SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lipca 2016, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nastawiłam pościel do prania, ceratki na prześcieradło postanowiłam nie prać, bo nie będzie miało bezpośredniego kontaktu ze skórą, a kocyki wypiorę osobno, mam nadzieję że nie dokupię tego dodatkowego, którego wczoraj w pepco pglądałam :D broń mnie Panie Boże :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 lipca 2016, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też czekam do września :) od 19 sierpnia do 2 wrzesnia mój lekarz na urlopie więc Laura musi na niego grzecznie poczekać :)

Najlepiej do 7 wrzesnia to zrobi mamie prezent na urodziny :)

• AJrin Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2016, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zastosowałam wobec siebie przekupstwo kawa i ciastko jak wstawię pranie młodego i wiecie co podziałało ;-)
    Co do stawania brzucha to ja nic takiego nie mam jak już to ewidentnie młody pupe wypina i nawet M sie wtedy smieje bo mam gulaje po jednej stronie.
    Ja ogólnie mało ciążowa w tej ciąży jestem. Nie mam huśtawki hormonalnej. Smaków też nie mam. Siara na szczęście mi nie leci, pępek nie wychodzi, linii nerga też u mnie brak. No i zero wicia gniazda a wręcz odwrotnie zrobiłam sie bałaganiara :(
    Ale Ignaś rośnie czuje jego wygibasy :-) i brzuchol też jest wiec nic tylko sie cieszyć :D

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 lipca 2016, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam chyba z 4 kocyki po corce wiec wcale nie kupuje bo nie pottzeba mi kolejnych :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 lipca 2016, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja w tej ciazy to jestem okropnym leniem !! Nic tylko bym sie snula z kata w kat i patrzyla jak tu sie sutecznie poobijac i nic nie robic:)

AJrin lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 lipca 2016, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja muszę tylko bandamkę jakąś kupić jak się zaczną u nas jesienne, górskie wiatry to boję się że będzie mu zimno, ale nigdzie nie mogę znaleźć takiej jakbym chciała :(

a termometr miał wykombinować mój mąż, skoro kręcił nosem na każdą podsyłaną przeze mnie propozycję :) Może po kilku próbach zmierzenia temperatury odwidzi mu się wkładanie termometru w pupcię :) póki co nie uznaje innej metody, jako że na szkole rodzenia mówili że ta jest najskuteczniejsza, jeśli nie trafimy na dobry elektryczny na podczerwień

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 lipca 2016, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z rana,

Nocka taka sobie, z etapami niewygody i braku ułożenia.. ale lepiej niż ostatnie dwie noce jednak.
    Jutro jadę na krew, muszę załatwić sobie na pakiet badanie hiv, hbs i toxo bo to najdroższe, a mocz i morfologia za tydzień przed samą wizytą.

U Nas pogoda pochmurna, pranie dziecięce schnie od wczoraj :/ myślałam, ze do słoneczka doschnie z rana, a tak będzie kisnąć :/ Muszę zaraz coś poprasować, bo mi się zbiera i zbiera!

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 lipca 2016, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie przed porodem kazała tylko toxo powtórzyć, nie wiem czy to dobrze? bo te wszystkie z listy porodowej robiłam jakiś czas temu

• AJrin Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2016, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LRF ja mam dopiero wizyte za 3 tygodnie i zamierzam isc z listą jakie badania chce. Na bank toxo przeciwciala i morfologie ni i gbs. Na chwile obecna mam tylko zlecone HIV, zoltaczke i kiłe.

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny :)
    poranek mija spokojnie :) planuję dzisiaj poprasować trzecie pranie ubranek i wstawić czwarte. I jeśli chodzi o bieliznę, to będzie wszystko ( chyba że jeszcze coś dokupię :P )
    Jeszcze do prania - pieluchy tetrowe, pościel, kocyki i moje koszule do szpitala :)
    Torba do szpitala jest już w drodze he he jak ją dostanę, to się zacznę pakować. Lepiej być przygotowaną. Moja koleżanka urodziła teraz w 35 tygodniu :O

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2016, 10:37

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ogolem hiv nie trzeba powtarzac jak sie robilo na poczatku jesli wyszedl ujemny a kazdy z nas ma stalego partnera to nie ma koniecznosci, hbs ja jeszcze a ogole nie robilam dlatego bede robic 7.08 przed wizyta, a czy toxo mi kaze powtorzyc to sie okazw, ja 2x tsh w ciazy robilam wyniki byly dobre to juz wiecej nie kazal powtarzac :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 lipca 2016, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to się śmieje, że urodze wcześniej, bo już 10.08 się spodziewam młodego, a później przenosze o tydzień jak moja mama dwie ciąże i dopiero będzie ubaw :D
    Przysięgam, że będę się wkutwiać od 20.08 :P
    Ale póki upały nie trzymają zbyt długo to jestem szczęśliwa. Chciałabym tylko żeby tak nie twardniało, bo nie wiem czy to dobry objaw czy zły... i boje się że gdy brzuch twardnieje to że małemu jest niewygodnie...
    A poza tym to w ciąży mogę być do września :)
    Ostatnie chwile na spokojny, całodniowy sen i lenistwo :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 lipca 2016, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja się ciągle boję, że pójdę do szpitala i jakiegoś badania nie będę miała o.O, a pytałam już dwa razy co mam powtarzać przed porodem to podobno wszystko mam w karcie ciąży, mam mieć tylko oryginał doczepiony z grupą krwi i gbs.

• Sophia Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2016, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem Wam laski, że ja się jakoś nie mogę odnaleźć wśród tych waszych wyprawek. W zasadzie od kilku miesięcy robicie zakupy, a ja nie ;(
    Jak córa okazałą się córą to kupiłam jej łaszki do rozmiaru 68, furę i smoczek. Dodatkowo jedno zamówienie z gemini przyszło więc kosmetyki są. Jeszcze jedno zamówienie zrobię w sierpniu bo kilku rzeczy w domu brakuję. Resztę dokupię jak cud będzie na świecie.
    Chciałam laktator ale poczekam, aż okaże się potrzebny. W poprzedniej ciąży okazał się potrzebny koło 4 miesiąca i bardzo żałowała, że nie miałam elektrycznego bo w zasadzie miałam kłopot, który był początkiem końca karmienia. Model upatrzyłam, jak będę potrzebowała to w każdym smyku kupię.
    Jakaś chyba jestem antyzakupowa w tej ciąży. Za to w poprzedniej ciąży się działo, oj działo. Połowy rzeczy nawet nie użyliśmy. Jak smyk wyrastał to rozdałam dużo nowych rzeczy. Teraz chyba wolę tego uniknąć. ZA oszczędności pojedziemy sobie na wakacje w przyszłym roku albo dzieciom na studia odłożę;) ;) ;)

Bratek lubi tę wiadomość

5i4vyjc.png
    z0q819o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lipca 2016, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2017, 22:15

Sabina, Strazaczka1990, mysza0406, Bratek, violett, _izunia_ lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 lipca 2016, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zbcia

do porodu nie wypuszcza cie do domu, czemu ??? Myslalam ze po tym antybiotyku do domu pójdziesz

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 lipca 2016, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2017, 22:15

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 lipca 2016, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    ja muszę tylko bandamkę jakąś kupić jak się zaczną u nas jesienne, górskie wiatry to boję się że będzie mu zimno, ale nigdzie nie mogę znaleźć takiej jakbym chciała :(

a termometr miał wykombinować mój mąż, skoro kręcił nosem na każdą podsyłaną przeze mnie propozycję :) Może po kilku próbach zmierzenia temperatury odwidzi mu się wkładanie termometru w pupcię :) póki co nie uznaje innej metody, jako że na szkole rodzenia mówili że ta jest najskuteczniejsza, jeśli nie trafimy na dobry elektryczny na podczerwień
    Masz txm w okolicy? Jeszcze nie ma ubrań na jesień Ale tam można kupić fajne i niedrogie bandamki. Córce kupiłam :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 lipca 2016, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja sie zastanawiam co kupic malemu na wyjscie ze szpitala chodzi mi o okrycie wierzchnie bo pogoda nie wiadomo jaka bedzie, jakiegos pajaca hmmmm ?

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 lipca 2016, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina, no właśnie byłam w swoim txm, bo chciałam i chustki dokupić i jedną czapeczkę lżejszą i przy okazji szlafrok do szpitala, a ten nasz to jakoś słabo zaopatrzony :(
    mam jeszcze dwa miejsca na oku, ale że są nie po drodze muszę coś wykombinować żeby być tam przy okazji :)

‹‹ 1734 1735 1736 1737 1738 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ