X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2016, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kolejna ulewa! !

Mysza
    odkąd tu mieszkamy w czasie ulew zalewa piwnice bo pracownicy spółdzielni mają tu kibel. Czyli poniżej poziomu wody. I kiblem deszczowka się leje. A że nasza piwnica na końcu ta woda u nas się zbierała. Wkurzylismy się i zbudowaliśmy wysoki próg. Dzięki temu u nas sucho. I dziś się okazało ze sąsiadka przewiercila ścianę w piwnicy ze woda z jej pomieszczenia przelewa się do naszego! Ale mi to ciśnienie podniosło! !!znajdę na to paragraf i metodę! !!chamstwo. Mąż proponował ze zbuduje próg na wejściu do korytarza ale jej jest za dużo przeszkód na drodze! !!więc mam ja w dupie. Mąż zatkal te dziury. Wylewa wodę. A przed drzwi przyniósł worek z piachem. Piasek załatwił od robotników co robią plac przy ratuszu! !!ale jestem zła! !!

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2016, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    Wróciłam z wizyty, maleństwo ma 2790 g, 4 sierpnia jeśli będę chciała mam przyjść na KTG, a 22. zgłaszam się do szpitala na cesarkę :) to nie cały miesiąc!!! nie czuję się gotowa :(
    Moja cc 23 a zgłaszam się raczej 22 sierpnia :D

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2016, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamcia, u nas chyba będzie podobnie, choć nie uśmiecha mi się czekanie całego dnia w szpitalu :(

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2016, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LRF
    Raz już to przechodziłam. ..
    Tak naprawdę krew i mocz badają. Ktg 3 razy dziennie i nic poza tym. Ale wtedy nagle się okazało ze cc zrobią tego samego dnia. Ja sobie nie wyobrażam tego dnia przed cc w szpitalu

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2016, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jakoś tak mi dziwnie jak już znam datę, pod warunkiem że Mały nie zechce się wykluć wcześniej, ale siedzi sobie w najlepsze i nie wygląda żeby się pośpieszył, szyjka też długa i zamknięta :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2016, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Foxiku twój mały ma już prawie 3kg no i znasz konkrety :)

• mmargol Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2016, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia współczuje sąsiadki, wstydu nie ma!

Ale Wam fajnie, że znacie termin :) z jednej strony też chciałabym wiedzieć kiedy mała się urodzi, bo to taka tykająca bomba będzie, nie wiadomo kiedy złapie, czy mąż będzie w pracy (poza miastem) czy może w weekend albo w nocy, wolałabym wiedzieć kiedy co i jak :P

Podpowiedzcie mi jakie gaziki zamawiałyście z gemini (najlepiej link)? pamiętam, że ktoś tu o nich pisał

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2016, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bisacz, aż boję się pomyśleć jak bardzo filigranowy byłby gdyby się urodził w terminie lub byłby przenoszony ;D

bisacz lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2016, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo super !

To czyli Foxik, Kamcia, Angela juz wiedza kiedy ich pociechy beda na swiecie ale wam zazdroszcze !! :)

• martta Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2016, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wróciłam dziewczyny, ten doktorek mi nie ciął nic, nie wiem czy to lepiej czy nie zobaczyy, dostałam maść z lidokainą przeciwbólową i czopki na receptę, oczywiście wszędzie w ulotkach że w ciąży nie brać :/ ma nadzieje, że pomoże, ale doktorek miał poczucie humoru i mówi, że jak tymi lekami wywołamy wcześniejszy poród to czy siię nie pogniewam, haha, no boki zrywać. I teraz mam rezerwę i trochę lęk przed ich stosowaniem. ehhhh...
    no taka wiedza kiedy to się wydarzy to fajna rzecz chyba jednak :) Foksik konkretny kawaler :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca 2016, 18:42

o148p07w5riqasy7.png
  • agatia Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2016, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super Foxiku :) cudowna data, chciałabym, zeby moja Liwcia przyszła na świat 22.08, ale ginla wyznaczyła cc na 25.08 :) będę jeszcze negocjować ;)

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2016, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mmargol
    I to sąsiadka miła, życzliwa i z którą ostatnio 1.5 h na balkonie przegadalam! !!!
    Mąż każe mi teraz milczeć. Kiedy woda w piwnicy wyschnie chce udowodnić że te dziury w ścianie (3 cm od podłogi )to od wiertarki. Musi mieć dowód by zacząć temat. ..ma rację ale ja jestem wściekła. Az mnie głowa rozbolala

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • mmargol Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2016, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie denerwuj sie Kamcia, maz ma racje dowod to dobra rzecz, bedzie trudniej sie jej wyprzec. Pewnie myslala, ze nie zauwazycie jak tak nisko te dziury, podstepna babka

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2016, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mmargol
    No właśnie -podstępna! Ostatnio z uśmiechem gadala na ten temat (ze ja zalalo bo my próg mamy. A tlumaczylam ze ona wody nie miała bo ta u nas stała. Jest do nas spadek ). Ja tego nie daruje! !! Ale narazie musze przemilczeć. I do spółdzielni skargę napisze ze z ich winy nas zalewa.

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2016, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    -

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2017, 21:42

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2016, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Próbuje cały czas się uspokoić. Tyle lat milczelismy. Jak nie wytrzymalismy sami zadbalismy o piwnice. A ta pizda taki plan wymyśliła! !!ale z reakcją musze czekać. Jestem nabuzowana. Jutro pisze pismo do spółdzielni (skoro słowo to za mało ) I najade na energetykę (bo nadal rachunków nie mam za prąd od lutego )

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • AJrin Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2016, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No bedzie się działo u nas na bank bedzie sn wiec daty nie znam ale zobaczymy jak pojdzie i czy czasme nie bedzie 2 w 1 sn skonczone cc. Ale jestem dobrej myśli nastawiam sie ze dam rade i obstawiam termin miedzy 1 wrzesnia a 4 wrzesnia jestem ciekawa czy moje przeczucie sie sprawdzi.

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2016, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ajrin
    Bądź dobrej myśli i będzie 1 w 1 sn!! Szybko i sprawnie

mychakruszyna lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Skali89 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2016, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja dopiero niedawno wróciłam do domu, byliśmy my z męzem i jego siostrą oraz jej synkiem u ich ciotki na wsi, zakonnicy, ona jest na misjach na syberii w Polsce jesy tylko na miesiąc io tak pojechaliśmy bo ma już jechać w piątek. Miało być chłodno a tu cały dzień gorąco myślałam że się wykończę. Czuję jakbym od środka płonęla.

Martta ja też mam hemodupka jak ja to mówię i dokładnie tak jak ty od nacisku, bo żadnych zaparć nie mam, ja stosowałam czopki, maść i korę dębu. Na szczęście mnie nie boli, chociaż jak jest gorąco to jakby rósł, sorki za dosłowność.

Dziewczyny wiecie może ile można czekać od przebica pęcherza płodowego do porodu? Wiem, że to pewnie zależy od dziecka ale może któraś z was miała taką sytuację?

f2wl9vvjltbug8tg.png
    3i499vvjrdc5a4oq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2016, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak sobie myślę, że 21.08 chyba sobie z mężem zafundujemy ekstra obiad przed szpitalną głodówką :D

‹‹ 1727 1728 1729 1730 1731 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ