Nieudane IVF? Czas na nowy plan.

Zatrzymaj się zanim spróbujesz kolejny raz. Zyskaj ekspercką analizę dotychczasowego leczenia i konkretne zalecenia. Wróć silniejsza.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • agatia Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2016, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Foxiku ja mam 2 paczki zerowek po synku, bo na nim też 1 wisiały. Teraz może też się przydadzą, choć wg USG córka większa od brata.
    Jak Filip nie chciał cyca to najedzony, więc pewnie smoczek go ukoi :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2016, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A_n_k_a_80 wrote:
    Male rozmiary i w przecenie sa tez w tesco nikt tego noe kupuje bo malo sie rodzi kruszynek od rozmiaru 44 maja :).

Widziałam. Kusił mnie jeden rozmiar 50 bo był taki śliczny komplecik. Ale kurcze nie wiem ile moja mała mierzy i ile mierzyć będzie. Najwyżej mąż wyskoczy do sklepu.

• agatia Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2016, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja do szpitala wzięłam 50, ale chyba będą za małe ;) bo synek był na 15 centylu, a córka na 50 :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2016, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie wiem czy czapkę zamówić 44 czy 50, bo wszystkie ma za duże, a jak położna pozwoli chciałabym z Małym wyjść...

• Madziuuuula Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2016, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Foxiku u mnie w mieście w rossmanie mozna dostać pieluszki zerówki pampers - te takie złote. Możecie tam sprawdzić, chyba, że już mąz był.

201609111661.png
    Filipek, 62 cm i 3660 g radości:)
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2016, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lrf
    a mały jaki ma obwód główki ???

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • mmargol Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2016, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LRF na allegro sa tez pampersy 0, nie orientuje sie czy cena dobra, bo nie kupowalam takich malych (moja cora to klopsik na 90 centylu :P )
    np tutaj http://allegro.pl/pampers-piel-premium-0-wczesniak-newborn-do-2-5-kg-i6048006952.html
    http://allegro.pl/pampers-premium-care-0-dla-wczesniaka-i6308750623.html
    No i w rossmannie tez widzialam. Zawsze mozna online z rossmanna zamowic w razie jakby nie mial kto Ci ich kupic :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia 2016, 08:58

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
  • Anulka01 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2016, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia dobrze chociaż że ze snem problemów nie mamy!
    Ja w sumie przez pomyłkę kupiłam pieluszki 0 ale one są do 2,5 kg a mój miał tyle w zeszłym tygodniu... Jak będzie miał np 3,3 kg to bedą ciasne prawda?

Mama Kacpra, Aniołka i Kubusia
    atdcupjy14gifv7v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2016, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziuuuula wrote:
    Foxiku u mnie w mieście w rossmanie mozna dostać pieluszki zerówki pampers - te takie złote. Możecie tam sprawdzić, chyba, że już mąz był.
    u nas też, ale nie zawsze jest jak wyskoczyć, a myślałam że gdzieś przez internet będzie taniej :)
    kamciaelcia wrote:
    lrf
    a mały jaki ma obwód główki ???
    32 cm

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2016, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LRF zobaczysz, że jak dobrze pójdzie to za dwa tygodnie przejdziecie na 1 ;)

• kamciaelcia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lrf
    czapeczki to lepiej na obwód kupic...nie raz sie przekonalam ze czapka 0-3 (czyli 62) jest bardzo bardzo zanizona lub odwrotnie-zawyzona...
    ja na wyjscie mam 36, ale to tez na oko dobrane
    myslę, ze lepiej obmacać samemu, albo niech mąz leci do sklepu z metrówka :) w pepco czesto te rozmiary sa zanizone

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • agatia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka mój Młody nosił 0 do wagi 3,5 kg bo był szczuplak. Zależy od budowy dziecka. Urodził się prawie 2600g, a w 0 pływał.

Anulka01 lubi tę wiadomość

• agatia Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2016, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Foxiku ja wzięłam 2 malutkie czapki bo synku, które kupowałam w pepco. Nie wiem, czy nadal mają takie małe rozmiary.

• kamciaelcia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a co do rozmiaru pampersów, sama sie przekonałam, ze tez budowa dziecka decyduje jaki rozmiar sie sprawdza. Bo jedne dzieci rodza sie długi i chude, a inne krótkie kluski :) a ważyc moga tyle samo, pampers nie moze być ani za duzy ani za mały
    stąd kupilam wieksza paczke pampersów 1 i dada 1

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niby prawda, my na wyjście wzięliśmy najmniejszą z szafy i leciała mu na oczy :D
    więc albo te wszystkie czapeczki nam się nie przydadzą lub... na wiosnę? choć wątpię :(

• Madziuuuula Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2016, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój bratanek 3400 i 59 cm długości. Jedynki były mu za duże, lepiej sprwdzały się zerówki. Po niecałych dwóch miesiacach nosi już trójki.

201609111661.png
    Filipek, 62 cm i 3660 g radości:)
  • Anulka01 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2016, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia wrote:
    Anulka mój Młody nosił 0 do wagi 3,5 kg bo był szczuplak. Zależy od budowy dziecka. Urodził się prawie 2600g, a w 0 pływał.
    A widzisz, dzieki wielkie bo mój tez raczej szczuplejszy będzie. To nie kupuje więcej, mam po paczce 0 i 1 zobaczę które bedą pasowały.

Mama Kacpra, Aniołka i Kubusia
    atdcupjy14gifv7v.png
  • agatia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    niby prawda, my na wyjście wzięliśmy najmniejszą z szafy i leciała mu na oczy :D
    więc albo te wszystkie czapeczki nam się nie przydadzą lub... na wiosnę? choć wątpię :(
    Główka rośnie szybko, u Nas Młody wyrastal z czapek ekspresowo :)

• kamciaelcia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lrf
    ja sie śmieje, ze mam jakies 40 czapek i czapeczek a moze ze dwie ubiore :)

ale pepco wydaje mi sie najlepsze by cos maleńkiego dobrać
    bo 32 cm to malutka głoweczka :) choć po Filipku nie widać tego ;)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2016, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    po nim w ogóle nie widać że wcześniak i miniatura, dopiero na tle innych noworodków to było widać. Na oddziale był najmniejszy :)

‹‹ 1878 1879 1880 1881 1882 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ