X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 lipca 2016, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksosiu ja tam na dole jestem już od dawna bardzo spuchnięta i sina, lekarz sam zauważył mówi, że musi być tam ucisk. Poza tym ja generalnie czuję się ok. Są lepsze i gorsze dni, ale też nie przeforsowuje się. Spojenie prawie odpuściło.

Mysza to powodzenia dla Twojego.

Ja mojego poniekąd też śledzę w związku z sdm. Okrutnie się dziś martwię, bo jest w samym środku wszystkiego:/ naprawdę strasznie się martwię, że coś się wydarzy:(

• agatia Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2016, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza mi puchna nogi, ale olewam to taki urok mojej ciąży i tyle. Z brzuchem czuję się super, dostaję masę komplementów mimo opuchlizny ;) a po ciąży jak woda zejdzie, opuchlizna zniknie to będę się czuła jeszcze lepiej i jaka waga będzie :)

mysza0406 lubi tę wiadomość

• Bratek Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2016, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksosiu, myślę, że każda będzie miała trochę inaczej, ale u Ciebie JUŻ 36. tydzień? :) No i pogoda jest fuuuuuuuuuujjjjjj (przynajmniej u nas).

Od siebie napiszę tak - u nas 33 tydzień, 8,5kg na plusie (BMI wyjściowe 22). Ciśnienie średnio 105/65 ;) Czyli baza wyjściowa - wydawałoby się - niezła ;)
    Mimo to - ufffffff, coraz ciężej. Od kilku dni coraz gorzej znoszę pozycję stojącą (nieważne czy marsz, czy stanie). Dość szybko odzywa się macica - i to potrafi, zwłaszcza popołudniami, naprawdę dawać do wiwatu - skurcz goni skurcz.
    Wchodzenie po schodach od dłuższego czasu znoszę fatalnie - łazić po prostej mogłam praktycznie, ile chciałam (noooo, w normie - wiadomo, że po godzinie siły już nie miałam ;) ), ale po schodach? Uuuuuuu, lipa ;) Jak robi się ciepło, to potrafię nawet wstawać z obrzękami.
    Wysypianie się takie sobie - nie lubię poranków, ponieważ od jakiegoś już czasu praktycznie dzień w dzień po przebudzeniu:
    - boli mnie brzuch
    - bolą mnie stopy (z jednoczesnym jakby mrowieniem/drętwieniem), zanim je rozruszam.

Myślę więc, że w swoim 9. miesiącu tym bardziej masz prawo tak się czuć ;)

agatia - to musiało być bardzo miłe <3
    Mam chwilami wrażenie, że jedna rzecz, to gdy facet powie swojej kobicie, że dobrze wygląda.
    Ale druga sprawa, to kobiety - jak babka powie drugiej, że dobrze w ciąży wygląda, to jakoś się tak miło robi.... :)
    Mnie tak wczoraj babka w przychodni przyszpitalnej zagadała. Ona już dzieciata. I mówi, że nie widać tych tygodni, że po twarzy, to w ogóle i rewelka.... Strasznie to miłe było... zawstydzony.gif
    A teraz odpocznij!!!! Łazić tak, wariacie, z takimi bolesnościami... :-*

W 12 cs... <3 :) SYN <3 :-D
    3jvz2n0asudxzqnn.png
  • agatia Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2016, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bratku to prawda, że od drugiej kobiety komplement dużo znaczy :) bo zazwyczaj relacje damsko-damskie są podszyte zazdrością :)

• AJrin Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2016, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas zaczęło padać moze troche powietrze sie orzezwi i temperatura spadnie bo mam wrażenie, ze płone.

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• marta258 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2016, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi też wczoraj brzuch jakoś bardziej wyskoczył do przodu i wydaję się większy niż kilka dni temu, pewnie dzidzia sporo rośnie teraz pod koniec ciąży. A dzisiaj w lidlu miło się zaskoczyłam jak kasjerka widząc mój brzuch poprosiła mnie na początek kolejki, wcześniej tylko raz mi się tak zdarzyło w warzywniaku :)

f2wl3e5eeh69r9ad.png
    l22ncwa1wnquuzg4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 lipca 2016, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    -

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2017, 21:44

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 lipca 2016, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas pogoda jest wlasciwie nijaka , straszna duchota jest i chwilami zimny wiaterek zawieje to az przyjemnie, maz nakopal wiaderko ziemniakow , nazbieralam miseczke malin dla corki ale sie cieszyla :) pojechalismy do kauflandu na zakupy i tak czas zlecial, a traz bede ronic pizze domlwa o ktorej juz od 2 dni mowie i zawsze cos mi wupadlo ze nie zrobilam, raz ciasto zagniecione chwila i wyrosnie , a ja pojde pokroic dodatki i obrac pieczarki :)

nawet nie przymierzam sie do nadrabiania, bede pisac na biezaco, jak jakas wazna informacje pominelam to przepraszam :*

nooo ja tez dzis jak przukucnelam to stwierdzilam ze mam opuchniete nogi albo zasyoj wody w organizmie ! Aprzeciez ciagle pije wode i sikam jak szalona a mimo to opuchlizna sie pojawila i bol lydek.. tak mysle ze sobie pokrzywe chyba zaparze

kusi mnie zeby zeobic jagodzianki, hmmm...fakt ze jagody pomrozilam ale przed mrozeniem byly umyte ro nie przeszkadza zawinac je w ciasto hmm :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 lipca 2016, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zrobiłam biszkopt z bitą śmietaną, malinami i galaretką :)

• Agata26 Ekspertka

Wysłany: 30 lipca 2016, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny podpowiedzcie coś w sprawie materacyka, większość z was już pewnie coś kupiła a ja się wciąż zastanawiam mimo, że termin mam na początek września.

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 lipca 2016, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysza0406 wrote:
    Magdziulla współczuję CI bardzo tego stresu. Pamiętam jak mąż w tamtym roku jechał z kadrą do Rosji na turniej a ja umierałam ze strachu bo tam gorąco było... Kiedy mąż wraca?
    Dzięki Mysza.
    Dopiero w środę wraca:( ale już jak papież odleci to odetchnę. No i mam nadzieję, że zdąży na usg.
    Tzn. mój mąż, nie papież;)

mysza0406 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 lipca 2016, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina

za mna tez jakies ciasto dzis chodzi i mam milion koncepcji i zadna nie wydaje mi sie dosc dobra, chyba pupa pelna i wymyslam znow :) moze jednak te jagodzianki hmm....

a tymczasem pizza w piekarniku :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 lipca 2016, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj ja też nawet zrobię ciasto, ale na powrót męża:) musi być truskawkowe - mam zamrożone. Oj i zrobię mu jakiś wyjątkowy obiad. Pewnie wygłodzony wróci. Ech już bym chciała:(

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2016, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdziulla
    tulę, sciskam i buziaczek w czółko

Magdziulla lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 lipca 2016, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    -

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2017, 21:44

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 lipca 2016, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Dziewczyny. Czekam co mi pozostaje. A jeszcze z każdej strony słychać o tym jakie mają warunki - to ciul, ale jak ich "karmią", nawet wody im żałują. Chłopaki głodni chodzą, a nawet nie mają czasu nic kupić. To jest skandal, dobrze, że już kilka artykułów się pojawiło, a chłopaki ze Szczecina się pozatruwali.
    http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114871,20458299,funkcjonariusze-podczas-sdm-beda-jedli-suchy-chleb-i-konserwe.html

http://www.tvn24.pl/sdm-w-krakowie-policjanci-zatruli-sie-w-drodze-na-uroczystosci,664655,s.html

Oczywiście nie muszę mówić czyja wersja prawdziwa:/

Tak samo takie problemy w Naszym kraju z wyżywieniem, że kobiety po urodzeniu dziecka w szpitalu dostają wiadomo co.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca 2016, 18:40

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 lipca 2016, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co za skandal! Więźniowie pewnie są lepiej karmieni...:(

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 lipca 2016, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarcia jakoś nie mam ochoty na drożdżówki. A ciasto musiałam zrobić, bo mijał termin śmietany kremówki ;)
    Za duzo dziś robiłam. Tak mnie boli dół brzucha i krocze, ze już się ruszać nie mogę. Jeszcze ostatkiem sił uprasowalam sobie bluzki na wyjazd. A gdzie pakowanie? O mamo!

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 lipca 2016, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysza0406 wrote:
    Co za skandal! Więźniowie pewnie są lepiej karmieni...:(
    Nie pewnie a z całą pewnością!
    No pamiętasz jak gangster oskarżył Państwo Polskie ze roztyl się w więzieniu? Spróbuj utyc na diecie szpitalnej....

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 lipca 2016, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdziulla trzymaj się :) już niedługo :)
    Mój brat też tam :(

‹‹ 1776 1777 1778 1779 1780 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ