X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lipca 2016, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ucieka--

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2017, 21:41

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 lipca 2016, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela bedzie dobrze ! :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 lipca 2016, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela, to jak skurcze ucichly to super. Moze przed snem wez jeszcze raz magnez i nospe i spokojnej nocy, przespanej i bez nerwow przede wszystkim :)

• Bratek Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    Bratek
    A wątroba cie jeszcze dopadła? ??
    No coś jest nie halo.... Ostatnio coraz częściej się drapałam - głównie dłonie i stopy, zwłaszcza wieczorem i rano. W sobotę miałam późnym wieczorem taki napad swędziawki, że skończyło się laniem zimną wodą na stopy, żeby nie zwariować.
    Więc w pon., przy okazji kontroli TSH, sprawdziłam wątrobę. Idę w pt. do lekarza na szczęście, na razie mam przykaz wsuwania Essentiale Forte i diety wątrobowej. Pytanie czy to początek cholestazy czy np.połączenie wpływu ciąży i efektu iniekcji z Fraxiparyny? ;/
    Swoją drogą, tarczycy odbiło i poleciała w drugą stronę - do tej pory musieliśmy zbijać TSH, teraz spadło poniżej normy ;/
    No i chyba doszłam do tego, co tydzień temu uznano za przepływ graniczny w badaniu dopplerowskim - lekarz miał nadzieję, że to artefakt - ale przejrzałam wyniki starsze i coś się obawiam, że nie jest.

Wczoraj miałam etap żalu, dzisiaj złości :P Teraz zaczynam się brać do roboty. Tylko trochę zdoorniałam, bo w części punktów dieta wątrobowa i cukrzycowa się kłócą i nie bardzo wiem, jak z tego wybrnąć??? ;/

Angela - kciuki, niech już ta poprawa z Tobą zostanie :-*

W 12 cs... <3 :) SYN <3 :-D
    3jvz2n0asudxzqnn.png
  • agatia Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela trzymam kciuki, żeby skurczy nie było!!! Mam nadzieję, że Kuba posłucha taty i posiedzi grzecznie.

Bratku i nie tylko nie cholestaza do kompletu :/ robiłaś badania?
    Link wklejam https://bellybestfriend.pl/forum/problemy-i-komplikacje/cukrzyca-ciazowa,743,1071.html?sd=1.

Mi znowu słuchały nogi i palce, jutro jadę zrobić badania do labu bo już nie mam siły na te balony ;)

Bratek lubi tę wiadomość

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bratek
    Pamiętam kilka miesięcy temu dziewczynę z dietą cukrzycowa a potem watrobowa i nie miała łatwo bo obie się wykluczaly w części. Ale tak szczerze nie podawała szczegółów tej watrobowej. Miała trochę podniesione próby watrobowe o lekarze jednoznacznie nie stwierdzili cholestazy.
    Moim zdaniem cukry teraz mniej mogą dzidzi zaszkodzić niż jednak zatrucie ciążowe. ..nie masz łatwo :( ale póki lekarz się nie wypowie i nie będzie wyników to ciężko coś stwierdzić. Ja na diecie nie jem surowych warzyw -przepadły mi się dawno - a te gotowane od początku służyły. W inne zasady diety watrobowej się nie wczytywalam...ale wątek cukrzycowy jest
    Wejdź na forum i w ostatnio dodane. ..czy jakoś tak

Bratek lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobranoc wszystkim
    I spokojnej nocy dla Angeli i zabci!

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lipca 2016, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bratku nie zazdroszczę, pech, że niektórzy tak mają, że wszystko w tej ciąży się czepia, jakby jedno nie wystarczyło. Moja znajoma miała od początku ciąży cukrzycę, a na koniec wyszła jej cholestaza właśnie. Na pocieszenie poza tym, że lekarz po prostu za długo z cc czekał to dziecko byłobyw ogóle bez problemu, przez przytrzymanie trochę Maluch poleżał, ale finalnie jest cały i zdrowy.

Mi się tak nic złego w tej ciąży nie dzieje, że pewnie jak zobaczę kropelkę krwi, wód albo skurcz to spanikuje.

Bratek lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 lipca 2016, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy ktoś sie połączy ze mną w bólu opuchlizny ...?
    Płakać mi sie chce bo mam naprawdę masywne łydki.... Plus opuchlizna to chyba już nawet w japonki nie wcisnę!!!:(

Zrobiłam zimny okład i moczyłam w misce z zimna woda nic kompletnie nie pomogło....

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 lipca 2016, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksosian a pokrzywa? Położna jeszcze mówiła, że koper pomaga.

• Skali89 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela 3msm kciuki żeby było dobrze.

Ksosia ja się polocze mi też woda z solą nie pomaga pije pokrzywy i mega dużo wody żeby był obieg dziś jak poplywalam w chłodnej wodzie to jest lepiej ale ogólnie ją puchne jak jest gorąco.

f2wl9vvjltbug8tg.png
    3i499vvjrdc5a4oq.png
  • Bratek Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia, kamciaelcia - dzięki :-*
    Wyniki już mam. Tragedii nie ma, ale wiadomo, zależy od widzimisię lekarza i jego własnego doświadczenia. Moją Bratową z takimi wynikami położyli na oddziale i ślęczała tam aż do rozwiązania :-O Hm;/
    Pisałam sms do swoich lekarek - obie kazały wsuwać Essentiale. Jedna zaproponowała powtórkę badań za kilka dni, z drugą, która zaordynowała dietę wątrobową, widzę się w piątek - zobaczymy, co powie, zwłaszcza, gdy jej powiem o tych przepływach.

kamcia, no właśnie spora część się zgadza (chudo itd.), ale np. węglowodany - w cukrzycy: pełne ziarno, grube kasze, lepiej niezbyt dogotowane. W wątrobie-na odwrót. W wątrobie - owoce dojrzałe, bez skórek, jak pestkowe, to przetarte. W cukrzycy-na odwrót. Więc trochę durnieję. W wątrobowej - odpadają wszelakie strączkowe, kapustne, ogórki, papryka bla bla.... Eeeee, to co mi zostaje, zwłaszcza, jak wezmę poprawkę na to, że marchewka czy buraczki - które w wątrobowej są zalecane, tyle, że ugotowane - dla odmiany w cukrzycy nie są dobre? glupek_1.gif

Magdziulla - nie no, w sumie średnia jest taka, że myślę, iż kupa osób ma gorzej :-D Ale fakt, że zaczyna się wszystko rozjeżdżać trochę ;/

3jvz2n0asudxzqnn.png
  • agatia Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 23:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksosia ja się łącze w bólu opuchlizny, woda i pokrzywa nic nie dają niestety :/ jutro jadę porobić badania do labu.

• Bratek Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2016, 01:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia - no to kciuki za wyniki!!!!
    Mam nadzieję, że to tylko efekt upałów.
    Powiem Ci, że jak patrzę na swoje stopy od kilu tygodni, ale zwłaszcza w ciągu ostatnich 2-3.... to się cieszę, że zza brzucha coraz mniej je widzę.... ;] ;)

agatia lubi tę wiadomość

3jvz2n0asudxzqnn.png
  • AJrin Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2016, 03:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny współczuję mnie dopada opuchliza tylko jak długo siedzę ale jak mam spacerek troche ruchu pokrzywa i duzo wody to jest ok. Do tego ograniczylam sól. Jest jeszcze sok ze swiezej kapusty po ktorym ja sikam jak głupia fakty w smaku niezbyt ale ja dodaje jabłko plus cytryne i daje rade.

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• bbeczka91 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2016, 05:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie śpię od 3, bo mnie tak cholerny komar pogryzł, że mało nie zadrapałam się do krwi.

Wieści z wizyty: Emi sporo nadrobiła, bo waży ok.2145g(3 tyg. temu było 1400g). Niestety zrobiła psikusa i ułożyła się poprzecznie, mam nadzieję, że jeszcze fiknie, bo wizja cc psuje całe nasze plany. Jak czytam o buntach Waszych dzieci, to tylko utwierdzam się w przekonaniu, że im mniejsza różnica wieku, tym będzie nam łatwiej :)
    Kupiliśmy dziś w Ikei łóżeczko, te plastikowe organizery i kilka pierdół do domu. Łóżeczko już skręcone w sypialni, ja moją nocną bezsenność wykorzystuję na wyszukiwanie aranżacji kącika dla małej.
    Co do opuchnięć, tak jak wczoraj lek.rodzinna, dziś(a właściwie to już wczoraj)gin potwierdził, że to fizjologiczny objaw ciąży. Dużo pić, dużo odpoczywać z nogami lekko uniesionymi, nie przemęczać się, nadal pić herbatę z pokrzywy i czekać na rozwiązanie.
    W przybraniu na wadze widzę, że jestem niestety rekordzistką, bo mi z soboty na niedzielę wskoczyło dodatkowe 2kg, co razem daje wynik 88,2kg, czyli już niespełna +23kg. Obawiam się, że przekroczę 90kg...(jak dowiedziałam się o ciąży miałam zamiar nie przekroczyć 80kg, hahaha).
    Ja pas poporodowy na pewno będę używać, bo mam porównanie. Kuzynka męża, po cc pod koniec września, w ciąży przybrała prawie 20kg, brzuch już na Święta i Sylwestra wyglądał ładnie. Koleżanka, przytyła 9kg, cc w lutym 2014, pomimo ogólnie szczupłej sylwetki, jej brzuch do dziś jest delikatnie mówiąc nieestetyczny.

syy2e6yd7ct4c97p.png
    https://www.maluchy.pl/li-73121.png
    Aniołek 11.05.2015 8tc, Aniołek 26.10.2015 4tc, Aniołek 24.08.2017 5tc Aniołek 8.12.2017 9tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2016, 05:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymajcie dziewczyny kciuki ja zaczynam porannek od wizyty na Ip. Oby to wszystko w mojej głowie się układało i to nie są skurcze.

• bbeczka91 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2016, 05:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela, trzymaj się, wszystko będzie dobrze :) :) :)

syy2e6yd7ct4c97p.png
    https://www.maluchy.pl/li-73121.png
    Aniołek 11.05.2015 8tc, Aniołek 26.10.2015 4tc, Aniołek 24.08.2017 5tc Aniołek 8.12.2017 9tc
  • Sophia Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2016, 05:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 wrote:
    Trzymajcie dziewczyny kciuki ja zaczynam porannek od wizyty na Ip. Oby to wszystko w mojej głowie się układało i to nie są skurcze.
    Poradzą coś na ip. Nie martw się.

5i4vyjc.png
    z0q819o.png
  • kas50 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2016, 06:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny,które spodziewają się córeczek,mam dużo ubranek po córce,kurteczki,spodnie,sukienki,bluzeczki,w bardzo dobrym stanie,markowe,niezniszczone,chętnie zamienię na ubranka chłopięce. Chętnych zapraszam na priv :-) bądź [email protected]

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca 2016, 06:46

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

........................................................................................

‹‹ 1715 1716 1717 1718 1719 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ