WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2016, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    właśnie zaliczyłam mega aferę z meżem... zatłukę go normalnie jak pojawi się dziś w tym pokoju. Chyba nigdy nie doprowaził mnie do takiego stanu. :(
    On nie rozumie, że nie będę już tak koło niego begać, że on musi przejąć część obowiązków. Jeszcze wymaga, ode mnie bóg wie czego :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2016, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inzynierka

co tym razem twoj maz przeskrobal ?
    Nie martw sie moj tez nie kuma ze jie jestem w stanie robic woelu rzeczy

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2016, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mmargol co za gadanie teściowej, olej ją, każdy mądry jeżeli nie o niego chodzi.
    A jak modły nie pomogą to będzie, że pewnie nagrzeszyłaś i taka kara.
    Ech. Gorzej jak mąż mojej koleżanki po pierwsze nie był pocieszony tym, że córka a nie syn, w jego rodzinie reakcja "no trudno", "nie spisałeś się" biedna z płaczem wybiegła. Ale po urodzeniu cokolwiek Małej nie było to leciały teksty, że to przez to, że za mało uważała w ciąży! Wszyscy jej mówią, żeby go zostawiła, ale uparta jest, no cóż.

Mnie denerwuje, że niektórzy w rodzinie męża (choć nie złośliwie, bo cieszą się) ale mówią do mnie imieniem Małej cały czas, w ogóle mnie pomijają, teść to chyba od początku ciąży po imieniu moim nic do mnie nie powiedział. Jakoś działa to na mnie drażniąco, bo Mała jest w brzuchu, a ja to dalej ja. Chociaż wiem, że generalne życzy mi jak najlepiej i jest w porządku, ale dla nich czasem czuję się jak inkubator.
    Ksosia wrote:
    Ktoras z Was wrzucala plan porodu dla mezczyzny ze szkoły rodzenia. Wisi u mnie na lodówce. Męża bardzo to uspokoiło. Szczególnie orientacyjny czas dotarcia z pracy do domu i z domu do szpitala :)
    Ucieszyłam się jak Nam go na szkole dali, mąż niby ze śmiechem, ale czytał i jeszcze pewnie nie raz po kryjomu zajrzy.

Ja w pełni ogarnęłam, bo dziś przyszedł śpiworek i rożek. O wstawię na fb. Więc zaczynam dekorowanie mieszkania, odkładałam to, bo wyprawka itp, dziś kupiłam ramki i muszę wybrać zdjęcia. Znacie jakąś tanią stronę gdzie można wywołać zdjęcia?

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2016, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi znow peka glowa.... :/

• marta258 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2016, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy macie albo kupujecie poduszkę do karmienia?
    Bo ostatnio mnie naszło żeby kupić, bo przy karmieniu pewnie będzie wygodniej z taką poduszką dziecku i mnie dla rąk i kręgosłupa. W internecie szukałam i dobre opinie mają fasolki motherhood i się zastanawiam czy to dobry wybór.

f2wl3e5eeh69r9ad.png
    l22ncwa1wnquuzg4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2016, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta ja kupiłam od makaszki :) Zobaczymy jak się sprawdzi

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2016, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie kupuje, mi najbardziej odpowiadalo karmienie corki jak leżała w rozku usztywnianym, teraz tak samo bede robic :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2016, 15:28

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2016, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja poduszki nie kupuje. :D

Moi teście źli nie są, dużo nam pomagają, nie obgadują itd. Jedyne co mnie męczy to że strasznie przeżywa i koniecznie chce być w szpitalu jak urodzę. Osobiście nie wiem po co, bo jak ona się będzie denerwować to mi limit nerwów wyczerpie;D

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2016, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jak urodze to napewno tescie i szwagrowie mnie nawiedza, moja matka z Lodzi tez przyjedzie moze nie do szpitala ale napewno, tak samo jak moj tata ale on to napewno jak wyjde ze szpitala to przyjedzie.

A tak to po porodzie pierwsze co to chce zobaczyc meza i corcie i nikogo wiecej :) oczywiscie jesli urodze sn to na nastepny dziem mogla wpasc, ale jak bedzie cc to mowy nie ma, nie chce nikogo widziec dopoki nie wstane i nie bee chodzić. Licze na szybki i bezbolesny sn, dobre przynajmniej szybki :)

AJrin lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2016, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale w weekend tu spokoj :) mam nadzieje ze 3/4 z nas nie siedzi xzasami na porodowce ?? :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2016, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksosia ja w ten weekend nie planuje się rozpakować :D po moich urodzinach niech sobie wychodzi jak będzie chciał

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2016, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam tą dużą poduchę ciążową i spróbuję ją do karmienia wykorzystać, ale jak będzie ok tylko np za duża to pewnie kupię, bo wydaje mi się to wygodne. No ale najpierw sprawdzę.

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2016, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ogolem jak sobie radzicie z bolem kregoslupA ? Bo dopadl mnie od polowy plexow az do kosci ogonowej i lezenie na boku z poducha miedzy nogami nicmnie daje...a ja mam problem chwile ustac :( ratunku)

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2016, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taki mały prezencik od męża - za to że dziś ciąża jest donoszona i według niego tak się poświęcam. Tylko ze ja tu żadnego poświęcenia nie widzę ale niech mu będzie

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/46a5f1fc1d67.jpg

Ksosia, Pysiaczek89, kamciaelcia, AJrin, claudiuszek, Magdziulla, żabka04, Strazaczka1990, bisacz, Sabina, violett, stardust87, alinka, Anulka01, martta, mmargol, bbeczka91, pannaaga, Dariah lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2016, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela kochany maz...:)

Ja wróciłam od mamy i biorę sie sa ograbianie... Pytanie brzmi... Jak sie zabezpieczanie przed chemia do sprzątania... Same rękawiczki czy cos jeszcze?

• AJrin Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2016, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela super gest :) ja wczoraj sie mojemu skarzylam ze nic mnie nie rozpieszcza w ciąży ;) bo u nas to ja mu wczoraj ogorka kiszonego do lozka podawalam :p

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• marta258 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2016, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela, piękne kwiaty, fajnie że masz tak kochanego męża :)

A ja z tą poduszką do karmienia jeszcze się zastanawiam, w internecie jest do kupienia z przesyłką 2-3 dni więc zawsze mogę kupić, ale coś mi się wydaję że będzie mi z nią wygodniej i pewnie się zdecyduję :)

f2wl3e5eeh69r9ad.png
    l22ncwa1wnquuzg4.png
  • Ulfenstein Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2016, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dostałam taka z motherhood.
    I wydaje mi sie ze bedzie z nią bardzo wygodnie.
    Opina ładnie i sie trzyma i przodem i bokiem (bedzie lepiej jak brzuch zejdzie :) )

mmargol lubi tę wiadomość

k0kd3e5emmavzxbk.png
    37+6 - 10/10, 2400g, 51cm.
    20+4 - 400g, 24+4 - 710g, 28+4 - 1050g, 32+5 - 1750g, 35+3 - 2220g, 37+3 - 2450g
  • Strazaczka1990 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2016, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzien dobry.Troche mnie nie było.Bo mam masę problemów ;/

Wybaczcie.Ja czuje się jakos.Wykryto u mnie przez stres wrzoda na żoładku;c nadcisnienie.Drugi raz zmiana leku.A ciśnienie wysoki lub troche podwyższone.We środe wizyta.
    Podejrzewali u mnie zatrucie ciązowe.Ale mam niedobór białka.W sobote pojechałam na IP okazało się,że mam nieżyt jelit...Zwracałam.Po 5 dniach przeszło.
    Mdlałam na rękach u mojego ,lekarz zamiast zostawic mnie w szpitalu.Przepisał leki i kazał wrócic do domu.
    ide poczytac co się działo pod moja nieobecnosć.

• Strazaczka1990 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2016, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    ja chyba zabarykaduję drzwi, żeby nikt już nie przychodził oglądać Małego
    Kochana gratulacje ;D

‹‹ 1972 1973 1974 1975 1976 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ