż dni odlicza (28)
    W moim szpitalu chcą cc robić zanim skurcze się pojawia i zanim dziecko zejdzie do kanału - wtedy łatwiej im ciąć

haneczka lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lipca 2016, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja się staram dzielnie prasować, ale widzę że to wcale nie będzie takie hop-siup i zajmie mi o wiele więcej czasu :/

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LRF
    Sama pamiętam ze tego prania było tak dużo. ..niby prasowanie szlo szybko ale góra ubranek nie chciała maleć :D jak dobrze ze mam to z głowy. Mnie zmeczylo leżenie na lezaczku na działce :) pokój Piotrusia poczeka na weekend. ..na działce porobione. Obzarlam się śliwkami mniam mniam. I to bez ważenia ile :D cukrów nawet nie mierze tyle mojego!

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lipca 2016, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haneczka ja mam cc planowana 5 dni przed terminem. Mam stawić się rano na czczo z badaniami i wtedy tego samego dnia mnie kroja. Tydzień wcześniej mam ktg. Taki jest plan zobaczymy jaki plan ma Kuba. Cieszy mnie fakt ze mam skierowanie.

haneczka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 lipca 2016, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze ale fajnie macie ze juz niekotre z was wiedza kiedy dzidzie przyjda na swiat :)

a mi dzis przyszedl materacyk dla małego, narazie lezy w szafie zpaakowany, bo lozeczko musze dopiero wyprac, a rozlozymy je dopiero we wrzesniu.

Angela date masz ekstra -to dzien urodzin mojej córci! :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 lipca 2016, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wg terminu ustalonego przez mojego lekarza to do porodu mam 2 miesiace 2 tygodnie i 2 dni :D

ale cos czuje ze najdalej do konca wrzesnia bedzie juz po sprawie...takie mam przeczucia :) Jutro zaczynam kolejny nowy tydzien 29+0, i od tego czasu bede liczyc rowne 2 tygodnie do wizyty lekarskiej :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 lipca 2016, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja jutro z gabinetu nie wyjdę, dopóki mi nie powie chociaż przybliżonego terminu cc,
    ostatnio tylko w kółko mówiła, że jeszcze za wcześnie, przecież nie chce pani wcześniaka, a ja się jej dopytuję o tydzień ciąży, a nie że chcę już :/

z resztą jakaś taka niemiła się dla mnie zrobiła, odkąd jej powiedziałam że nie będę rodzić w szpitalu, w którym ona pracuje :/

niby lekarz ok, ale jak im bliżej końcówki tym dziwniej się robi...

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 lipca 2016, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O Angela ciekawe faktycznie co twój Kubuś postanowi :)

Foxiku z tym lekarzem to masz rację bo ja mam też swojego dość i nikomu go nie polecę.

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 lipca 2016, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zakupy na gemini dokonczone, zaplacone wyszlo 600,25 zł. ale temat wyprawki na dobra sprawe mam juz zakoncozny,jeszczcze przescieradla na allegro zamowię i chyba tyle z przyjemnosci :)

no ewentualnie po drodze cos jeszcze dokupie jak mi sie spodoba ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 lipca 2016, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galaretka zjedzona ...mniam, mąż pomył klosze żyrandolów i uciekł na grzyby chyba się boi moich porządkowych pomysłów :)

‹‹ 1706 1707 1708 1709 1710 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ