WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Hejz tej strony styczniowka 2016:) ja trochę offtopowo. Ne potrzebuje któraś mamusia wózka? Mam na sprzedaż Expander mondo Black line 2w1 kupiony w Styczniu 2016. Na gwarancji.
Wklejam poniżej link na olx
http://olx.pl/oferta/wozek-expander-mondo-black-line-2w1-okazja-CID88-IDgvvvz.htmlMama Zosi -
nick nieaktualnyPiszecie o zazdrości waszych kilkuletnich pociech to ja wam powiem, że mój syn też potrafi okazać zazdrość a to już dorosły chłopak
Dzisiaj trochę przesadziłam ze sprzątaniem aż mój mąż mnie opieprzył i sama się na siebie zezłościłam a teraz siedzę i boję się ruszać.
Też tyję teraz jak mops -
nick nieaktualnyMi najgorzej po cc to bylo oswic sie z tym ze przez dobre 2 tygodnie maz musial mnie dzwigac bo samemu wstawac praktycznie sie nie da z pozycji lezacej, nic dzwigac nawet dziecka samemu nie powinno sie brac...nie wspomne juz o nosidelku do samochodu czy targaniu wozka.... pierwszy spacer po cc u mnie byl po 2 tygodniach przeszlam 500 m zrobilo mi sie slabo i musielismy zaraz wracac do domu. ale to u kazdego mysle indywidualnie. w dodatku paprala mi sie blizna, po zdjeciu szwoow mi sie otwierala i leciala mi ropa nie chciala sie goic okropne to bylo ;/
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyUlf, dokladnie, kazda z nas czuje sie chyba mniej atrakcyjna.
Ja ostatnio wpadlam na durnowaty pomysl i przymierzylam dwie pary spodni sprzed ciazy, moich ulubionych. Byly lzy, smiech meza i pytanie, czemu sobie to robie :p
Juz nie mam sily dotego, ze tak tyje, a rownoczesnie chce czasem zjesc cos slodkiego, potem sa wyrzuty sumienia :p
I niestety tez duzo rzeczy wokol mnie drazni i wkurza i nie lubie siebie za to, chcialabym juz wrocic do swich emocji, normalnych zachowan j odpalow hormonalnych tylko raz w miesiacu.
Ale dokladnie tak jak piszesz, kopanie Jasia mi sie bardzo podoba i daje jakas sile i pewnosc, ze bedzie dobrze i wszystko sie ulozy -
Ksosia, duże dzieciątko gratuluję
Jejku zaraz zaczną się donoszone ciąże, porody. Pamiętam jak to przeżywałam za pierwszym razem.
Dziewczyny, nie wiem, czy któraś z Was planuje rodzić w Trzebnicy (dolnośląskie), ale jeśli tak, to może wiecie coś na temat planowanej cesarki właśnie w tym szpitalu?
A pozostałe dziewczyny z cc pytam o to, jak to jest w Waszych szpitalach. Kiedy stawiacie się na "oględziny", na ile przed terminem ustalają cc - tydzień/ dwa przed? Kompletnie nie wiem czego się spodziewać.
I czy słyszałyście coś na temat jonogramu który powinno się (niby) wykonać przed planowanym cc? -
Hihi
A mi mąż na działce właśnie powiedział ze ślicznie wyglądam
Ze nawet z przodu ciąży nie widać. Tylko jak się patrzy na mnie z boku
A po cc nie narzekam. Brzuch na cięcie nie nachodzil. Został tyci balonik nad blizna. 5 dni w szpitalu. Na 6 dobę wyjazd z dzieckiem do kardiologa. Na 13 dobę wyjazd ponad 100 do kardiologa. Leciało ze mnie. Szwy rozpuszczalne. Szybko się goilo. Mogę sobie życzyć drugiego takiego cięciaSophia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyHaneczka, Trzebnica to jedna z moich opcji
Chce sie umowic na zwiedzanie i pogadac, nie wiem jeszcze nic.
Slyszalam tylko calkiem fajn opinie, ze ladne pokoje, nie ma tloku, polozne pomagaja i chetnie zajmuja sie maluszkami, bo nie ma tam takiego oblozenia zazwyczaj.
Ale jak dowiesz sie czegos wiecej to chetnie poslucham
A cc nie mam wskazania, ale i tak chcialabym podpytac jak to jest. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnysarcia123 wrote:Fajny ten pomysl z tymi prezentami od brata dla niej i dla niej od brata tak zrobie moze to bedzie taki fajny pierwszy krok
no to prawda ze napewno wymusza zainteresownie...
powiem ci ze jak moja przesadzi to klapsa w tylek dostanie bo sa jakies granice wytrzymalosci..
i co chwila przycjodzi i wkurza gderaniem Mamo mi sie nudzi, cholery mozna dostac !
Dokładnie jak u mnie... Ciągle gada i gada... A nagle mamo nudzi mi się. Nie ważne czy jesteśmy w sklepie, czy gdziekolwiek....Puzzle dzisiaj układał, a teraz w pokoju bawi się w trenera Pokemon, bo mąż mu rano włączał bajki.
Do mnie przyszła właśnie paczka z Gemini - papmersy, termometr, herbata z liści malin, gaziki, i płyn do prania i płukania bobini i oliwka z Hippa.
Czekam na jeszcze jedną paczkę z allegro z prześcieradełkami i z ceratką.I myślę czy na allegro nie zamówić pasa poporodowego, bo wszędzie powyżej 40zł, a tam od 16 w górę.
-
nick nieaktualnysarcia123 wrote:A ja tak z innej beczki....
macie jakies pomysły na obiad ? Bo ja ostatnio jestem odmozdzona w tym temacie...totalnie nie wiem juz co gotowac
Dziś spaghetti, wczoraj potrawka z kurczakiem i ananasem, a na kolację były pierogi z soczewicy.
-
nick nieaktualnyA ja czekam aż mi się galaretka zsiądzie i nie mogę się doczekać więc mąż pojechał po lody
Na obiad zrobiłam gołąbki z kapustą włoską, poszło mi szybciutko bo liście sobie odcięłam od główki i dopiero obgotowałam, chyba tylko będę robić gołąbki z tą kapustą. -
Kamciaelcia, dziękuję. To dość szybko masz ustalony poród prawie 2 tyg przed terminem
Kurczę, ja bym nie chciała się kłaść dzień wcześniej, bo mam maluszka w domu i chcę się z nim rozstać na jak najkrócej.
Violett, ja rodziłam w Trzebnicy, więc mogę Ci podpowiedzieć co nieco. U mnie poród naturalny skończył się po 16h cc, więc jedyne czego nie wiem, to jak to się odbywa w sposób planowany. A co do samej Trzebnicy, to mam dobre zdanie.Z form znieczulenia dostępne masz tensy (na bóle krzyżowe, płaci się za elektrody jakieś 50 zł z tego co pamiętam) i gaz rozweselający (wcale nie było mi do śmiechu
, ale jest bezpłatny). Nie ma ZZO. Gdybym miała rodzić naturalnie drugi raz, to wybrałabym inny szpital z ZZO, ale to dlatego, że miałam ciężki poród i b. silne skurcze + bóle krzyżowe przez tyłozgięcie macicy.
Jak coś chcesz wiedzieć to mów. -
nick nieaktualny
-
sarcia123 wrote:No moj maz rzucil do mnie ostatnio tekstem "ktorakobieta w ciazy jest seksowna?no chyba ze z tylu"
chca miec dzieci...a przez 9 miesiecy maja bol dupy ze niembiegamy w ponczochcach i koronkach i nie jestesmy w lozku primabalerinami....maprawde. facet to najbardziej zalosna instytucja na swiecie!
Zgadzam sie, moj chwilowo odposcil seks bo chyba sie boi, ch emy zeby z mala bylo wszsytko ok
-
nick nieaktualnyA_n_k_a_80 wrote:Zgadzam sie, moj chwilowo odposcil seks bo chyba sie boi, ch emy zeby z mala bylo wszsytko ok
Mój jeszcze mi tak nie powiedział. Fakt, że przed stosunkiem wciągnę chociaż koronkowe stringi:P
Ale ostatnio mnie denerwuje, bo doktor powiedział, że może dochodzić w pochwie i to wskazane nawet, a on nie...;/ i ciągle chce tam, gdzie ja nie chcę...Sophia lubi tę wiadomość