X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2016, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak to wyglada niestety. Dlatego wolę forum.

Ja dziś cały dzień plackiem lezalam. Strasznie twardnieje mi brzuch. Nie mogę stać. Boli pochwa. Już miałam jechać na ip,ale stwierdziłem że w niedzielę wieczorem powstają mnie z otwartymi rękami ;)
    Jak jutro nie będzie lepiej, tp pojadę. Ale liczę ze się poprawi.

• marta258 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2016, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na fb już dzisiaj ciężko mi nadrobić wszystkie posty, tyle tego że nie dam rady przeczytać więc będę się udzieleć i tu i tu. Mam nadzieję że trochę dziewczyn będzie też na forum :)

Sabina lubi tę wiadomość

f2wl3e5eeh69r9ad.png
    l22ncwa1wnquuzg4.png
  • Skali89 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2016, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina no najlepiej z rana bo w nocy na ip to różnie możesz się oczekac na próżno no ale jak będzie gorzej to jedz

f2wl9vvjltbug8tg.png
    3i499vvjrdc5a4oq.png
  • mmargol Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2016, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina, a regularnie Ci twardnieje brzuch?

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2016, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny. Ja po kilku dniowej poweselnej przerwie. Niesamowite co tu się zadziałało przez ten czas. Przejrzałam tylko pobieżnie.

Przede wszystkim LRF ogromne gratulacje!!! Wyczułaś, że nie zdążysz przed egazminem;) cudnie!

Uciekacie na fb? Ja raczej nie fejsbukowa:(

Muszę Was nadrobić.
    U mnie zmiany opadł brzuch,ponoć wygląda na zbliżający się, ale ja mam czas jeszcze. Dość porządnie przeforsowałam się na tym weselu i mam skurcze.

Jeju aż obco się czuję tyle zmian tu.

• Anulka01 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2016, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam tak ze jak chodzę to jest twardy (cały czas) i mam wrażenie ze zaraz mi skory zabraknie, a jak sie kładę to mięknie. Tez nie wiem co o tym myślec. A bóle okresowe mam kilka razy dziennie :/

Mama Kacpra, Aniołka i Kubusia
    atdcupjy14gifv7v.png
  • mmargol Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2016, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bóle okresowe mam zazwyczaj nad ranem jak się budzę.
    A brzuch mi się napina niezależnie czy chodzę czy siedzę i to napięcie trzyma niespełna minutę (może trochę mniej) i puszcza. I tak kilka razy w ciągu dnia, ale codziennie, nie liczę tego, a może powinnam?

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
  • Ulfenstein Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2016, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka01 wrote:
    Ja mam tak ze jak chodzę to jest twardy (cały czas) i mam wrażenie ze zaraz mi skory zabraknie, a jak sie kładę to mięknie. Tez nie wiem co o tym myślec. A bóle okresowe mam kilka razy dziennie :/
    Nie myśl tylko leż :)

U mnie dzis młody wyjątkowo aktywny.
    Moze to po moich bułeczkach cynamonowych.
    I wróciła krew z nosa. Ani dzis nie było gorąco ani sie nie nadwyrężalam, a tu proszę.
    No ale z nosa to niech se leci ;)

k0kd3e5emmavzxbk.png
    37+6 - 10/10, 2400g, 51cm.
    20+4 - 400g, 24+4 - 710g, 28+4 - 1050g, 32+5 - 1750g, 35+3 - 2220g, 37+3 - 2450g
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2016, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chyba spać się nie położę, bo co odkładam bobasa do łóżeczka to w płacz

• Ulfenstein Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2016, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmargol wrote:
    Ja bóle okresowe mam zazwyczaj nad ranem jak się budzę.
    A brzuch mi się napina niezależnie czy chodzę czy siedzę i to napięcie trzyma niespełna minutę (może trochę mniej) i puszcza. I tak kilka razy w ciągu dnia, ale codziennie, nie liczę tego, a może powinnam?

Identycznie u mnie. Bóle (raczej słabe) rano.
    Kilka razy napięcie, ktore schodzi po jakiejś minucie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 sierpnia 2016, 23:15

k0kd3e5emmavzxbk.png
    37+6 - 10/10, 2400g, 51cm.
    20+4 - 400g, 24+4 - 710g, 28+4 - 1050g, 32+5 - 1750g, 35+3 - 2220g, 37+3 - 2450g
  • mmargol Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2016, 23:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulfe u mnie też te bóle miesiączkowe są słabe (nigdy nie miałam mocnych przed ciążą, to bardziej takie poczucie, że miesiączka tuż tuż niż ból).
    A obserwujesz to jakoś bardziej czy jeszcze nie?

LRF, może połóż mu w pobliżu gdzieś swoją bluzkę noszoną? Koleżanka tak robiła ze swoją piżamą w ciągu dnia i mała usypiała chętniej, bo czuła jej zapach.

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2016, 23:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi dziś właśnie nie przechodzilo. Czy stałam czy lezalam twardnial jak szalony. Nie mogłam iść,bo myślałam ze mi dziecko dołem wypadnie.
    Kurczę, przez to martwię się o szyjke. I syn cały dzień prawie się nie ruszal. Dopiero teraz go czuję. Ale brzuch taki napięty, ze każdy jego ruch boli

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2016, 23:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmargol, spróbuję ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2016, 23:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina ja też mam dzisiaj ciężki dzień i brzuch twardy z lekkim bólem. Ale ja na IP nie jadę, postaram się do wtorku wytrwać. Jak nie przejdzie to we wtorek pojadę do swojego lekarza. Już mam dość szpitala. Wczoraj też mnie me czyli to bolesne kłucie w pochwie :( ale to dzisiaj na całe szczęście przeszło. Mam tylko wrażenie że mała jest jeszcze niżej ...

Sabina lubi tę wiadomość

• Anulka01 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2016, 23:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mmargol u Ciebie to typowo BH.
    Ulfe pewnie masz racje ;) ale cieżko leżeć jak jeszcze mam tyle rzeczy do zrobienia zanim sie wykluje...

atdcupjy14gifv7v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2016, 23:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja np przed ciążą w ogóle nie miałam boli miesiaczkowych. Dla mnie okres to był dzień jak co dzień. Może raz na rok coś zabolało.

• Anulka01 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2016, 23:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę dziewczyny ciężki miesiąc przed nami... Idę nynać bo mi sie oczęta kleją, dobranoc :*

atdcupjy14gifv7v.png
  • mmargol Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2016, 23:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka tak chodziło mi to po głowie, że może BH, ale jak o nich czytałam to jakoś nie mogłam sobie tego zobarazować jak to 'zdiagnozować' i rozpoznać :) dzięki :D

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2016, 23:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nadal płaczemy, a Tatuś śp w najlepsze, przytulanie pomaga, ale jak tylko odkładamy do łóżeczka....

• Behemottka Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2016, 00:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    nadal płaczemy, a Tatuś śp w najlepsze, przytulanie pomaga, ale jak tylko odkładamy do łóżeczka....

A próbowalaś opatulania? Tak ciasno, żeby rączki były nieruchome, tylko nóżki troszkę luźniej?

mhsvi09kgjfp1f6i.png
‹‹ 1875 1876 1877 1878 1879 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ