X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2016, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka, coś tam jest, ale póki co bardziej liczę na małego ssaka, bo on chyba lepiej ciągnie od mojego laktatora ;) ze snem też jest coraz lepiej, boję się tylko że podczas nocnego karmienia zasnę i Młodego na podłogę opuszczę :(
    do fryzjera chyba pójdę przed chrzcinami Filipa :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2016, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bierzecie kapiele w jakims plynie zapachowym do kapania, czy w ciazy nie bardzo?

• stardust87 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2016, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    Anulka, coś tam jest, ale póki co bardziej liczę na małego ssaka, bo on chyba lepiej ciągnie od mojego laktatora ;) ze snem też jest coraz lepiej, boję się tylko że podczas nocnego karmienia zasnę i Młodego na podłogę opuszczę :(
    do fryzjera chyba pójdę przed chrzcinami Filipa :D
    A nie probowalas w nocy na leżąco karmić? Ja też na początku ambitnie siadalam w fotelu do karmienia a że młody jadł co 1,5h to ledwo żyłam. Później olalam żurnalowe karmienie i brałam młodego na jedzenie do łóżka. Zalowalam że tak późno zaczęłam, bo choć fotel wygodny to i ręce bolały i plecy. A na leżąco mogłam nawet oczy przymknąć na chwilę póki glonojad był przyssany. Tym razem wiem że od samego początku będę w nocy karmiła w łóżku na leżąco... Tzn jeśli drugi glonojad będzie chciał współpracować...

A staniki 75a do karmienia na pewno ma HM w swojej ofercie ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2016, 21:52

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • Skali89 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2016, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi powyskakiwalo pełno pieprzykow na szyji ale to już od początku ciąży.

Byłam u lekarza mam jakąś infekcje ale nie mógł mi dac recepty ze szpitala więc we wtorek mój musi mnie zbadać koniecznie dał mi coś bez recepty. No i muszę leżeć a do Krakowa wracać w pozycji pollezacej jak nie chce urodzić wczesniaka.

f2wl9vvjltbug8tg.png
    3i499vvjrdc5a4oq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2016, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, wyszłam właśnie z wanny i zauważyłam, że całą górną część brzucha mam obsypaną. Wysypka jest drobna i czerwona. Brzuch swędział mnie od wczoraj w tych miejscach, ale zrzuciłam to na rozciągającą się skórę. Dziś też swędział, ale dopiero podczas kąpieli to zauważyłam ;(
    Dodam, że nie zmieniłam kosmetyków ani proszków, uczuleń nie mam żadnych.
    Kurcze co to może być?

• stardust87 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2016, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    violett wrote:
    Bierzecie kapiele w jakims plynie zapachowym do kapania, czy w ciazy nie bardzo?
    Myślę że jeśli zapach Ci nie przeszkadza to nie ma przeciwwskazań. Jedyne co to skóra bardziej wrażliwa więc możesz jakiejś wysypki dostać Ale też niekoniecznie

• stardust87 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2016, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inzynierka wrote:
    Dziewczyny, wyszłam właśnie z wanny i zauważyłam, że całą górną część brzucha mam obsypaną. Wysypka jest drobna i czerwona. Brzuch swędział mnie od wczoraj w tych miejscach, ale zrzuciłam to na rozciągającą się skórę. Dziś też swędział, ale dopiero podczas kąpieli to zauważyłam ;(
    Dodam, że nie zmieniłam kosmetyków ani proszków, uczuleń nie mam żadnych.
    Kurcze co to może być?
    Nie musiałas nic zmieniać żeby się uczulic. Wypij sobie wapno jak masz, jeśli to alergia to powinno pomóc. A jak masz w domu jakiś bezzapachowy balsam to też posmaruj.

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2016, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stradust, właśnie boję się że zasnę i Młodego przygnieciemy z mężem, może z czasem się oswoimy :)

• stardust87 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2016, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja męża będę oddzielala od młodego poduszką. A jak będzie jadł z drugiej strony to nasz łóżko będę jego lozeczkiem zastawiala żeby nie spadl (specjalnie na tę okazję montujemy kółka w łóżeczku żeby się latwo przysuwalo jedną ręką). a ze mną problemu nie bedziś bo mam bardzo lekki sen. Ale rzecZywiście jeśli twardo śpisz to może być problem

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2016, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    posmarowałam, ale dalej swędzi ;/ zawsze się coś musi przyplątać ;/
    zobaczymy, wypiję wapno i rano sprawdzę sytuację. Chybs, że dodrapię się do samej macicy :p

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2016, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inżynierka ja też nie zmieniałam, a okazało się, że mnie nagle zaczął płyn do płukania uczulać. Kolejny z uroków ciąży. Pomyśl z czym miałaś teraz kontakt gdy się nasiliło i stopniowo wykluczaj.

• stardust87 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2016, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inzynierka wrote:
    posmarowałam, ale dalej swędzi ;/ zawsze się coś musi przyplątać ;/
    zobaczymy, wypiję wapno i rano sprawdzę sytuację. Chybs, że dodrapię się do samej macicy :p
    Ja miałam ten problem przez cały 1 i 2 trym ale na nogach. Do krwi aż je drapalam. Czasem tak swedzialo że w akcie desperacji szorowalam je pumeksem (nie stopy, nogi. Uda, łydki, kolana...) Wapno i cetaphil do smarowania pomagał.

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2016, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mąż mocniej śpi, rano nie pamięta że do dziecka wstawałam, a czasem go wytarmoszę, żeby przebrał pieluszkę to idę do toalety i wracam na karmienie. Póki co czekam, aż Młody poje i też idę spać :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2016, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    trochę odpuściło jak posmarowałam się olejem kokosowym, ale czerwone placki są ;/
    no to teraz muszę bacznie obserwowac ;)
    jak nie urok to... same wiecie co. mnie już chyba nic nie zaskoczy w tej ciąży ;)

• mmargol Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2016, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Strazaczka wspolczuje i trzymam kciuki, zeby zadne paskudztwo sie nie przypaletalo!

Angela piekne kwiatki, tez lubie dostawac, ale u nas to rzadkosc i tylko z okazji jakiejs :P

Co do poduszki do karmienia kupilam sobie z polecenia w motherhood o ktorej juz pisalyscie, jest bardzo fajne i mysle ze bedzie super sluzyc - marta mam kupon rabatowy, jak chcesz to priv :)

A ja sie pochwale, ze na podsumowanie tego dnia maz zabral mnie do kina :)
    To chyba ostatnie takie wyjscie :) nie da sie ukryc, ze wysiedziec juz nie latwo, zwlaszcza jak mala bierze czynny udzial w filmie ;)
    Przed kinem kupilismy w koncu wanienke :D chyba juz wszystko mam :)
    Tylko tą nieszczesna torbe do szpitala musze dopakowac :P

Anulka a na jakim filmie Wy byliscie?

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2016, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo, zaginal moj post.
    To dam sobie spokoj z kapiela w pianie, nie ma co ryzykowac, jeszcze troche czasu i bedzie mozna :) jak maluch mame wypusci ;)
    Inzynierka wspolczuje, mnie brzuch swedzi od kilku dni, smaruje sie Bio Oil i pomaga, choc nie zawsze.

Skali lez w takim razie, ale kurcze jak jest takie duze ryzyko porodu to szkoda, ze Cie na oddziale nie zatrzymali dla swietego spokoju.
    Oby bylo dobrze, trzymaj sie!

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2016, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mam poduszke z motherhood, ale ta cebuszke do spania. Bede probowac w niej karmic, ale zobacze jak sie spisze, bo jest duza. Jak cos to dokupie mniejsza.

Co do wanienki to ja kupilam taka z Ikei i ona nie ma stelaza i teraz nie moge znalezc zadnego, ktory by do niej pasowal. I nie wiem co z tym fantem zrobic.

• Ulfenstein Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2016, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od którego miesiąca sie przydaje mata edukacyjna?
    Można kłaść miesięcznego dzieciaka na tym?
    Bo na kilka chwil do bujaczka chyba juz można?
    A jak nie to wtedy jest albo w łóżeczku albo na rękach? Cały dzien?

My mamy najzwyklejsza wanienkę. Bez stelaża bo ten zajmuje duzo miejsca.
    Stawiać bedziemy na stole.
    Taki jest plan :) zobaczymy co z tego wyjdzie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2016, 22:32

k0kd3e5emmavzxbk.png
    37+6 - 10/10, 2400g, 51cm.
    20+4 - 400g, 24+4 - 710g, 28+4 - 1050g, 32+5 - 1750g, 35+3 - 2220g, 37+3 - 2450g
  • mmargol Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2016, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Violett ja stelaż dostałam w spadku i z nim pojechaliśmy do sklepu, żeby dopasować wanienkę :) te w ikei mi się bardzo podobały, ale już po samym kształcie widziałam, że nie będzie pasować nam do stelaża

Skali wytrzymaj jeszcze trochę, ale dziwne rzeczywiście zachowanie lekarza i zalecenie.

A co do kąpieli to ja nic nie doradzę, bo się prysznicuje ;)

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2016, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja szukam tych biustonoszy i 75 a tylko canpola znajduję :/
    a taki właśnie mam i trochę mi się porozciągał już - jutro jeszcze zmierzę sobie biust, bo może jakaś inna rozmiarówka by była

‹‹ 1975 1976 1977 1978 1979 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych - aplikacja starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ