WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Viollet ja tez mam wrażenie ze to tuż tuż ale to moze i 6 tygodni jeszcze być
Małego czuje coraz bardziej, chodze jak kaczka, mam skurcze, brzuch twardnieje do tego dziś mam wieksze piersi i wrażliwe sutki. -
nick nieaktualnyAJrin wrote:Viollet ja tez mam wrażenie ze to tuż tuż ale to moze i 6 tygodni jeszcze być
Małego czuje coraz bardziej, chodze jak kaczka, mam skurcze, brzuch twardnieje do tego dziś mam wieksze piersi i wrażliwe sutki.
Ale tez sie obawiam, ze to tylko moje wymysly, a moge urodzic za miesiac, czy poltorej.
A juz sie czuje jakbym cale zycie w ciazy byla -
nick nieaktualnyWłaśnie pojechała moja siostra i oczywiście o porodach też było. Miała pierwszy cc a drugi sn wywoływany bo było po terminie i sn trwał u niej 14h, doszłyśmy do wniosku, że wywoływanie porodu powoduje, że trwa on dłużej bo organizm nie jest jeszcze tak na prawdę gotowy, wszystko jest trochę na siłę. U niej jeszcze na koniec lekarz "wycisnął" małą.
-
bisacz wrote:Właśnie pojechała moja siostra i oczywiście o porodach też było. Miała pierwszy cc a drugi sn wywoływany bo było po terminie i sn trwał u niej 14h, doszłyśmy do wniosku, że wywoływanie porodu powoduje, że trwa on dłużej bo organizm nie jest jeszcze tak na prawdę gotowy, wszystko jest trochę na siłę. U niej jeszcze na koniec lekarz "wycisnął" małą.
chociaż lekarka stwierdziła ze jak juz rodziłam SN to szyjka sobie poradzi...
Mama Kacpra, Aniołka i Kubusia
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyBisacz absolutnie prawda. Ja dużo czytałam i rozmawiałam z położną na temat podawania oksytocyny. I naprawdę moim zdaniem to powinna być ostateczność i jest zdecydowanie w szpitalach nadużywana dla wygody lekarzy i położnych. Ja będę się wzbraniała, chyba, że faktycznie będzie sytuacja tego wymagała. Ale na pewno nie na dzień dobry jak to się często dzieje.
-
nick nieaktualnyMacie rację, nie ważne jak, ważne abydziecko bylo zdrowe, każdy podejmuje decyzję według swoich uznań. Ja mając kolejną cesarkę na życzenie wcale nie uważam tego za głupotę, widziałam swoje i według mnie to najbezpieczniejsze wyjście dla dziecka, może nie koniecznie dla mamy. Ja po cesarce wstalam po ok 8h i i normalnie funkcjonowalam. Inni tak jak sarcia moga źle znosić a jeszcze inni po sn pękają i przez parę miesięcy siedzą na kółku poporodowym..
Rozumiem że każdy ma swoje zdanie na ten temat i to szanuję. Poprostu nie widzialam ani jednego dziecka z powiklaniami po cc ani na fizjoterapii ...
-
nick nieaktualnyEwel dla mnie to trochę straszenie, tym bardziej, że to nie jest tak, że mamy wybór. Ja nie wiem co bym miała zrobić, żeby mieć cesarkę, zapłacić za to? Nie ma takiej możliwości jak większość z Nas rodzących sn. Więc pisanie teraz o powikłaniach nie uznaję za dobra myśl, możemy debatować o rzecxach od Nas zależnych, ale sugestie, że "to moja decyzja" i może być zła dla dziecka mi osobiście się nie podobają.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2016, 22:15
Pysiaczek89, Ulfenstein, Sabina lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMagdziulla wybacz, Nie chcialam nikogo straszyć, skoro dziewczyny piszą swoje zdanie że cc na życzenie to głupota to poprostu piszę jakimi argumentami kierowalam się przy wyborze takiego porodu. Jeśli chodzi o wybór to widzę że dużo dziewczyn prowadzi ciążę prywatnie a rodzą na NFZ, ja robię odwrotnie, prowadzę ciążę na NFZ a rodzić będę prywatnie i wybór należy do mnie
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyCesarka, rozumiem gdy: duży bobas, niewłaściwie ułożony, możliwość rozejścia blizny po niedawnym cc czy inne wskazania medyczne.
Cesarka bo tak chcę? Nie dla mnie. Przecież od wieków tak się rodzi a cc to alternatywa dla trudnych przypadków a zarówno sn jak i cc niosą za sobą ryzyko komplikacji. -
nick nieaktualnyI ja także wam wszystkim życzę lekkich porodów,bez względu na to jaki to będzie poród i zdrówka dzieciaczkom
Bisacz,duże dziecko powodem do cesarki-ok, u mnie tydzień przed porodem mówili że córka max 3,500kg a urodziła się 4250. Czytalam że urodzilas sn syna chyba nawet większego więc może do Ciebie nie trafiać ten argument ale ja bym się nie podjęła świadomie porodu przy wadze powyżej 4kgdalsza dyskusja, czy walka na argumenty chyba nie ma sensu.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2016, 22:44
-
A ja się właśnie położyłam nadrobilam cały dzień, bo popołudniu byłam w Ikea i się wkurzylam bo chciałam kupić sobie organizery ale oni robią tylko pod swoje meble chyba bo w rozmiarach moich szuflad nie było.
Co do mojej wydzieliny to jest jej coraz wyecej tylko ze nie wiem czy to czop no nie jest to podbarwione krwią tylko bardziej żółto zielone . Najgorsze są te hemoroidy bo znowu dają o sobie znać mały popristu wali drzwiami i oknami na świat hehesarcia123 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyEwel86 wrote:Magdziulla wybacz, Nie chcialam nikogo straszyć, skoro dziewczyny piszą swoje zdanie że cc na życzenie to głupota to poprostu piszę jakimi argumentami kierowalam się przy wyborze takiego porodu. Jeśli chodzi o wybór to widzę że dużo dziewczyn prowadzi ciążę prywatnie a rodzą na NFZ, ja robię odwrotnie, prowadzę ciążę na NFZ a rodzić będę prywatnie i wybór należy do mnie
Ewel wybacz ale pojawiasz sie nagle znikad, nie znamy cie ani nic o tobie nie wiemy...a chcesz innych straszyc czy pouczac....a wiekszosc jest tutaj razem od testow ciążowych ...i juz dosyc dlugo sie znaja i zawsze mozemy na siebie liczyc i sie wspierać, moze to wredne co napisalam ale tak mysle...bisacz, bbeczka91, agatia, Sabina lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyEwel jak rodziłam starszego syna to nie było takich wytycznych do cc jak teraz , nikt tez dzieciaczków nie mierzył przed porodem. Od mojego pierwszego porodu technologia poszła do przodu tak bardzo, że czasami mam wrażenie, że szpikują nas niepotrzebnymi informacjami przysparzając nam stresów.
-
nick nieaktualnySkali89 wrote:A ja się właśnie położyłam nadrobilam cały dzień, bo popołudniu byłam w Ikea i się wkurzylam bo chciałam kupić sobie organizery ale oni robią tylko pod swoje meble chyba bo w rozmiarach moich szuflad nie było.
Co do mojej wydzieliny to jest jej coraz wyecej tylko ze nie wiem czy to czop no nie jest to podbarwione krwią tylko bardziej żółto zielone . Najgorsze są te hemoroidy bo znowu dają o sobie znać mały popristu wali drzwiami i oknami na świat hehe
Skali chcialam dac cytuj a nie like, moze masz infekcje grzybicza ?? -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyBisacz
masz racje, zgadzam sie z Toba. I to prawda ze normalnie nie ma sie wyhoru co do formy porodu, kobiety miloony lat rodza dzieci i gatunek ludzki nie wyginal.....dobrze ze w nasxych czasach medycyna jest roswinieta i nam pomoc aczkolwiek uwazam semnie powinna byc niepotrsebnie naduzywanabisacz lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyEwel86 wrote:Sarcia z tego co widzę to jest publiczne forum i każdy może tu napisać więc to robię, dzielę się swoimi przemyśleniami skoro trafiłam na taki temat, wybacz że weszłam do Twojej piaskownicy. Nowe osoby są mile widziane jeśli myślą tak jak Ty ?
A my jestesmy grupa , przeczytaj regulamin na 1 stronie, mozenmy nie mamy ochoty czytac przemyslen zupelnie obcej jam osoby ktora wypowiads sie nagle na kojiec ciazy, sory. Rozumiem dolaczac, przedstawic sie i dyskutowac ok... a nie jagle sie wcinac w rozmowe i sie wymadrzac.Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2016, 22:58
agatia lubi tę wiadomość