X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lipca 2016, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksosia wrote:
    Właściwie to nie wiem, bo to po prostu boli.... Przez 1,5h bolało jak na okres...
    I wczoraj od 19 aż do 24 bolało jak na okres. Nic regularnego.... Ale tez nie wiem jak bolą skurcze.... Brzuch twardnieje jak chce. Dziś obudziłam sie z twardym. Teraz wzięłam kąpiel i podczas moczenia był mięciutki. Wyszłam znów twardy. Leżę 2 minuty i znów miękki.
    Robi z moja psycha co mu sie podoba.
    Skąd ja to znam, wczoraj jak byłam na ip. To oczywiście tylko raz mi brzuch stwardnial i zaczął boleć jak na okres ale skurczu nie zapisało. Więc pewnie w moim przypadku macica sobie ćwiczy. I dalej nie wiem jak wyglądają właściwie skurcze i jakoś mi do nich nie spieszno. Ale Tak jak mówi Macioszczynka wes nospe i poczekaj.

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 lipca 2016, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wierzcie mi dziewczyny. Prawdziwe skurcze poznacie od razu. Ja swoich się nawet nie spodziewała, a czekałam w poczekalni na KTG. I nagle jeden... za 3 minuty drugi, trzeci... itd. Od razu będziecie wiedziały, że to właśnie te, a nie inne. :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 lipca 2016, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam i ja.
    Ksosiu bóle jak na okres ja również mam, takie, że coś tam ćmi, lekarz mówi, że to normalne.

Macioszka ja co chwila sprawdzam informacje o tym co się tam dzieje na śdm, odliczam dni do powrotu męża. Im bardziej to się rozkręca tym większy mam stres:(

Ajrin śliczna będzie Twoja córcia!

Sabina też ubolewam nad tym, że nie mam gdzie tych staników kupić, jest u mnie sklep jeden gdzie są ponoć super i świetnie dopasowują, ale ceny ponoć bardziej niż super, trzepnie po kieszeni.

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 lipca 2016, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z rana, wstałam o 7:00, ale moja mobilizacja dzisiaj leży i kwiczy. Muszę wyskoczyć na chwilę do sklepu, ogarnąć pranie, a po obiedzie wyskoczyć do pracy z L4 i do rossmanna po ostatnie rzeczy do torby do szpitala, w sierpniu się zacznie ostatecznie odliczane, póki co stres jest minimalny...

Ksosia, spokojnie, Antek jeszcze ma sporo czasu, odpocznij, połóż się i zrelaksuj :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 lipca 2016, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdziulla wrote:
    Witam i ja.
    Ksosiu bóle jak na okres ja również mam, takie, że coś tam ćmi, lekarz mówi, że to normalne.

Macioszka ja co chwila sprawdzam informacje o tym co się tam dzieje na śdm, odliczam dni do powrotu męża. Im bardziej to się rozkręca tym większy mam stres:(

Sabina też ubolewam nad tym, że nie mam gdzie tych staników kupić, jest u mnie sklep jeden gdzie są ponoć super i świetnie dopasowują, ale ceny ponoć bardziej niż super, trzepnie po kieszeni.

Jak znasz swój rozmiar to polecam staniki do karmienia na Aliexpress, są naprawdę SEXI! Jeden zamówiłam bawełniany, a drugi bambusowy. ;)

http://pl.aliexpress.com/item/Bamboo-Fiber-Maternity-Bra-Nursing-Bra-Feeding-For-Pregnant-Women-Flower-Lace-Underwear-With-Wire-Anti/32438565391.html?spm=2114.010108.3.8.ifrlki&ws_ab_test=searchweb201556_10,searchweb201602_2_10057_10056_10055_10037_10049_10033_10059_10058_10032_10017_405_404_10040_10060_10061_412,searchweb201603_6&btsid=9f8bbe22-a395-48cd-844a-dd3165b3a9f7

http://pl.aliexpress.com/item/Pregnant-Underwear-Maternity-Nursing-Bra-Front-Button-Tank-Women-s-Front-Hasp-Wirefree-Pregnant-Breastfeeding-Pregnancy/32464074807.html?spm=2114.010108.3.18.W3TkYa&ws_ab_test=searchweb201556_10,searchweb201602_2_10057_10056_10055_10037_10049_10033_10059_10058_10032_10017_405_404_10040_10060_10061_412,searchweb201603_6&btsid=9f8bbe22-a395-48cd-844a-dd3165b3a9f7

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 lipca 2016, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie wczoraj wypytywałam mame jak bolą skurcze, itp. Mama też powiedziała, że od razu poznam, ale nie potrafi opisać. Jednak w głowie mam ciągle skurcze mojej bratowej. Była na KTG gadała i rozmawiała sobie z położną a okazało się ze w miedzy czasie miała 2 skurcze w tym jeden bardzo silny, a ona NIC nie czuła. W dniu porodu ją chwyciło dopiero gdy przebili pęcherz. Dlatego się boję :)

Ale uspokoiłyście mnie. Mój klocuszek jeszcze minimum 2 tygodnie ma się grzać w ciepłej macicy! :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 lipca 2016, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macioszka kiedyś znałam, a teraz gubię się. Na początku ciąży piersi urosły jak głupie, chociaż wcześniej też nic im nie brakowało, pod też jakby żebra się poszerzyły, więc przedłużki poszły w ruch. Muszę przymierzyć niestety i to pewnie nie jeden. Ale dzięki.
    Swoją drogą jak się zamawia z tego aliex? Trzeba mieć kartę kredytową, konto walutowe? Nigdy nie korzystałam.

• AJrin Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2016, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksosia spokojnie niech dzieciątko jeszcze posiedzi, przypadek bratowej musze powiedzieć anomalia bo raczej skurcze to piorunsko bolą i nie da sie tego pomylić.

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 lipca 2016, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też jeszcze z tydzień, dwa niech siedzi grzecznie i nie rozrabia. Ale fakt faktem z mężem trochę już stymulujemy brodawki, jest seks, piłka, przysiady, ćwiczenia, spacery i herbata z liści malin. ;)

W przyszłym tygodniu w sobotę mały ma wycięcie migdała. Babcia mnie nastraszyła, że dwa lata temu po wycięciu jakiś chłopiec zmarł przez sen... Nie zmróżę oka...

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2016, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja...marudząca i nieznośna :(
    albo wstałam lewą noga, albo trzyma mnie nerw od wczoraj, albo łapie mnie już stres, z którym srednio sobie radzę
    w dodatku nie ma wody, ja dzisiaj sama(bo mąż na słuzbie), myślę o sąsiadce i piwnicy, i sniła mi się kardiolog Emilki...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2016, 08:52

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lipca 2016, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdziulla wrote:
    Macioszka kiedyś znałam, a teraz gubię się. Na początku ciąży piersi urosły jak głupie, chociaż wcześniej też nic im nie brakowało, pod też jakby żebra się poszerzyły, więc przedłużki poszły w ruch. Muszę przymierzyć niestety i to pewnie nie jeden. Ale dzięki.
    Swoją drogą jak się zamawia z tego aliex? Trzeba mieć kartę kredytową, konto walutowe? Nigdy nie korzystałam.

Nie nie, normalnie robisz zamówienie i wybierasz płatność Przelewy 24 i ono Ci przelicza na złotówki ile masz zapłacić.
    Jedyna wada, że staniki mogę dostać za miesiąc. Na razie mam 1 bez fiszbin, ale one do dupy trzymają.

Magdziulla, Sabina, Strazaczka1990 lubią tę wiadomość

• AJrin Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2016, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdziulla wrote:
    .
    Magdziula dzięki ale 4 usg potwierdza, że chlopak :D

agatia, Madziuuuula, Ulfenstein, Strazaczka1990, _izunia_ lubią tę wiadomość

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• agatia Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2016, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksosiu spokojnie, ja też mam bóle jak na miesiączkę, ale nie doskwierają bardzo :)
    Powiedziałam Liwce, że jeszcze tydzień musi poczekać, żebym zrobiła pranko ;) po 36tc może się pchać ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 lipca 2016, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksosia pisałam kiedyś o koleżance, rodziła rok temu i też tak miała. To się zdarza raz na wiele, wiele przypadków, że nie czuła skurczy chociaż na ktg było widać, czuła od razu dopiero parte. Z jednej strony fajnie, bo się krócej męczysz, a z drugiej te wcześniejsze skurcze jakoś przyzwyczajają do bólu, a nie tak trach od razu party.

Ja już mojej mamy nie pytam, bo bolało niewyobrażalnie, porozrywało ją na wszystkie strony, opieka była okropna w tamtych czasach i małym szpitaliku. Z drugiej strony mimo to 4 urodziła, aczkolwiek raczej to nie wszyscy byliśmy zaplanowani:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 lipca 2016, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to mój Filip musiałby dłużej poczekać, aż ogarnę całe pranie, wszystko wyprasuję i spakuję torbę, a ja jak zwykle mam na wszystko czas :(

ojj, ja wolę Mamy nie pytać jak to było, bo ja podobno już w ciąży dawałam rodzicielce w kość, a na porodówce też ciekawie, do dnia dzisiejszego podobno nie cieszy się dobrą opinią. Nie ma co się dziwić też bym nie chciała, żeby mój poród odbierał lekarz pod wpływem alko :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2016, 08:56

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 lipca 2016, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AJrin wrote:
    Magdziula dzięki ale 4 usg potwierdza, że chlopak :D
    Ajrin przepraszam jednym okiem piszę jeszcze z łóżka;). To tym bardziej śliczny chłopak będzie!

AJrin lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 lipca 2016, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie już dopinam wszystko do końca. To wicie gniazda to na razie jedyny objaw zbliżającego się u mnie porodu, bo jestem taka ogarnięta i na wszystko związane z maluszkiem mam chęć i siły. ;D

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 lipca 2016, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sobie zaplanowałam z Małą, że czekamy na powrót tatusia. I będę rodziła 18-19.09 chciałam rano, ale nie jesteśmy do tego zgodne, bo Mała woli wieczory. Objawy dostanę dopiero w dniu porodu (żeby wcześniej nie panikować);)). O taki plan mam. Co tylko cesarka ma przywilej planowania?;)

Madziuuuula lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 lipca 2016, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie się pogoda popsuła, więc muszę długo czekać aż pranie wyschnie, zwłaszcza że mam drugie dziecko w domu, które co jakiś czas marudzi że nie ma w czym do pracy iść ;D

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 lipca 2016, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha. A pewnie. :) Ja mam przeczucie, że moja Mała wybierze sobie termin naszej rocznicy (25.08). Nie wiem, czemu ale tak to czuję.

Ja zaplanowałam, że chcę rodzić w nocy :P (załapię się na śniadanie w szpitalu)

Filipa urodziłam o 18.55, a o 10 byliśmy już na porodówce. Nie załapałam się na żaden posiłek i do rana byłam mega głodna.

‹‹ 1732 1733 1734 1735 1736 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ