WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
LRF
Bez stanika to jeszcze dasz radeja jeszcze nie mierzylam moich starych. ..ale cycki w ciąży mi nie urosły to i te karmniki powinny być dobre
Ale prasowanie mam z głowy. Na weekend dzgadamy w pokoju małegozwienczeniem pracy będzie złożenie łóżeczka i kołyski
-
nick nieaktualny
-
LRF
Jeśli będziesz kp początkowo cycki urosną a potem wraz z regulacją pokarmu zrobią się fajne (bardziej miękkie )
Ja też teraz nie kupowalam staników. Chciałam jedynie białe a okazało się ze mam je niemal nowe na dnie szuflady. Karmniki w takim wypadku powinny pasować. Jedynie co to weżej zapinam staniki
A ja nie karmiłam cycusiem i 2 staników do karmienia nawet na sobie nie miałama ze szpitala wyszłam ciasno obandazowana bandażem elastycznym bo miałam nawał izapalenie . Taki ból ze mąż mnie kilka dni bandazowal
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca 2016, 19:53
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyLittle Red Fox wrote:Wróciłam z wizyty, maleństwo ma 2790 g, 4 sierpnia jeśli będę chciała mam przyjść na KTG, a 22. zgłaszam się do szpitala na cesarkę
to nie cały miesiąc!!! nie czuję się gotowa
-
LRF
Po cc najpierw leżałam z cycusiem na wierzchu a położne podawały Emilke a potem już nawet ona cyca nie chciała. I mnie szybko ta sprawa się zakończyła. Stąd się nie obkupuje. Mam takie do karmienia 'na początek będą dobre. Poprzednio nawet nie potrzenowalam wkładek laktacyjnych. -
Mmargol
Ja się męczyłam z pępkiem aż 24 dni. Octenisept + patyczki. A potem najlepsze były gaziki nasączone spirytusem. Tym razem stawiam na drugie. Mam zapas gazików jalowych i niejalowych ale okaże się czy użyje. Ponoć taka gruba pepowina nie musi się u nas powtórzyć wiec nie zamierzam się męczyć o kombinować jak wtedy -
nick nieaktualnymmargol wrote:a to sa jakies zwykle gaziki? bo patrze na gemini i widze kompresy ale roznych wymiarow i roznych grubosci, nie wiem ktore ile na poczatek wziac zeby w ogole je miec
http://www.aptekagemini.pl/kompresy-matocomp-niejalowe-5cmx5cm-17-nitkowe-12-warstwowe-100-sztuk.html ja używałam takich do przemywania oczkek, jamy ustnej
http://www.aptekagemini.pl/kompresy-matocomp-jalowe-5cmx5cm-17-nitkowe-12-warstwowe-3-sztuki.html i takie miałam ale jakoś ich nie używałam.
My pępuszka się pozbyliśmy w szpitalu.mmargol lubi tę wiadomość
-
Mmargol
Ja konkretnie nie umiem doradzić co potrzebne bo mialabym jakieś dziwne poczucie ze narzucam jakoś swoje zdanie a nie musze się na tym znać. ..gaziki nasaczane były pakowane po ileś sztuk. Niejałowe pakowane chyba po 100 szt. Jałowe droższe i mam 5 opak. Patyczki zwykle z ogranicznikiem. Ale ha nasza gruba pepowine źle wspominam. Ładnie się goilo ale długo -
Mmargol ja kupiłam 20 jalowych gazików 5 cm na 5 cm. Potem będę dokupowala. Kupiłam też płatki kosmetyczne prostokątne, a do pępka patyczki do uszu dla niemowląt z ogrwnicznikiem.
LRF ja mam 2 staniki do karmienia po synku, leżą idealnie i nowych nie kupuję. Mam zwykłe bez usztywnienia rewelacyjne. -
nick nieaktualny