WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Ulfenstein wrote:Staram sie nie martwić.
Wole zeby do porodu był mniejszy niz wiekszy (oczywiście najważniejsze ze zdrowy).
Ale wiecie jak to jest: chciałoby sie zeby wszystko było dobrze.
I w sumie jest dobrze
Ale chciałoby sie zeby było lepiej
Pięknego masz synka. To nic niepokojącego, że dziecko jest mniejsze lub większe. -
nick nieaktualny
-
Z tymi centylami to jest heca jak się dziecko urodzi. Mój pierworodny od urodzenia był na 25 centylu w wadze i 75 we wzroście. Lekarze zawsze chwalili, że pięknie równo rośnie. Na dzień dzisiejszy waga nadal koło 25 centyla za to wzrost powyżej 90. Lekarz pociesza, że jeszcze kawałek siatki centylowej mu zostało więc w jakichś tam statystykach się mieści.
No właśnie- to wszystko to jedynie statystyka. -
nick nieaktualnyLittle Red Fox wrote:ja już mam taką nerwicę natręctw, że wystarczy że coś krzywo leży to spać nie mogę
czasami to na prawdę męczące, boję się pomyśleć jak mieszkanie będzie wyglądać po powrocie ze szpitala
Aaa, witaj w klubie
Tez musze moec wszystko przed snem na swoim miejscu, w ogole lubie porzadek i meczy mnie to czesto, ale choc na sile to zrobie. Maz juz rece zalamuje, probuje mnie przygotowac na zmiany, jak sie maly urodzi, ale co ja poradze:p
A moze to efekt siedzenia w domu na l4? Kiedys az taka nie bylam :p -
nick nieaktualnyTak w ogole to witam sie wieczorkiem
dzis mialam mega zabiegany dzien, niby wszedzie zalatwialismy wszystko samochodem, ale maz byl przerazony, ze tak mnie to zmeczylo.
W ogole to glupie pytanie, ale jak Wasze maluchy zachowuja sie po stosunku?
My z M unikalismy zblizen, bo ciagle cos sie dzialo, no a wczoraj sprobowalismy i bylo ok, tyle ze maly najpierw sie powiercil chwile, a po wszystkim cisza. Totalnie nie chcial sie ruszac, nie reagowal na rece na brzuchu, raz czy dwa delikatnie sie przesunal i tyle.
Oczywiscie mialam wyrzuty i nie spalam pol nocy
Rano sie troche rozkrecil, no a w ciagu dnia sie rozszalal na dobre. Teraz skacze jak wariat
Ale zastanawiam sie, czy go uspilismy czy bardziej sie przestraszyl, ehh sama juz nie wiem... -
nick nieaktualnyja mam tak od lat, więc nie ma co zwalać na ciążę. Kurczę, nie udało mi się dzisiaj nic kupić, będę musiała jutro zajechać na miasto i się zmobilizować do ostatnich zakupów. Coś czuję że kołderka przez tą pogodę będzie mi się całą wieczność suszyć, a poszewka na rogala do karmienia wyschła w kilka godzin
i naprawdę będzie zabawa z tymi prześcieradłami na gumce -
nick nieaktualnyUlf, badz dobrej mysli, kolezanka tez miala tak z coreczka, lekarka jej nawet mowila, ze mala malo przybiera i ona sama tez nie tyla, ale wszystko bylo w granicach normy, jak u Ciebie.
Malutka urodzila sie cos kolo 3 kg i wszystko ok.
A ja dzis skonczylam ukladanie w pokoiku malego, zostaly kosmetyczne sprawy. Z rozpedu tez nas spakowalam. Musze kupic jakies male bueleczki zelu pod prysznic, albo takie mal butelki, do ktorych mozna go przelac. Do tego ta wode do psikania i chyba bym miala wszystko.
-
nick nieaktualnyviolett wrote:W ogole to glupie pytanie, ale jak Wasze maluchy zachowuja sie po stosunku?
My z M unikalismy zblizen, bo ciagle cos sie dzialo, no a wczoraj sprobowalismy i bylo ok, tyle ze maly najpierw sie powiercil chwile, a po wszystkim cisza. Totalnie nie chcial sie ruszac, nie reagowal na rece na brzuchu, raz czy dwa delikatnie sie przesunal i tyle.
Oczywiscie mialam wyrzuty i nie spalam pol nocy
Rano sie troche rozkrecil, no a w ciagu dnia sie rozszalal na dobre. Teraz skacze jak wariat
Ale zastanawiam sie, czy go uspilismy czy bardziej sie przestraszyl, ehh sama juz nie wiem...
Nasza jak się postaramy śpi od razu, a jak za mało się kołyszę to jeszcze mnie skopie tak, że wtedy boli mnie piczka i macica jednocześnie.
violett, bisacz lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyagatia wrote:No i jutro muszę zadzwonić do ginki, bo moje wyniki są niezbyt. Puchnę i już wiem dlaczego albuminy w dolnej granicy normy, białko poniżej normy
wrrrr, zawsze coś.
Agatia, wlasnie mialam pisac na ten temat.
U mnie wyszlo bialko calkowite 6,3 norma jest od 6,4. Albuminymam tez w dolnej grqnicy, bo 3,6 norma od 3,5.
Spuchnieta jestem 24h na dobea jak u Ciebie?
Daj prosze znac, jak dowiesz sie czegos, ja mam wizyte dopiero w przyszlym tygodniu.
Wlasnie zastanawiam sie czy jest sie czym martwic, bo niby nie sa to jakies duze roznice, ale mimo wszystko, ehh.
Za to chyba pierwszy raz w ciazy mam hemoglobine 12
-
Violett dam jutro wieczorem znać, bo ginka przyjmuje od 15.30. Ja mam w innych jednostkach
białko mam 58 norma 64, albuminy nie pamiętam, ale jakoś na granicy.
Mam stopy opuchnięte cały czas i palce u rąk trochę. Gdzie indziej nie widzę opuchlizny, ale pewnie jest. Ale hemoglobinę też mam ok nadal ponad 13 prawie 14coś za coś.
-
violett wrote:Aaa, witaj w klubie
Tez musze moec wszystko przed snem na swoim miejscu, w ogole lubie porzadek i meczy mnie to czesto, ale choc na sile to zrobie. Maz juz rece zalamuje, probuje mnie przygotowac na zmiany, jak sie maly urodzi, ale co ja poradze:p
A moze to efekt siedzenia w domu na l4? Kiedys az taka nie bylam :p
każde miejsce w Twoim domu będzie miejscem akcesoriów dziecięcych. No może za rok to będziesz nad tym panować ale za 5 lat to już będzie meksyk.
Mój syn z prędkością światła dostarcza swoje zabawki do salonu. Troszkę wolniej idzie mu sprzątanie. Na szczęście pięknie sprząta po swojej zabawie. Tylko trochę to trwa.violett lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyA ja się dziś zdenerwowałam!
Pojechałam z mężem po monitor oddechu.
Angelcare jest tak trudny do zdobycia stacjonarnie, że kupiłam babysense w smyku. Ale... zanim trafiliśmy do smyka to zaslzismy do innego sklepu dla dzieci i pani zrobiła swój wywód "w sklepach juz pani nie dostanie. Od 1,5 roku nie mamy tego w magazynie, bo producent twierdzi ze nie moze nam sprzedac, bo jest to juz wyrob medyczny... i blablablabla.... kobiety sa przewrazliwione. na wyprawke kupuja łózeckoz, wozek i monitor jakby bez monitora zyc nie mogly". Zrobiłam oczy jak 5zł i mowie "niech pani glosno teog nie mowi bo jestem z mezem ktory jest przeciwny, a ja bardoz chce ten monitor". A ona "ale na co to komu. Nikt teog nigdy nie mial i jest wszystko dobrze ... blablablabl". Tak sie wkurzyłam, że chyba gdyby nie to ze zrobiła nam znizke na nianie elektroniczne (kupilismy 2 szt bo jeszcze dla brata) to bym wyszła stamtad..
W każdym razie mamy już i nianie i monitor i jestem bardzo szczelsiwa
Oprócz tego kupilismy prezenty dla dzieciakow, bo w weekend dwojka dzieci ma urodziny. Jeszce trzeba reszcie po jakiejs czekoladzie kupić....
Takze ostatnie pranie zrobie w poniedzialek - wtorek i jestesmy gotowi na przyjście Antosia -
nick nieaktualnyLittle Red Fox wrote:zaniosłam dziś L4 i przy okazji trochę sobie porozmawiałam i chyba nie ma co liczyć na przedłużenie umwowy - kończy mi się w kwietniu - będę się zatem martwić za jakiś rok co dalej
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyKsosia wrote:A ja się dziś zdenerwowałam!
Pojechałam z mężem po monitor oddechu.
Angelcare jest tak trudny do zdobycia stacjonarnie, że kupiłam babysense w smyku. Ale... zanim trafiliśmy do smyka to zaslzismy do innego sklepu dla dzieci i pani zrobiła swój wywód "w sklepach juz pani nie dostanie. Od 1,5 roku nie mamy tego w magazynie, bo producent twierdzi ze nie moze nam sprzedac, bo jest to juz wyrob medyczny... i blablablabla.... kobiety sa przewrazliwione. na wyprawke kupuja łózeckoz, wozek i monitor jakby bez monitora zyc nie mogly". Zrobiłam oczy jak 5zł i mowie "niech pani glosno teog nie mowi bo jestem z mezem ktory jest przeciwny, a ja bardoz chce ten monitor". A ona "ale na co to komu. Nikt teog nigdy nie mial i jest wszystko dobrze ... blablablabl". Tak sie wkurzyłam, że chyba gdyby nie to ze zrobiła nam znizke na nianie elektroniczne (kupilismy 2 szt bo jeszcze dla brata) to bym wyszła stamtad..
W każdym razie mamy już i nianie i monitor i jestem bardzo szczelsiwa
Oprócz tego kupilismy prezenty dla dzieciakow, bo w weekend dwojka dzieci ma urodziny. Jeszce trzeba reszcie po jakiejs czekoladzie kupić....
Takze ostatnie pranie zrobie w poniedzialek - wtorek i jestesmy gotowi na przyjście AntosiaDobrze że dała bynajmniej zniżkę.
-
Agatia to znasz przyczynę daj znac co powiedzą jak z tym walczyć. Ja od miesiąca mam jazde na mleko schodzi mi litr na 2 dni ale to chyba nic złego?