X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 lipca 2016, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    -

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2017, 21:44

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 lipca 2016, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    kołyska juz złożona :)
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/4aca16c6a341.jpg

i tak szczerze-mocno różowo (dziewczynkowo) z ta karuzelą ???
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/a36ab9fe503a.jpg
    Super ta karuzela :) wcale nie jest mocno różowa, jakaś rażąca.. widziałam gorsze :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca 2016, 23:03

kamciaelcia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 lipca 2016, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarcia123 wrote:
    Ja, tez mam niebieski wozek , bo niebieski to rowniez moj uluniony kolor i corcia miala niebieski wozwk i niebieskie lozeczko i niebieski kombinezon na zime :) ja tam nie utozsamiam kolorow z, plcia jesli chodzi o noworodki :)

kamcia super wyglada daj spokoj :)
    Moje mają pokoik biało-niebiesko-brązowy :D dużo ciuszków niebieskich.

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 lipca 2016, 23:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam salon turkusowo-szary :)

• marta258 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2016, 23:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój ulubiony kolor to też niebieski więc pokój dla synka jest pomarańczowo-niebieski :) Na pomarańczowej ścianie lampka niebieska gwiazdka z ikei, w łóżeczku wielki niebieski misio, dywanik niebieski, sofa niebieska z pomarańczowymi poduchami no i wózek turkusowo-czarny, wszystko do siebie idealnie pasuje :)

f2wl3e5eeh69r9ad.png
    l22ncwa1wnquuzg4.png
  • AJrin Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2016, 00:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dopiero wrocilismy do domu po urodzinach myslalam ze niewysiedze nogi spuchly coezko z takimi balonami jechac samochodem, jakby czlowiek mial sztuczne konczyny...
    Kamcia super lozeczko i kolyska my moze jutro ogarniemy trochę.
    Zabcia 3mamy kciuki za was niech nasze maluszki rosną jeszcze.
    Człowiek padniety a jakoś spac nie może.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2016, 00:50

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• Anulka01 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2016, 03:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę a ja jak na złość ostatnia nocka i nie spię :/ sobota wiec młodzi okupują miasto... Niech sie bawią ale czy musza tak ryje drzeć??!! Nie zamknę okna bo sie uduszę.. Kakao by sie przydalo na pocieszenie.
    Czy Wy tez macie takie uczucie ze za chwile zabraknie Wam skory na brzuchu i eksploduje?? Młody tak mi sie wypina i ciągnie ten brzuch jak cholera. Ulga tylko przy leżeniu na lewym boku ale to znowu po chwili biodro boli :( Matko to mi sie utyskiwanie włączyło ;) A młody wyczuł ze mamusia wstała i dawaj po żeberkach! A co! Jak podrośnie to mu chyba oddam!

Mama Kacpra, Aniołka i Kubusia
    atdcupjy14gifv7v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2016, 04:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po imprezie padłam....na jakiś czas bo o trzeciej obudziła mnie zgaga a jak już wstałam to ogarnęłam dom łącznie z myciem podłóg a teraz liczę na sen.
    Oczywiście deszcz nas nie oszczędził więc uciekaliśmy ze stołem po takie zadaszenie trochę niestety za małe ale cóż. Największą frajdę miały dzieci 5-8 lat bo urządziły sobie błotne party - wyszalały się za wszystkie czasy :)
    Muszę się pochwalić, że dostałam miły prezent od mojego szefa, taki bonus urlopowy w postaci 500zł - to naprawdę miłe :)

Anulka z tym napiętym brzuchem to u mnie jest tak, że jak pofolguję sobie z jedzeniem i zjem coś wzdymajacego to mam wrażenie, że pęknę i czasem mały tez potrafi tak nacierać na brzuch, że skóry brakuje.

Ja też lubię niebieski we wszystkich postaciach, zamówiłam zasłony i różne dodatki do salonu w turkusie.

Dobranoc :)

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2016, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie :) niedziela, ale u mnie pobudka codziennie musi być...
    Mamy 36 tc :D nawet waga pokazała 82 kg ;)
    wszystko-jakby nie patrzec-idzie do góry

no nie wszystko :D dni do spotkania z synusiem zmniejszaja się - 23 !

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • agatia Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2016, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej laski dzisiaj znowu dłużej pospalam :) teraz euthyroxik i za 30 min śniadanko.
    Młody śpi w najlepsze, więc może zdążę go na spokojnie spakować na wyjazd :)
    Słoneczko świeci, więc zapowiada się niezły upał, muszę iść do sklepu zanim słońce się rozkręci na maksa, choć nie wiem czy w niedzielę gdzieś znajdę grahamki.

• Skali89 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2016, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z rana też czekam na śniadanie po euytyroxie dziś nic nie robię leżę wczoraj gril udany a dziś odpoczynek

Zrobię później zdjęcie mojego kącika u rodziców co prawda bez dekoracji ale już sobie fajnie wygląda a od jutra ruszam w Krakowie

Strasznie bolą mnie ręce mam spuchniete i od wewnątrz bolą mnie poduszki jakbym zakwasy miała od sciskania czegoś tak samo stopy i łydki ale pocieszam się ze w sierpniu ma być chłodniej

Miłego dnia :)

f2wl9vvjltbug8tg.png
    3i499vvjrdc5a4oq.png
  • AJrin Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2016, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam sie i ja z rana, M poszedł po bułki a ja pije kakao bo w nocy przegapiłam przydział a i skurcze mnie zaczęły w łydkach łapać.
    Wczoraj na urodzinach tak się najadłam, że po raz pierwszy spałam całą noc wstałam tylko raz na siku i w ogóle nie walczyłam z głodem w nocy.

8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2016, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja to dzisiaj dwie kawki juz wypiłam :) od razu więcej energii-pranie sie nawet robi
    ajrin
    przy diecie obowiązuje mnie jedna zasada-nie moge czuc głodu. Jak ja jestem głodna , to dzidzia na pewno tez, Stąd ostatnia kolacje muszę zjadać o 21:30, rano mierze ketony...Nigdy mi sie nie zdarzyło w nocy nawet myśleć o żarciu

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • AJrin Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2016, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia ja potrafię zjeść nawet o 22 kanapkę a i tak w nocy jak się często budzę ssie mnie i jestem głodna.

8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2016, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AJrin wrote:
    Kamcia ja potrafię zjeść nawet o 22 kanapkę a i tak w nocy jak się często budzę ssie mnie i jestem głodna.

cieszę sie , że chociaż tego nie mam :)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Behemottka Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2016, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdziulla wrote:
    A w innych krajach mamuśki po urodzeniu dziecka dostają taki specjalny wypasiony obiad, w nagrodę. Echh.

Tak, potwierdzam :). A za poród podstawowy płace $15000 (jeden-piec-trzy zera). A ten obiad to i tak amerykański syf i wolałabym polskie parówki z polskim chlebem:).

AJrin lubi tę wiadomość

mhsvi09kgjfp1f6i.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2016, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W głowie zrodziła mi się mini-myśl...
    Dla was to byc moze absurdalnie zabrzmi :) ale odkąd znam sie z mężem(7 lat) nigdy nie byliśmy razem w kinie...A mąż juz kilka razy napomknął, ze chcialby obejrzeć epokę lodowcowa...
    Kina wspólnie nie odwiedzilismy, bo mamy absolutnie rózne gusta :) on bajki i przygodowe, ja horrory i thillery :)
    a jakbym mu zrobiła niespodzianke? ale by sie zdziwił! nie zasłużył :D jak to facet przecież ! :D
    ale taka mysl jest-na dziś lub wtorek ("tani wtorek")...

i sprawdziłam repertuar (nie u nas na miejscu, żeby było jasne :) )
    mogę zarezerwować, czy zakupić juz teraz bilety
    i mam do was pytanie-jak zarezerwuję(opcja bardziej możliwa) lub je kupię online, to czy będe musiała coś drukować ? (bo nie mam drukarki, a w niedziele punktu u nas nie znajdę)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • agatia Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2016, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AJrin wrote:
    witam sie i ja z rana, M poszedł po bułki a ja pije kakao bo w nocy przegapiłam przydział a i skurcze mnie zaczęły w łydkach łapać.
    Wczoraj na urodzinach tak się najadłam, że po raz pierwszy spałam całą noc wstałam tylko raz na siku i w ogóle nie walczyłam z głodem w nocy.
    Ja w nocy kakao obowiązkowo :) i grahamka ostatnio :) Liwia się domaga, więc nie ma wyjścia :)

Skali mnie też tak bolą, ale u mnie to niedobór białka we krwi.
    Dzisiaj pierwszy raz bez opuchlizny i na wadze + 6 kg od początku ciąży :) ale pewnie do wieczora z 1 kg wskoczy od upalur :)
    Już szpitalne ciuszki Liwki mam suche, więc dzisiaj wstępne prasowanie :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2016, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    He dziewczyny ja wlasnie wstalam, a traz ide jesc smiadanie bo juz glodna jestem :) a maz z corcia spia w najlepsze sobie :)

P.s jutro na 7.45 rano ide na kontrole szyjkimsama ciekawa jestem co doktorek powie :)

• Behemottka Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2016, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Behemottka wrote:
    Tak, potwierdzam :). A za poród podstawowy płace $15000 (jeden-piec-trzy zera). A ten obiad to i tak amerykański syf i wolałabym polskie parówki z polskim chlebem:).

Jeszcze sprostuje, ze ja płace tylko pewien procent tej kwoty, a resztę zapłaci ubezpieczenie, niemniej tyle dostanie szpital za dwa dni pobytu. Zreszta tutaj czasem wypisują już następnego dnia, jesli mama czuje sie dobrze a dziecko zdrowe. CC kosztuje $20000, za komplikacje płaci sie ekstra i tez w liczbach czterocyfrowych... :(. A umieralność noworodków w Polseczce jest dużo niższa, wiec coś tam u Was jednak robią poprawnie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2016, 09:33

AJrin, Sophia, Bratek lubią tę wiadomość

mhsvi09kgjfp1f6i.png
‹‹ 1779 1780 1781 1782 1783 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ