X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2016, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wróciłam z miasta, niemożliwy skwar się zrobił, ale mogłoby nie padać jeszcze przez godzinę lub dwie, bo pranie wywiesiłam na zewnątrz ;D prawie nic nie załatwiłam, udało mi się tylko wydrukować wyniki badań na dzisiejszą wizytę, kupić yerbę dla męża i swój ulubiony chlebek z piekarni :) czekam na wypłatę, żeby kupić narzutę na łóżko :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2016, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po doświadczeniach z 1 ciazy ręcznemu laktatorowi podziekowalam, i tym razem czy sie przyda czy nie bez wahania zamowilam elektryczny :) tez czekam z niecierpliwoscia na paczke , ja zamawialam wczoraj

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2016, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja się ciągle wstrzymuję z laktatorem, jakoś sobie ubzdurałam że mogę mieć problem z laktacją po cc i czy w ogóle się przyda jeśli pokarm będzie, skoro w domu będę siedzieć z dzieckiem...

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2016, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiejsza sytuacja zmobilizowała mnie do spakowania torby, brakuje w niej tylko ręcznika dla Kuby, tetr i rożka muszę to jeszcze wyprać.

• martta Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2016, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabcia_ wrote:
    Co do hemo ja polecam procto-glivenol na mnie super podzialal w masci - ulga nie do opisania
    dzięki Zabciu, ale niestety u mnie to już takie cholery że maści żadne nie, ogę się założyć że znowu będzie je ciął i wyciskał skrzepy, na saą myśl mi gorzej, bo wie jaki to ból, ostatnio to chociaż jechałam do proktologa nieświadoma tego. Jem obiad i zaraz ruszam, trzymmajcie proszę mocno kciuki!

o148p07w5riqasy7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2016, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lrf

No tak ale czasami mozna tez miec nawal pokarmu ktore dziecko w stanie nie jest zjesc i wtedy musisz sciagnac ren pokazrm bo beda robic sie takie twarde guzki i beda bolec piersi, latwiej tez o jakies zapalenie piersi, no i jak pokarmu jest malo ja po cc tak mialam to laktator pomaga rozkrecic laktacje.

Takie jest moje zdanie , ale w 1 ciazy tez taka madra nie bylam teraz jak mam doswiadcaenje to jestem cwansza :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2016, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie ja kupiłam ten ręczny po to żeby w razie czego po cc laktacje nim rozkręcić :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2016, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niby prawda, a z drugiej strony boję się że będę miała problem żeby go zwrócić jak się nie przyda, muszę to jeszcze przemyśleć :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2016, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To nie jest nie wiadomo jaki koszt zeby tyle myslec nad tym, mozesz na poczatek tak jak alinka kupic sobie reczny za 40 zl i jeśli bedzie sie sprawdzał i bedzie potrzeba to kupisz elektryczny :) ja w 1 ciazy tez mialam reczny

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca 2016, 14:33

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2016, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słyszałam, że ten jest dobry ręczny: http://laktatoryardo.pl/product-pol-8058-Laktator-reczny-ARDO-AMARYLL-Start-na-dobry-poczatek.html
    Sama o nim myślałam, ale z dwójka chyba od razu kupię ten elektryczny Canpola.

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2016, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a jaki laktator ręczny kupowałyście?

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2016, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lrf ja też się wstrzymuję, ale pewnie na sam koniec kupię ten laktator.

Martta lipa okropna z tymi Twoimi hemoroidami:/ a dociekałaś jaka może być przyczyna?. Ja miałam coś już dawno przed ciążą, w ciąży zaczęło się pogarszać, no i wzięłam się za siebie, tzn bardzo uważam przy wypróżnianiu, żeby nie napierać, dietę mam lekką, ale to wiadomo ciąża, bardzo dbam o higienę, zawsze porządnie po 2 myję się tam, jak jest gorzej to chłodzę lodem i mam względny spokój. Tzn. To co jest oczywiście nie zniknie, ale nic się nie poszerza. Nie wiem czy też stosujesz te metody, jeśli nie polecam. Moim zdaniem najważniejszy punkt 1.

Wszystkie przeczuwacie wcześniejsze rozpakowanie, czy tylko ja przewiduję, że ciążę przenoszę?:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2016, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdziulla, ja mam mętlik w głowie z tym laktatorem, chciałam bardzo ten z canpola, ale to wydatek większy. Ja przeczuwam szybsze rozpakowanie, muszę dziś z gin porozmawiać na ten temat, kiedy cc i co jeśli Młody będzie się pchał szybciej na świat :)

• AJrin Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2016, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie po usg maly leży glowka w dole tak jak myslalam bo inaczek zaczęłam go czuć bardziej nieznośnie ;) no i ma 2300 :) wszystko ok.

Little Red Fox, kamciaelcia, Magdziulla, bisacz, Pysiaczek89, mysza0406, martta, Sabina, violett, Angela89, marta258, _izunia_, A_n_k_a_80 lubią tę wiadomość

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2016, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O Ajrin idziemy równo właśnie zobaczyłam. Dobrze, że główka w dół. Ja idę n usg za tydzień to porównamy wagi:) liczyłam, że będzie wtedy ok 2200, ale zobaczymy.

LRF ja przypuszczam, że będę miała jeszcze czas we wrześniu, wszystko będę miała już kupione i gotowe to pewnie z nudów i lakator kupię;)

AJrin lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2016, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wam plwiem z mojego doswiadczenia k calkiem szczrze ze ręcznym laktatorem sie mozna zajechac... rece mnie tqk:bolaly ae szok a najgorzej jak mala byla glodna a ja musialam sciagac ten pokarm i wrazenie mialam ze to trwa wieki bo ile ma sie sily zeby z tych dwoch piersi pompowac , dla mnie to byl koszmar

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2016, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja zamowilam od razu bo mysle ze maja go w dobrej cenie i aeby poaniej nie placic za przesylke, bo przy wszystkim co kupilam i wydalam na gemini wysylke mialam gratis wy pewnie tez :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2016, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie rozważam nawet ręcznego, albo canpol elektryczny albo żaden. Nie chcę zbierać sprzętów, bo później mnie irytuje jak coś leży niepotrzebnie.

• martta Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2016, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdziulla wrote:
    Lrf ja też się wstrzymuję, ale pewnie na sam koniec kupię ten laktator.

Martta lipa okropna z tymi Twoimi hemoroidami:/ a dociekałaś jaka może być przyczyna?. Ja miałam coś już dawno przed ciążą, w ciąży zaczęło się pogarszać, no i wzięłam się za siebie, tzn bardzo uważam przy wypróżnianiu, żeby nie napierać, dietę mam lekką, ale to wiadomo ciąża, bardzo dbam o higienę, zawsze porządnie po 2 myję się tam, jak jest gorzej to chłodzę lodem i mam względny spokój. Tzn. To co jest oczywiście nie zniknie, ale nic się nie poszerza. Nie wiem czy też stosujesz te metody, jeśli nie polecam. Moim zdaniem najważniejszy punkt 1.

Wszystkie przeczuwacie wcześniejsze rozpakowanie, czy tylko ja przewiduję, że ciążę przenoszę?:)

Magdziulla, absolutnie sie stosuje i nawet jeszcze wiecej. Co do diety to u mnie cukrzycowa wuec wiesz super lajtowa pod tym względem. Codziennie dwójka ze tak powiem rano jest bez problemów. Higiena az za bardzi i sztyft criorectum tez stosuje, u mnie to jak lekarz powiedział niestety ucisk macicy najprawdopodobniej, czyli nic sie nie da zrobić teraz. A te skrzepy sie robia od upałów, no i dupa! Dosłownie i w przenośni. Nuech juz będzie ta 16!

o148p07w5riqasy7.png
  • agatia Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2016, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela żebyś mnie zobaczyła ;) teraz 87kg żywej wagi, a urodzona w 27/28tc 1200g u 48cm. Wysoka nie jestem bo 164 cm, ale ubita od zawsze ;)

AJrin super wieści :)

Sarcia dla mnie ręczny medeli to był koszmar, ręce tak bolały przy ściąganiu, że szok. Przez trochę korzystałam ze szpitalnego elektrycznego, bo wypożyczyłam, ale szybko dałam spokój.

‹‹ 1724 1725 1726 1727 1728 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ