WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2016, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja przyznam , ze myślałam o prezenciku dla męża od Piotrusia...ale nie wymysliłam co by to miało być i niekoniecznie wyrobie sie z myśleniem w te kilka dni

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2016, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas będzie tak będzie, że Hania będzie coś miała dla Filipa, bo on jak idzie do Pepco to ciągle coś dla Hani by chciał dokupić

• esmi Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2016, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AJrin wrote:
    Esmi a powiedz jaka koszula bo szukam koszuli z wbudowanym stanikiem mam tylko koszulki a do szpitala moze przydala by sie duga :P
    Wysle na fb zdjecia :-) ale to sa zdjecia z pudelka :-)

AJrin lubi tę wiadomość

zem3anlidu4xmpao.png
    https://www.maluchy.pl/li-72073.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2016, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    ja przyznam , ze myślałam o prezenciku dla męża od Piotrusia...ale nie wymysliłam co by to miało być i niekoniecznie wyrobie sie z myśleniem w te kilka dni
    Ja myślałam, żeby im kupić koszulki albo koszulkę i bodziaka z tym samym wzorem.

• agatia Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2016, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksosiu ja też myślę, że w week może być jakieś "pyk" ;).
    Co do prezentu to za urodzenie synka.dostałam złoty pierścionek z brylantami. U nas jest tradycja, że dostaje się za urodzenie syna, choć to nie fair ;)

Haneczka tak wpuszczają dzieci na oddział.

AJrin lubi tę wiadomość

• mmargol Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2016, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale mi się ciśnienie podniosło...
    Jak daleko było do porodu to wszyscy mówili, że no jak będzie trzeba to cc, ale może się przekręci. Nikt nic nie krytykował.
    A teraz po wizycie... Siostra męża w natarciu, że cc i to przed terminem i dlaczego przed terminem i czy pytałam lekarza o to, teściowa na telefonie i jak mówię, że 25 lub 26 będzie prawdopodobnie cc, to ona że jak już to 26 lepiej bo to święto maryjne w kościele katolickim czy coś takiego (będzie mi kurde harmonogram ustalać!), ale najlepiej to niech się ona jeszcze przekręci cyt. "tak jak należy" (z naciskiem), będzie się modlić o to itp.
    Kuuu... aż nerwa mam przez nich!
    Dobrze, że chociaż moja rodzina normalna.
    Sorry, musiałam to wyrzucić z siebie

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2016, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksosia wrote:
    Ja myślałam, żeby im kupić koszulki albo koszulkę i bodziaka z tym samym wzorem.

i mniej wiecej tego szukałam :)
    ale nie znalazlam nic ciekawego i ewentualnie na urodzinki męża (11.11) znajdę

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • agatia Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2016, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmargol wrote:
    Ale mi się ciśnienie podniosło...
    Jak daleko było do porodu to wszyscy mówili, że no jak będzie trzeba to cc, ale może się przekręci. Nikt nic nie krytykował.
    A teraz po wizycie... Siostra męża w natarciu, że cc i to przed terminem i dlaczego przed terminem i czy pytałam lekarza o to, teściowa na telefonie i jak mówię, że 25 lub 26 będzie prawdopodobnie cc, to ona że jak już to 26 lepiej bo to święto maryjne w kościele katolickim czy coś takiego (będzie mi kurde harmonogram ustalać!), ale najlepiej to niech się ona jeszcze przekręci cyt. "tak jak należy" (z naciskiem), będzie się modlić o to itp.
    Kuuu... aż nerwa mam przez nich!
    Dobrze, że chociaż moja rodzina normalna.
    Sorry, musiałam to wyrzucić z siebie
    Olej głupie gadanie mmargol, choć wiem, że to wkurza. U mnie już też gadanie, czemu w 37+6, a nie później... a przecież to decyduje lekarz, a nie ja :)

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2016, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ksosiu
    jeszcze myslałam o fotografii wielkoformatowej (akurat we wnekę w sypialni), ale Piotruś musi sie urodzić :D

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Ulfenstein Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2016, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ej. Belly (i internet ogolnie) mowi, ze wlasnieweszlam w 9 miesiąc.
    Czy to prawidłowe liczenie czy raczej po skończonym 36 tygodniu?

k0kd3e5emmavzxbk.png
    37+6 - 10/10, 2400g, 51cm.
    20+4 - 400g, 24+4 - 710g, 28+4 - 1050g, 32+5 - 1750g, 35+3 - 2220g, 37+3 - 2450g
  • mmargol Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2016, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia wrote:
    Olej głupie gadanie mmargol, choć wiem, że to wkurza. U mnie już też gadanie, czemu w 37+6, a nie później... a przecież to decyduje lekarz, a nie ja :)
    Staram się olać, ale mi coś nie wychodzi, przewija mi się to w myślach cały czas, może za klika godz będzie lepiej.
    Lekarz decyduje, ale jeszcze brakowało by żeby ktoś powiedział czy on oby kompetentny jest, ze co to za praktyki przed terminem, bo wyczułam pismo nosem, że siostra męza miała to na myśli chyba, nie wiem może już sobie dopowiadam w złości

Pewnie w przyszłości sposób porodu będzie ich argumentem na katarek małej czy tam inne rzeczy, ach tam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2016, 11:18

esmi lubi tę wiadomość

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2016, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmargol wrote:
    Staram się olać, ale mi coś nie wychodzi, przewija mi się to w myślach cały czas, może za klika godz będzie lepiej.
    Lekarz decyduje, ale jeszcze brakowało by żeby ktoś powiedział czy on oby kompetentny jest, ze co to za praktyki przed terminem, bo wyczułam pismo nosem, że siostra męza miała to na myśli chyba, nie wiem może już sobie dopowiadam w złości

trzeba sie przyzwyczaić do głupiego gadania...ale nie muszę tlumaczyć, co jest jego źródlem :)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • mmargol Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2016, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    trzeba sie przyzwyczaić do głupiego gadania...ale nie muszę tlumaczyć, co jest jego źródlem :)
    Kamcia masz rację! całe szczęście, że rodzina męża jest 300 km ode mnie, bo chyba bym się nieopamiętała

kamciaelcia lubi tę wiadomość

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
  • Ulfenstein Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2016, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmargol wrote:
    ale najlepiej to niech się ona jeszcze przekręci cyt. "tak jak należy" (z naciskiem), będzie się modlić o to itp.
    Oo. To jak sie przekręci to teściowa bedzie gadać, ze to dzieki modłom :)

k0kd3e5emmavzxbk.png
    37+6 - 10/10, 2400g, 51cm.
    20+4 - 400g, 24+4 - 710g, 28+4 - 1050g, 32+5 - 1750g, 35+3 - 2220g, 37+3 - 2450g
  • agatia Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2016, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mmargol moi rodzice na szczęście nie mówią mi nic na temat terminu, każą zdać się na.ordynatora i tyle. I tak się cieszą, że Liwia nie będzie wczesniakiem, bo sami mieli mnie wcześniaka i mój synek wcześniak.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2016, 11:28

• mmargol Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2016, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulfe dokładnie! Takie przypisywanie to u nich norma.
    Agatia moi rodzice też są w porządku, dla nich tak jak i dla mnie najważniejsze, żeby dziecko i mama były zdrowe. Moja mama to nawet powiedziała, że to i lepiej że cc przy jej rozmiarach i mówi, że jak będziemy chcieli to ona wtedy ma końcówkę urlopu, ale może jeszcze dobrać i nam pomoże w razie co. I sama jest świadoma, że teraz po cc to wypuszczają już 3-4 dni po do domu, normalnie do tego podchodzi, a teściowa.....

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2016, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmargol
    człowiek czasem ma odruch odezwać sie, tłumaczyć czemu tak a nie inaczej robią, ale tak szczerze to jest bezsensu, nie kazdy zrozumie :) ja jak szłam na cc prosilam męża, aby innym w rodzinie przekazał, ze nawet nie chce od nich telefonów...on był łacznikiem
    i nas sytuacja zaskoczyła, bo kazdy cc spodziewał sie 4. grudnia, a zrobili 3.
    dalismy znać juz po...nikt nie przezywał, nie stresował sie...
    ale w rodzinie nikt mi ne powiedział czegoś negatywnego
    wręcz teściowa, ze dobrze, iż mam cc
    z obcymi czlowiek sobie poradził
    ale przy drugiej cesarce krzywo na to patrza :D

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2016, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po wizycie, mój lekarz zbyt wylewny nie jest, ale powiedział że jest dobrze i do początku wrzesnia wytrzymam na spokojnie.

Mam zacząć brać lactovaginal i zamienił mi nospe na spasmoline.

GBS mam ujemny, ale pobrany tylko z pochwy.

Pysiaczek89, Sabina, bisacz lubią tę wiadomość

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2016, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulfenstein wrote:
    Oo. To jak sie przekręci to teściowa bedzie gadać, ze to dzieki modłom :)

gorzej jak mimo modłów sie nie przekreci :D

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • martta Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2016, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksosia widzisz dzisiaj to ja siedze i płacze i klocimy sie z mężem, grrr, zero zrozumienia dla hormonów ciężarnej, za dobrze miał do tej pory ze mną, ca za pohebany dzień :-(

o148p07w5riqasy7.png
‹‹ 1970 1971 1972 1973 1974 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ