X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lipca 2016, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po cc mylam bialym jeleniem w plynie i najlepiej sie sprawdzalo ale tym zwyklym bez zdanych dodatkow i teraz tez na gemini go mam w koszyku i tez bede uzywac.

• ketka91 Ekspertka

Wysłany: 26 lipca 2016, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś

Hej :) z tej strony styczniowka 2016:) ja trochę offtopowo. Ne potrzebuje któraś mamusia wózka? Mam na sprzedaż Expander mondo Black line 2w1 kupiony w Styczniu 2016. Na gwarancji.
    Wklejam poniżej link na olx :)
    http://olx.pl/oferta/wozek-expander-mondo-black-line-2w1-okazja-CID88-IDgvvvz.html

Mama Zosi :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lipca 2016, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piszecie o zazdrości waszych kilkuletnich pociech to ja wam powiem, że mój syn też potrafi okazać zazdrość a to już dorosły chłopak :)

Dzisiaj trochę przesadziłam ze sprzątaniem aż mój mąż mnie opieprzył i sama się na siebie zezłościłam a teraz siedzę i boję się ruszać.

Też tyję teraz jak mops :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 lipca 2016, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi najgorzej po cc to bylo oswic sie z tym ze przez dobre 2 tygodnie maz musial mnie dzwigac bo samemu wstawac praktycznie sie nie da z pozycji lezacej, nic dzwigac nawet dziecka samemu nie powinno sie brac...nie wspomne juz o nosidelku do samochodu czy targaniu wozka.... pierwszy spacer po cc u mnie byl po 2 tygodniach przeszlam 500 m zrobilo mi sie slabo i musielismy zaraz wracac do domu. ale to u kazdego mysle indywidualnie. w dodatku paprala mi sie blizna, po zdjeciu szwoow mi sie otwierala i leciala mi ropa nie chciala sie goic okropne to bylo ;/

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 lipca 2016, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie wszystkie rany goją się jak na psie, więc liczę że i tym razem będzie cacy :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 lipca 2016, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulf, dokladnie, kazda z nas czuje sie chyba mniej atrakcyjna.
    Ja ostatnio wpadlam na durnowaty pomysl i przymierzylam dwie pary spodni sprzed ciazy, moich ulubionych. Byly lzy, smiech meza i pytanie, czemu sobie to robie :p
    Juz nie mam sily dotego, ze tak tyje, a rownoczesnie chce czasem zjesc cos slodkiego, potem sa wyrzuty sumienia :p

I niestety tez duzo rzeczy wokol mnie drazni i wkurza i nie lubie siebie za to, chcialabym juz wrocic do swich emocji, normalnych zachowan j odpalow hormonalnych tylko raz w miesiacu.

Ale dokladnie tak jak piszesz, kopanie Jasia mi sie bardzo podoba i daje jakas sile i pewnosc, ze bedzie dobrze i wszystko sie ulozy :)

• haneczka Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksosia, duże dzieciątko gratuluję:) Jejku zaraz zaczną się donoszone ciąże, porody. Pamiętam jak to przeżywałam za pierwszym razem. :)

Dziewczyny, nie wiem, czy któraś z Was planuje rodzić w Trzebnicy (dolnośląskie), ale jeśli tak, to może wiecie coś na temat planowanej cesarki właśnie w tym szpitalu?

A pozostałe dziewczyny z cc pytam o to, jak to jest w Waszych szpitalach. Kiedy stawiacie się na "oględziny", na ile przed terminem ustalają cc - tydzień/ dwa przed? Kompletnie nie wiem czego się spodziewać.

I czy słyszałyście coś na temat jonogramu który powinno się (niby) wykonać przed planowanym cc?

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hihi
    A mi mąż na działce właśnie powiedział ze ślicznie wyglądam
    Ze nawet z przodu ciąży nie widać. Tylko jak się patrzy na mnie z boku

A po cc nie narzekam. Brzuch na cięcie nie nachodzil. Został tyci balonik nad blizna. 5 dni w szpitalu. Na 6 dobę wyjazd z dzieckiem do kardiologa. Na 13 dobę wyjazd ponad 100 do kardiologa. Leciało ze mnie. Szwy rozpuszczalne. Szybko się goilo. Mogę sobie życzyć drugiego takiego cięcia

Sophia lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haneczka
    Mam cc 23 sierpnia (38+2)
    Do szpitala stawiam się 22 sierpnia ale to zamierzam negocjować jeszcze

haneczka lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja bym sobie zyczyla jesli bym mogla to normalne porodu bez komplikacji i wizji cc :) chociaz wiem ze wszysko wyjasni sie we wrzesniu i moje watpliwosci bez wahania zostana rozwiane :)

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haneczka, Trzebnica to jedna z moich opcji ;)
    Chce sie umowic na zwiedzanie i pogadac, nie wiem jeszcze nic.
    Slyszalam tylko calkiem fajn opinie, ze ladne pokoje, nie ma tloku, polozne pomagaja i chetnie zajmuja sie maluszkami, bo nie ma tam takiego oblozenia zazwyczaj.
    Ale jak dowiesz sie czegos wiecej to chetnie poslucham :)
    A cc nie mam wskazania, ale i tak chcialabym podpytac jak to jest.

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 lipca 2016, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja tak z innej beczki....

macie jakies pomysły na obiad ? Bo ja ostatnio jestem odmozdzona w tym temacie...totalnie nie wiem juz co gotowac

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 lipca 2016, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarcia123 wrote:
    Fajny ten pomysl z tymi prezentami od brata dla niej i dla niej od brata tak zrobie moze to bedzie taki fajny pierwszy krok :) no to prawda ze napewno wymusza zainteresownie...

powiem ci ze jak moja przesadzi to klapsa w tylek dostanie bo sa jakies granice wytrzymalosci..

i co chwila przycjodzi i wkurza gderaniem Mamo mi sie nudzi, cholery mozna dostac !

Dokładnie jak u mnie... Ciągle gada i gada... A nagle mamo nudzi mi się. Nie ważne czy jesteśmy w sklepie, czy gdziekolwiek....Puzzle dzisiaj układał, a teraz w pokoju bawi się w trenera Pokemon, bo mąż mu rano włączał bajki.

Do mnie przyszła właśnie paczka z Gemini - papmersy, termometr, herbata z liści malin, gaziki, i płyn do prania i płukania bobini i oliwka z Hippa.

Czekam na jeszcze jedną paczkę z allegro z prześcieradełkami i z ceratką. ;) I myślę czy na allegro nie zamówić pasa poporodowego, bo wszędzie powyżej 40zł, a tam od 16 w górę.

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 lipca 2016, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarcia123 wrote:
    A ja tak z innej beczki....

macie jakies pomysły na obiad ? Bo ja ostatnio jestem odmozdzona w tym temacie...totalnie nie wiem juz co gotowac

Dziś spaghetti, wczoraj potrawka z kurczakiem i ananasem, a na kolację były pierogi z soczewicy.

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 lipca 2016, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja czekam aż mi się galaretka zsiądzie i nie mogę się doczekać więc mąż pojechał po lody :)
    Na obiad zrobiłam gołąbki z kapustą włoską, poszło mi szybciutko bo liście sobie odcięłam od główki i dopiero obgotowałam, chyba tylko będę robić gołąbki z tą kapustą.

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha
    Próbowałam wejść na drabinę chociaż 3 stopnie
    O co? Nie dalo się :D brzuchem odbilam się od szczebelkow :D

haneczka lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • haneczka Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamciaelcia, dziękuję. To dość szybko masz ustalony poród prawie 2 tyg przed terminem :) Kurczę, ja bym nie chciała się kłaść dzień wcześniej, bo mam maluszka w domu i chcę się z nim rozstać na jak najkrócej.

Violett, ja rodziłam w Trzebnicy, więc mogę Ci podpowiedzieć co nieco. U mnie poród naturalny skończył się po 16h cc, więc jedyne czego nie wiem, to jak to się odbywa w sposób planowany. A co do samej Trzebnicy, to mam dobre zdanie. :) Z form znieczulenia dostępne masz tensy (na bóle krzyżowe, płaci się za elektrody jakieś 50 zł z tego co pamiętam) i gaz rozweselający (wcale nie było mi do śmiechu :P , ale jest bezpłatny). Nie ma ZZO. Gdybym miała rodzić naturalnie drugi raz, to wybrałabym inny szpital z ZZO, ale to dlatego, że miałam ciężki poród i b. silne skurcze + bóle krzyżowe przez tyłozgięcie macicy.
    Jak coś chcesz wiedzieć to mów. :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 lipca 2016, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kusicie tą galaretką...:P Idę nastawić wodę;D

bisacz lubi tę wiadomość

• A_n_k_a_80 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarcia123 wrote:
    No moj maz rzucil do mnie ostatnio tekstem "ktorakobieta w ciazy jest seksowna?no chyba ze z tylu"

chca miec dzieci...a przez 9 miesiecy maja bol dupy ze niembiegamy w ponczochcach i koronkach i nie jestesmy w lozku primabalerinami....maprawde. facet to najbardziej zalosna instytucja na swiecie!

Zgadzam sie, moj chwilowo odposcil seks bo chyba sie boi, ch emy zeby z mala bylo wszsytko ok :)

oar8xzkrz2cmciig.png

klz9df9hkt3kb3im.png

bfarxzdvckdf86xs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lipca 2016, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A_n_k_a_80 wrote:
    Zgadzam sie, moj chwilowo odposcil seks bo chyba sie boi, ch emy zeby z mala bylo wszsytko ok :)

Mój jeszcze mi tak nie powiedział. Fakt, że przed stosunkiem wciągnę chociaż koronkowe stringi:P

Ale ostatnio mnie denerwuje, bo doktor powiedział, że może dochodzić w pochwie i to wskazane nawet, a on nie...;/ i ciągle chce tam, gdzie ja nie chcę...

Sophia lubi tę wiadomość

‹‹ 1705 1706 1707 1708 1709 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ