X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2016, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niedawno pisałamzmiana pozycji (wszelka np z poziomu do pionu i odwrotnie) i po tym twardnienie to jest normalne (twardnienie musi minąć po czasie)i takie cos mi się zdarza
    ale bezbolesne twardnienia bez wzgledu na pozycje i oczywiście nieregularne to straszaki
    ale to w teorii :D w praktyce sama się zastanawiałam, czy odrózniłabym prawdziwe skurcze :D ale powtarzam sobie, że ich sie podobno nie da pomylić

ja juz za 2 tyg bedę do was pisała ze szpitalnego łózka

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2016, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2017, 22:24

• mmargol Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2016, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    niedawno pisałamzmiana pozycji (wszelka np z poziomu do pionu i odwrotnie) i po tym twardnienie to jest normalne (twardnienie musi minąć po czasie)i takie cos mi się zdarza
    ale bezbolesne twardnienia bez wzgledu na pozycje i oczywiście nieregularne to straszaki
    ale to w teorii :D w praktyce sama się zastanawiałam, czy odrózniłabym prawdziwe skurcze :D ale powtarzam sobie, że ich sie podobno nie da pomylić

O to to to! Tez tak sobie tlumacze :D

Dzierzba mysle, ze to bardzo dobra decyzja. My juz przed slubem postanowilosmy, ze z zadnymi rodzicami mieszkac nie bedziemy. Wiadomo, rozne sa przypadki, a my nie narzekamy na rodzicow, alr wlasnie zeby relacji nie zepsuc i nie tworzyc niepotrzebnych sytuacji taka decyzje podjelismy. Wyszlo na dobre, bo chociaz zawsze aie ciesza i doczekac nie moga naszego przyjazdu :-)

Foxik bedzie tylko lepiej, glowa do gory :-)

A na fb tylko angela administruje? nie moge sie tam jeszcze dostac :P

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2016, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmargol
    jak wysłałaś angeli zaproszenie do przyjaciółek, ona na pewno cie ogarnie ;)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Sophia Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2016, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieżba to atrakcje na 9 miesiąc ciąży. Niestety ja nie wierzę w cudowne przemiany. Jeśli z teściową się nie dogadywałaś nigdy to się nie dogadasz choćby bywały przejściowe okresy pozytywnych relacji. Zawsze kwas jak oliwa wypłynie na wierzch.

5i4vyjc.png
    z0q819o.png
  • Anulka01 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2016, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewuszki! Pięknie spałam! Dziś zamierzam włożyć wszystko Kubusiowe do komody i załatwić sobie położną bo chyba juz najwyższy czas!
    Trzymam kciuki zeby ten tydzień był dla nas spokojny! Żadnych wykluć i szpitali!

Mama Kacpra, Aniołka i Kubusia
    atdcupjy14gifv7v.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2016, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja 4 noce temu troszke zmarzłam w nocy - tak sie zdarza, jak śpi się nago :)
    i mój męzulek tak to sobie wziął do serducha, ze juz 4 noc maltretuje mnie przykrywaniem :D czuję tylko jak maca ręką (sprawdza czy jestem ciepła), jak ciągle okrywa , przykrywa, a nawet ciasno przytula :D niby miłe :D ale ja czuje normalnie kregosłup :D i juz przez sen do niegogadam, ze jestem ciepła hihi
    ale tak ogólnie to super spie...

alinka lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • agatia Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2016, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Foxiu mój też nie znosił opatulania ;) ręce i nóżki od razu wyplatywal z rozka, jak by go parzył.
    A może u Filipka właśnie odruch ssania i smok zdziała cuda :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2016, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My po ślubie mieszkaliśmy z teściami i przy każdej naszej kłótni "teściowa" się wtrącała. Ale teraz jesteśmy na swoim i można powiedzieć wzorowe małżeństwo.

Jeżeli chodzi o sex po porodzie to u nas po 3 tygodniach było ok, tyle że ja nie miałam nacięcia i skurczyłam się sama.

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2016, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia, on ma odruch ssania i to mocny, w szpitalu mówiły że wiecznie głodny, ale opędzlował całego cyca i więcej nie chciał to chyba pojedzony?

Ja dziś w wolnej chwili pochowam ubranka 62, zostawię te malutkie i domówię na smyku jakieś wcześniakowe, bo tam zawsze zostają najmniejsze rozmiary :) muszę sprawdzić cenę pieluszek zerówek na feedo, bo się okazuje że ciężko dostać pampersy, wczoraj mój brat jeździł po sklepach i nigdzie nie było :P a 1-ki zostają na lepsze czasy :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2016, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Takiego maleńkiego to bałabym się trzymać, żeby nie uszkodzić. Moje to raczej klocki... Mała podejrzewam waży koło 3 kg

• Sophia Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2016, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już pisałam. Mi się nikt w życie nie wpiernicza. Rodzice i teściowie bywają kilka razy w roku na kawie i tyle. Jest mi z tym bardzo dobrze choć pewnie są momenty kiedy ich zaangażowanie ułatwiłoby mi codzienność ale coś za coś.
    Obecnie muszę sobie jakoś zorganizować okres okołoporodowy. Ktoś będzie musiał ogarnąć pierworodnego więc pewnie rola mężowi przypadnie, a ja w szpitalu nie bardzo będę mogła liczyć na czyjąś pomoc czy odwiedziny więc będę skazana na prywatnie opłaconą opiekę okołoporodową. Ewentualnie mogłabym do szpitala zaprosić męża, a na okołoporodowy tydzień zatrudnić pomoc domową, która zajęłaby się dzieckiem. Cały czas się zastanawiam która opcja będzie korzystniejsza. Niewątpliwie przychodzi mi się zastanawiać nad rozwiązaniami, które dla tych wszystkich które mają bardziej zażyłe stosunki z rodzicami/teściami po prostu nie istnieją.

5i4vyjc.png
    z0q819o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2016, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wszystkie rozmiary pampersów sprzedają w kartonach jako miesięczny zapas, a zerówek już nie. Cena podobna do tej w rossmannie, więc się nawet nie opłaca zamawiać, tyle że z małym się nigdzie nie ruszę poza dom :/

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2016, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja sie urodziłam 2480 i 48 cm i moja babcia sama sie mnie bała, mowiła, ze "marnie ze mną było "
    takie wrazenie robilam

a zerówki widziałam w rosmannie

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2016, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2017, 22:24

• A_n_k_a_80 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2016, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    u nas siyacyzna uspakaja przy https://www.youtube.com/watch?v=q6wVijh2n9g, nie wiem na ile w tym przypadku, na ile mu siadła ta melodia...
    Male rozmiary i w przecenie sa tez w tesco nikt tego noe kupuje bo malo sie rodzi kruszynek od rozmiaru 44 maja :).

Macioszczyczka, mysza0406 lubią tę wiadomość

oar8xzkrz2cmciig.png

klz9df9hkt3kb3im.png

bfarxzdvckdf86xs.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2016, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lrf
    mam kilka sztuk 50...oddałabym chetnie...ale sama-cholera-nie mam pewnosci, jak to z nami wyjdzie :(

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2016, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macioszczyczka wrote:
    Takiego maleńkiego to bałabym się trzymać, żeby nie uszkodzić. Moje to raczej klocki... Mała podejrzewam waży koło 3 kg
    jest po prostu bardziej poręczny :D
    i on ma 48 cm, więc brałabym 50 - kilka dostał od rodzinki jak przyjechali odwiedzić, więc mam nadzieję że to jakoś będzie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia 2016, 08:49

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2016, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam najmniejsze 56 do szpitala. Bo mały miał niby 60cm, a 62 było za wielkie

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2016, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    jest po prostu bardziej poręczny :D

Pasuje do mamy ;)

‹‹ 1877 1878 1879 1880 1881 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ