X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • Skali89 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 06:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się obudziłam bo mąż wstał do pracy może jeszcze usne dziś odpoczywam

f2wl9vvjltbug8tg.png
    3i499vvjrdc5a4oq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 06:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej jakby któraś była zainteresowana to jeszcze nie urodziłam ;) cisza spokój nawet żadnego twardnienia w nocy nie miałam. Więc dziś usg i podgląd podwozia.

Mąż wychodząc do pracy mnie obudził i spać już nie mogę.

Alinka mi się dziś tak ulalo kwasem w nocy że myślałam że się zadlawie i że ta kwasowosc z ust nie zniknie.

O był troll nie ma trolla :) nikogo obcego nie przyjmiemy do grupy jedynie dziewczyny które są z nami od początku albo są aktywne cały czas.

A co do cc teraz już mam wybór ale w pierwszej ciąży do 20 tc myślałam że rodzic będziemy naturalnie jak weszło tak wyjdzie ale że natura chciała inaczej. To się z cc musiałam pogodzić. Ale to natura zdecydowała. Teraz lekarz mnie poinformował co będzie lepsze dla nas.

Sabina, Macioszczyczka, agatia, AJrin, mysza0406, bbeczka91, marta258 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 06:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela to dobrze ze się trzymacie w dwupaku :)

Sabina na mnie też lepiej działała kroplowka z magnezem, ale trzymam kciuki aby się u Ciebie wyciszylo.

Mi się nawet udało pospac do 6.30 ale taki mnie ból żołądka obudził ze nie wiem :( i czuje wiercenie się małej tak nisko już w kroku ze mam stracha ze lada moment będę rodzic. Jeszcze 2 dni do wizyty i zobaczymy co powie lekarz. No bo co innego jak leżenie jeszcze można zrobić? Chyba już tylko to i modlitwa żeby wytrzymać pozostało

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 07:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry! :)
    Mój maz dzis do Łodzi wybywa wiec mam całymi dzien na sprzątanie ;D

Dom wyglada jakby tornado przeszło wiec jest co sprzątać :)

Miałam wczoraj sie widzieć z lekarka i Polozna na porodówce, ale tam nie trafiłam wiec czekamy dalej :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na chwilkę wrócę do tematu cesarkę...

Czy któraś z was bedzie miała cesarkę "na życzenie"?

• agatia Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej o przyzwpitej porze :)

Angela luks, że nadal w dwupaku :) jeszcze troszkę :)

Ja już po śniadaniu i czekam na obchód i na swoją ginkę, choć ta pewnie przyjdzie wieczorem bo ma dyżur na porodówce, a z oddziału poszły 4 na cc.

• Sophia Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, chyba chcecie sobie tu kółko wzajemnej adoracji zrobić. Trochę szacunku jeszcze nikogo nie zabiło.

5i4vyjc.png
    z0q819o.png
  • mmargol Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie z rana :-)
    W nocy 2 razy sie budzilam bo mala mi naciskala mma cos i az bolalo ale zmiana pozycji pomagala.
    Ksosiu moj maz tez dzisiaj do Lodzi sluzbowo wybywa ;-)

Macioszczyczka super ze bez wiekszego problemu lekarz oddal Wam kase, szkoda w tym wszystkim tylko Filipka, ale z czasem moze bedzie zapominal..

A ja dzisiaj wkraczam w 38 tc!
    Skonczone 37 tc i w zasadzie ciaza donoszona :-D

AJrin, martta, mysza0406 lubią tę wiadomość

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
  • Sophia Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksosia wrote:
    Na chwilkę wrócę do tematu cesarkę...

Czy któraś z was bedzie miała cesarkę "na życzenie"?
    Znam przynajmniej kilka cc na życzenie tak jak dość sporo operacji plastycznych, czy to cycki czy plastyka brzucha. Uważam że każdy ma prawo do swoich przekonań i decyzji.

5i4vyjc.png
    z0q819o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 wrote:
    A co do cc teraz już mam wybór ale w pierwszej ciąży do 20 tc myślałam że rodzic będziemy naturalnie jak weszło tak wyjdzie ale że natura chciała inaczej. To się z cc musiałam pogodzić. Ale to natura zdecydowała. Teraz lekarz mnie poinformował co będzie lepsze dla nas.

Ja nie wykluczam faktu, że jeżeli coś złego się zadzieje to będzie cesarka. Ale póki co jest ok i stawiam na sn.

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się
    Spałam super i wspaniale mimo drzemki w ciągu dnia :D
    Słoneczko świeci wiec jest aż milutko

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sophia wrote:
    Znam przynajmniej kilka cc na życzenie tak jak dość sporo operacji plastycznych, czy to cycki czy plastyka brzucha. Uważam że każdy ma prawo do swoich przekonań i decyzji.

Wyczuwam odrobine złośliwości? :)
    Pytam z ciekawości. Widzę po prostu dużo dziewczyn które bedą miały Cc a nie wiem do końca czy to ze wskazań medycznych :)
    Ja chciałabym SN, ale biorę pod uwagę ze skończyć sie może rożnie.
    Tym bardziej ze ostatnio u nas na porodówce były 4 dziewczyny na SN i wszystkie skończyły Cc....

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekam tez aż komp się zalaczy (włączony jest cała dobę )
    Bo mam odwieczny problem techniczny i nigdy nie wiem jak sobie z nim poradzić :D a teraz mam was <3
    Nie wiem jak, nie wiem czemu ale przestawia mi się klawiatura np zamiast z pisze y, zamiast y pisze z...nie ma znaków działających z shiftem

JAK TO WYŁĄCZYĆ?
    (Stąd uruchamiam od nowa laptopa )

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    Ksosia
    Może dzidziuś uciska na nerw? ?
    Kiedyś owszem... Miałam takie bóle... Ale tym razem czuje ze to cos innego, bo zaczyna sie z reguły popołudniu, a nasila szczególnie gdy gdzieś wyjdę. Czyli powoduje to chodzenie, ale pózniej w żaden sposób nie moge tego cofnąć ... Wiec juz boli dopóki nie zasnę :(

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ksosiu
    mimo wszystko już niedługo to minie :)

(i klawiatura juz działa )

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia najprawdopodobniej w prawym dolnym rogu masz klawiaturę narysowana i tam trzeba przestawić rodzaj klawiatury :)

kamciaelcia lubi tę wiadomość

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksosia wrote:
    Kamcia najprawdopodobniej w prawym dolnym rogu masz klawiaturę narysowana i tam trzeba przestawić rodzaj klawiatury :)

nic takiego nie widzę :)
    po prawej str klawiatura numeryczna
    ale to mój odwieczny problem, coć muszę jednorazowo naciskać, ze bez konieczności zezwalania sie przestawia

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień Dobry
    Ja wiem, że każda ma prawo do własnych przekonań ale w momencie kiedy wszystkie finiszujemy nie ma co się napędzać, straszyć bo i tak każda z nas ma swoje "demony" dotyczące porodu. Tym bardziej, że nie bardzo mamy wpływ na to jak będziemy rodzić, trzeba się zdać na mądrzejszych w tej kwestii od nas.

Anulka01, Sabina, bbeczka91 lubią tę wiadomość

• AJrin Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie i ja noc kiepawa wstawalam 6 razy najgorsze to ze zanim wstalam musialam usiąść na skraju łóżka a to jakoś ostatnio wywołuje u mnie masakryczny ból :/
    Co do uplawow też mam przypisalam to na konto wiesiołka bo zaczelam od 2 tygodni brac a on zwieksza wydzieline, ale skoro wy też macie to myślę, że to wtap ciąży.
    Agatia co do cc na życzenie nie znam osobiście aby ktoś sie zgodzil ot tak raczej to byla kwestia jakiś przeciwskazań i dzoewczyny np od okulisty papier załatwiały. Kumpela ktora rodzila w styczniu i druga co rodzila w lutym mialy porod sn ale po 4 godzinach zrobili im cc. Szpitale troche sie zaczynaja bać powikłań i tez robia cc jak kobiecie nie idzie a tetno spada. Kolejna kumpela z kwietnia miala ciaze przenoszona i oksy na nia nie działało też zrobili jej cc.

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• mmargol Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamciu jest taki skrót ctrl+shift albo na odwrót shift+ctrl (nie pamiętam bo u mnie jest to wyłączone) i musiałaś przypadkiem to wcisnąć, wtedy właśnie każde Z zamienia na Y podczas pisania i odwrotnie :)

kamciaelcia lubi tę wiadomość

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
‹‹ 1935 1936 1937 1938 1939 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ