X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lipca 2016, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja mam wlosy geste ale cienkie i dlugie i wszelkie specyfiki na objetosc nie daja zadnego rezultatu nad czym zawsze ubolewam.... jedyny efekt duzej objetosci daje mi zrobienie calych wlosow karbownicą :)

• marta258 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam włosy gęste i długie ale przed urlopem trochę skróciłam żeby było lżej. Szampon używam ten sam co przed ciążą i z włosami nic się nie dzieje, oby tak zostało do końca ciąży :)

f2wl3e5eeh69r9ad.png
    l22ncwa1wnquuzg4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lipca 2016, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sophia pewnie miala na mysli, ze marudzenie nam sie tu zakradlo :p
    Ja jestem zdania, ze jak sie dba o siebie choc minimalnie, to maz nie powinien mowic takich rzeczy.
    Ale tez trzeba ich zrozumiec, zmieniamy sie, troszke obijamy w domu, tyjemy :p dla nich tez to nie jest normalna sytuacja.
    Ja codziennie mowiesobie, ze zadnego makijazu nie zrobie, bo mi sie nie chce, a potem myje zeby i konczy sie chociac na lekkim podkladzie i tuszu do rzes. Jakos tak dla siebie.
    Jesli chodzi o dbanie o siebie to nie widze roznicy sprzed ciazy, no jedynie depilacja miejsc intymnych, to najwiekszy problem :p

Sophia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 lipca 2016, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale gdyby maz mi tak wprost powiedzial, ze kobiety w ciazy nie sa seksowne, to zle by sie to skonczylo :p
    No kurde, niech chociaz stwarzaja pozory, jatez sie nie czuje jakas sexi z wielkim brzuchem i opuchnieciami, i jestem swiadoma jak wygladam:p ale to tak jakbym w chorobie czy na kacu powiedziala mezowi cos niemilego, gdzie wiadomoze nie od niego zalezy jak wyglada.
    Mysle, ze tu chodzi bardziej o zwyczajny szacunek do siebie nawzajem.

Swoja droga nie wyobrazam sobie facetow w ciazy :p ja juz nawet nie narzekam, bo misie nie chce, tyle mam tych objawow, a oni pewnie marudziliby caly czas : D

bbeczka91 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 lipca 2016, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Violett

Ciezko domyslec sie co autor mial na mysli, ja to tak odebralam :)
    A przeciez po to mamy ta grupe zebysmy mogly sie anonimowo, wirtualnie wspierac w ciezszych chwilach i nawet marudzic czy sie zalic.

bo jak widac zycie codzienne i ciaza nie sa uslane rozami :)

P.s ja smaze nalesniki dawno nie robilam :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 lipca 2016, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uff dobra, prasowanie czeka.
    Alw jestem z siebie dumna, wlasnie pralka konczy prac przedostatnie pranie.
    Jutra wlaczam ostatnie i chociaz z tym bedzie koniec :)

Pralyscie kolorowe pieluszki z tetry, flaneli itp. razem np.z przescieradlami i recznikami kolorowymi?
    Bo tak wlasnie planuje, zeby zapelnic pralke.

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 lipca 2016, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Faceci sa za glupi zeby to zrozumiec, bo za duzo w imternecie artykulow czytaja o babach co po porodzie wygladaja jak milion dolarow, i razem z cesarskim cieciem robia sobie plastyke brzucha i odsysanie tluszczu z redukcja celulitu, a pozniej foty wrzucaja miesiac po plrodzie ze niby sex bomby. Olac te mierne istoty najwazniejsze zeby dzieci byly zdrowe a my swoje sobie odbijemy :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 lipca 2016, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarcia no jasne, ale teznie ma co pozealac na marudzenie, ja tam wole jak mi ktos poprawia humor,niz lapie dola ze mna :D

Tez dzis planuje nalesniki, ale ze szpinakiem, mam tylko nadzieje, ze mam jakis jeszcze w zamrazalnku, bo wychodzic juz mi sie nie chce :p

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 lipca 2016, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarcia123 wrote:
    Faceci sa za glupi zeby to zrozumiec, bo za duzo w imternecie artykulow czytaja o babach co po porodzie wygladaja jak milion dolarow, i razem z cesarskim cieciem robia sobie plastyke brzucha i odsysanie tluszczu z redukcja celulitu, a pozniej foty wrzucaja miesiac po plrodzie ze niby sex bomby. Olac te mierne istoty najwazniejsze zeby dzieci byly zdrowe a my swoje sobie odbijemy :)

Haha to niech nam funduja takie cuda, to beda mieli sexbomby miesiac po porodzie :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lipca 2016, 14:05

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeszcze nic nie pralam, wezme sie za to po 10.08 :) bo mi az tak sie nie spoeszy ale w sierpniu wszystkie rzeczy chce miec ogarniete a wrzesien w 9 miesiacu odpoczywac i regenerowac sily zlozycwozek i lozeczko i czekac na synka :)

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja prałam wszystkie pieluszki, oprócz bambusowej razem, nie wiem więc jakby się zachowały podczas prania z np pościelą. Jak prałam ręczniki dla Małego to dorzuciłam dla zapełnienia pralki też nasze ;)

ja poczekam, aż obiad się ułoży, pozmywam i trzeba prasować dalej, dzięki temu że osobno gotuję dzisiaj, mogłam sadzone zrobić tak jak lubię, czyli z wylewającym się żółtkiem, którego mój mąż nienawidzi, dla niego musi być porządnie ścięte :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 lipca 2016, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mój mąż na szczęście już się zderzył z rzeczywistością. Byliśmy jakiś czas temu u ginekolog na wizycie i przyszła jakaś parka z kilku tygodniowym bobasem. Mój się tak patrzy na tą matkę i mówi do mnie po cichu, takie małe dziecku i już w ciąży tak szybko? A ja go oświecam że czasem tak wygląda połogowy brzuszek :P koleżanka też długo zrzucić nie mogła, ludzie ją kilka razy w kolejce przepuszczali w sklepie, a ona korzystała i jeszcze się po brzuchu głaskała ;D

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 lipca 2016, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Apropo jajek ja wlasnie tez sadzone robie takie z wylewajacym sie zoltkiem tak samo jak jajka na kiekko czy jajecznice mniej scisla, a moj maz pierwszych dwoch rodzajow jajek nie lubi a jajecznice mocno scieta wiec jemj robie taka a sobie taka jak lubie.

Brzuch po porodzie to jeszcze w miare a po cc to dopiero ohydnie wyglada przeciete, zszyte a na to nachodzi brzuch i wyglada jak nie powiem co.... z tym najgorzej mi sie bylo pogodzic

• Ulfenstein Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje tetry całkiem niezle sie zachowały po praniu. Zwykle najtańsze z Allegro. Białe.
    Ale dokupiłem tez na gemini grubsze i kolorowe. I tu na grubszych widać ze sa super. Ale kolorowe tez wporzo.

Jesli chodzi o wygląd to ja mam ze sobą problem :/
    Jakos nigdy noe byłam entuzjastka swojej urody. Nie rozumiałam jak sie moe podobać itd. Problemy nastoletnie.
    Potem zaczelam troche zauważać ze rzeczywiscie sie podobam.
    Na codzień sie nie maluje w ogole. Zdarzają mi sie uczulenia.
    Od święta jak sie juz pomaluje (czyli kreska, tusz, jakis róż delikatny) to z reguły robie furtkę.

Ale teraz, w ciazy, wróciło wszystko. Wyglądam wg mnie aseksowanie, brzuch niby mały, śle czuje sie taka rozlazła, niedołężna. Pocę sie jak świnia, sapie i dysze.
    Moj M znosi to dzielnie i wręcz mowi, ze wyglądam ekstra, ze to wszystko znoszę dla jego syna i ze mi jest za to wdzięczny i kocha i w ogole.

Zmieniając temat: na obiad beda kluski śląskie. Z sosem do wyboru: kurkowym albo z suszonych pomidorów (nie zeby mi odbiło, ale mam mało i kurek i pomidorów dlatego robie dwa ;) ja wybiorę który chce, M dostanie drugi ;)
    Na deser galaretka z bita śmietana.

W pt jedziemy do M na wieś. 3h w aucie. Jeszcze nie wiem jak to przeżyje. Dupa mnie boli po 15minutach siedzenia, spojenie po 15minutach chodzenia.
    Zrobiłam sie mega marudna. Sama nie wiem czego chce.

Nie podoba mi sie to wszystko.

Podoba mi sie jak Kostek kopie :)

k0kd3e5emmavzxbk.png
    37+6 - 10/10, 2400g, 51cm.
    20+4 - 400g, 24+4 - 710g, 28+4 - 1050g, 32+5 - 1750g, 35+3 - 2220g, 37+3 - 2450g
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lipca 2016, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maleństwo w 3 tygodnie przybrało pond 600g więc skończony 35 tc daje nam wagę 2500g :)
    Wszystko jest dobrze, czarne myśli mam odganiać i cieszyć się ostatnim miesiącem.
    Mąż ma być cierpliwy i dzielnie znosić upałowe fanaberie :)

Pani doktor aż się głośno śmiała, bo synuś stopy wkładał do buzi i mówi, że to rzadki widok, często stopy są za główką, koło noska, ale rzadko w buzi :)

Mimo opóźnienia godzinnego jestem zadowlona, ale przez to stopy nie pokazał twarzy, więc foci nie mamy :(

Za 2 tygodnie może wychodzić. Położna wróciła z urlopu więc już się czuję "bezpiecznie" :)

Ale miałam stracha, bo przy badaniu recznym lekarka mowi "szyjka krótka", a ja "o matko! on jeszcze 2 tygodnie ma tam siedzieć!". A przy badnaiu komputerowym okazało się, że nic się nie skróciła i dalej ma ponad 3 cm :)

idę robić ciasto z tej okazji! :)

PS - każdy ma prawo się wypowiadać na tym forum, a Sophia nie powiedziała nic złego poza tym, ze weszły SMUTNE tematy. Były już rozmowy na ten temat, kurcze, szanujmy się, bo czasem naprawdę odechciewa się uczestniczyć w niektórych rozmowach. Osobiście robię się zmęczona.
    Nie chciałabym aby grupa się wykruszyła, bo z większością trzymamy sie od początku, właściwie od 2 kresek na teście i naprawdę warto to uszanować.

bisacz, haneczka, violett, martta, kamciaelcia, Pysiaczek89, Sophia, mysza0406, Anulka01, bbeczka91 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 lipca 2016, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nawet mnie nie strasz brzuchem po cc, boję się trochę tego widoku :(
    ogólnie dziś lekko w panikę wpadam, jak pomyślę że zostały dwa tygodnie do ciąży donoszonej..

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 lipca 2016, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulfe, chyba duża częśc kobiet czuje się nieatrkaycjna w ciązy. Jak położna dziś zobacyzła, że przytyłam 4 kg to jej wzrok wprawił mnie w ogromny kompleks. Najbardziej boli, ze w ciuchy sie nie mieszcze i właśnie to pocenie sie :( nie miałam problemów z potem.
    A ostatnio brat mnie zapytał ile przytylam w ciayz, bo od tyłu to taki mały amerykaniec ze mnie :o

Ale duszno...
    Ślę pozytywną energię na resztę dnia! :*

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 lipca 2016, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LRF

Pewnie nie u kazdwj kobiety ten brzuch wyglada tak samo takze u ciebie moze byc nie zle :) u mnie to gak wygladalo przeciete zszyte i na to jakas wiszaca opona fuj! Nie chce myśleć nawdt co bedzie jesli bede musiala miec drugie cc chyba calkiem oszaleje i pojde na plastyke brzucha o.O

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 lipca 2016, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi ta rane pooperacujna myl i pielegnowal maz bo ja powiedzialam ze nie chce tego widziec ani teho nawet nie dotkne, na sama mysl mam ciarki jak sobie przypomne, ale ja to jestem panikara i dla mnie blok operacyjny plus skalpel rowna sie zawal na miejscu k pelne gacie takze wiesz :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 lipca 2016, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam tylko blizny po laparoskopowym wycięciu wyrostka, trzy malutkie na brzuchu, teraz to już będzie taka fest, nie mam jeszcze pomysłu czym ją smarować - zapytam w szpitalu, niby coś o revanolu w żelu wspominali na szkole rodzenia, ale te paskudztwo brzydkie plamy zostawia, a myć to szarym mydłem?

‹‹ 1704 1705 1706 1707 1708 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ