SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 lipca 2016, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksosiu ja tam na dole jestem już od dawna bardzo spuchnięta i sina, lekarz sam zauważył mówi, że musi być tam ucisk. Poza tym ja generalnie czuję się ok. Są lepsze i gorsze dni, ale też nie przeforsowuje się. Spojenie prawie odpuściło.

Mysza to powodzenia dla Twojego.

Ja mojego poniekąd też śledzę w związku z sdm. Okrutnie się dziś martwię, bo jest w samym środku wszystkiego:/ naprawdę strasznie się martwię, że coś się wydarzy:(

• agatia Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2016, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza mi puchna nogi, ale olewam to taki urok mojej ciąży i tyle. Z brzuchem czuję się super, dostaję masę komplementów mimo opuchlizny ;) a po ciąży jak woda zejdzie, opuchlizna zniknie to będę się czuła jeszcze lepiej i jaka waga będzie :)

mysza0406 lubi tę wiadomość

• Bratek Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2016, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksosiu, myślę, że każda będzie miała trochę inaczej, ale u Ciebie JUŻ 36. tydzień? :) No i pogoda jest fuuuuuuuuuujjjjjj (przynajmniej u nas).

Od siebie napiszę tak - u nas 33 tydzień, 8,5kg na plusie (BMI wyjściowe 22). Ciśnienie średnio 105/65 ;) Czyli baza wyjściowa - wydawałoby się - niezła ;)
    Mimo to - ufffffff, coraz ciężej. Od kilku dni coraz gorzej znoszę pozycję stojącą (nieważne czy marsz, czy stanie). Dość szybko odzywa się macica - i to potrafi, zwłaszcza popołudniami, naprawdę dawać do wiwatu - skurcz goni skurcz.
    Wchodzenie po schodach od dłuższego czasu znoszę fatalnie - łazić po prostej mogłam praktycznie, ile chciałam (noooo, w normie - wiadomo, że po godzinie siły już nie miałam ;) ), ale po schodach? Uuuuuuu, lipa ;) Jak robi się ciepło, to potrafię nawet wstawać z obrzękami.
    Wysypianie się takie sobie - nie lubię poranków, ponieważ od jakiegoś już czasu praktycznie dzień w dzień po przebudzeniu:
    - boli mnie brzuch
    - bolą mnie stopy (z jednoczesnym jakby mrowieniem/drętwieniem), zanim je rozruszam.

Myślę więc, że w swoim 9. miesiącu tym bardziej masz prawo tak się czuć ;)

agatia - to musiało być bardzo miłe <3
    Mam chwilami wrażenie, że jedna rzecz, to gdy facet powie swojej kobicie, że dobrze wygląda.
    Ale druga sprawa, to kobiety - jak babka powie drugiej, że dobrze w ciąży wygląda, to jakoś się tak miło robi.... :)
    Mnie tak wczoraj babka w przychodni przyszpitalnej zagadała. Ona już dzieciata. I mówi, że nie widać tych tygodni, że po twarzy, to w ogóle i rewelka.... Strasznie to miłe było... zawstydzony.gif
    A teraz odpocznij!!!! Łazić tak, wariacie, z takimi bolesnościami... :-*

W 12 cs... <3 :) SYN <3 :-D
    3jvz2n0asudxzqnn.png
  • agatia Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2016, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bratku to prawda, że od drugiej kobiety komplement dużo znaczy :) bo zazwyczaj relacje damsko-damskie są podszyte zazdrością :)

• AJrin Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2016, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas zaczęło padać moze troche powietrze sie orzezwi i temperatura spadnie bo mam wrażenie, ze płone.

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• marta258 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2016, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi też wczoraj brzuch jakoś bardziej wyskoczył do przodu i wydaję się większy niż kilka dni temu, pewnie dzidzia sporo rośnie teraz pod koniec ciąży. A dzisiaj w lidlu miło się zaskoczyłam jak kasjerka widząc mój brzuch poprosiła mnie na początek kolejki, wcześniej tylko raz mi się tak zdarzyło w warzywniaku :)

f2wl3e5eeh69r9ad.png
    l22ncwa1wnquuzg4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 lipca 2016, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    -

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2017, 21:44

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 lipca 2016, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas pogoda jest wlasciwie nijaka , straszna duchota jest i chwilami zimny wiaterek zawieje to az przyjemnie, maz nakopal wiaderko ziemniakow , nazbieralam miseczke malin dla corki ale sie cieszyla :) pojechalismy do kauflandu na zakupy i tak czas zlecial, a traz bede ronic pizze domlwa o ktorej juz od 2 dni mowie i zawsze cos mi wupadlo ze nie zrobilam, raz ciasto zagniecione chwila i wyrosnie , a ja pojde pokroic dodatki i obrac pieczarki :)

nawet nie przymierzam sie do nadrabiania, bede pisac na biezaco, jak jakas wazna informacje pominelam to przepraszam :*

nooo ja tez dzis jak przukucnelam to stwierdzilam ze mam opuchniete nogi albo zasyoj wody w organizmie ! Aprzeciez ciagle pije wode i sikam jak szalona a mimo to opuchlizna sie pojawila i bol lydek.. tak mysle ze sobie pokrzywe chyba zaparze

kusi mnie zeby zeobic jagodzianki, hmmm...fakt ze jagody pomrozilam ale przed mrozeniem byly umyte ro nie przeszkadza zawinac je w ciasto hmm :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 lipca 2016, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zrobiłam biszkopt z bitą śmietaną, malinami i galaretką :)

• Agata26 Ekspertka

Wysłany: 30 lipca 2016, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny podpowiedzcie coś w sprawie materacyka, większość z was już pewnie coś kupiła a ja się wciąż zastanawiam mimo, że termin mam na początek września.

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 lipca 2016, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysza0406 wrote:
    Magdziulla współczuję CI bardzo tego stresu. Pamiętam jak mąż w tamtym roku jechał z kadrą do Rosji na turniej a ja umierałam ze strachu bo tam gorąco było... Kiedy mąż wraca?
    Dzięki Mysza.
    Dopiero w środę wraca:( ale już jak papież odleci to odetchnę. No i mam nadzieję, że zdąży na usg.
    Tzn. mój mąż, nie papież;)

mysza0406 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 lipca 2016, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina

za mna tez jakies ciasto dzis chodzi i mam milion koncepcji i zadna nie wydaje mi sie dosc dobra, chyba pupa pelna i wymyslam znow :) moze jednak te jagodzianki hmm....

a tymczasem pizza w piekarniku :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 lipca 2016, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj ja też nawet zrobię ciasto, ale na powrót męża:) musi być truskawkowe - mam zamrożone. Oj i zrobię mu jakiś wyjątkowy obiad. Pewnie wygłodzony wróci. Ech już bym chciała:(

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2016, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdziulla
    tulę, sciskam i buziaczek w czółko

Magdziulla lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 lipca 2016, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    -

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2017, 21:44

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 lipca 2016, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Dziewczyny. Czekam co mi pozostaje. A jeszcze z każdej strony słychać o tym jakie mają warunki - to ciul, ale jak ich "karmią", nawet wody im żałują. Chłopaki głodni chodzą, a nawet nie mają czasu nic kupić. To jest skandal, dobrze, że już kilka artykułów się pojawiło, a chłopaki ze Szczecina się pozatruwali.
    http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114871,20458299,funkcjonariusze-podczas-sdm-beda-jedli-suchy-chleb-i-konserwe.html

http://www.tvn24.pl/sdm-w-krakowie-policjanci-zatruli-sie-w-drodze-na-uroczystosci,664655,s.html

Oczywiście nie muszę mówić czyja wersja prawdziwa:/

Tak samo takie problemy w Naszym kraju z wyżywieniem, że kobiety po urodzeniu dziecka w szpitalu dostają wiadomo co.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca 2016, 18:40

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 lipca 2016, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co za skandal! Więźniowie pewnie są lepiej karmieni...:(

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 lipca 2016, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarcia jakoś nie mam ochoty na drożdżówki. A ciasto musiałam zrobić, bo mijał termin śmietany kremówki ;)
    Za duzo dziś robiłam. Tak mnie boli dół brzucha i krocze, ze już się ruszać nie mogę. Jeszcze ostatkiem sił uprasowalam sobie bluzki na wyjazd. A gdzie pakowanie? O mamo!

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 lipca 2016, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysza0406 wrote:
    Co za skandal! Więźniowie pewnie są lepiej karmieni...:(
    Nie pewnie a z całą pewnością!
    No pamiętasz jak gangster oskarżył Państwo Polskie ze roztyl się w więzieniu? Spróbuj utyc na diecie szpitalnej....

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 lipca 2016, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdziulla trzymaj się :) już niedługo :)
    Mój brat też tam :(

‹‹ 1776 1777 1778 1779 1780 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ