SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • Bratek Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2016, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamcia - a jaki chlebek Ci się sprawdza?
    No właśnie to jest dla mnie kosmos - że wsuwasz Knopersy, ciasteczka itd., a źle reagujesz na owoce :-O :)
    A jak to jest z mącznymi, skoro makaron na mleku możesz?
    Do dżemu też mnie ciągnie, ale w połączeniach - tzn.np.pieczywko z chudym twarogiem i ciutkę dźemiku na to :) Czasem tak robię, ale zdecydowanie musi to być dżem 100%, a nie te, co mają po 40% owoców ;)
    Paróweczki-jakby co, całkiem niegłupie pod względem wartośco idżywczych są w Lidlu (najpiew były dziecięce Piratki, ale teraz zrobili jeszcze "dorosłą" wersję ;) ).
    Jakiego balastu nie masz? :-D

A co do tego, ile jesz...Hm, pytanie, co masz na myśli pisząc "dużo"? :) Druga rzecz - w jakich ilościach jesz te składniki, o których powiedziałaś - I czy do tego są warzywa typu zielenina, czy też dokładnie wypisałaś Twój przykładowy jadłospis i faktycznie odstawiłaś w dużej mierze warzywa? :)

W 12 cs... <3 :) SYN <3 :-D
    3jvz2n0asudxzqnn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2016, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Drausia

No naprawde, zreszta to nie pierwszy raz ze wypalila do mnie z takim tekstem, albo ze obie jestesmy podobnej postury w sensie ja i tesciowa, albo caly czas sie przypierdala ze mam zarysowany drugi podrodek na twarzy i przy kazdej mozliwej chwili wyskoczy z jakims chamskim tekstem na ten temat, raz jej powiedzialam ze jeszcze slowo powie na ten temat i wiecej do niej nie przyjade, bo gowno ja to obchodzi.

mam okraglam twraz, mam taka budowe twarzy i szyi ze czy jestem chuda czy gruba ten podbrodek mi sie rysuje i nic na to poradzic nie moge...zwlaszcza ze to jest moj komplek i nie bedzie mi jakas obca baba dowalac co chwila

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2016, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bratku
    Nie mam balastu bo ja nadal jakieś 4.5 kg na minusie odnośnie wagi na początku ciąży

Owoce mogę np jabłko, 400 g truskawek, 250 g borowek , całe pomelo :D
    Ale śliwki nie -ostatnio cukier 130 :(

Knoppersika proponuje spróbować -ma cukier ale i tłuszcz i mi po nim nie rośnie cukier

Loda nie mogę zjeść ale po kaktusie cukier nie rusza

Makaron pełnoziarnisty al dente :( codziennie od lutego na kolacje (by nie było ketonow )

Dżem 100 % owoc był wczoraj na śniadanie u cukier 117 -szału nie ma więc wole swoje dzisiejsze 96 po salami

Ciastka zbożowe -ok 3 g cukru ale 10 weglo

A zjadlabym placki ziemniaczane, normalne naleśniki, pierogi i pyzy a niestety te ostatnie to max 4 szt wiec marny to posiłek

Każda z nas sobie na diecie jakoś radzi ale z cukrzyca ciążowa nic nie przewidzimy bo każdej co innego służy a I tak to potrafi zmienić się z dnia na dzień

A chlebek jem z biedronki -słonecznikowy, wcześniej był z biedronki zytni 100%

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca 2016, 17:35

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2016, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wlasnie, ja sie zatsanawiam czy nie zrobic kilku plackow ziemniaczanych sobie :)

• Sophia Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2016, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na szczęście nie mam takich kłopotów. Nie chcę żeby ktoś ingerował w moje decyzje więc i ja nie patrze na relacje innych. Nie interesuje mnie kto komu co daje. Nie ingeruje w chęć dawania prezentów. Jeśli ktoś ma ochotę dać mojemu dziecku komplet ciuszków ralph lauren czy burberry to podziękuje za prezent tak samo jak za dresik kupiony w chińskim ch. Wierze, że każdy daje prezent z dobrymi intencjami. A jak ktoś nie daje prezentów, no cóż - nie musi.

Sabina, bisacz lubią tę wiadomość

5i4vyjc.png
    z0q819o.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2016, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarcia
    Odradzam z plackami :P

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2016, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiedy ubieracie łóżeczka w pościel? ?z Emilka to ja już chyba miałam. ..a mialabym wtedy więcej miejsca w szafie :D

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2016, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mój mąż twierdzi, że ubierze jak będę leżeć w szpitalu ze względu na kota :D

AJrin lubi tę wiadomość

• agatia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarcia zazdraszczam ;) pizzę zrobiłam i cukry ok, ale placków już do końca nie jem, bo mogę tylko 4-5 szt, a dla mnie to mało, poza tym lubię z cukrem i smietaną ;)
    A gadaniem teściowej się nie przejmuj, ja moich ex gasiłam krotkimi tekstami lub zacytowaniem ich własnych słów :) cieszę się, że mam ich z głowy :

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matko i córko! Pojechałam na zakupy a tu 10 stron do nadrobienia! I to pewnie jeszcze jakieś ciekawe tematy? Później się rozsiądę i poczytam.
    Póki co na szybko pochwalę się.

Wykorzystałam ostatni dzień na wczasach u mamy, pojechłyśmy na zakupy i jestem mega zadowolona! W końcu kupiłam(a konkretnie mama uparła się na fundowanie) szlafrok i piżamkę do szpitala, i to w dobrej bardzo cenie! A to wcale nie było łatwe znaleźć. Nie chciałam płacić 100zł za szlafrok na 3 dni. A poza tym mama kupiła wnusi ubranka śliczny pajacyk i komplecik.

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    Kiedy ubieracie łóżeczka w pościel? ?z Emilka to ja już chyba miałam. ..a mialabym wtedy więcej miejsca w szafie :D

ja kazałam mężowi ubrać dzień przed odbiorem nas ze szpitala. W sumie to musi tylko prześcieradło zaścielić :)

kamciaelcia lubi tę wiadomość

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2016, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    mój mąż twierdzi, że ubierze jak będę leżeć w szpitalu ze względu na kota :D

Mój coś podobnego stwierdził :)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2016, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matko i córko! Pojechałam na zakupy a tu 10 stron do nadrobienia! I to pewnie jeszcze jakieś ciekawe tematy? Później się rozsiądę i poczytam.
    Póki co na szybko pochwalę się.

Wykorzystałam ostatni dzień na wczasach u mamy, pojechłyśmy na zakupy i jestem mega zadowolona! W końcu kupiłam(a konkretnie mama uparła się na fundowanie) szlafrok i piżamkę do szpitala, i to w dobrej bardzo cenie! A to wcale nie było łatwe znaleźć. Nie chciałam płacić 100zł za szlafrok na 3 dni. A poza tym mama kupiła wnusi ubranka śliczny pajacyk i komplecik.

Wyczekuję na obiad, dziś mama gotuję i wracam do mojego mieszkanka, jednak u siebie najlepiej.

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2016, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj posty mi się jąkają;)

agatia lubi tę wiadomość

• agatia Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2016, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy w pepco są białe tetry?

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2016, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a moj maz juz mnie wkurwic zdazyl , rozlozylismy lozeczko i sie okazalo ze poprute ma to otwarcie na dole i nie ma zamka, do tego jest popisane flamastrami przez nasza corke i usyfione w plamach, i mowie ze pojde zamowic nowe
    to wyobrazcie sobie ze sie na mnie obrazil nie odzywa sie do mnie odburkuje ze mam sobie robic co chce i ze jestem lekkomyslna w wydawaniu pieniedzy o.O walniety jakis! ja mu powiedzialam ze jest obrzydliwie chytry i skapy i nie ebde z kims kto zaluje dla wlasnego dziecka rozmwaiac...i nie ebdzie moje dziecko spalo w syfiastym podartym lozeczku i koniec dyskusji niech sie obraza i robi co chce w dupie mam go.

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2016, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hmm w pepco nie widzialam osobiscie, ale tez za tym asortymentem sie nie rozgladalam akurat, ja na allegro zamawialam

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2016, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas akurat ja ubieram łóżeczko :D
    Ale z jednej strony nie wiem czy się doczekam a z drugiej wyciągając z szafy 2 komplety pościeli (bo też do kołyski )zyskuje kupę miejsca. ..
    Z Emilka ubralam u przykryłam łóżeczka

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • agatia Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2016, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarcia ha ha ha sorki skąd ja to znam, mój ex stwierdził, że po co kupuję nowe butelki i smoczki, skoro można używać po bracie ;) tak po 2 latku, który ma smoczek z obcietym czubkiem w smoku ;)
    A łóżeczko turystyczne dostaliśmy dla Młodego od jego.znajomych z pracy. Mądra teściowa nie umiała go rozłożyć na działce i zamiast poczekać, aż przejdziemy i rozłożymy spruła pół materiału, żeby dostać się do mechanizmu. Jak jej zwróciłam uwagę, że niszczy, to jeszcze zostałam pouczona, że mamusia ma prawo bo to nie moje łóżeczko ;) ha ha ha kupa idiotów ;)

• Sophia Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2016, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarcia123 wrote:
    a moj maz juz mnie wkurwic zdazyl , rozlozylismy lozeczko i sie okazalo ze poprute ma to otwarcie na dole i nie ma zamka, do tego jest popisane flamastrami przez nasza corke i usyfione w plamach, i mowie ze pojde zamowic nowe
    to wyobrazcie sobie ze sie na mnie obrazil nie odzywa sie do mnie odburkuje ze mam sobie robic co chce i ze jestem lekkomyslna w wydawaniu pieniedzy o.O walniety jakis! ja mu powiedzialam ze jest obrzydliwie chytry i skapy i nie ebde z kims kto zaluje dla wlasnego dziecka rozmwaiac...i nie ebdzie moje dziecko spalo w syfiastym podartym lozeczku i koniec dyskusji niech sie obraza i robi co chce w dupie mam go.
    wiesz jak to łóżeczko po Twojej córci to może uda się zapięcie naprawić, a zabrudzenia wyprać. Nie ma co tak się obrażać na męża, w końcu musi chłopina na to wszystko zarobić.

Bratek, Behemottka lubią tę wiadomość

5i4vyjc.png
    z0q819o.png
‹‹ 1763 1764 1765 1766 1767 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ