X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 23:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulfe

Kostek nie da rady ? Pewnie spokojnie sie wbije i bedzie z niego kawal chlopa :)

Ulfenstein lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 23:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poszłabym spać tylko jakoś mi się nie chce, zrobię sobie kubek kakao to może mnie zmorzy.
    Spokojnej nocy dziewczyny

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 23:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi wlasnie tez sie spac nie chce, a gorsza sprawa to taks ze chce mi sie jesc :)

• Pysiaczek89 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 23:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarcia123 wrote:
    Pysiaczku

a kiedy sciagaja ci szew ? Bo chyba jeszcze go masz ?
    Mam, mam i to mnie dodatkowo stresuje, ze cos sie zacznie i rozerwie mi szyjke :( 17.08 ide do gin i mówiła ze na 22.08 da mi juz skierowanie do szpitala i pewnie poleze tam, zrobia badania i ściągną ten szew. 22.08 bede w 36tc4d. I nie wiem czy poczekają do 37, czy odrazu ściągną.

Marcelek ❤️❤️
    mhsvj48aydsq5qzs.png
    Mikuś <3 <3
    961lwn15top0zbzy.png

• bbeczka91 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 00:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę, że znowu jakiś troll wpadł na forum zrobić zamieszanie ;) Cóż, to trochę pewnie samolubne z mojej strony, ale jestem tu od początku stycznia i teraz nic mnie obchodzą wywody kogoś, kto z buciorami wpada w wątek, wpycha na siłę swoją rację, która wg niego jest najbardziej racjowa z pozostałych, a przy tym nie podpiera jej racjonalnymi argumentami w trakcie dyskusji ;)

Też od jakiegoś tygodnia mam taką bardziej żółtawą wydzielinę na wkładce, więc faktycznie to chyba urok 8/9 miesiąca. Ponadto dzisiaj złapała mnie zadyszka podczas rozmowy z koleżanką. Normalnie po kilku wypowiedzianych zdaniach nie mogłam tchu złapać.
    Dziękuję za wszystkie odpowiedzi na FB dotyczące inhalatora :) Nawet nie zdawałam sobie sprawy, że to tak przydatne urządzenie :)
    Dziś się zmobilizowałam i spakowałam... kosmetyczkę do szpitala. Od czegoś trzeba zacząć ;) Przyszła też paczka z kocykami od Milutkiej oraz druga z butelkami i kołem poporodowym. No i obiecałam sobie, że jutro już na pewno zabiorę się za pranie ciuszków. Mhm, już to widzę.

AJrin, mysza0406 lubią tę wiadomość

syy2e6yd7ct4c97p.png
    https://www.maluchy.pl/li-73121.png
    Aniołek 11.05.2015 8tc, Aniołek 26.10.2015 4tc, Aniołek 24.08.2017 5tc Aniołek 8.12.2017 9tc
  • Pysiaczek89 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 00:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bbeczka
    Czyli nie tylko ja nie mam wypranych ciuszków? Odrazu mi lepiej. :P ja postanowiłam w poniedziałek zacząć, mam nadzijeje, ze nic sie nie wydarzy do tego czasu u mnie :/

Marcelek ❤️❤️
    mhsvj48aydsq5qzs.png
    Mikuś <3 <3
    961lwn15top0zbzy.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 00:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a my nadal mamy problemy z zasypianiem w nocy, w końcu dałam MM, jak już mi usnął to trzeba było pieluchę z kupy przebierać, ledwo sięgnęłam po czysty pampers to już kolejna była na przewijaku :( oby teraz nakarmiony i czysty usnął, bo i ja padam na twarz, a mąż jak uśnie to płacz dziecka go nie budzi :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 01:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi się odbija i ulewa jak małemu dziecku ... do tego gorąco mi jak cholera i spać nie mogę ... pewnie teraz przysne i znowu o 4 pobudka i tak od kilku dni :(

• bbeczka91 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 01:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pysiaczek89 wrote:
    Bbeczka
    Czyli nie tylko ja nie mam wypranych ciuszków? Odrazu mi lepiej. :P ja postanowiłam w poniedziałek zacząć, mam nadzijeje, ze nic sie nie wydarzy do tego czasu u mnie :/
    Ja w lipcu się nie mogłam doczekać, bo na pranie wyznaczyłam sobie termin od 1.08. I z nadejściem tego dnia, całe chęci mnie opuściły, codziennie obiecuję sobie że jutro będzie TEN DZIEŃ, a rano znajduję jakąś wymówkę. Wczoraj w nocy śniło mi się, że ja pojechałam rodzić do szpitala, a mąż robił pranie w tym czasie.

Pysiaczek89, AJrin lubią tę wiadomość

syy2e6yd7ct4c97p.png
    https://www.maluchy.pl/li-73121.png
    Aniołek 11.05.2015 8tc, Aniołek 26.10.2015 4tc, Aniołek 24.08.2017 5tc Aniołek 8.12.2017 9tc
  • agatia Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 03:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie obudziło siku i chrapiaca nowa koleżanka... o masakra ;) ale jakoś muszę jej wybaczyć ;)

Ulfe nie schizuj się wagą Kostka !!! :)

Sarcia czuję się całkiem ok, choć w nocy ppdbrzusze daje o sobie znać. Zobaczę, co mi dzisiaj ginka powie :)
    Borys już dobrze, był u mnie wczoraj na chwilkę wracając z kontroli od lekarza. Oczywiście łzy mi ciekły, jak groch, jak pojechał. Młody ciut płakał i chciał iść ze mną, ale jakoś mu wytłumaczylam, że by pojechał do dziadków pokazać nowe auta (kupiłam mu samochody i pociąg w kiosku szpitalnym ;)). W sobotę ma do mnie przyjechać na dłużej (chyba, że wyjdę in tha house ;)) Ale chyba mocno tęskni, bo prawie nic nie je :/ a dziadkowie sapią, że fanaberie odstawia :/ zamiast wczuć się w położenie dziecka, że matka z oczu zwiała już prawie na 2 tyg ech...
    Sarcia pięknie splawilas trolla :-D

Alinka mi się w szpitalu też załączyły problemy ze spaniem.

• Anulka01 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 03:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi duszno i gorąco, a mój stary po czubek głowy kołdra nakryty, o zgrozo dusze sie od samego patrzenia! I jeszcze do garażu mnie odsyła bo mu sapię, świnia ;)

Mama Kacpra, Aniołka i Kubusia
    atdcupjy14gifv7v.png
  • Anulka01 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 03:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i jeszcze młody sie obudził i wariuje jakbym conajmniej kilo czereśni zjadła. Super, koniec spanka :/

Mama Kacpra, Aniołka i Kubusia
    atdcupjy14gifv7v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 03:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No u mnie chyba też koniec spania, zjadłam jabłko, bo mi w brzuchu burczało he he a teraz latam co 10 min na siku... po prostu super :-(

• Skali89 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 04:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się obudziłam na siku. Chyba mi się śniło ze ktoś znowu zygal
    Idę próbować spać :)

f2wl9vvjltbug8tg.png
    3i499vvjrdc5a4oq.png
  • Skali89 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 04:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę weszłam na sierpniowy i jedna dziewczyna rodziła w ujastku i pisze ze była bardzo nie miła pani doktor od razu mi Wolińska zapachniało jak ja nie chcę na nią trafić nie rozumiem dlaczego tacy ludzie pracują w szpitalach wredna małpa

f2wl9vvjltbug8tg.png
    3i499vvjrdc5a4oq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 04:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się obudziłam, bo mała mnie tak kopie że wszystkie flaki bolą. I zajadam soę bananem.

Sarcia w pięknym stylu pozbyłaś się problemu. ;)

My byliśmy o 19.40 na kontroli u nieszczęsnego laryngologa. Wyobraźcie sobie że kontrola trwała 15 sekund. My w gabinecie byliśmy łacznie 3 minuty. A zaczęło się tak: dojechaliśmy do domu lekarza (tam ma 1 z 4 gabinetów) dzwonie dzwonkiem i... Otworzył po 5 minutach. Wchodzimy. Chciał posadzić Filipa na fotel, ake mały niechciał. To zapytał 'a może u taty?', mały nic. 'Ok, to stój' i wyciąga te swoją latarkę i patyczek do gardła. A Filip na to 'ale nie będzie mj pan nkc wkładał do buzi jak ostatnio?'. Lekarz już zesrany, spojrzał na męża tylko i zbadał go rękami. Ogólnie wszystko ładnie się goi. No i nagle zaczął go pytać czy pamięta. A Filip że tak, że była krew, że wyciągali mu coś z buzi itd. Lekarza przytkało, zaczął tłumaczyć że to pierwszy taki przypadek i pogada z anestezjologami. Na wszelki wypadek przed kwestią finansową poprosiłam go o wpis. Książeczke zdrowia że zabieg wykonano i mały nie reaguje na leki. Wtedy mąż zapytał jak kwestie finansowe. A lekarz za dzisiaj 100 zł i jesteśmy kwita. Mąż to myślałam że z papci wyskoczy. I mu przypomniał coś o 100% zwrocie kasy. A lekarz chyba był na to gotowy bo kasę miał w kieszeni. Zaczął coś marudzić, że jesteśmy nie fair bo musiał zapłacić pielęgniarce. A maż na to że to mogło się skończyć dla pana gorzej. I pożegnaliśmy się słowami że nie chcemy soę nawzajem widzieć. The end story. ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 04:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pomijam tematy cesarek, bo kompletnie się na tym nie znam. Zacznę rodzić to pojadę do szpitala. Nie ma co ingerować samemu. Matka natura prowadzi moją ciąże tak, abym rodziła bez komplikacji. Mała od 20tc ułożona główkowo, wszystko jakoś tak sprawnie idzie, więc po co sobie to wszystko psuć i utrudniać. ;)

Ale to osobista decyzja każdej z nas. ;)

Sabina lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 05:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)
    Macioszczyczka ładnie dr zalatwiliscie :) brawo. Mam tylko nadzieję, ze Filip zapomni... ech konowaly

Ja już po kąpieli. Odpinaja mnie o 5 i pozwalają się umyć. Mimo takich ilości leków podbrzusze nadal mam napięte i czasem.pobolewa, a nie powinno. Jakoś inny organizm mam ;)
    W czerwcu jak tu lezalam, to nie było pacjentek, a teraz zapchana każda sala!

Co do tej pani, która lubi cc, nie mam nic naprzeciwko, niech się kroi nawet sama. I gadanie ze dzieci urodzone w ten sposób są zawsze zdrowe świadczy o tym, jak.mało dziewczę w życiu widziało. Ot i tyle. Niech sobie żyje szczęśliwie.

Miłego dnia wszystkim!

agatia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 05:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina mój mąż nie jest w ciemie bity. Przed wizytą dzwonił do Rzecznika Praw Pacjenta.

Sabina, Magdziulla lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 06:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macioszczyczka wrote:
    Sabina mój mąż nie jest w ciemie bity. Przed wizytą dzwonił do Rzecznika Praw Pacjenta.
    Brawo :)
    A Wy zaczybacie już 38tc! Zazdroszczę <3

‹‹ 1934 1935 1936 1937 1938 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ