X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • AJrin Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viollet ja tez mam wrażenie ze to tuż tuż ale to moze i 6 tygodni jeszcze być ;)
    Małego czuje coraz bardziej, chodze jak kaczka, mam skurcze, brzuch twardnieje do tego dziś mam wieksze piersi i wrażliwe sutki.

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AJrin wrote:
    Viollet ja tez mam wrażenie ze to tuż tuż ale to moze i 6 tygodni jeszcze być ;)
    Małego czuje coraz bardziej, chodze jak kaczka, mam skurcze, brzuch twardnieje do tego dziś mam wieksze piersi i wrażliwe sutki.
    To widze podobnie :)
    Ale tez sie obawiam, ze to tylko moje wymysly, a moge urodzic za miesiac, czy poltorej.
    A juz sie czuje jakbym cale zycie w ciazy byla :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie pojechała moja siostra i oczywiście o porodach też było. Miała pierwszy cc a drugi sn wywoływany bo było po terminie i sn trwał u niej 14h, doszłyśmy do wniosku, że wywoływanie porodu powoduje, że trwa on dłużej bo organizm nie jest jeszcze tak na prawdę gotowy, wszystko jest trochę na siłę. U niej jeszcze na koniec lekarz "wycisnął" małą.

• Anulka01 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bisacz wrote:
    Właśnie pojechała moja siostra i oczywiście o porodach też było. Miała pierwszy cc a drugi sn wywoływany bo było po terminie i sn trwał u niej 14h, doszłyśmy do wniosku, że wywoływanie porodu powoduje, że trwa on dłużej bo organizm nie jest jeszcze tak na prawdę gotowy, wszystko jest trochę na siłę. U niej jeszcze na koniec lekarz "wycisnął" małą.
    No właśnie tego sie trochę obawiam bo tez moge miec wywoływany ze względu na moje duszności :/ chociaż lekarka stwierdziła ze jak juz rodziłam SN to szyjka sobie poradzi...

Mama Kacpra, Aniołka i Kubusia
    atdcupjy14gifv7v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewuszki.... Ból w kręgosłupie w odcinku lędźwiowym... Głownie lewa strona... Nie moge leżeć, nie moge stać, nie moge chodzić...
    Ma któraś tak?
    Co to może byc...?
    Nie moge funkcjonować :(((

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bisacz absolutnie prawda. Ja dużo czytałam i rozmawiałam z położną na temat podawania oksytocyny. I naprawdę moim zdaniem to powinna być ostateczność i jest zdecydowanie w szpitalach nadużywana dla wygody lekarzy i położnych. Ja będę się wzbraniała, chyba, że faktycznie będzie sytuacja tego wymagała. Ale na pewno nie na dzień dobry jak to się często dzieje.

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macie rację, nie ważne jak, ważne abydziecko bylo zdrowe, każdy podejmuje decyzję według swoich uznań. Ja mając kolejną cesarkę na życzenie wcale nie uważam tego za głupotę, widziałam swoje i według mnie to najbezpieczniejsze wyjście dla dziecka, może nie koniecznie dla mamy. Ja po cesarce wstalam po ok 8h i i normalnie funkcjonowalam. Inni tak jak sarcia moga źle znosić a jeszcze inni po sn pękają i przez parę miesięcy siedzą na kółku poporodowym..
    Rozumiem że każdy ma swoje zdanie na ten temat i to szanuję. Poprostu nie widzialam ani jednego dziecka z powiklaniami po cc ani na fizjoterapii ...

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksosia
    Może dzidziuś uciska na nerw? ?

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewel dla mnie to trochę straszenie, tym bardziej, że to nie jest tak, że mamy wybór. Ja nie wiem co bym miała zrobić, żeby mieć cesarkę, zapłacić za to? Nie ma takiej możliwości jak większość z Nas rodzących sn. Więc pisanie teraz o powikłaniach nie uznaję za dobra myśl, możemy debatować o rzecxach od Nas zależnych, ale sugestie, że "to moja decyzja" i może być zła dla dziecka mi osobiście się nie podobają.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2016, 22:15

Pysiaczek89, Ulfenstein, Sabina lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdziulla wybacz, Nie chcialam nikogo straszyć, skoro dziewczyny piszą swoje zdanie że cc na życzenie to głupota to poprostu piszę jakimi argumentami kierowalam się przy wyborze takiego porodu. Jeśli chodzi o wybór to widzę że dużo dziewczyn prowadzi ciążę prywatnie a rodzą na NFZ, ja robię odwrotnie, prowadzę ciążę na NFZ a rodzić będę prywatnie i wybór należy do mnie

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sobie i wszystkim rodzącym sn życzę lekkiego porodu bez komplikacji.
    Mogę wyciskać bobasa całą dobę byleby on był zdrowy, ja jakoś przeżyję.
    Tak jak Madziulla pisze dla 'zwykłych' pacjentek nie ma cc na życzenie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cesarka, rozumiem gdy: duży bobas, niewłaściwie ułożony, możliwość rozejścia blizny po niedawnym cc czy inne wskazania medyczne.
    Cesarka bo tak chcę? Nie dla mnie. Przecież od wieków tak się rodzi a cc to alternatywa dla trudnych przypadków a zarówno sn jak i cc niosą za sobą ryzyko komplikacji.

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja także wam wszystkim życzę lekkich porodów,bez względu na to jaki to będzie poród i zdrówka dzieciaczkom :)
    Bisacz,duże dziecko powodem do cesarki-ok, u mnie tydzień przed porodem mówili że córka max 3,500kg a urodziła się 4250. Czytalam że urodzilas sn syna chyba nawet większego więc może do Ciebie nie trafiać ten argument ale ja bym się nie podjęła świadomie porodu przy wadze powyżej 4kg :) dalsza dyskusja, czy walka na argumenty chyba nie ma sensu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2016, 22:44

• Skali89 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się właśnie położyłam nadrobilam cały dzień, bo popołudniu byłam w Ikea i się wkurzylam bo chciałam kupić sobie organizery ale oni robią tylko pod swoje meble chyba bo w rozmiarach moich szuflad nie było.

Co do mojej wydzieliny to jest jej coraz wyecej tylko ze nie wiem czy to czop no nie jest to podbarwione krwią tylko bardziej żółto zielone . Najgorsze są te hemoroidy bo znowu dają o sobie znać mały popristu wali drzwiami i oknami na świat hehe

sarcia123 lubi tę wiadomość

f2wl9vvjltbug8tg.png
    3i499vvjrdc5a4oq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewel86 wrote:
    Magdziulla wybacz, Nie chcialam nikogo straszyć, skoro dziewczyny piszą swoje zdanie że cc na życzenie to głupota to poprostu piszę jakimi argumentami kierowalam się przy wyborze takiego porodu. Jeśli chodzi o wybór to widzę że dużo dziewczyn prowadzi ciążę prywatnie a rodzą na NFZ, ja robię odwrotnie, prowadzę ciążę na NFZ a rodzić będę prywatnie i wybór należy do mnie

Ewel wybacz ale pojawiasz sie nagle znikad, nie znamy cie ani nic o tobie nie wiemy...a chcesz innych straszyc czy pouczac....a wiekszosc jest tutaj razem od testow ciążowych ...i juz dosyc dlugo sie znaja i zawsze mozemy na siebie liczyc i sie wspierać, moze to wredne co napisalam ale tak mysle...

bisacz, bbeczka91, agatia, Sabina lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewel jak rodziłam starszego syna to nie było takich wytycznych do cc jak teraz , nikt tez dzieciaczków nie mierzył przed porodem. Od mojego pierwszego porodu technologia poszła do przodu tak bardzo, że czasami mam wrażenie, że szpikują nas niepotrzebnymi informacjami przysparzając nam stresów.

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skali89 wrote:
    A ja się właśnie położyłam nadrobilam cały dzień, bo popołudniu byłam w Ikea i się wkurzylam bo chciałam kupić sobie organizery ale oni robią tylko pod swoje meble chyba bo w rozmiarach moich szuflad nie było.

Co do mojej wydzieliny to jest jej coraz wyecej tylko ze nie wiem czy to czop no nie jest to podbarwione krwią tylko bardziej żółto zielone . Najgorsze są te hemoroidy bo znowu dają o sobie znać mały popristu wali drzwiami i oknami na świat hehe

Skali chcialam dac cytuj a nie like, moze masz infekcje grzybicza ??

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarcia z tego co widzę to jest publiczne forum i każdy może tu napisać więc to robię, dzielę się swoimi przemyśleniami skoro trafiłam na taki temat, wybacz że weszłam do Twojej piaskownicy. Nowe osoby są mile widziane jeśli myślą tak jak Ty ?

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bisacz

masz racje, zgadzam sie z Toba. I to prawda ze normalnie nie ma sie wyhoru co do formy porodu, kobiety miloony lat rodza dzieci i gatunek ludzki nie wyginal.....dobrze ze w nasxych czasach medycyna jest roswinieta i nam pomoc aczkolwiek uwazam semnie powinna byc niepotrsebnie naduzywana

bisacz lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewel86 wrote:
    Sarcia z tego co widzę to jest publiczne forum i każdy może tu napisać więc to robię, dzielę się swoimi przemyśleniami skoro trafiłam na taki temat, wybacz że weszłam do Twojej piaskownicy. Nowe osoby są mile widziane jeśli myślą tak jak Ty ?

A my jestesmy grupa , przeczytaj regulamin na 1 stronie, mozenmy nie mamy ochoty czytac przemyslen zupelnie obcej jam osoby ktora wypowiads sie nagle na kojiec ciazy, sory. Rozumiem dolaczac, przedstawic sie i dyskutowac ok... a nie jagle sie wcinac w rozmowe i sie wymadrzac.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2016, 22:58

agatia lubi tę wiadomość

‹‹ 1932 1933 1934 1935 1936 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ