X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2016, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A z l4 pytam na przyszłość
    ..dziś mąż wcześniej z pracy wrócił by to zwolnienie zawieźć

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2016, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o smazeniu cukini slyszalam jeszcze tak jak kotlety pokroic na krazki, w jajku w bulce i na patelnie podobno bardzo dobre :)

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2016, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maż jezdzi do pracy i nie mialam auta-wystarczyło mi pójscie do gin pieszo
    a poza tym po akcji w sadzie nie chce mi sie pracy ogldadać ;)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • agatia Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2016, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarcia nie mam przepisu, bo.cukinię faszeruje tym co mam akurat :) mięso mielone z indyka i pieczarki, pomidory, koncentrat co tam pod ręką, tarty ser, ryż, kasza, makaron i do piekarnika. Zalewam sosikiem beszamelowym.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca 2016, 22:19

• AJrin Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2016, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarcia przypomnialas mi przepis mojej mamy ona wlasnie tak.cukinie robila ale to bylo wieki temu i dawno nie jadlam a pycha.
    Ja wrocilam z kina kurde nogi mi spuchly na maksa 3 godziny siedzenia już kiepsko znosze.
    Generalnie mialam dzis aktywny dzien chodzenia lacznie 10 km wychodzilam.
    Co do pepka kilka osób polecalo mi gaziki nasaczone spirytusem i zamierzam testować ale octosept też zakupiłam.
    Ja tez ostatnio zakupilam cyckonosz do karmienia w M&S bez fiszbin ale takie z pianki jedyne co ogarnely jakoś moje cycki. Z triumfa i H&M nie wyglądało to dobrze.

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2016, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dla mnie też gaziki ze spirytusem lepsze niz octenisept, bo czysciły ale i podsuszały (a octenisept jednak moczył kikut)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2016, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja octanisept zamowilam, a czy sie przyda i czy bede uzywac to sie okaze, corce smarowalam 4 lata temu jeszcze pioktanina :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2016, 23:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a o nas sobie deszcz przypomnial bo od 19 leje deszcz i sie blyska, nie lubie burzy bo sie boje :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2016, 23:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W dodatku od 15 minut rozbolql mnie nagle zoladek, poty mnie zaczely oblewac normalnie :/ nie wiem czy maly mi tak przycisnal bo mi nie dobrze caly czas :/

• marta258 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2016, 00:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam octenisept do pępka. Oprócz tego zwykłe kompresy niejałowe 1 op/100 szt i jałowe 1 op/50 szt, w gemini są pakowane po 2 szt i są nie drogie:
    http://www.aptekagemini.pl/kompresy-medicomp-jalowe-5cmx5cm-50-sztuk.html

f2wl3e5eeh69r9ad.png
    l22ncwa1wnquuzg4.png
  • AJrin Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2016, 02:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bezsenność mnie dobija...
    Podziwiam sobie nasze 2300 szczęścia :D
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/5c37c1803db5.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2016, 02:06

Sabina, żabka04, Skali89, Magdziulla, Ksosia, Żabcia_, mysza0406, Strazaczka1990, A_n_k_a_80, bbeczka91, _izunia_, violett lubią tę wiadomość

8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 lipca 2016, 02:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ajrin potowarzyszę Ci. Spałam sobie smacznie, ale pier*** komar upierdzielil mnie w stopę i wszystko mnie swędzi.

Poza tym mąż jak się okazało ma dzisiaj i jutro montaż w Krakowie i mam nerwy, a tak się cieszyłam, że go ominie to na czas ŚDM

U nas dzień minął wyprawkowo - wózek pięknie wyprany suszy się na balkonie. Super uczucie jak już pachnie mną.

Do tego zamawiam śliczny stanik do karmienia na Aliexpress, akurat do porodu dojdzie.

Półgodziny Was nadrabiałam, więc...

Angela i Żabcia trzymajcie się.
    Martta współcuje Ci tych hemoroidów, ja mam tylko jeden i mnie wku*wia.

Co do telefonu u mnie często mi się zdarza go nie wziąć na zakupy, jak idę po chleb (no takie na szybko) i mąż się wtedy wścieka. No i często mam wyciszony, bo po nocy zapomnę o włączeniu głosu.

Skurcze... coraz częstsze są, ale do akcji porodowych jeszcze trochę czasu coś czuję.

A cukinia... jak schabowe w bułeczce i jajeczku najlepsza. Do tego leczo, lub taka na patelni bez tłuszczu - pychotka.

Pogoda - od rana żar z nieba, pot z dupy się leje... a ja mam uczulenie na własny pot i litrami zalewam się wapnem...

No i teraz ten głupi komar. A tak mi się dobrze spało.

Żabcia_, Strazaczka1990 lubią tę wiadomość

• AJrin Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2016, 02:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Och Macioszynka faktycznie głupi komar! Ja nawet nie wiem co mnie zbudzilo ale nie spie juz od 1. M poszedl na nocke wiec już sobie nawet kanapke zjadlam :)

8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 lipca 2016, 06:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)
    Nawet nie wiecie jaki dobry ;)

Ja wczoraj w nocy walczyłam z ogromnym konikiem polnym. Miał z 7cm i musiał wejść do pokoju jak wietrzylam. Ale głośno cykal! Ale się z nim rozprawilam. Corka się trochę wystraszyla. Ale była dzielna :)

Kurczę. Już któraś z Was pisze o tych stanikach z m&s a ja mam za daleko :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 lipca 2016, 06:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się.
    Ale z was ranne ptaszki.:-)

Ja dziś wcześnie wstałam bo muszę wykorzystać chwilę póki córka powiedziała że będzie dzielna:-)
    Mąż z rana w domu więc nas zawiezie.

Z moja córka od kilku dni coś się dzieje.
    W trakcie robienia czego kolwiek gdy jej coś nie zapasi stanie i robi ze swoich włosów warkoczyki (czepilabym się tu że to na tle nerwowym) ale do tego doszły w dzień częste wizyty w WC.
    Niby siku niby kupa a tak naprawdę w większości razy nic idzie posiedzieć.
    Więc wczoraj myślę sobie pójdę do lekarza to wyślę mnie na badania......
    A po co mam iść do niego jak mogę zrobić badania moczu i krwi prywatnie sama i potem z wynikami podejść.
    Więc wczoraj ja nakręciłam porozmawialam trochę nastraszylam szpitalem i powiedziała że będzie dzielna babka.
    No zobaczymy.

Junior mnie już okłada.
    No więc wstaje muszę się ogarnąć i z córką lecimy:-)
    Aby się udało.

AJrin jaki słodki dziubek:-)
    Ahhhh te komary.
    Ja to się drapie do krwi zaraz:-(

Miłego dnia:-)

• agatia Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2016, 07:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja :)
    Póki Młody śpi zjem śniadanko, wypije kawkę, szybka kąpiel :) potem sprawić Młodego i ostatnie podejście do pralki :) dzisiaj muszę podjąć ostateczną decyzję :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 lipca 2016, 07:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry z bólem menstruacyjnym, dziwnym samopoczuciem i chęcią wymiotowania....:(

Chyba zaczynam sobie wkręcać ze to "już"...:(
    Maz za 30min będzie w domu i wskakuje do wanny. Mam nadzieje ze ból minie. Przedwczoraj szyjka była długa i zamknięta...
    Śluz mam wodnisty (jestem skłonna myślec ze to wody sie sączą)...

Zaczęłam czytać fora o objawach porodu (!!!)
    Wariuje?!?!?!

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 lipca 2016, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksosia wrote:
    Dzien dobry z bólem menstruacyjnym, dziwnym samopoczuciem i chęcią wymiotowania....:(

Chyba zaczynam sobie wkręcać ze to "już"...:(
    Maz za 30min będzie w domu i wskakuje do wanny. Mam nadzieje ze ból minie. Przedwczoraj szyjka była długa i zamknięta...
    Śluz mam wodnisty (jestem skłonna myślec ze to wody sie sączą)...

Zaczęłam czytać fora o objawach porodu (!!!)
    Wariuje?!?!?!

Ksaosia powoli!

Pochodź chwilę, poruszaj się. Co ile masz ten ból? I nic nie czytaj!

Ja z Filipem miałam to samo, skurcze zaczęły się powtarzać, poleciałam na IP, a tam się unormowały, bo to rozłaziłam lecąc na IP piechotą.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2016, 07:53

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 lipca 2016, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właściwie to nie wiem, bo to po prostu boli.... Przez 1,5h bolało jak na okres...
    I wczoraj od 19 aż do 24 bolało jak na okres. Nic regularnego.... Ale tez nie wiem jak bolą skurcze.... Brzuch twardnieje jak chce. Dziś obudziłam sie z twardym. Teraz wzięłam kąpiel i podczas moczenia był mięciutki. Wyszłam znów twardy. Leżę 2 minuty i znów miękki.
    Robi z moja psycha co mu sie podoba.

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 lipca 2016, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poczekaj jeszcze, weź NoSpę. Spokojnie.

‹‹ 1731 1732 1733 1734 1735 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ