X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2016, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela
    Czyli waga u was to naprawdę odmiana :D choć Martynka nie była aż tak tyci to ponad 3 kg robi wrażenie :D

U nas Emilka urodziła się duża ale potem byłam wysoka i chuda. Ciekawe jak Piotruś :D

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2016, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabcia_ wrote:
    Dziewczyny co to sie dzieje, ze jakies skurcze, ze jakies cusie? Lezec grzecznie odpoczywac!

Co do mnie - narazie antybiotyki zeby nie doszlo do zakazenia, bo mimo ze pozamykana, afi i przeplywy cacy to nie wiadomo czemu sie saczy.

Badania mam na bierzaco, duzo i w ogole czuje sie zaopiekowana. Czekam na interniste, bo tak mnie w klatce gniecie i zgaga zabija, ze zaraz sie udusze, a nie moge nic wziac na to bez konsultacji... :(

Skali no to jej wykrakal, ze sie spotkaja :D

Kochana, ja rozmawiając z innymi mami wcześniaków wiem że sączenie wód nie dzieje się bez powodu. Sama do początku tej ciąży myślałam że po prostu tak jest że może się tak zdarzyć. Mój dr obecny od razu powiedział że musiała być jakaś infekcja i od tego zaczął szukać powodu. Od razu trafił. Z dziewczynami którymi rozmawiałam potwierdzają, połowa z nich miała infekcje nie leczoną.

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2016, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Esmi
    Ba pewno będzie szybko i sprawnie! !!trzeba być tylko dobrej myśli

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • martta Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2016, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej mamuśki, przepraszam, że tak niewiele sie udzielałam, ale prania i prasowania mnie pochłonęły, a dzisiaj w nocy znowu prawie nie spałam, zrobił mi się znowu taki strasznie bolący hemoroid twardy ze skrzepami, na 16 znalazłam wizytę u lekarza, niestety mój poprzedni ma urlop od dzisiaj przez 2 tygodnie :/ naszukałam się od rana i nadzwoniłam, żeby gdzieś przyjeli, znalazłam dobrego 35km ode mnie, popołudniu jadę, o boże boże co za koszmar :( już nie mam na to sił! bez kitu urodzę szybciej przez te pierdolone homoroidy, ból i stres z tym związany :(
    Zabcia, Angela trzymajcie się dzielnie!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca 2016, 12:53

o148p07w5riqasy7.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2016, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj martta
    Ty to się nacierpisz :( ty masz chyba hemoroidy za nas wszystkie

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2016, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    Angela
    Czyli waga u was to naprawdę odmiana :D choć Martynka nie była aż tak tyci to ponad 3 kg robi wrażenie :D

U nas Emilka urodziła się duża ale potem byłam wysoka i chuda. Ciekawe jak Piotruś :D

Tyśka jak się urodziła to lekarze mówili że ona w ogóle na wcześniaka nie wygląda :) Ale teraz to już w ogóle różnicę będę miała.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca 2016, 13:05

kamciaelcia lubi tę wiadomość

• martta Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2016, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no niestety Kamcia chyba wychodzi na to że tak
    najgorsze że to taki ból.... małemu na pewno się nie podoba, a od popołudnia i wyzty bedzie na pewno chwilowo jeszcze gorzej :(

o148p07w5riqasy7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2016, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martta wrote:
    hej mamuśki, przepraszam, że tak niewiele sie udzielałam, ale prania i prasowania mnie pochłonęły, a dzisiaj w nocy znowu prawie nie spałam, zrobił mi się znowu taki strasznie bolący hemoroid twardy ze skrzepami, na 16 znalazłam wizytę u lekarza, niestety mój poprzedni ma urlop od dzisiaj przez 2 tygodnie :/ naszukałam się od rana i nadzwoniłam, żeby gdzieś przyjeli, znalazłam dobrego 35km ode mnie, popołudniu jadę, o boże boże co za koszmar :( już nie mam na to sił! bez kitu urodzę szybciej przez te pierdolone homoroidy, ból i stres z tym związany :(
    Zabcia, Angela trzymajcie się dzielnie!
    Współczuje Ci strasznie, dobrze że znalazłaś lekarza. Może coś zrobi aby złagodzić ból.

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2016, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela
    Na zdjęciu wręcz wygląda tak "normalnie " i jaki brzuszek ma okraglutki :D słodkości!

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2016, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    Angela
    Na zdjęciu wręcz wygląda tak "normalnie " i jaki brzuszek ma okraglutki :D słodkości!

No mówię wsadzili duże dziecko do inkubatora :P To jej pierwszy dzień. Miała całe czoło we włosach i to jedynie było takie wcześniacze

• kamciaelcia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martta
    Przytulam cie mocniutko choć wiem ze to nie ulzy ci w cierpieniu. Chciałabym cie pocieszyć ze po juz znikną ale niestety różnie bywa. ..

martta lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2017, 22:15

• martta Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2016, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 wrote:
    Współczuje Ci strasznie, dobrze że znalazłaś lekarza. Może coś zrobi aby złagodzić ból.
    niestety obstawiam, że tak jak ten ostatnio będzie go nacinał i wyciągał skrzepy, ból przerazający, bo oczywiście na żywca... mały trening prxzed porodem chyba :( mam nadzieje, że na małego zle to nie zadziała...

o148p07w5riqasy7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2016, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabcia_ wrote:
    Angela tylko ze ja nie odczuwalam dolegliwosci zadnych o_0 ginekolog zagladal i mowil, ze cacy... No to ja juz nie wiem jaka infekcja? Od gardla by mi moglo przejsc? Ehhh noo mocz czysty sama nie wiem skad by to moglo przelezc... :/

Zobaczymy co wyjdzie w tych wymazach ktore pobrali mi wczoraj...

Ja sie tylko modle zeby donosic jeszcze choc te 2,5 tyg zeby byl 36 tydz. A maly ma sie jak najlepiej, zeby tylko nic jemu sie nie dzialo :(

Ja byłam okazem zdrowia, mocz wychodził cacy. Ale nikt nie zrobił mi wymazu(posiewu) z pochwy gdzie miałam e-coli. Która była bezobjawowa.
    Będziemy się cieszyć razem donoszeniem spokojnie! Ty jesteś w dobrych rękach

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2016, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martta
    Moja mama kiedyś powiedziała ze są gorsze bóle niż porodowe (a urodziła nas dwoje q tym brata posladkowo )

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2016, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela
    Ja urodziłam się długa 48 wiec twoja malutka 44 cm robi wrażenie. Ale wyszlo jej to na zdrówko! !i oby tylko lepiej

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2016, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    Angela
    Ja urodziłam się długa 48 wiec twoja malutka 44 cm robi wrażenie. Ale wyszlo jej to na zdrówko! !i oby tylko lepiej
    A teraz 82 cm i 11,5 kg :) i zero oznak wcześniactwa a mogło być różnie jak nas straszyli po wylewach.

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2016, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja stwierdzilam ze do 36 tc chce donosic a pozniej to juz mi obojetnie :) bo ja mam tez mocne przeczucie ze maly juz na koniec wrzesnia bedzie z nami

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2016, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela
    Nie na wszystko mamy wpływ i nie wszystko jesteśmy w stanie przewidzieć :D gdybyś zobaczyła 14-letnia siostrzenice męża. ..ur 26/27 tc. Waga 860 g A teraz. ..nic a nic z wczesniactwa :D

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2016, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    Angela
    Nie na wszystko mamy wpływ i nie wszystko jesteśmy w stanie przewidzieć :D gdybyś zobaczyła 14-letnia siostrzenice męża. ..ur 26/27 tc. Waga 860 g A teraz. ..nic a nic z wczesniactwa :D

Ale nawet ta aktorka z Przepisu na życie - Gruba. Ona też jest wcześniakiem :)

‹‹ 1722 1723 1724 1725 1726 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ