WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja po usg.
Młody jest mały. Kontrola kolejna za niecałe 3 tygodnie. Umówiłam sie do tego samego lekarza, bo błąd pomiaru na rożnych maszynach itd. Lekarz oczywiście uspokaja ze wciaz w normie.
Wyliczył ze 22 centyl. 1750g.
Durne to jest, ze jakbyśmy byli w 78 centylu to bysmy sie nie martwili. Tylko wrecz byłoby spoko.
Ale jest mały.
Ech.
Miał mi sie humor poprawić, a wyszła chujnia.
M miał jechac do domu, ale został ze mną. -
Ulfe spokojnie dzieci są mniejsze i większe poniżej 10 centyla i powyżej 90 należy się niepokoić. Tak samo prawidłowy jest 75 centyl, jak i 22 centyl. Nie wszystkie dzieci rodzą się wielkoludkami. Ważne, żeby dziecko przybieralo średnio 200g tygodniowo.
Ja np przy cukrzycy bezpieczniej się czuję, jak dzidzia jest mniejsza niż duża. -
Przybral 200g, ale przez 2 tygodnie.
Ale miałam wrażenie ze lekarz tamten chciał, zeby wyszedł jak najbliżej terminu.
W miesiąc przybrał 700g, wiec lepiej to wyglada.
A teraz pójdziemy do tego samego.
16 sierpnia. Rano. Sądny dzien
A ja nic nie moge zrobic.
-
Ulfe ale nie martw się, mój Kacper jak sie urodził ważył 2990 a był to 39 tc. Tak jak pisze Agatia nie wszystkie są wielkoludami
ja osobiście wolę troszkę mniejszego bąbla i mam nadzieje ze Kuba za duży mi tez nie wyjdzie
W 31+3 miał 1800 wiec podobnie do Twojego
Uszy do góry!
Mama Kacpra, Aniołka i Kubusia
-
Ulfe dzidziol może w jedym tygodniu przybrać 100g, w drugim 300g, ważne, żeby średnia się zgadzała. Spokojnie i nie syresuj się za wczasu. Ważne, że synuś powyżej 10 centyla, moja Liwia też nie jestt kolosem, synek też nie był. Synek był poniżej 5 centyla, a urodził się wcześniej z wagą powyżej 2500g bez cech hipotrofii. Poczekaj do następnych pomiarów.
Ulfenstein lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyZa to ja czuje ze moj syn z waga sie popisze i ze bedzie duzy... on w 26+6 mial 1189 g, a traz 10 mam wizyte to az sie boje pytac jaka ma wage
pewnie kolo 2 kg gdzies powinien miec
my dzisiaj na tych zakupach bylismy kupilismy grzejniki i inneierdoly potzrebne do tego przedsiewziecia, zostaje jutro pojechac obadac czy sa panele i je kupic i listwy i czekac az reszte rzeczy dojedzie m.in stoly i drzwi wewnetrzne, bo wejsciowe beda najszybciej za miesiac masakra co za termin ! -
Staram sie nie martwić.
Wole zeby do porodu był mniejszy niz wiekszy (oczywiście najważniejsze ze zdrowy).
Ale wiecie jak to jest: chciałoby sie zeby wszystko było dobrze.
I w sumie jest dobrze
Ale chciałoby sie zeby było lepiejSophia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyUlfe nawet wczoraj rozmawiałam z koleżanką, jej siostra urodziła w terminie 2600 zdrowa dziewczynka, a lekarz powiedział, że gdyby była większa to by jej nie dała rady urodzić. Więc może Kostek się do Ciebie dopasowuje:) doceń swoje dziecko za gest;)
-
Ulfenstein wrote:Staram sie nie martwić.
Wole zeby do porodu był mniejszy niz wiekszy (oczywiście najważniejsze ze zdrowy).
Ale wiecie jak to jest: chciałoby sie zeby wszystko było dobrze.
I w sumie jest dobrze
Ale chciałoby sie zeby było lepiejUlfenstein lubi tę wiadomość
-
Ulf tule ale nie stresuj się, jest w centylach a to, ze niskich ktoś jest w wysokich a ktoś w noskich, taka statystyka. Ale stres nie bedzie sprzyjal tobie ani dzidzi teraz odpoczywaj jedz zdrowo i pij dużo.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2016, 19:13
-
nick nieaktualny
-
Ulf jeszcze na pocieszenie dodam, ze ja sie urodzilam w terminie z waga niewiele wieksza niz twoj Kostek ma. Mialam 1960 a jestem zdrowa ba teraz to 90 kilo wagi
będzie dobrze.
agatia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyUfle nie martw się na zapas, tak jak dziewczyny piszą, w jednym tyg. może przybrać 100g, a w drugim aż 300g
Moje też pycie, są przy dolnej granicy, ale w normie. Pewnie teraz mają mniej niż Twój nawet.
Poza tym ta waga jest orientacyjna i sprzęt bierze poprawkę na 20%.Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2016, 19:58
-
nick nieaktualnyJa wam szczerze powoem ze na tych centylach to ja sie nawet nie znam i nie kumam tefo i w ogole sie tym nie sugeruje, lekarz mi mowi wage pokazuje tam jakas siatke cos tlumaczy ze jest dobrze i mu wierze
w poerwsze ciazy chodizlam do takiej poje..... lekarki co stale na kazdej wizycie jak wanieta mierzyla kosc udowa i obwod glowki i nic wiecej nawet nie wiedzialam czy mala sie rozwija prawidlowo czy ilw ma wagi, dopiero w tej ciazy jak chodze od kilku lat do normalnego lekarza to wszystkiego sie ucze na temat ciazy od nowa bo przy 1 corce takiej okazji nie mialam -
Ja po wizycie. Szyjka ok, szew trzyma
bakteriami w moczu mam sie nie przejmować, niby nie jest ich duzo. Gin zrobiła mi ktg, skurcze sie w ogole nie rysowały, wiec fajnie. Małemu pięknie serduszko pracowało
gin pobrała mi tego gbs'a i teraz czekam na wyniki. Ogolnie wszystko dobrze
Angela89, AJrin, mysza0406, mmargol, Sabina, żabka04, violett, bbeczka91, Anulka01, _izunia_, bisacz, A_n_k_a_80, martta lubią tę wiadomość
Marcelek ❤️❤️
Mikuś
-
Ale się umęczyłam dzisiaj! Czuję bardzo wyraźnie, że podwozie mi się rozjeżdża!
Byłam po wyniki w labie i na wizycie u endo, wyniki ok i dawki nie zwiększył, dalej zostaje 62,5 euthyroxu, 4-6 tyg po porodzie kazał skontrolować.
Poszłam oczywiście do txm i kupiłam dwa bodziaki, dobre promocje mają - za 2 sztuki bodziaków zapłaciłam 11 zł i kupiłam 2 opaski na główkę
Cyckonosz też kupiłam i dogadałam się, że będę mogła wymienić ewentualnie na większy rozmiar po porodzie jeśli mi jeszcze urosną, tylko żeby metki byłyjestem zadowolona
A nie wiem czy wiecie, w biedronce jest od dzisiaj promocja na pampersiaki Dady, takie które też mają wskaźnik czy pieluszka już jest pełna, na wzór pampersa premium care
Po intensywnym popołudniu chodzenia jak pokraka poległam na kanapie i podnosząc się coś mi strzyknęło w pachwinie w kroku, jakby mi kości się jeszcze bardziej rozchodziły