WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2016, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulfi nie rób smaka bo ja o głodzie, do labu się wybieram :)
    Marta, synek duży a że tak ułożony to chyba nie problem (ach te nasze strachy), pewnie już zostanie w tym położeniu więc proszę odgonić złe myśli.
    Magdziulla czkawkę mojego odczuwam z różną intensywnością, zależy jak leży :) ale czasem celowo wstaję lub zmieniam pozycję bo czka długo i nie jest to dla mnie miłe uczucie.

• Anulka01 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2016, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poczekajcie jak tatusiowie zobaczą i przytulą swoje pociechy. Sami zaciągną Was do jubilera! U mnie tak było...
    Ksosia im bliżej porodu tym nerwy większe, nie dziwota ze cieżko sobie z tymi emocjami poradzić. Ja tez coraz cześciej ryczę bo boli bo mam dość itp ale małż przytuli, pomasuje, pośmieje się i zaraz jest mi lepiej. Taka ich rola w tej chwili powinna być, wiec nie miej wyrzutów sumienia ze oczekujesz odrobinę empatii i pocieszenia! Każda tego potrzebuje ;) I narzekaj ile chcesz, my Cię tu podciagniemy do pionu ;)
    Dziewczynki patrząc na suwaczki to zaraz ten popcorn ruszy!!
    Witam się w 36 tygodniu!!!!

AJrin, Pysiaczek89 lubią tę wiadomość

Mama Kacpra, Aniołka i Kubusia
    atdcupjy14gifv7v.png
  • AJrin Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2016, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    esmi wrote:
    Hej dziewczyny,
    ostatnie dwa dni spędziliśmy u mojej mamy bo gorzej się czułam wczoraj wieczorem aż mnie brzuch bolał.... wczoraj w końcu miałam zakupowe szaleństwo. Kupiłam stanik do karmienia i się w nim zakochałam!!! założyłam i pierwszy raz mam dopasowany idealnie stanik !!!!! dzisiaj jego założyłam to aż dziwne cycole hehe kupiłam również szlafrok i koszule wraz ze stanikiem do karmienia taka na noc i 3 pary majtek bo ciasnawe większość wydałam 300 zł ale cóż jestem mega zadowolona !!!
    Esmi a powiedz jaka koszula bo szukam koszuli z wbudowanym stanikiem mam tylko koszulki a do szpitala moze przydala by sie duga :P

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2016, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wózek juz ustawiony na swoim miejscu na klatce schodowej :)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Madziuuuula Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2016, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miesiączkowe bóle? czy Wy też je macie?ja już mam stresa.

201609111661.png
    Filipek, 62 cm i 3660 g radości:)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2016, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziuuula mamy i to regularnie:)

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bóle miesiączkowe mam co chwila. A takie krzyżowo-brzuszne skurcze to przeważnie w nocy.

Te miesiączkowe to często są BH

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziuuuula wrote:
    Mamy mamy, codziennie mnie ćmi nawet jak leki brałam.

• Madziuuuula Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2016, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bo ja ogólnie też miałam, ale rzadko, jednak od tej nocy, cały czas odczuwam brzuch i mnie stres obleciał.
    Nie wszystko mam gotowe i jutro będę chrzestną. No i nie ten czas...
    Jeszcze wczoraj przy aplikowania luteiny, całkiem szeroko mi się wydawało. Co prawda już od jakiegoś czasu odczuwam tam różnicę, ale wczoraj to się aż wystraszyłam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2016, 09:10

201609111661.png
    Filipek, 62 cm i 3660 g radości:)
  • Pysiaczek89 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2016, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej
    Jak narzekamy, to ja tez...
    Mnie boli głowa na wysokości skroni i sie stresuje, jakie mam cisnienie, a nie mam czym zmierzyć :( czy wiecznie cos musi mi dolegać? :/

Marcelek ❤️❤️
    mhsvj48aydsq5qzs.png
    Mikuś <3 <3
    961lwn15top0zbzy.png

• Dzierzba Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2016, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Oj mamy bóle mamy. Wczoraj tak bolało po położeniu, że się porzygałam. Normalnie mi się nastoletnie lata i miesiączki przed porodem przypomniały. :/

Ha! Kupiłam torbę do wózka. Jednak zdecydowałam się na taką bo jakoś bardziej mi do wózków będzie pasowała. :) Skip Hop Forma Black
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/df67a54954b9.jpg
    Za niedługo spadamy do mojej mamy na weekend więc raczej kontaktu nie będę miała z wami. Miłego weekendu :)

Anulka01, alinka, bbeczka91, Sabina lubią tę wiadomość

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
  • Anulka01 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2016, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzierzba lubię torbę, nie rzyganie ;) Ja aż takich boli nie mam, współczuję...

atdcupjy14gifv7v.png
  • mmargol Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2016, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka, ja wątpie żeby mnie zabrał do jubilera w ogóle, a nie wspomnę o jakimś innym sposobie, choćby słowie 'dziękuję' :P dobry chłopak z niego, ale nie jest stworzony do robienia niespodzianek tego typu i obdarowywania żony prezentami... cóż nie można mieć wszystkiego ;)

W ogóle to powiem Wam, że od wczoraj po wizycie i nawet teraz rano on jest strasznie zestresowany.Termin porodu był na początek września, 3 tyg, a on mówił jak go pytałąm co się dzieje, że nie spodziewał się że to będą już 2 tyg, potwierdził że się boi, mówię mu że ja też ale mimo to się dziwnie zachowuje :( Wczoraj do 1 w nocy siedział i grał w ps4, odreagowywał chyba. Powiedziałam mu wprost dzisiaj znowu, że wiem że się stresuje, ja też, ale niech sie tak nie dąsa, nic mu nie zrobiłam.. nie weim, chyba zrozumiał...

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2016, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już w samochodzie :) jeszcze 1,5h i wszystko będzie jasne :)

A jak tam zabcia? Dawała coś znać co u niej?

Sabina lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2016, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pysiaczek89 wrote:
    Hej
    Jak narzekamy, to ja tez...
    Mnie boli głowa na wysokości skroni i sie stresuje, jakie mam cisnienie, a nie mam czym zmierzyć :( czy wiecznie cos musi mi dolegać? :/

Pysiaczek mnie też od kilku dni glowa boli i pulsuje, a ciśnienie mam dobre. Moze to wina pogody?

• mmargol Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2016, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alinka trzymam kciuki, powodzenia :)

Magda bóle też mam takie podobne jak na miesiączkę, nie martw się, taka kolej rzeczy, większość z nas już je ma :) ale nie powiem, na poczatku tez mnie to niepokoilo, bo to cos co sie pojawia nagle i zwieksza czestotliwosc ;)

Dziewczyny jak dobrze kojarze to w ostatnim tyg sierpnia jest kilka planowanych cc, ile dzieciaczkow przyjdzie w zblizonym momencie, toż to będzie na prawdę jak ten popcorn :)

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2016, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziuuuula wrote:
    miewam delikatne czasami, dlatego moja szyjka już zmieniona i rozwarcie się powoli zaczyna robić głeboko gdzieś :)

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2016, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój kot, jak tylko usłyszy, że otwieraja się dzrwi do pokoju Piotrusia, pierwszy biegnie, nawet jeśli twardo spał na drugim końcu mieszkania :) ale wtedy po cichaczu wbiega :) wie, ze nie moze, a to sie pod kołyska schowa, albo za drzwiami, dzis wskoczyła na okno i udaje , ze jej nie ma :D
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/4bd2651d55ea.jpg

Anulka01, mmargol, mysza0406, Little Red Fox, żabka04, alinka, Ksosia, bbeczka91, AJrin, Miśka***, Pysiaczek89, violett, marta258, Magdziulla, Angela89, Dariah lubią tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Anulka01 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2016, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia, ginie w tłumie ;)

kamciaelcia, Ksosia, AJrin lubią tę wiadomość

atdcupjy14gifv7v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2016, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dopiero co wstałam, postanowiłam że zostanę w łóżku najdłużej jak się da. Wstawałam tylko na karmienie, nawet mąż pieluchę zmieniał i podawał Małego. Będzie trzeba pranie nastawić, bo za każdym razem coś upaćka kupą, a najgorszy pomysł na jaki wpadłam na rano to nakarmić dziecko topless, bo ciuszek czysty i nagle dostał mlekiem z drugiego cyca...

AJrin, Sabina lubią tę wiadomość

‹‹ 1968 1969 1970 1971 1972 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ