X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2016, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w dzien noszę normalny biustonosz usztywniany, a na noc do spania mam miękki ale nie ciązowy tylko normalny miękki koronkowy biustonosz na szerokich szelkach bo mam duzy biust i zeby piersi nie lezaly "luzem" i sie nie odksztalcaly no i odciaza kregoslup :)

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2016, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w domu zawsze bez stanika
    Poza domem usztywniany - innego nie założę

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • agatia Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2016, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarcia współczuję "rodzinki" ja się cieszę, że się uwolniłam od dziadostwa czyli rodzinki ex.
    Co do pizzy, to.ja tylko domową uznaję, z toną składników, które lubię, ale z ananasem i kukurydzą z racji cukrzycy nie będę szaleć :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2016, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiem pewnie macie juz dosyc mojego narzekania na meza i na rodzine ale naprawde nie mam tutaj zadnych zaufanych przyjaciol czy blizszych znajomych zeby z kims pogadac czy poprostu sie wyzalic...przykre jest to wsyzstko..

Mam nadzieje ze nikogo nie zanudzam i nie wkurzam moimi postami, jesli tak to z gory przepraszam, ale mam dola...

Zawsze bylam pogodna osoba, pomocna nastawiona z otwartymi ramionami na innych...usmiechnieta, a teraz mam wrazenie ze jak tutaj mieszkam to sie stalam jak stara zgnusniala baba i strasznie mi z tym zle bo tutaj nie jestem soba nie potrafie sie cieszyc z niczego... chwilami sie tutaj dusze..

a mojemu mezowi nie chce nagadywac o jego rodzince czy bratu no bo wiadomo ze mu tez sie glupio tego slucha i napewno jest mu przykro....

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2016, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia

Ja tez chodzilam bez stanika po domu czy do spania i jak zrobila mi sie taka brzudka pzrerwa miedzy piersiami i staly sie obwisle stwierdzilam ze musze je ratowac poki sie da i zaprzestalam puszczac je wolno :)

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2016, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarcia
    Stanik założyłam w wieku 11 lat. I w każdej możliwej sytuacji go zdejmuje. Mój biust po ciąży jest już inny (a nie karmiłam ) ale jego stan nie jest moim źródłem rozważań czy niezadowolenia.

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • mmargol Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2016, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja od kilku miesiecy chodze w sportowych stanikach, najwygodniej mi tak a i trzymane sa jakos, na noc nie czuje potrzeby zeby tez zakladac. Nawet z takiego latwo sie piers wyciaga, wiec i do karmienia sie przydadza, tylko jeszcze kupie 1-2 u brafiterki takie porzadniejsze i dopasowane :)

A ja wczoraj mialam pizze :D dzisiaj bylo spaghetti z pomidorami i cukinia bo dostalam od taty z dzialki, mam spory zapas i nie wiem co wiecej z nia zrobic zeby sie nie zmarnowala, macie jakies pomysly? Juz robilam cukinie grilowana z przyprawami, spaghetti, leczo, a co wiecej?

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2016, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam w planach z cukinii zrobić sałatkę na zimę :)
    mam jeden przepis do wypróbowania, mam nadzieję że będzie dobra :)
    http://filozofiasmaku.blogspot.com/2015/08/saatka-z-cukinii-na-zime.html

mmargol lubi tę wiadomość

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2016, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mmargol
    Ja lubię placki jak ziemniaczane (tarte na dużych oczkach )
    No i leczo

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2016, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak jest z tym l4??

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • agatia Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2016, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mmargol ja młodą cukinię kroję w plastry, przyprawiam, panieruje jajo, mąka i na patelnię :) pyszka ;)
    Lubię też cukinię faszerowana mięsem mielonym, z pieczarkami, ryżem, z serem i sosem beszamelowym.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca 2016, 22:00

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2016, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi tesciowa tez cukinie wciskala ale nie bralam, bo kompletnie nie wiem co mozna z nia zrobic, a i za jej smakiem jakos az tak bardzo nie przepradm :) ale faszerowana miesiem mielonym hmm, agatia masz jakis przepis??:)

• mmargol Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2016, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o takie salatki to ja lubie, zawsze z ogorkow robilam to sprobuje z cukini :D

Kamcia a placki wszystko tak samo jak zawsze tylko zamiast ziemniaka tarta cukinia?

ja l4 zawsze dostarczalam w ciagu 7 dniu od wystawienia, ale liczylam tez weekendy (nie wiem czy dobrze), generalnie to zawsze jak najszybciej staralam sie dostarczac je do pracy

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2016, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mmargol
    Trzesz na dużych oczkach. Trochę solą posypujesz by puściła soki. Odciskasz i dodajesz jak do ziemniaczanyc-jajo trochę mąki. Ja uwielbiam z koperkiem

A do l4 7 dni w sumie (z weekendami ) ale zglupialam od której daty liczyć 7 - data wystawienia była u mnie 21. a zw obowiązywało od 22. lipca

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca 2016, 22:08

mmargol lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • mmargol Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2016, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatia tez taka smazona lubie, dzisiaj jadlam tylko bez panierki i smazona na patelni grilowej prawie bez tluszczu :) a faszerowane warzywa jakos do mnie nie przemawiaja, kiedys robilam papryki faszerowane i od tamtej pory juz nie probowalam :P

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
  • mmargol Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2016, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    Mmargol
    Trzesz na dużych oczkach. Trochę solą posypujesz by puściła soki. Odciskasz i dodajesz jak do ziemniaczanyc-jajo trochę mąki. Ja uwielbiam z koperkiem
    zjem jutro :D

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
  • mmargol Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2016, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia nie bardzo pomoge bo nie wiem, ja zawsze mialam np do 15 i na wizycie 15 wystawione kolejne od 16

jak juz to obstawialabym od daty wystawienia, ale upewnij sie jeszcze

edit: napisalam ten sam przyklad co Ty haha jakas nieprzytomna jestem ;P czyli liczylam od wystawienia :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca 2016, 22:13

kamciaelcia lubi tę wiadomość

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2016, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w ogóle placki (ziemniaczane czy z cukini ) Lubie z sosem czosnkowym. Ważne żeby te soki odcisnać bo cukinia ma więcej od ziemniaków. I zawsze mało mąki wyjdzie
    Pychotka

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2016, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia

od daty wystawienia pzrez lekarza masz 7 dni na dostarczenie do zakładu pracy

kamciaelcia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2016, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja zwykle zanosiłam L4 na drugi dzień, żeby mieć to z głowy :)
    teraz mam wystawione do 17.08, a do szpitala zgłaszam się 22. więc pewnie na te kilka dni dostanę L4, a później to już w szpitalu dostaje jakiś papier? żeby przejść na macierzyński? no i L4 dla tatusia ;)

ja uciekam w kimę, oby Młody był grzeczny i dał pospać :D
    w przeciwnym razie mąż będzie musiał użyć ręki mocy, choć czuję że za niedługo będzie miał to w nosie i już nie będzie cichł po przyłożeniu do brzucha..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca 2016, 22:13

‹‹ 1730 1731 1732 1733 1734 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ