WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2016, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marta258 wrote:
    Dziewczyny, czy macie albo kupujecie poduszkę do karmienia?
    Bo ostatnio mnie naszło żeby kupić, bo przy karmieniu pewnie będzie wygodniej z taką poduszką dziecku i mnie dla rąk i kręgosłupa. W internecie szukałam i dobre opinie mają fasolki motherhood i się zastanawiam czy to dobry wybór.
    my mamy taki wałek, który można na różne sposoby układać, jest rewelacyjny do karmienia :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2016, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marta258 wrote:
    Dziewczyny, czy macie albo kupujecie poduszkę do karmienia?
    Bo ostatnio mnie naszło żeby kupić, bo przy karmieniu pewnie będzie wygodniej z taką poduszką dziecku i mnie dla rąk i kręgosłupa. W internecie szukałam i dobre opinie mają fasolki motherhood i się zastanawiam czy to dobry wybór.
    Js mam z motherhooda. Z polecenia bratowej. Ona używa od 14 miesięcy i jest bardzo zadowolona

• claudiuszek Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2016, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Strazaczka, ale miałaś przejścia biedulko! Ale już lepiej się czujesz???

mhsvi09k4211dm8g.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2016, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarcia ja to jestem taki typ co lubi wszystko wiedziec i dzialac wedlug planu, a niestety nie wszystko mozna przewidziec i to mnie stesuje ;)

Angela fajny gest, milo ze maz tak wspiera i docenia :)

Ja z moimi tesciami na szczescie problemow nie mam, bardzo ich lubie, mieszkaja kawalek od nas, wiec tez nie mamy kontaktu na zywo na codzien.
    Po porodzie raczej w szpitalu odwiedzi mnie tylko maz, pozniej jak juz bedziemy w domu przyjedzie rodzinka.

Troche dzis posprzatalam i jestem wymeczona, ale chyba cos jeszcze upieke, bo slodkiego mi sie chce :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2016, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Strazaczka wspolczuje, mam nadzieje, ze juz lepiej u Ciebie.
    A jak maluch, dalej tak ladnie przybiera na wadze?
    Kiedys mialam podobne problemy z zoladkiem i to nic milego niestety, pomogl mi antybiotyk, leki oslonowe i dieta.

• agatia Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2016, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela śliczny bukiecik :)
    Strażaczka też mam niedobór białka, leżę w szpitalu i we wtorek cc.

Był u mnie synek godzinę, teraz pojechał z babcią do domku, a jutro znowu na działkę jedzie. Łza mi się w oku zakręciła, ale byłam twarda i nie płakałam ;) Tęsknię okropnie :( nawet mój ex na chwilę przyszedł z moją mamą, nie bardzo wiem po co...

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2016, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mam niewielki niedbor bialka, ale moj lekarz sie tym nie przejmuje. U Was wprowadzono jakies zalecenia?

Agatia, wyobrazam sobie jak musi byc ciezko, ale juz niedlugo, dobrze ze termin przyjscia Liwki na swiat niedaleko :)
    A ex, hmm moze cos do niego dociera?

• stardust87 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2016, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksosia wrote:
    Angela kochany maz...:)

Ja wróciłam od mamy i biorę sie sa ograbianie... Pytanie brzmi... Jak sie zabezpieczanie przed chemia do sprzątania... Same rękawiczki czy cos jeszcze?
    Ja proponuję zrobienie mocnego przewiewu żeby jak najmniej i najkrócej ją wdychac

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • agatia Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2016, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Violett
    Ja mam zalecenie pić dużo 4l, jeść dużo białka - na diecie szpitalnej to jest go bardzo dużo ha ha ha ;) no i spadły mi albuminy i dla tego też chcą wcześniej ciąć.
    Co do ex to wątpię czy coś dociera, zresztą zamieniłam z nim raptem 2 zdania o szczepieniu. Nie mam z nim o czym gadać. Nawet nie zapytał jak się czuję. Szkoda gadać

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2016, 17:52

• Skali89 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2016, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czekam na telefon poloznejbo chyba mam jakąś infekcje myślałam że ten śluz to jakiś jedno urazowo ale doszło pieczenie a dopiero we wtorek gdzieś można się dostać dobrze ze ona pracuje w szpitalu ma nocke to może jakiś lekarz z oddziału mnie zbada

f2wl9vvjltbug8tg.png
    3i499vvjrdc5a4oq.png
  • marta258 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2016, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za odpowiedzi dotyczące poduchy do karmienia :) Pewnie w najbliższym czasie zakupię tą z motherhood skoro polecacie i opinie w internecie o niej też są naprawdę dobre. W końcu chodzi o to aby było nam wygodnie przy karmieniu :)

f2wl3e5eeh69r9ad.png
    l22ncwa1wnquuzg4.png
  • AJrin Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2016, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mam poduche z motherhood do spania i do karmieniaja mialam to szczęście, ze dostalam po bratowej z dodatkowa poszewka na obie :)
    Agatia jak ja ciebie kobieto podziwiam to nie masz pojęcia nie dosc, ze szpital brak mlodego a do tego ex sorry ale popierdzielony a w tobie taka siła.
    A moj M zabral mnie na kolacje po rybach :) fakt przeglodzil mnie na maksa do 17 o kanapce i batonie ale za to prawdziwa restauracja w nagrodę :)
    Ja w tej ciąży musze przyznać, ze mam syndrom nie marudzenia tzn czasem wam sie wyzale ale ogolnie nic do M nie marudze jakoś tak mam anielska cierpliwość.

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2016, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a my skonczylismy z mezem prace na dzisiaj, nowy stol stoi panele w wiekszej czesci polozone, dumna jestem z niego sie napracowal pieknie wyglada wsyztsko:)

teraz skonczylm odkurzac bo wszedzie wiaodmo milion smieci, i za chwile jedziemy corke podrzucic tesciom i idziemy na bilarda ze znajomymi taki maly reset :)

Strazaczka wpsolczuje przezyc, oby teraz bylo tylko lepiej!

Agatia , moze Twoj ex sie zjawil bo chce ci na kleczkach blagac o wybaczenie tylko nie wie jak sie za to zabrac :)?

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2016, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my właśnie wróciliśmy ze spacerku, pierwszy Filipa :)

sarcia123, Angela89, stardust87, AJrin, Sabina, violett, mmargol, megg, bbeczka91, marta258, kamciaelcia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2016, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny doradzcie, leżąc poczułam że mi coś cieknie, myślałam że śluz, wstałam szybko i jeszcze raz troszkę, wyglądało jak woda, bez zapachu, zalało mi wkładkę, ale nic nie przeciekło.
    Trochę się przestraszyłam i nie wiem czy to mogą być wody ??

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2016, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pirelka wrote:
    Dziewczyny doradzcie, leżąc poczułam że mi coś cieknie, myślałam że śluz, wstałam szybko i jeszcze raz troszkę, wyglądało jak woda, bez zapachu, zalało mi wkładkę, ale nic nie przeciekło.
    Nikt nie powie ci że to nie wody, jedynie test ph. Ja mogę podpowiedzieć że ze mnie cieklo tylko wtedy gdy wstawalam

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2016, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pirelka wrote:
    Najlepiej nie ubieraj wkładki będziesz miała realne spojrzenie ile Tego jest.

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2016, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pirelka wrote:

Pirelko spokojnie.ja mam takie uplawy? Ale z rana czasami białawe ale wodniste bardzo
    Wody plodowe mi odeszły jak rodziłam córkę i to było hlusniecie jak wstalam i nacisk do WC na siku
    Ale oczywiście nie mamy pewności że to sa wody czy uplawy.
    Pozostaje obserwacja siebie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2016, 19:35

• stardust87 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2016, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pirelka a ja straszyć nie chce Ale u mnie tak się poród zaczął. Ilościowo to było jakoś ok łyżki płynu. Ja bym pojechała na ip sprawdzić...

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2016, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 wrote:
    Najlepiej nie ubieraj wkładki będziesz miała realne spojrzenie ile Tego jest.
    No była cała wkładka mokra, jak z wody, ale nie do wyciśnięcia.

‹‹ 1973 1974 1975 1976 1977 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ