X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • Dzierzba Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pirelka wrote:
    Mnie bolało w każdej pozycji tzn. kłuło :/

Dzierzba przypomnij mi czy Ty masz ustalony termin cc? Czy czekasz na aukcję porodową?

Szukam sobie na allegro jakiejś firanki do salonu, bo też pasowałoby coś zmienić :)
    Ja mam się po prostu zgłosić w 36 tc i tam zadecydują kiedy cc, bo to nie lekarz prowadzący jest od kwalifikowania do cc tylko lekarz w szpitalu (ordynatorka). Powiedziała mi to zarówno ordynatorka patologii jak i mój prowadzący. Z tego co widziałam jak jest możliwość i nic się nie dzieje to czekają do rozpoczęcia 37 tc i biorą pod nóż bliźniaki. Taką mają politykę z tego co widzę i cyba chodzi po prostu o to by nie mieć w papierach, że ma się wczesniaki. Ten tydzień trzeba odleżeć, wtedy są badania itp.

Foksik niby powinno się wybudzać bo wcześniaki ponoć nie potrafią same ale wydaje mi się, że w skrajność nie ma co popadać. Ja nie wiem jak będzie u mnie z karmieniem na rządanie. Serio to sobie tego nie wyobrażam bo ich będzie dwóch przecież. Chyba spróbuję robić tak, że jak się jeden będzie darł to i drugiego przystawię żeby się uczyli od razu jeść razem i jakoś zsynchronizowali.

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmienie wydziela oksytocynę, a ta działa na skurczanie macicy. Ja ciągle nie wiem jak będę robić z tym nocnym karmieniem, ale bliższa jest mi teza by zaufać naturze i karmić wtedy kiedy dziecko chce, a jak śpi dać mu spać. Sama nie wiem.

• haneczka Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdziulla wrote:
    Nie wiem jak z wcześniakami, ale na szkole nam mówili, żeby 2-3 razy w nocy karmić. Nie wiem jak to wyjdzie w praktyce.

W dzień co 2-3 godziny, w nocy co 3-4, ale to dotyczy noworodka. A jak dziecko wyrobi w sobie nawyk dłuższego spania w nocy to nie ma sensu go wybudzać. Codzienne rytuały wieczornej kąpieli i karmienia pomagają maluszkowi załapać różnice miedzy dniem a nocą.:) i mamusia może się wyspać dłużej.

• AJrin Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie w 35 tygodniu :) inz waga 2 kilo mniej! Co godzine chodzilam siku w nocy i az 2 kilo wysikalam ;) i widze kostki jupii :D
    Fox nam na szkole rodzenia mowili ze macica najbardziej sie obkurcza podczas karmnienia i czesto sie wtedy krwawi mocniej.

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzierzba to ciekawe, która z Nas będzie pierwsza :D Ja jak będzie wszystko dobrze jak do tej pory i akcja się nie zacznie to mogę być max do końca 37 tc w domu, potem szpital i przygotowanie do porodu. Ile chłopcy ważą?

Co do karmienia z zegarkiem w ręku to NIGDY bym dzieci nie wybudzała do karmienia, matko! Co za głupota..dziecko domaga się jak jest głodne i po co na siłę w niego pchać jedzenie?! Sama zamierzam karmić na żądanie, nie popadajmy w paranoję :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dla mnie nadal jest zagadką czy Młody się najada :)
    a zauważyłam z tym obkurczaniem, choć nie leci ze mnie bardziej niż na okres..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2016, 08:55

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Foxiku nie bój się, gdyby się nie najadał i byłby głodny to płakałby lub widziałabyś po nim, że coś jest nie tak. Takie malusie dziecko nie potrzebuje dużo jedzenia :) takie moje zdanie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2016, 08:58

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niby tak, ale po całym dniu, w nocy i tak dostaje MM, bo potrafi długo się wić, płakać i nie wiadomo o co mu chodzi, oby jakoś przetrwać ten najtrudniejszy okres

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam z domu wcześniaka i cieszę się że trafiłam na normalnych lekarzy który nie kazali wybudzać. Pewnie jakby waga leciała w dół to sama bym to robiła ale waga była ok.
    No a po drugie ona sama się budziła i domagała.

• Dzierzba Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pirelka wrote:
    Dzierzba to ciekawe, która z Nas będzie pierwsza :D Ja jak będzie wszystko dobrze jak do tej pory i akcja się nie zacznie to mogę być max do końca 37 tc w domu, potem szpital i przygotowanie do porodu. Ile chłopcy ważą?

Co do karmienia z zegarkiem w ręku to NIGDY bym dzieci nie wybudzała do karmienia, matko! Co za głupota..dziecko domaga się jak jest głodne i po co na siłę w niego pchać jedzenie?! Sama zamierzam karmić na żądanie, nie popadajmy w paranoję :/
    No też jestem ciekawa, która z nasz będzie pierwsza :) Taki mały wyścig hihi.
    Co do wybudzania to pamiętaj, że będzie dwoje dzieci i dwa razy więcej karmienia, a ty też musisz spać i jeść a ja dodatkowo zająć się jeszcze moim Maksem. No zobaczymy jak to będzie ale na razie staram się nie panikować :D

AJrin lubi tę wiadomość

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzierzba wrote:
    No też jestem ciekawa, która z nasz będzie pierwsza :) Taki mały wyścig hihi.
    Co do wybudzania to pamiętaj, że będzie dwoje dzieci i dwa razy więcej karmienia, a ty też musisz spać i jeść a ja dodatkowo zająć się jeszcze moim Maksem. No zobaczymy jak to będzie ale na razie staram się nie panikować :D
    Mimo to bym sama z siebie nocą dzieci nie wybudzała, no chyba żeby spadali z wagi jak pisze Angela, to inna sprawa. Ale tak niech dzieci sobie swój rytm wypracują. Nie planuję też karmić piersią jednocześnie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2016, 09:07

• martta Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej mamuśki, ja dzisiaj po upuszczeniu krwi już, o dziwo nie było ludzi w ogóle, pierwszy raz tak mi się trafiło. Mam nadzieje, że wyniki będą ok i w końcu mocz też wyjdzie dobrze.... po drodze zakupy i jak wróciłam do domu to się czuje jakbym niewiadomo co zrobiła. Męczący ten 9 miesiąc bez kitu... Agatia, Angela gratki :) już tak blisko.
    Mnie też kłuje wszystko wszędzie i Mały tak wojuje że aż nie wiem czy to normalne czy coś mu jest :/ normalnie masakra, dobrze, że wizyta już w piątek!
    dzisiaj ostatnie pranie bo rożek w końcu przyszedł po miesiącu chyba i koniec szykowania się z wyprawką.
    Kamcia ale chamstwo! mam nadzieje, że coś wymyślą z nowym terminem, ale u Ciebie cukry pod kontrolą więc luzik. Ja mam wizytę za tydzień u diablo.

o148p07w5riqasy7.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja go traktuję jak traktowałabym noworodka urodzonego o czasie, więc nie wiem co jeszcze mogę dla niego zrobić. Zobaczymy na wizycie jaka będzie waga.

Wyciągnęliśmy wózek, upraliśmy i się pogoda popsuła...

• Dzierzba Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pirelka wrote:
    Mimo to bym sama z siebie nocą dzieci nie wybudzała, no chyba żeby spadali z wagi jak pisze Angela, to inna sprawa. Ale tak niech dzieci sobie swój rytm wypracują. Nie planuję też karmić piersią jednocześnie.
    To zobaczymy która metoda będzie lepsza. :)

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja ostatnio widziałam przed kościołem młodą rodzinkę, gdzie było 3 dzieci najstarsze to mogło mieć góra 5-6 lat, a do tego malutkie bliźniaki w wózku takie niemowlaki, tj w sumie 5. Dla mnie to masakra. Kobieta całą mszę stała tak za rogiem i karmiła te bliźniaki za chustą, a reszta biegała na około, ciągle krzyczeli na nie.

• haneczka Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie dziś w leniwym nastroju. :) Mąż wziął dzień urlopu, ogarnął synka i jego karmienie, zrobił mi śniadanie i herbatkę i poczułam sie jak królewna na ziarnku grochu;). Muszę korzystać z dnia laby bo zaraz zaczynam dni adaptacyjne w żłobku który jest pół godziny pieszo od mojego domu i nie wiem jak dam rade. Mogłabym jeździć autem, ale dźwiganie 12 kg szczęścia jakos mi się nie widzi. A mieszkam w miasteczku gdzie nie ma komunikacji miejskiej, a teren jest pagórkowaty.

Ale koniec dąsów. Za godzinę jadę do Wrocławia do szpitala umówić z ordynatorem termin cc. Jestem podekscytowana, ze poznam potencjalną datę urodzin Tomka a jednocześnie boje się, ze lekarz będzie mnie opieprzał ze chce cesarkę. No ale ja nie mam wątpliwości. Rodziłam niespełna 1,5roku temu. Duze ryzyko rozejścia sie blizny po cc, poprzednio wysokie proste stanie główki, co może się powtórzyć, bliznowiec do wycięcia i fakt, ze to było ciężkie 16 godzin porodu i chyba wystarczy mi tych fajerwerków.

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzierzba wrote:
    To zobaczymy która metoda będzie lepsza. :)
    Myślę, że wszystko zależy od dzieci także u każdego może spisać się inna metoda :) plany planami, a dzieci wszystko zweryfikują z czasem :D

Dzierzba lubi tę wiadomość

• Dzierzba Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdziulla wrote:
    Dziewczyny ja ostatnio widziałam przed kościołem młodą rodzinkę, gdzie było 3 dzieci najstarsze to mogło mieć góra 5-6 lat, a do tego malutkie bliźniaki w wózku takie niemowlaki, tj w sumie 5. Dla mnie to masakra. Kobieta całą mszę stała tak za rogiem i karmiła te bliźniaki za chustą, a reszta biegała na około, ciągle krzyczeli na nie.
    Nie strasz. Ja mam przed oczami obraz roześmianej, szczęśliwej i wyspanej rodzinki hihi. Ale serio wcale się nie dziwie, weź zapanuj nad taką zgrają... każdemu nerwy puszczą w pewnym momencie chociażby ze zmęczenia. Wiem, że będzie ciężko ale cóż poradzić. Trzeba zęby zacisnąć i dać radę przetrwać ten najgorszy okres.

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja już zauważyłam, że Młody w podobnych godzinach się budzi na karmienie, wczoraj nam się posypało nieco, bo wszyscy wstaliśmy prawie godzinę później :P ale myślę, że jesteśmy na dobrej drodze ku regularności :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzierzba, bo u Was tak będzie, jak w reklamie Nutelli albo Lenora;)

‹‹ 1918 1919 1920 1921 1922 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ