X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lipca 2016, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nastawiłam pościel do prania, ceratki na prześcieradło postanowiłam nie prać, bo nie będzie miało bezpośredniego kontaktu ze skórą, a kocyki wypiorę osobno, mam nadzieję że nie dokupię tego dodatkowego, którego wczoraj w pepco pglądałam :D broń mnie Panie Boże :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 lipca 2016, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też czekam do września :) od 19 sierpnia do 2 wrzesnia mój lekarz na urlopie więc Laura musi na niego grzecznie poczekać :)

Najlepiej do 7 wrzesnia to zrobi mamie prezent na urodziny :)

• AJrin Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2016, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zastosowałam wobec siebie przekupstwo kawa i ciastko jak wstawię pranie młodego i wiecie co podziałało ;-)
    Co do stawania brzucha to ja nic takiego nie mam jak już to ewidentnie młody pupe wypina i nawet M sie wtedy smieje bo mam gulaje po jednej stronie.
    Ja ogólnie mało ciążowa w tej ciąży jestem. Nie mam huśtawki hormonalnej. Smaków też nie mam. Siara na szczęście mi nie leci, pępek nie wychodzi, linii nerga też u mnie brak. No i zero wicia gniazda a wręcz odwrotnie zrobiłam sie bałaganiara :(
    Ale Ignaś rośnie czuje jego wygibasy :-) i brzuchol też jest wiec nic tylko sie cieszyć :D

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 lipca 2016, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam chyba z 4 kocyki po corce wiec wcale nie kupuje bo nie pottzeba mi kolejnych :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 lipca 2016, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja w tej ciazy to jestem okropnym leniem !! Nic tylko bym sie snula z kata w kat i patrzyla jak tu sie sutecznie poobijac i nic nie robic:)

AJrin lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 lipca 2016, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja muszę tylko bandamkę jakąś kupić jak się zaczną u nas jesienne, górskie wiatry to boję się że będzie mu zimno, ale nigdzie nie mogę znaleźć takiej jakbym chciała :(

a termometr miał wykombinować mój mąż, skoro kręcił nosem na każdą podsyłaną przeze mnie propozycję :) Może po kilku próbach zmierzenia temperatury odwidzi mu się wkładanie termometru w pupcię :) póki co nie uznaje innej metody, jako że na szkole rodzenia mówili że ta jest najskuteczniejsza, jeśli nie trafimy na dobry elektryczny na podczerwień

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 lipca 2016, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z rana,

Nocka taka sobie, z etapami niewygody i braku ułożenia.. ale lepiej niż ostatnie dwie noce jednak.
    Jutro jadę na krew, muszę załatwić sobie na pakiet badanie hiv, hbs i toxo bo to najdroższe, a mocz i morfologia za tydzień przed samą wizytą.

U Nas pogoda pochmurna, pranie dziecięce schnie od wczoraj :/ myślałam, ze do słoneczka doschnie z rana, a tak będzie kisnąć :/ Muszę zaraz coś poprasować, bo mi się zbiera i zbiera!

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 lipca 2016, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie przed porodem kazała tylko toxo powtórzyć, nie wiem czy to dobrze? bo te wszystkie z listy porodowej robiłam jakiś czas temu

• AJrin Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2016, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LRF ja mam dopiero wizyte za 3 tygodnie i zamierzam isc z listą jakie badania chce. Na bank toxo przeciwciala i morfologie ni i gbs. Na chwile obecna mam tylko zlecone HIV, zoltaczke i kiłe.

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny :)
    poranek mija spokojnie :) planuję dzisiaj poprasować trzecie pranie ubranek i wstawić czwarte. I jeśli chodzi o bieliznę, to będzie wszystko ( chyba że jeszcze coś dokupię :P )
    Jeszcze do prania - pieluchy tetrowe, pościel, kocyki i moje koszule do szpitala :)
    Torba do szpitala jest już w drodze he he jak ją dostanę, to się zacznę pakować. Lepiej być przygotowaną. Moja koleżanka urodziła teraz w 35 tygodniu :O

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2016, 10:37

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ogolem hiv nie trzeba powtarzac jak sie robilo na poczatku jesli wyszedl ujemny a kazdy z nas ma stalego partnera to nie ma koniecznosci, hbs ja jeszcze a ogole nie robilam dlatego bede robic 7.08 przed wizyta, a czy toxo mi kaze powtorzyc to sie okazw, ja 2x tsh w ciazy robilam wyniki byly dobre to juz wiecej nie kazal powtarzac :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 lipca 2016, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to się śmieje, że urodze wcześniej, bo już 10.08 się spodziewam młodego, a później przenosze o tydzień jak moja mama dwie ciąże i dopiero będzie ubaw :D
    Przysięgam, że będę się wkutwiać od 20.08 :P
    Ale póki upały nie trzymają zbyt długo to jestem szczęśliwa. Chciałabym tylko żeby tak nie twardniało, bo nie wiem czy to dobry objaw czy zły... i boje się że gdy brzuch twardnieje to że małemu jest niewygodnie...
    A poza tym to w ciąży mogę być do września :)
    Ostatnie chwile na spokojny, całodniowy sen i lenistwo :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 lipca 2016, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja się ciągle boję, że pójdę do szpitala i jakiegoś badania nie będę miała o.O, a pytałam już dwa razy co mam powtarzać przed porodem to podobno wszystko mam w karcie ciąży, mam mieć tylko oryginał doczepiony z grupą krwi i gbs.

• Sophia Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2016, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem Wam laski, że ja się jakoś nie mogę odnaleźć wśród tych waszych wyprawek. W zasadzie od kilku miesięcy robicie zakupy, a ja nie ;(
    Jak córa okazałą się córą to kupiłam jej łaszki do rozmiaru 68, furę i smoczek. Dodatkowo jedno zamówienie z gemini przyszło więc kosmetyki są. Jeszcze jedno zamówienie zrobię w sierpniu bo kilku rzeczy w domu brakuję. Resztę dokupię jak cud będzie na świecie.
    Chciałam laktator ale poczekam, aż okaże się potrzebny. W poprzedniej ciąży okazał się potrzebny koło 4 miesiąca i bardzo żałowała, że nie miałam elektrycznego bo w zasadzie miałam kłopot, który był początkiem końca karmienia. Model upatrzyłam, jak będę potrzebowała to w każdym smyku kupię.
    Jakaś chyba jestem antyzakupowa w tej ciąży. Za to w poprzedniej ciąży się działo, oj działo. Połowy rzeczy nawet nie użyliśmy. Jak smyk wyrastał to rozdałam dużo nowych rzeczy. Teraz chyba wolę tego uniknąć. ZA oszczędności pojedziemy sobie na wakacje w przyszłym roku albo dzieciom na studia odłożę;) ;) ;)

Bratek lubi tę wiadomość

5i4vyjc.png
    z0q819o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lipca 2016, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2017, 22:15

Sabina, Strazaczka1990, mysza0406, Bratek, violett, _izunia_ lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 lipca 2016, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zbcia

do porodu nie wypuszcza cie do domu, czemu ??? Myslalam ze po tym antybiotyku do domu pójdziesz

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 lipca 2016, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2017, 22:15

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 lipca 2016, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    ja muszę tylko bandamkę jakąś kupić jak się zaczną u nas jesienne, górskie wiatry to boję się że będzie mu zimno, ale nigdzie nie mogę znaleźć takiej jakbym chciała :(

a termometr miał wykombinować mój mąż, skoro kręcił nosem na każdą podsyłaną przeze mnie propozycję :) Może po kilku próbach zmierzenia temperatury odwidzi mu się wkładanie termometru w pupcię :) póki co nie uznaje innej metody, jako że na szkole rodzenia mówili że ta jest najskuteczniejsza, jeśli nie trafimy na dobry elektryczny na podczerwień
    Masz txm w okolicy? Jeszcze nie ma ubrań na jesień Ale tam można kupić fajne i niedrogie bandamki. Córce kupiłam :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 lipca 2016, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja sie zastanawiam co kupic malemu na wyjscie ze szpitala chodzi mi o okrycie wierzchnie bo pogoda nie wiadomo jaka bedzie, jakiegos pajaca hmmmm ?

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 lipca 2016, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina, no właśnie byłam w swoim txm, bo chciałam i chustki dokupić i jedną czapeczkę lżejszą i przy okazji szlafrok do szpitala, a ten nasz to jakoś słabo zaopatrzony :(
    mam jeszcze dwa miejsca na oku, ale że są nie po drodze muszę coś wykombinować żeby być tam przy okazji :)

‹‹ 1734 1735 1736 1737 1738 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ