X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2016, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pirelka

Ja wcaoraj dopiero zamowilam, bo liczylam ze ten z babyono wroci ale jesli nie bedzie go naraziw w sprzedazy to stwierdzilam ze nie bede czekac i zamowilam ten z canpola jak przyjdzie to dam znwc co i jak :)

Hmm...wiesz co ja mysle ze chyba cena jego tak szybko nie spadnie bo nie ma tego jeszcze tanszego tak mysle byc moze sie myle, ale na allegro widzialam ze chodza po 180-190 zl.

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2016, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdziulla wrote:
    Kamcia mam wpisany 16.09 ale licząc po moich długich cyklach, późniejszych owulacjach wychodzi 18-19.09.
    Ciekawe jak płacą wtedy za te dni, czy trzeba donieść Costa do zusu, czy traktują to jak "przepracowane".
    Później i tak od pracodawcy idą dokumenty związane z macierzyńskim. Więc zus dowiaduje się kiedy odbył się poród.

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2016, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarcia123 wrote:
    Pirelka

Ja wcaoraj dopiero zamowilam, bo liczylam ze ten z babyono wroci ale jesli nie bedzie go naraziw w sprzedazy to stwierdzilam ze nie bede czekac i zamowilam ten z canpola jak przyjdzie to dam znwc co i jak :)

Hmm...wiesz co ja mysle ze chyba cena jego tak szybko nie spadnie bo nie ma tego jeszcze tanszego tak mysle byc moze sie myle, ale na allegro widzialam ze chodza po 180-190 zl.

Będziesz zadowolona :) Canpola mam i pięknie dawał rady pół roku po 6-7 ściągnięć dziennie :)

pirelka lubi tę wiadomość

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2016, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdziulla
    ostatecznie macierzyński wczesniej wypiszesz, co ja jednak uznaje za niesprawiedliwe

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2016, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam L4 do TP, jak przenoszę to już chyba pociągnie z macierzyńskiego, chyba że się mylę.

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2016, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 wrote:
    Ja mam stawić się z wynikami morfologi, APTT oraz INR no i nacczo bo tego samego dnia bede cięta.

u mnuie tak nie jest, ale kazdy szpital ma swoje zwyczaje co juz widzimy i wiecej sie jeszcze o tym przekonamy ;) mam zamiar negocjować przyjecie i cc tego samego dnia, ostatnio przypadek sprawił, ze tak mi sie udało, tzn mieli 4 cc zaplanowane na 4 grudnia i sobie stwierdzili, ze 2 zrobią dzień wczesniej (i odbyło sie to po 15)
    A koleżanka z Gorzowa miała sie zgłosić do naszego szpitala w ten sam dzień co cc...mały wczesniej jednak sie pchal na świat :D

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2016, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    u mnuie tak nie jest, ale kazdy szpital ma swoje zwyczaje co juz widzimy i wiecej sie jeszcze o tym przekonamy ;) mam zamiar negocjować przyjecie i cc tego samego dnia, ostatnio przypadek sprawił, ze tak mi sie udało, tzn mieli 4 cc zaplanowane na 4 grudnia i sobie stwierdzili, ze 2 zrobią dzień wczesniej (i odbyło sie to po 15)
    A koleżanka z Gorzowa miała sie zgłosić do naszego szpitala w ten sam dzień co cc...mały wczesniej jednak sie pchal na świat :D
    Ja coś czuje że do terminu który mam wypisany nie dotrwam :P w sensie ciąża będzie donoszona ale Kuba postanowi wyjść wcześniej. Od początku wyprzedza termin o tydzień, teraz co i tak sie nie liczy o 2. Ale i tak myślę że mu się znudzi i nie bedzie czekał

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca 2016, 12:19

• AJrin Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2016, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdziulla wrote:
    Angela dobrze, że w domku, faktycznie moze tam spokojnie doczekasz swego czasu:)

Malutka Ty też się męczysz. Mnie też cholernie bolało spojenie, ale od jakiegoś czasu jest o niebo lepiej, prawie bólu nie ma, tylko w nocy trochę. Nie wiem czy to kwestia tego, że Mała tak nie uciska czy tego, że dużo wypoczywam, bo faktycznie jak mam aktywny dzień jest gorzej.

Ajrin nie wiem czy pisałam, że kupowałam ostatnio sukienkę na wesele, kupiłam w Mohito taką (oczywiście na zdjęciu nie ja;))

6bbcb981f6176873m.jpg

Mnie na szczęście opuchlizna omija na razie tfu tfu, ale pokrzywę popijam. Ponoć ma żelazo to dla mnie dodatkowy plus.
    Magdziula sliczna sukienka ja ostatnio na chrzciny nie moglam nic znalesc i padlo na bezowe jasne spodnie plus mialam biala koszule. Ja dzis zamowilam suknie slubna na wlasny slub :) Ciekawe co z tego będzie finalnie bedzie wybrana 10 pazdziernika a przed samym slubem poprawki.

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2016, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 wrote:
    Ja coś czuje że do terminu który mam wypisany nie dotrwam :P w sensie ciąża będzie donoszona ale Kuba postanowi wyjść wcześniej. Od początku wyprzedza termin o tydzień, teraz co i tak sie nie liczy o 2. Ale i tak myślę że mu się znudzi i nie bedzie czekał

z jednej str ja bym nad tym nie ubolewala ;) oby donoszony silny synuś!
    u mnie ostatnio wyprzedzał tez tydzień (a był czas ze o 2 tyg)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2016, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi sie dzis nic nie chce....wstawilam zupe kalafiorowa, a na drugie zrobie lasagne :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2016, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj maly tez ostatnio wyprzedzal o tydzien wg usg ale doktorek mowil zs wszystko jest spoko, zobaczymy jak bd na wizycie za 2 tygodnie

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2016, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2017, 22:15

Skali89 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2016, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarcia123 wrote:
    Pirelka

Ja najtaniej widziałam po ok. 163 zł, w jednej aptece wysyłka za free nawet, ale niedawno dziewczyna kupowała za 145 zł !
    Wcześniej jak obserwowałam to już dwa razy spadała cena to 145 zł, więc liczę na powtórkę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca 2016, 12:30

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2016, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do zwolnienia, to moja lekarka od jakiegoś czasu daje mi co 3-2 tygodnie, teraz już co dwa. Nie wiem jak to będzie z macierzyńskim, ale liczy się ono od dnia urodzenia chyba, po porodzie idzie się do pracy wypełniać dokumenty z tego co wiem do 14 dni.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca 2016, 12:38

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2016, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    z jednej str ja bym nad tym nie ubolewala ;) oby donoszony silny synuś!
    u mnie ostatnio wyprzedzał tez tydzień (a był czas ze o 2 tyg)

Dokladnie jeszcze 17 dni i niech się dzieje co chce. U mnie od 1 przez cały czas był tydzień do przodu, chyba owu była szybciej. Wczoraj wyskoczył o 2 tygodnie. A niech rośnie :)

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2016, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angela
    to tylko 17 dni :)
    i bedzie duzy chłopaczek w porównaniu do siostrzyczki :D

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2016, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz tak wyczekujemy, a juz niedlugo bedziemy mowic do naszych brzuszkow, zeby maluszki wychodzily,bo juz czas :D
    Mi sie bardzo w cc podoba, ze mozna umowic sie i praktycznie, jak nic nas nie zaskoczy to znamy termin i psychicznie jest sie nastawionym.
    Bardziej boje sie, ze maly bedzie sobie grzecznie siedzial w brzuszku, a ja bede perfekcyjna pania domu i zona i to nic mi nie da :p
    Ehh taka jestem niecierpliwa :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2016, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    angela
    to tylko 17 dni :)
    i bedzie duzy chłopaczek w porównaniu do siostrzyczki :D
    Już jest :D Aż jestem w szoku . I w ogóle inaczej go czuje po całkości a Martynę czułam kilka cm nad pępkiem. On pewnie 2 razy więcej będzie ważył przy porodzie co ona :P Ona ważyła 3300 jak miała skończone 3 miesiące.

• esmi Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2016, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny ja od rana byłam na mieście pierw u teściowej na kawce, potem w pepco :)
    zaszłam do lidla ale nie mogłam kartą zapłacić i szkoda, że nie poprosiłam abym mogła wprowadzić pin ale cóż wieczorkiem się przejdziemy.
    Dziś u mnie na obiad rosół ;)
    u mnie jeszcze długo do porodu a jak sobie pomyślę, że znów pewnie urodzę po terminie. Dziś pozytywnie podeszłam do porodu, że wszystko bedzie dobrze i bede miała szybki poród :)

zem3anlidu4xmpao.png
    https://www.maluchy.pl/li-72073.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2016, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A maly wlasnie szaleje w brzucholku, uwielbiam te jego wygibasy, w nocy czasami tylko sie przebudze, jest wtedy albo delkatny, albo grzecznie ze mna spi. Ale byloby idealnie, gdyby tak tez bylo po porodzie :)

‹‹ 1721 1722 1723 1724 1725 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ