X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2016, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie też się więcej miejsca robi, jak wszystko powolutku układa się na swoim miejscu, oby kocyki wszystkie z pościelą się zmieściły w szufladzie łóżka. Poduszka rogal jest tak duża że nie wiem gdzie ją będę trzymać :P

• agatia Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2016, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    u mnie też się więcej miejsca robi, jak wszystko powolutku układa się na swoim miejscu, oby kocyki wszystkie z pościelą się zmieściły w szufladzie łóżka. Poduszka rogal jest tak duża że nie wiem gdzie ją będę trzymać :P
    Ja mam całą pościel, ochraniacze, ręczniki, pieluchy w szufladzie łóżeczka. Ubranka w komodzie pół komody Małej, pół Młodego. A na półce nad łóżeczkiem mam pudełka z kosmetykami i lampkę z projektorem.
    Nie wiem, czy łóżeczka na biało nie pomalować, bo w pokoiku są białe meble, a w poprzednim mieszkaniu były z jasnego drewna. Ale juz mi się chyba nie chce malować ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2016, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mu powiedzialam ze jak chce to niech pierze i sam w nim spi, bo moje dziecko tam spac napewno nie bedzie. I ja nie jestem na niczyim utrzymaniu zebym musiala sie o cokolwiek pytac, ja mu powiexzialam jak mu nie pasuje to niech sobiemzalozy swoje konto.

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2016, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatia

haha a to dobre, smoczki po bracie to trzeba bylo sie twojego faceta zapytac czy nie chce dla siebie gaci od brata pozyczac i sie wymieniac zeby oszczedzic. Zalosne :D

agatia, A_n_k_a_80 lubią tę wiadomość

• Bratek Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2016, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamcia - hmmm, a sprawdzałaś po Knoperrsie i temu podobnych cukier np. 2 godziny po?
    Przyznam, że kilka razy się pokusiłam o takie dodatkowe pomiary w przypadku posiłków z większą komponentą tluszczową - w Poradni uprzedzali, że z tłuszczem jest u ciężarnych ten problem, że godzinę po cukier bywa mały... ale już 2-3 godziny później rośnie - ot, taki mamy metabolizm z powodu hormonów :(
    Kaktusiki - hihi, no nimi też się czasem ratuję :) Malutkie takie, mało WW ;)
    A naleśniki, pyzy - oj taaaaaaak. Lubię, ale cukry lecą strasznie po nich :((((((((

Co do chlebka - wiesz co, że pytałam właśnie dziś swoją ginkę, jak mam ugryźć temat, bo temat "typowych" węgli jest dla mnie chyba najtrudniejszy do pogodzenia w przypadku jednoczesnej diety cukrzycowej i wątrobowej. Powiedziała, żeby spróbować 100% żytni, albo... biały, ale taki 2-3 dniowy ;) (pychotka :P ).

A łóżeczko? Nie będziemy się spieszyć, bo u nas meeeeega się kurzy. No i zaraz pewnie koty swoje tyłki usadzą :P Już jedna namierzyła, jak włazić do łóżeczka i się tam chowa, jak chce mieć spokój.... B-)

agatia - ooooooo, wieki już nie jadłam placków z cukrem i śmietaną :-D Najlepiej takie, jak pamiętam z dzieciństwa - smażone na dużej ilości tłuszczu, żeby miały chrrrrrupiąąąące boczki <3
    Ale teraz chyba bym po nich umarła ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca 2016, 18:14

W 12 cs... <3 :) SYN <3 :-D
    3jvz2n0asudxzqnn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2016, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia wrote:
    Ja mam całą pościel, ochraniacze, ręczniki, pieluchy w szufladzie łóżeczka. Ubranka w komodzie pół komody Małej, pół Młodego. A na półce nad łóżeczkiem mam pudełka z kosmetykami i lampkę z projektorem.
    Nie wiem, czy łóżeczka na biało nie pomalować, bo w pokoiku są białe meble, a w poprzednim mieszkaniu były z jasnego drewna. Ale juz mi się chyba nie chce malować ;)
    ja póki co: pościel i kocyki w szufladzie, poduszkę do karmienia najwyżej będę trzymać na drugim końcu łóżeczka, póki nóżkami nie będzie wywijać to przewijak też na łóżeczku chce trzymać i nie ściągać go co chwilę, w szafie ubranka i pieluszki zajmują dwie szuflady, reszta poukładana jest do dwóch pudełek, rzeczy na które musi poczekać schowane...

teraz sobie o wózku przypomniałam, jego wypierzemy na sam koniec i mam mętlik co z pokrowce nosidełka do auta

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2016, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jakus czas temu jadlam placki i nic mi po nich nie bylo :)

• Anulka01 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2016, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malutka92 wrote:
    Anulka01 u mnie problem w tym,ze to boli i jakby zaczyna sie powiększać,mysle zeby do przychodni podjechać z tym,nie chce wyjsc na panikare,ale juz smaruje maścią na obrzęki po ukaszeniach i nic nie pomaga
    Cytować miałam a polubiłam. Zimne okłady rób, zmniejszy obrzęk i ból.

Mama Kacpra, Aniołka i Kubusia
    atdcupjy14gifv7v.png
  • Bratek Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2016, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarcia, dlatego jesteś szczęściarą ;)
    Obawiam się, że placki ziemniaczne, smażone na sporej ilości tłuszczu, ze śmietaną i cukrem..... Ufff, to byłoby zabójstwo - zarówno dla cukrów, jak też wąroby ;))))

Ale pomarzyć można.... buja_w_oblokach.gif

Placuuuuuuuuuszkiiiiiiii......... :-D
    placuszki+ziemiaczane+ze+%25C5%259Bmietan%25C4%2585+i+cukrem.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca 2016, 19:09

3jvz2n0asudxzqnn.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2016, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bratku

Pewnie ze mierzylam. Po głupim knoppersaie sprawdzałam się i po 10 razy ;) a 2 h później to już kolejny posiłek jem i ani nic się nie kumuluje
    Do tej pory mierze się codziennie po każdej rzeczy która zjem :D diabetolog w końcu wypisuje mi dużo pasków :D widziała ze ja nerwowa na tym punkcie i kontrolę musze mieć :D np dziś po obiedzie pomiar był 3 razy :) paranoja paranoja ale za 4 tyg nic sobie w diecie nie zarzuce
    A moja glikowana teraz była taka sama jak w 10 tc :)

A nalesnika nie jadłam :( boję się ale to nadrobię

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Ulfenstein Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2016, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sobie zrobiłam kładzione z serka homo. Polane jogurtem, malinami, borówkami i ananasem.
    Dogadzać sobie na słodko pod nieobecność M, bo On nie uznaje takich obiadów ;)
    Na kolacje bedzie polski hambuks tez z ananasem :)
    A jutro pizza i moje pol tez bedzie z ananasem!

Odbiło :)

k0kd3e5emmavzxbk.png
    37+6 - 10/10, 2400g, 51cm.
    20+4 - 400g, 24+4 - 710g, 28+4 - 1050g, 32+5 - 1750g, 35+3 - 2220g, 37+3 - 2450g
  • agatia Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2016, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarcia ha ha ha tekst o gaciach po bracie tge best :-D już nie muszę się wysilać z tekstami ;) ale na wszelki wielki dobrze zapamiętać ;)

Bratku placuchy tylko chrupkie mniam mniam mniam :)

Przed chwilą zjadłam dwa talerze zupy owocowej na kisielku tak mi się chciało, czegoś orzeźwiającego :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca 2016, 18:31

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2016, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bratku
    Moim cukrom służy ten zytni 100% z biedronki
    Jeśli nie probowalas to może warto?

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Bratek Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2016, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamcia, no to super :)))))))))))
    Chlebek Biedrowy żytni - tak tak, próbowałam :) Tylko zanim wyszła ta wątroba, to starałam się robić płodozmian, żeby było urozmaicenie :)

A naleśniczek - może taki cieniuteńki? ;)))))))) No i z mięsem i warzywami ;) Ewentualnie jogurt naturalny i ciutkę owocków, np.borówek?
    Taki tyci, cieniusi.... B-) ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca 2016, 18:36

3jvz2n0asudxzqnn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2016, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o masakra, ale bym zjadła takie placki ziemniaczane :D

• agatia Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2016, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    o masakra, ale bym zjadła takie placki ziemniaczane :D
    Placuszki zagryzione pizzunią ;) he he he

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2016, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bratku
    Naleśniki usmaze 3 do szpitala i koniecznie z konfiturą truskawkowa :D ta też jest na mojej liście do szpitala :D

Ja maniaczka pomiarów zwłaszcza po nowym. U mnie od początku problem z tymi na czczo.

Bratek lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2016, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pizza już dawno zjedzona :)

agatia lubi tę wiadomość

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2016, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bratku
    A rekord cukrowy pobilam np na zupce chińskiej i kurczakburgerze :D

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • agatia Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2016, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    pizza już dawno zjedzona :)
    Ja stwierdzam, że zdecydowanie za małą pizzę zrobiłam wczoraj, bo dzisiaj bym pojadła, ale już mi się nie chce robić ;) a sosik czosnkowy na hawajskiej uwielbiam ;)

‹‹ 1764 1765 1766 1767 1768 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ