X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • agatia Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2016, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do telefonów to ja mam zawsze włączony dźwięk. Mój Młody od urodzenia przyzwyczajony do hałasu, nic go w nocy nie obudzi.

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2016, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrze że mam tryb leżący bo dostałam już ostatnie zwolnienie. Muszę zacisnąć pasa bo wypłata przyjdzie dopiero we wrześniu :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2016, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja laktator zmowilam na Gemini ten z Canpola, bo tego BabyOno narazie nie beda mieli w sprzedazy no meila do nich wysylalam z zapytaniem jesli chodzi o ta apteke.

ja bylam z corka po chleb w piekarni, matko co za skwar na dworze wytrzymac nie idzie o.O

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2016, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moje zwolnienie też jest ostatnie-do 23 sierpnia, a więc do dnia cc

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2016, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    moje zwolnienie też jest ostatnie-do 23 sierpnia, a więc do dnia cc
    A masz jeszcze jakaś wizytę przed?

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam ciągle dylemat z tym czy kupować laktator czy nie. Raz wrzucam do koszyka raz wyrzucam.

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarcia123 wrote:
    Ja laktator zmowilam na Gemini ten z Canpola, bo tego BabyOno narazie nie beda mieli w sprzedazy no meila do nich wysylalam z zapytaniem jesli chodzi o ta apteke.

ja bylam z corka po chleb w piekarni, matko co za skwar na dworze wytrzymac nie idzie o.O
    Dostałaś go już? też chcę go zamówić, ale licze na to, że jeszcze cena spadnie jak poprzednio :/ jak nie spadnie po wypłacie w sierpniu tak czy siak zamawiam.

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2016, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie mi gin ostatnio powiedział, że następne zwolnienie wypisze mi już do końca ciąży hmm... tzn do kiedy?

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2016, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdziulla wrote:
    No właśnie mi gin ostatnio powiedział, że następne zwolnienie wypisze mi już do końca ciąży hmm... tzn do kiedy?
    do terminu wypisują. W moim przypadku do dnia po cc.

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2016, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 wrote:
    A masz jeszcze jakaś wizytę przed?

tak tak
    teraz 4 sierpnia (tj 35+4) , najpierw robie ktg przed przyjsciem lekarza, a potem czekam na wizyte
    nie zdziwiłabym sie jeszcze kolejna taka wizyta
    a prywatnie robie kolejnego dopplera+biometria 8 sierpnia i to bedzie moje ostatnie usg

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2016, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdziulla
    do TP
    za pierwszym razem mialam zwolnienie do tp (14 grudnia) ale cc było wczesniej (3 grudnia), ale wtedy termin cc później mi ustatlili, ale dlatego, ze Emilka dupka sie odwróciła i to było wskazaniem

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2016, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 wrote:
    do terminu wypisują. W moim przypadku do dnia po cc.
    ale jakiego terminu z om, z usg? Ja mam zamiar urodzić po terminie;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2016, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam 11, i wtedy pobiorą gbs bo teraz pobierał posiew a chce mieć pewność że czysto jest. I wtedy wypisze mi dokładne badania które muszę zrobić jeszcze do szpitala bo jakieś na krzepnięcie i coś jeszcze. No i skierowanie da na ktg do szpitala. I chyba wizyt już nie planuje.

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2016, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krzepnięcie to do znieczulenia, powinno być jak najświeższe. Też chcę robić do zzo.

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2016, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdziulla wrote:
    ale jakiego terminu z om, z usg? Ja mam zamiar urodzić po terminie;)
    z OM.

Magdziulla lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2016, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdziulla wrote:
    Krzepnięcie to do znieczulenia, powinno być jak najświeższe. Też chcę robić do zzo.
    Wiem wiem, dlatego kazał mi czekać, do ostatniego tygodnia. Coś wspominał że może podczas ktg mi zrobią zobaczymy.

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2016, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdziulla
    a jaki ty masz tp wpisany w kartę?
    u mnie od poczatku jest ten z OM (ale z terminem usg genetycznego sa takie same)
    czasem bywa problem w przypadku przenoszonej ciązy-l4 jest do tp i niektórzy gin nie chca juz zwolnień wypisywać ...lepiej juz teraz swoich pytać o to

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2016, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angela
    mi przed pierwszym cc badania rano w szpitalu juz robili z krwi i moczu, stad miałam sie zglosić na czczo

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2016, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    angela
    mi przed pierwszym cc badania rano w szpitalu juz robili z krwi i moczu, stad miałam sie zglosić na czczo

Ja mam stawić się z wynikami morfologi, APTT oraz INR no i nacczo bo tego samego dnia bede cięta.

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2016, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia mam wpisany 16.09 ale licząc po moich długich cyklach, późniejszych owulacjach wychodzi 18-19.09.
    Ciekawe jak płacą wtedy za te dni, czy trzeba donieść Costa do zusu, czy traktują to jak "przepracowane".

‹‹ 1720 1721 1722 1723 1724 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ