SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • agatia Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2016, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej laski kupiłam pralkę, zdecydowałam się na electroluxa ze skracaniem czasu i blokadą rodzicielską :) w pn przywioza, we wtorek pab hydraulik podłączy i pierzemy ;)
    Nadrobię Was później bo lecę do labu pobrać krew na białeczko.

mychakruszyna lubi tę wiadomość

• mychakruszyna Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2016, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarcia123 wrote:
    LRF

w sumie troche racji ma ten twoj chlop wbrew pozorom :) ale bedzie dobrze, jak wlazlo to i wyjdzie nie martw sie!:)

Tylko ze wlazło w mniejszej postaci :P

74di6iyek3xe528u.png

20140724580117.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lipca 2016, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mycha

no po cc to minumum 2 tygodnie moj maz pomagal mi wstawac z lozka bo jak sie polozylam tak koniec o wstawaniu samemu szansy nie bylo, nawet do wanny mnie wkladal do mycia bo danie kroka to naprawde byl nie lada wyczyn ;/

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 lipca 2016, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mycha

hahah no to tez prawda :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 lipca 2016, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    ja bym już chciała mieć wszystko z głowy i wylizać się szybko po cc.
    Choć ostatnio mówię do męża, że po wyrostku dość szybko wstałam z łóżka i chodziłam, więc jakoś to będzie, a on mnie "pocieszył", że teraz będą wyciągać trochę większy wyrostek i nie powinnam porównywać że będzie lepiej. O dzięki kochanie! :(
    Kochana, ja po wyrostku (ale byłam w ciązy) chodziłam zgięta jak stara babcia i ledwo sie ruszałam. Myślałam że Martyna mi przez pępek wyjdzie :P A po cc jak nowo narodzona. Od razu prosta po 6 godzinach wstałam i funkcjonowałam.

• A_n_k_a_80 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2016, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam mamy
    Ja wczoraj postanowilam sama zawjesc L4 do pracy, a tu klops. Dojechalam pieknie z klima w aucie na podziemny w galeri, wyszlam z samochodu, poszlam do rosska i co na lakjerach do paznokci ni sie w glowie zakrecilo :/. Zdazylam poprsic o stolek zeby ochlonac. Wszystko przez to ze na podzjemnym goraco a potem wbilam sie na schody pieszo, nie moge po schodach w ciazy chodzic bo mam zawroty glowy. Dobrze ze za wczasu sie ogarnelam zeby sie nie przewrocic :). ZanioslammL4 a potem w pharmie kupilam 3 butelki na odciagane mleko z canpola byly po 4 zl a przy kasie jeszcze doliczyli znizke. Wychodza tanio maja po 120ml i beda w sam raz do przechowania odciagnietego pokarmumsmoczki sie odstawi i pasuja do laktatora medela...takie waskie. Wogole canpol ma znizke na caly asortyment to kupilam jeszcze jedne majty za 6,4zl. Wzielam tez taka wode w spraju do pryskania twarzy na porod zeby sie ochlodzic byla za 6zl. Jak ktora pierze w jelp to plyn 1l na 14 pran byl za 12zl na gemini jest za 22zl :). W rossku wzielam na karte rosne olejeknz hippa przeciw rozstepow byl za 18zl o 5zl taniej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2016, 13:22

oar8xzkrz2cmciig.png

klz9df9hkt3kb3im.png

bfarxzdvckdf86xs.png
  • Sophia Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2016, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    O kurczaki, przez tą pogodę kołderka będzie mi całą wieczność schnęła, ale nie nastawiam kocyków póki mi się więcej miejsca nie zrobi, coś trzeba będzie wymyślić :)

obiad zjedzony, muszę się teraz zmobilizować do pozmywania naczyń, ogarnąć i jechać zawieźć L4
    Ty jesteś jakaś kosmitka ;) Do mnie mąż dzwoni i pyta czy zapakuje do zmywarki i włączę, więc mu powiedziałam, ze musiałabym iść do kuchni, a doktor kazał odpoczywać. Dziś jestem w zasadzie pierwszy dzień w domu i szczerze to nie mam najmniejszej ochoty na zajmowanie się czymkolwiek. Miałam z synem do kina jechać ale jakoś się nie składa. Poczekamy do wieczora.
    Swoją drogą uwielbiam Twoje posty. Czytam i marzę o tym żeby być kiedyś tak zorganizowana. Niestety lata już nie te... w moim wieku to tylko szydełko lub druty...

5i4vyjc.png
    z0q819o.png
  • A_n_k_a_80 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2016, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wogole wczoraj caly czas brzuch mi twardnial coraz gorzej :/.

oar8xzkrz2cmciig.png

klz9df9hkt3kb3im.png

bfarxzdvckdf86xs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lipca 2016, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 wrote:
    Kochana, ja po wyrostku (ale byłam w ciązy) chodziłam zgięta jak stara babcia i ledwo sie ruszałam. Myślałam że Martyna mi przez pępek wyjdzie :P A po cc jak nowo narodzona. Od razu prosta po 6 godzinach wstałam i funkcjonowałam.
    dlatego ja się pozytywnie nastawiam, w domu łatwiej wstać z łóżka, niż tego wysokiego w szpitalu gdzie nawet stopami ziemi nie sięgam. Chyba poproszę o taki stopień jak dla dzieci o.O ja po wyrostku najbardziej bałam się wstawać z powodu rzyganka, bo mam okropne lęki przed wymiotowaniem w miejscach publicznych przy ludziach :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 lipca 2016, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sophia wrote:
    Ty jesteś jakaś kosmitka ;) Do mnie mąż dzwoni i pyta czy zapakuje do zmywarki i włączę, więc mu powiedziałam, ze musiałabym iść do kuchni, a doktor kazał odpoczywać. Dziś jestem w zasadzie pierwszy dzień w domu i szczerze to nie mam najmniejszej ochoty na zajmowanie się czymkolwiek. Miałam z synem do kina jechać ale jakoś się nie składa. Poczekamy do wieczora.
    Swoją drogą uwielbiam Twoje posty. Czytam i marzę o tym żeby być kiedyś tak zorganizowana. Niestety lata już nie te... w moim wieku to tylko szydełko lub druty...
    ja już mam taką nerwicę natręctw, że wystarczy że coś krzywo leży to spać nie mogę :P
    czasami to na prawdę męczące, boję się pomyśleć jak mieszkanie będzie wyglądać po powrocie ze szpitala :P

• AJrin Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2016, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jako ze mam lenia na sprzatanie poszlam na spacer i z tych wydreptanychi kilometrow lewe biodro zaczelo mnie bolec wrrr.
    Wczoraj chcialam kupic w smyku 3 bodziaki fajne dla małego żeglarza za 25 zeta ale M mi zabronił :/ wiec kupilam 2 czapeczki za 12 zeta bo jak czytam ile wy ich macie to u mnie z nimi bida, jedyna mała jaka mam ma napis born in 2011 hehe :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2016, 13:36

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 lipca 2016, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie właśnie trwa drugi dzień leżenia i odpoczynku i mnie zalewa.. Widzę gary, zmywarka nie opróżniona bo mąż nie miał kiedy.. Po cichaczu wstawiłam pranie :P
    Teście zabrali mała na spacer więc leże..

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 lipca 2016, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sophia

To ile ty masz lat ze tak zapytam ???

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 lipca 2016, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nienawidzę takiej pogody, ale skoro już doprowadziłam się do porządku, włosy wyprostowałam i makijaż zrobiłam, żal nie skorzystać i nie pojechać z tym L4. Mąż mnie zgarnie jak będzie kończył pracę, a więc super, a że się zasiedzę pewnie nie zdążę już do rossmanna :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 lipca 2016, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj maz tez juz przyjechal z firmy niespodzianke mi zrobil :) i zaraz ruszamy na zakupy ... budowlane co prawda ale zawsze to cos :)

• Sophia Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2016, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarcia123 wrote:
    Sophia

To ile ty masz lat ze tak zapytam ???

34 ;) moja koleżanka w tym wieku została babcią ;)

5i4vyjc.png
    z0q819o.png
  • Sophia Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2016, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    Nienawidzę takiej pogody, ale skoro już doprowadziłam się do porządku, włosy wyprostowałam i makijaż zrobiłam, żal nie skorzystać i nie pojechać z tym L4. Mąż mnie zgarnie jak będzie kończył pracę, a więc super, a że się zasiedzę pewnie nie zdążę już do rossmanna :P
    Ja w rossmanie kupuję tylko online. Niestety osobista wizyta w tym sklepie kończy się - 300 zł na koncie.

5i4vyjc.png
    z0q819o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lipca 2016, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    łoooo to szybko , ale pewnie tez w wieku 16 lat sama dziecko urodzila co :)

no ale nie przesadzaj ze szydelkowanie cyz lata nie te. Mloda dupa z ciebie! :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 lipca 2016, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja wlasnie przejrzalam ciuszki do prania itd, i stwierdzam ze bede musiala dokupic kaftaniki malutkie bo mam az 6 szt a myslalam ze jest ich wiecej, no i pare koszulek musze kupic eeee czyli nie wsyztsko stracone i czekaja mnie zakupy, super!!:)

A_n_k_a_80 lubi tę wiadomość

• AJrin Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2016, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sphia nie przesadzaj z wiekiem bo mnie obrażasz ja mam tez 34 a to moja pierwsza ciąża :p

Sophia, Behemottka lubią tę wiadomość

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

‹‹ 1736 1737 1738 1739 1740 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ