WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyKsosia wrote:Właściwie to nie wiem, bo to po prostu boli.... Przez 1,5h bolało jak na okres...
I wczoraj od 19 aż do 24 bolało jak na okres. Nic regularnego.... Ale tez nie wiem jak bolą skurcze.... Brzuch twardnieje jak chce. Dziś obudziłam sie z twardym. Teraz wzięłam kąpiel i podczas moczenia był mięciutki. Wyszłam znów twardy. Leżę 2 minuty i znów miękki.
Robi z moja psycha co mu sie podoba. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyWitam i ja.
Ksosiu bóle jak na okres ja również mam, takie, że coś tam ćmi, lekarz mówi, że to normalne.
Macioszka ja co chwila sprawdzam informacje o tym co się tam dzieje na śdm, odliczam dni do powrotu męża. Im bardziej to się rozkręca tym większy mam stres:(
Ajrin śliczna będzie Twoja córcia!
Sabina też ubolewam nad tym, że nie mam gdzie tych staników kupić, jest u mnie sklep jeden gdzie są ponoć super i świetnie dopasowują, ale ceny ponoć bardziej niż super, trzepnie po kieszeni. -
nick nieaktualnyWitam się z rana, wstałam o 7:00, ale moja mobilizacja dzisiaj leży i kwiczy. Muszę wyskoczyć na chwilę do sklepu, ogarnąć pranie, a po obiedzie wyskoczyć do pracy z L4 i do rossmanna po ostatnie rzeczy do torby do szpitala, w sierpniu się zacznie ostatecznie odliczane, póki co stres jest minimalny...
Ksosia, spokojnie, Antek jeszcze ma sporo czasu, odpocznij, połóż się i zrelaksuj -
nick nieaktualnyMagdziulla wrote:Witam i ja.
Ksosiu bóle jak na okres ja również mam, takie, że coś tam ćmi, lekarz mówi, że to normalne.
Macioszka ja co chwila sprawdzam informacje o tym co się tam dzieje na śdm, odliczam dni do powrotu męża. Im bardziej to się rozkręca tym większy mam stres:(
Ajrin śliczna będzie Twoja córcia!
Sabina też ubolewam nad tym, że nie mam gdzie tych staników kupić, jest u mnie sklep jeden gdzie są ponoć super i świetnie dopasowują, ale ceny ponoć bardziej niż super, trzepnie po kieszeni.
Jak znasz swój rozmiar to polecam staniki do karmienia na Aliexpress, są naprawdę SEXI! Jeden zamówiłam bawełniany, a drugi bambusowy.
http://pl.aliexpress.com/item/Bamboo-Fiber-Maternity-Bra-Nursing-Bra-Feeding-For-Pregnant-Women-Flower-Lace-Underwear-With-Wire-Anti/32438565391.html?spm=2114.010108.3.8.ifrlki&ws_ab_test=searchweb201556_10,searchweb201602_2_10057_10056_10055_10037_10049_10033_10059_10058_10032_10017_405_404_10040_10060_10061_412,searchweb201603_6&btsid=9f8bbe22-a395-48cd-844a-dd3165b3a9f7
http://pl.aliexpress.com/item/Pregnant-Underwear-Maternity-Nursing-Bra-Front-Button-Tank-Women-s-Front-Hasp-Wirefree-Pregnant-Breastfeeding-Pregnancy/32464074807.html?spm=2114.010108.3.18.W3TkYa&ws_ab_test=searchweb201556_10,searchweb201602_2_10057_10056_10055_10037_10049_10033_10059_10058_10032_10017_405_404_10040_10060_10061_412,searchweb201603_6&btsid=9f8bbe22-a395-48cd-844a-dd3165b3a9f7 -
nick nieaktualnyWłaśnie wczoraj wypytywałam mame jak bolą skurcze, itp. Mama też powiedziała, że od razu poznam, ale nie potrafi opisać. Jednak w głowie mam ciągle skurcze mojej bratowej. Była na KTG gadała i rozmawiała sobie z położną a okazało się ze w miedzy czasie miała 2 skurcze w tym jeden bardzo silny, a ona NIC nie czuła. W dniu porodu ją chwyciło dopiero gdy przebili pęcherz. Dlatego się boję
Ale uspokoiłyście mnie. Mój klocuszek jeszcze minimum 2 tygodnie ma się grzać w ciepłej macicy! -
nick nieaktualnyMacioszka kiedyś znałam, a teraz gubię się. Na początku ciąży piersi urosły jak głupie, chociaż wcześniej też nic im nie brakowało, pod też jakby żebra się poszerzyły, więc przedłużki poszły w ruch. Muszę przymierzyć niestety i to pewnie nie jeden. Ale dzięki.
Swoją drogą jak się zamawia z tego aliex? Trzeba mieć kartę kredytową, konto walutowe? Nigdy nie korzystałam. -
Ksosia spokojnie niech dzieciątko jeszcze posiedzi, przypadek bratowej musze powiedzieć anomalia bo raczej skurcze to piorunsko bolą i nie da sie tego pomylić.
-
nick nieaktualnyU mnie też jeszcze z tydzień, dwa niech siedzi grzecznie i nie rozrabia. Ale fakt faktem z mężem trochę już stymulujemy brodawki, jest seks, piłka, przysiady, ćwiczenia, spacery i herbata z liści malin.
W przyszłym tygodniu w sobotę mały ma wycięcie migdała. Babcia mnie nastraszyła, że dwa lata temu po wycięciu jakiś chłopiec zmarł przez sen... Nie zmróżę oka...
-
Witam się i ja...marudząca i nieznośna
albo wstałam lewą noga, albo trzyma mnie nerw od wczoraj, albo łapie mnie już stres, z którym srednio sobie radzę
w dodatku nie ma wody, ja dzisiaj sama(bo mąż na słuzbie), myślę o sąsiadce i piwnicy, i sniła mi się kardiolog Emilki...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2016, 08:52
-
nick nieaktualnyMagdziulla wrote:Macioszka kiedyś znałam, a teraz gubię się. Na początku ciąży piersi urosły jak głupie, chociaż wcześniej też nic im nie brakowało, pod też jakby żebra się poszerzyły, więc przedłużki poszły w ruch. Muszę przymierzyć niestety i to pewnie nie jeden. Ale dzięki.
Swoją drogą jak się zamawia z tego aliex? Trzeba mieć kartę kredytową, konto walutowe? Nigdy nie korzystałam.
Nie nie, normalnie robisz zamówienie i wybierasz płatność Przelewy 24 i ono Ci przelicza na złotówki ile masz zapłacić.
Jedyna wada, że staniki mogę dostać za miesiąc. Na razie mam 1 bez fiszbin, ale one do dupy trzymają.Magdziulla, Sabina, Strazaczka1990 lubią tę wiadomość
-
Magdziulla wrote:Ajrin śliczna będzie Twoja córcia!
.agatia, Madziuuuula, Ulfenstein, Strazaczka1990, _izunia_ lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKsosia pisałam kiedyś o koleżance, rodziła rok temu i też tak miała. To się zdarza raz na wiele, wiele przypadków, że nie czuła skurczy chociaż na ktg było widać, czuła od razu dopiero parte. Z jednej strony fajnie, bo się krócej męczysz, a z drugiej te wcześniejsze skurcze jakoś przyzwyczajają do bólu, a nie tak trach od razu party.
Ja już mojej mamy nie pytam, bo bolało niewyobrażalnie, porozrywało ją na wszystkie strony, opieka była okropna w tamtych czasach i małym szpitaliku. Z drugiej strony mimo to 4 urodziła, aczkolwiek raczej to nie wszyscy byliśmy zaplanowani:) -
nick nieaktualnyto mój Filip musiałby dłużej poczekać, aż ogarnę całe pranie, wszystko wyprasuję i spakuję torbę, a ja jak zwykle mam na wszystko czas
ojj, ja wolę Mamy nie pytać jak to było, bo ja podobno już w ciąży dawałam rodzicielce w kość, a na porodówce też ciekawie, do dnia dzisiejszego podobno nie cieszy się dobrą opinią. Nie ma co się dziwić też bym nie chciała, żeby mój poród odbierał lekarz pod wpływem alkoWiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2016, 08:56
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyJa sobie zaplanowałam z Małą, że czekamy na powrót tatusia. I będę rodziła 18-19.09 chciałam rano, ale nie jesteśmy do tego zgodne, bo Mała woli wieczory. Objawy dostanę dopiero w dniu porodu (żeby wcześniej nie panikować)
). O taki plan mam. Co tylko cesarka ma przywilej planowania?
Madziuuuula lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyHaha. A pewnie.
Ja mam przeczucie, że moja Mała wybierze sobie termin naszej rocznicy (25.08). Nie wiem, czemu ale tak to czuję.
Ja zaplanowałam, że chcę rodzić w nocy(załapię się na śniadanie w szpitalu)
Filipa urodziłam o 18.55, a o 10 byliśmy już na porodówce. Nie załapałam się na żaden posiłek i do rana byłam mega głodna.