X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2016, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LRF
    Ja to nawet nie mogę tak zaszaleć! !

A z drugiej strony pragnę w końcu poczuć głód. Nie jest mi to dane na diecie. Sniadanie codziennie przeklinam...

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2016, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LRF
    Ale będzie fajnie jeśli rzeczywiście tego samego dnia będziemy miały cc :)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2016, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamcia, ja ciągle liczę że jednak grzecznie poczeka, bo mój mąż mi ciągle powtarzał, że sytuacja pracy pozwoli mu na moje cc najwcześniej 22. :D ja się czuję w czarnej d. muszę w końcu porządnie ogarnąć te pranie i prasowanie! :D

i nie mam staników!!! :D

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2016, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LRF
    Bez stanika to jeszcze dasz rade :D ja jeszcze nie mierzylam moich starych. ..ale cycki w ciąży mi nie urosły to i te karmniki powinny być dobre
    Ale prasowanie mam z głowy. Na weekend dzgadamy w pokoju małego :D zwienczeniem pracy będzie złożenie łóżeczka i kołyski

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2016, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no właśnie mnie też cycki nie urosły :(
    mąż je tylko na pełniejsze ocenia, ale rozmiar ten sam co przed ciążą :(

więc nie wiem jak kupować karmiki...

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2016, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LRF
    Jeśli będziesz kp początkowo cycki urosną a potem wraz z regulacją pokarmu zrobią się fajne (bardziej miękkie )

Ja też teraz nie kupowalam staników. Chciałam jedynie białe a okazało się ze mam je niemal nowe na dnie szuflady. Karmniki w takim wypadku powinny pasować. Jedynie co to weżej zapinam staniki

A ja nie karmiłam cycusiem i 2 staników do karmienia nawet na sobie nie miałam :D a ze szpitala wyszłam ciasno obandazowana bandażem elastycznym bo miałam nawał izapalenie . Taki ból ze mąż mnie kilka dni bandazowal

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca 2016, 19:53

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2016, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no właśnie takie co chcę kupić są w miarę elastyczne, bawełniane, bez żadnych fiszbin, myślę, że powinny być ok ;)

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2016, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LRF
    Teraz wychodzę z założenia że jak będę potrzebowała to kupię jakieś super
    byle by mieć jakieś na start i koniecznie wygodne

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2016, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no właśnie nie wyobrażam sobie w szpitalu mieć "normalnego" biustonosza, na dodatek mam same z fiszbinami :/ zawsze pozostaje bikini rozpinane od przodu o.O

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2016, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    Wróciłam z wizyty, maleństwo ma 2790 g, 4 sierpnia jeśli będę chciała mam przyjść na KTG, a 22. zgłaszam się do szpitala na cesarkę :) to nie cały miesiąc!!! nie czuję się gotowa :(
    Nasi chłopaki tyle samo prawie ważą, u mnie wyszło 2800. No i teraz już jesteś spokojna bo datę znasz.

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2016, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LRF
    Po cc najpierw leżałam z cycusiem na wierzchu a położne podawały Emilke a potem już nawet ona cyca nie chciała. I mnie szybko ta sprawa się zakończyła. Stąd się nie obkupuje. Mam takie do karmienia 'na początek będą dobre. Poprzednio nawet nie potrzenowalam wkładek laktacyjnych.

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • mmargol Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2016, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może głupie pytanie, ale ile i jakie gaziki kupiłyście/kupujecie dla malucha np do pepka czy oczek?

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2016, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mmargol
    Ja się męczyłam z pępkiem aż 24 dni. Octenisept + patyczki. A potem najlepsze były gaziki nasączone spirytusem. Tym razem stawiam na drugie. Mam zapas gazików jalowych i niejalowych ale okaże się czy użyje. Ponoć taka gruba pepowina nie musi się u nas powtórzyć wiec nie zamierzam się męczyć o kombinować jak wtedy

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • mmargol Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2016, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a to sa jakies zwykle gaziki? bo patrze na gemini i widze kompresy ale roznych wymiarow i roznych grubosci, nie wiem ktore ile na poczatek wziac zeby w ogole je miec

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2016, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmargol wrote:
    a to sa jakies zwykle gaziki? bo patrze na gemini i widze kompresy ale roznych wymiarow i roznych grubosci, nie wiem ktore ile na poczatek wziac zeby w ogole je miec

http://www.aptekagemini.pl/kompresy-matocomp-niejalowe-5cmx5cm-17-nitkowe-12-warstwowe-100-sztuk.html ja używałam takich do przemywania oczkek, jamy ustnej

http://www.aptekagemini.pl/kompresy-matocomp-jalowe-5cmx5cm-17-nitkowe-12-warstwowe-3-sztuki.html i takie miałam ale jakoś ich nie używałam.

My pępuszka się pozbyliśmy w szpitalu.

mmargol lubi tę wiadomość

• mmargol Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2016, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje bardzo Angela :)

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2016, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mmargol
    Ja konkretnie nie umiem doradzić co potrzebne bo mialabym jakieś dziwne poczucie ze narzucam jakoś swoje zdanie a nie musze się na tym znać. ..gaziki nasaczane były pakowane po ileś sztuk. Niejałowe pakowane chyba po 100 szt. Jałowe droższe i mam 5 opak. Patyczki zwykle z ogranicznikiem. Ale ha nasza gruba pepowine źle wspominam. Ładnie się goilo ale długo :(

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • agatia Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2016, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mmargol ja kupiłam 20 jalowych gazików 5 cm na 5 cm. Potem będę dokupowala. Kupiłam też płatki kosmetyczne prostokątne, a do pępka patyczki do uszu dla niemowląt z ogrwnicznikiem.

LRF ja mam 2 staniki do karmienia po synku, leżą idealnie i nowych nie kupuję. Mam zwykłe bez usztywnienia rewelacyjne.

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2016, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam staniki do karmienia po córce ale sa trochę za ciasne, wiec muszę kupić nowe.

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2016, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakoś nie mogę swoich staników przymierzyć bo wiecznie gorąco i ciężko mi się zmobilizować. Zacznę pakowanie to je przymierze ;)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
‹‹ 1728 1729 1730 1731 1732 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ