WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2016, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 wrote:
    Właśnie to że się powtarza charakteryzuje kolki.
    to mnie zmartwiłaś, myślałam, że na kolki jeszcze przyjdzie czas, byłam pewna że nie dojada :(

• haneczka Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2016, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szybko przeleciałam te kilka stron wzrokiem i widzę, że mówicie coś o poduszkach poporodowych. Mi położne ze szkoły rodzenia poprzednio polecały kółko ratunkowe dziecięce do siedzenia po porodzie. Kupiłam, nie użyłam, teraz czeka aż syn do niego podrośnie. ;) Ale kto wie, może to dobra opcja.

Anulka, ładny prezent dostałaś :) Tak mi się skojarzyło, że jak urodziłam Arturka to dostałam od męża bukiet kwiatów na powitanie w domu i komplet biżuterii ze srebra. Ale, że teściowa za dwóch synów dostała od teścia dwa pierścionki z brylantem, to poprzeczka jest wysoko iiii za drugiego syncia mam dostać od męża w nagrodę złoty pierścionek z rubinem, o którym marzę. :) suuuuper :D

Dobranoc :)

Anulka01 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2016, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż jest mało domyślny jeśli chodzi o takie prezenty, więc mu napomknelam ostatnio ze żonie się należy mały prezent za urodzenie potomka :) ale czy jeszcze o tym pamięta to nie wiem :P

haneczka lubi tę wiadomość

• mmargol Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2016, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uff stres mi cisnienie podniosl.
    Moj pulpecik kochany wazy juz 3500g !!
    Afi prawidlowe, glowka ma 34,5 cm !
    Dostalam globulki na dodatniego gbsa i przy porodzie kroplowka bedzie.
    Polecil mi masc na hemoroidy.
    Napiecia brzucha jakie mu opisalam zupelnie normalne.
    Mala gapi sie na kregoslup wiec znowu zdjecia nie mam, ale nagralismy filmik na plytke :D

A co do porodu... Emilka lezy centralnie posladami na dol, gin powiedzial wprost ze watpi zeby sie przekrecila choc teoretycznie to mozliwe. Mam podejsc do niego 24.08 i podejrzy na szybko czy sie przekreci i jesli nie to 25 lub 26 sierpnia bede mogla tulic moja coreczke.
    Juz mnie nawet zapisal na cc w swoim magicznym zeszycie, osobiscie ja zrobi.
    Czuje jak teraz stres ze mnie schodzi, az zaraz zasne..
    Dzieki za kciukaski! Dobrej nocki :-)

marta258, Malutka92, Pysiaczek89, Anulka01, Behemottka, bisacz, Magdziulla, martta, agatia, Angela89, kamciaelcia, AJrin, stardust87, mysza0406, żabka04, haneczka, violett lubią tę wiadomość

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
  • marta258 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2016, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mmargol, gratuluję zdrowej córeczki, super że już znasz termin porodu, już niedługo i dzidzia będzie z Tobą :)

mmargol lubi tę wiadomość

f2wl3e5eeh69r9ad.png
    l22ncwa1wnquuzg4.png
  • claudiuszek Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2016, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mmargol, ale duża Twoja dziewczynka !!! a moje takie zabiedzone, chude, małe chlip chlip...
    Do 25 całkiem niedaleko ;-) Coś nas przybywa na te cesarki ;-) Ważne, że stres odszedł!

mhsvi09k4211dm8g.png

• Skali89 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2016, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmargol wrote:
    Uff stres mi cisnienie podniosl.
    Moj pulpecik kochany wazy juz 3500g !!
    Afi prawidlowe, glowka ma 34,5 cm !
    Dostalam globulki na dodatniego gbsa i przy porodzie kroplowka bedzie.
    Polecil mi masc na hemoroidy.
    Napiecia brzucha jakie mu opisalam zupelnie normalne.
    Mala gapi sie na kregoslup wiec znowu zdjecia nie mam, ale nagralismy filmik na plytke :D

A co do porodu... Emilka lezy centralnie posladami na dol, gin powiedzial wprost ze watpi zeby sie przekrecila choc teoretycznie to mozliwe. Mam podejsc do niego 24.08 i podejrzy na szybko czy sie przekreci i jesli nie to 25 lub 26 sierpnia bede mogla tulic moja coreczke.
    Juz mnie nawet zapisal na cc w swoim magicznym zeszycie, osobiscie ja zrobi.
    Czuje jak teraz stres ze mnie schodzi, az zaraz zasne..
    Dzieki za kciukaski! Dobrej nocki :-)

Jaka maść na hemoroidy ?Bo mi kolejny przybył i tak mnie za przeproszeniem dupa boli ze padne chyba
    Co do ruchów mój coś się rusza ale jest spokojniejszy .
    Dopiero się położyłam bo przyjechaliśmy na weekend do rodziców ale to ostatni Moja 2 godzinna podróż bo plecy nie dają rady

f2wl9vvjltbug8tg.png
    3i499vvjrdc5a4oq.png
  • mmargol Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2016, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co fakt, to fakt - mój pulpecik jest w okolicach 90 centyla :)

Skali mnie też za przeproszeniem dupa boli, zaczęłam używac specjalnego papieru toaletowego mokrego bo nie sżło wytrzymać :P a maść się nazywa "Posterisan" - tylko dodał, że ta zwykła, bez sterydów.

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
  • Skali89 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2016, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam proctohemolan maść, hemorol czopki i okłady z kory dębu robię dobrze ze nie mam zaparcia ale i tak kolejny mi wyszedł i boli :( kupię może ta twoja maść anyż zadziała

f2wl9vvjltbug8tg.png
    3i499vvjrdc5a4oq.png
  • mmargol Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2016, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spróbuj, może pomoże.
    Ja się go zapytałam czy po prostu niektórych maści nie można w ciąży na to, a on powiedział, że większość można, byleby sterydów nie było w niej i mi tą polecił.
    Jutro z rana chyba ją kupie, żeby d razu użyć....

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
  • Anulka01 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2016, 23:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alinka wrote:
    Mój mąż jest mało domyślny jeśli chodzi o takie prezenty, więc mu napomknelam ostatnio ze żonie się należy mały prezent za urodzenie potomka :) ale czy jeszcze o tym pamięta to nie wiem :P
    Alinka nie zaszkodzi co jakiś czas sie przypomnieć ;)

Mama Kacpra, Aniołka i Kubusia
    atdcupjy14gifv7v.png
  • Anulka01 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2016, 23:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku jak ja Wam zazdroszczę tych sierpniowych porodów! Tez bym chciała juz tego smyka tulić!

stardust87 lubi tę wiadomość

atdcupjy14gifv7v.png
  • Anulka01 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2016, 23:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inzynierka wrote:
    Lrf,
    Przeczytalam ostatnio potym jak dostalam od kolezanki opakowanie kropli sab simplex.
    Moze sie przyda jesli to kolki... http://tatowymokiem.blogspot.com/2014/08/sab-simplex-kontra-espumisan-bobotic.html?m=1
    Ja juz mam z Niemiec zamówiony :) u mojego starszego sprawdził sie w 100%.

atdcupjy14gifv7v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2016, 03:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i koniec dobrej nocnej passy, znowu nie mogę spać. Kto mi przyniesie kakaooo?

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2016, 03:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my po nocnym karmieniu i kupie po pachy, może teraz uda nam się trochę pospać?

• mmargol Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2016, 04:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja dostala mocnej czkawki az mnie wybudzilo :O

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2016, 04:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Kochane,
    przepraszam, że napędziłam Wam stracha. Jeszcze NIE urodziłam.
    Nawet się nie zapowiada. Czuję, że jednak przenoszę ciążę.

Miałam wczoraj zerwanie chmury, wylałam tonę łez. Za wszystko. Za to, że się stresuję, za to, że mąż powiedział "dlaczego mleko nie jest w lodówce", za to, że zapytałam go czy mamy jakieś plany i usłyszałam, że musi papiery zrobić, więc zebym przez chwile dała mu spokoj, za to że mama zadzowniła i zapytała czy już urodziłam.
    Lekarzem nie jestem, ale dla mnie diagnoza jest prosta. Depresja PRZEDPORODOWA.

Nie chciałam Wam tu smęcić o tym jakie moje życie jest do dupy... Za duże smęce i bardzo mi wstyd, że narzekam na męża. Na człowieka, którego kocham i który jest kochany. A ja się ciągle czepiam...
    Właśnie wyszedł, wyjechał na 3 dni... Jak wróci mam wizytę, znów pewnie będzie musiał "coś" ogarniać.

Nie mogłam zasnąc wczoraj przez tą ulewę. Weszłam n aBBF i widziałam, że się zmartwiłyście, więc chciałam się wytłumaczyć.
    Czasem będę wolała coś przemilczeć niż znów smęcić...
    Wiecie, bo w sumie tacy smęcący ludzie są brzydcy... i nudni.

Tak więc, NIE URODZIŁAM, ale obiecuję, że bliżej nieokreślone znaki w poście lub po prostu informacja do Was dotrze jeszcze przed porodem. Zobaczymy, może w drodze na porodówkę :)

haneczka lubi tę wiadomość

• agatia Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2016, 06:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mmargol gratuluję wizyty :-D dorodna Twoja córcia :) super, że jesteś spokojna i że Twój doktorek zrobi Ci cc :)

Ksosiu każdy ma jakieś smuteczki i jak czyjesz potrzebę to smęć :)

Co do sab simplex to mam jeszcze nieotwarte kropelki z czasów niemowlęcych synka. Ale jak poczytałam info o składzie stwierdziłam, że nie podam tego dziecku, chyba, że już naprawdę jako ostateczną ostatecznośc. Niestety benzoesan sodu, czy cyklaminian sodu są dla mnie delikatnie mówiąc "kiepskie". Nie wspominając już o sacharynie sodowej, czyli niezbyt zdrowym słodziku.

Dzisiaj pospalam, wstałam przed chwilą do wc :) nawet chrapanie mi nie przeszkadzało, bo zasnęłam pierwsza. Jakoś chyba już podświadomie boję się cc i przesypiam noce, jakos tak mój organizm reaguje na stres ;) z synkiem cierpiałam na bezsenność, a noc przed cc spałam jak dziecko ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2016, 06:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć
    Alinka kciuki za wizytę! Obyś samych dobrych wiesci doczekała :)
    Ja już pod magnezem leżę. Kolejny wenflon, zyly nie wytrzymują.
    Miłego dnia!

Ps. Strasznie źle pisać jak się na czynna jedną rękę :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2016, 06:20

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2016, 06:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatia Ty już za moment będziesz tilic corcie :) ode mnie z sali dziś dwie idę na cc. Właśnie mają ktg :) widać ze mają stresa

‹‹ 1966 1967 1968 1969 1970 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ