WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Szybko przeleciałam te kilka stron wzrokiem i widzę, że mówicie coś o poduszkach poporodowych. Mi położne ze szkoły rodzenia poprzednio polecały kółko ratunkowe dziecięce do siedzenia po porodzie. Kupiłam, nie użyłam, teraz czeka aż syn do niego podrośnie.
Ale kto wie, może to dobra opcja.
Anulka, ładny prezent dostałaśTak mi się skojarzyło, że jak urodziłam Arturka to dostałam od męża bukiet kwiatów na powitanie w domu i komplet biżuterii ze srebra. Ale, że teściowa za dwóch synów dostała od teścia dwa pierścionki z brylantem, to poprzeczka jest wysoko iiii za drugiego syncia mam dostać od męża w nagrodę złoty pierścionek z rubinem, o którym marzę.
suuuuper
DobranocAnulka01 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Uff stres mi cisnienie podniosl.
Moj pulpecik kochany wazy juz 3500g !!
Afi prawidlowe, glowka ma 34,5 cm !
Dostalam globulki na dodatniego gbsa i przy porodzie kroplowka bedzie.
Polecil mi masc na hemoroidy.
Napiecia brzucha jakie mu opisalam zupelnie normalne.
Mala gapi sie na kregoslup wiec znowu zdjecia nie mam, ale nagralismy filmik na plytke
A co do porodu... Emilka lezy centralnie posladami na dol, gin powiedzial wprost ze watpi zeby sie przekrecila choc teoretycznie to mozliwe. Mam podejsc do niego 24.08 i podejrzy na szybko czy sie przekreci i jesli nie to 25 lub 26 sierpnia bede mogla tulic moja coreczke.
Juz mnie nawet zapisal na cc w swoim magicznym zeszycie, osobiscie ja zrobi.
Czuje jak teraz stres ze mnie schodzi, az zaraz zasne..
Dzieki za kciukaski! Dobrej nockimarta258, Malutka92, Pysiaczek89, Anulka01, Behemottka, bisacz, Magdziulla, martta, agatia, Angela89, kamciaelcia, AJrin, stardust87, mysza0406, żabka04, haneczka, violett lubią tę wiadomość
-
mmargol wrote:Uff stres mi cisnienie podniosl.
Moj pulpecik kochany wazy juz 3500g !!
Afi prawidlowe, glowka ma 34,5 cm !
Dostalam globulki na dodatniego gbsa i przy porodzie kroplowka bedzie.
Polecil mi masc na hemoroidy.
Napiecia brzucha jakie mu opisalam zupelnie normalne.
Mala gapi sie na kregoslup wiec znowu zdjecia nie mam, ale nagralismy filmik na plytke
A co do porodu... Emilka lezy centralnie posladami na dol, gin powiedzial wprost ze watpi zeby sie przekrecila choc teoretycznie to mozliwe. Mam podejsc do niego 24.08 i podejrzy na szybko czy sie przekreci i jesli nie to 25 lub 26 sierpnia bede mogla tulic moja coreczke.
Juz mnie nawet zapisal na cc w swoim magicznym zeszycie, osobiscie ja zrobi.
Czuje jak teraz stres ze mnie schodzi, az zaraz zasne..
Dzieki za kciukaski! Dobrej nocki
Jaka maść na hemoroidy ?Bo mi kolejny przybył i tak mnie za przeproszeniem dupa boli ze padne chyba
Co do ruchów mój coś się rusza ale jest spokojniejszy .
Dopiero się położyłam bo przyjechaliśmy na weekend do rodziców ale to ostatni Moja 2 godzinna podróż bo plecy nie dają rady
-
Co fakt, to fakt - mój pulpecik jest w okolicach 90 centyla
Skali mnie też za przeproszeniem dupa boli, zaczęłam używac specjalnego papieru toaletowego mokrego bo nie sżło wytrzymaća maść się nazywa "Posterisan" - tylko dodał, że ta zwykła, bez sterydów.
-
alinka wrote:Mój mąż jest mało domyślny jeśli chodzi o takie prezenty, więc mu napomknelam ostatnio ze żonie się należy mały prezent za urodzenie potomka
ale czy jeszcze o tym pamięta to nie wiem
Mama Kacpra, Aniołka i Kubusia
-
inzynierka wrote:Lrf,
Przeczytalam ostatnio potym jak dostalam od kolezanki opakowanie kropli sab simplex.
Moze sie przyda jesli to kolki... http://tatowymokiem.blogspot.com/2014/08/sab-simplex-kontra-espumisan-bobotic.html?m=1u mojego starszego sprawdził sie w 100%.
Mama Kacpra, Aniołka i Kubusia
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyCześć Kochane,
przepraszam, że napędziłam Wam stracha. Jeszcze NIE urodziłam.
Nawet się nie zapowiada. Czuję, że jednak przenoszę ciążę.
Miałam wczoraj zerwanie chmury, wylałam tonę łez. Za wszystko. Za to, że się stresuję, za to, że mąż powiedział "dlaczego mleko nie jest w lodówce", za to, że zapytałam go czy mamy jakieś plany i usłyszałam, że musi papiery zrobić, więc zebym przez chwile dała mu spokoj, za to że mama zadzowniła i zapytała czy już urodziłam.
Lekarzem nie jestem, ale dla mnie diagnoza jest prosta. Depresja PRZEDPORODOWA.
Nie chciałam Wam tu smęcić o tym jakie moje życie jest do dupy... Za duże smęce i bardzo mi wstyd, że narzekam na męża. Na człowieka, którego kocham i który jest kochany. A ja się ciągle czepiam...
Właśnie wyszedł, wyjechał na 3 dni... Jak wróci mam wizytę, znów pewnie będzie musiał "coś" ogarniać.
Nie mogłam zasnąc wczoraj przez tą ulewę. Weszłam n aBBF i widziałam, że się zmartwiłyście, więc chciałam się wytłumaczyć.
Czasem będę wolała coś przemilczeć niż znów smęcić...
Wiecie, bo w sumie tacy smęcący ludzie są brzydcy... i nudni.
Tak więc, NIE URODZIŁAM, ale obiecuję, że bliżej nieokreślone znaki w poście lub po prostu informacja do Was dotrze jeszcze przed porodem. Zobaczymy, może w drodze na porodówkę
haneczka lubi tę wiadomość
-
Mmargol gratuluję wizyty
dorodna Twoja córcia
super, że jesteś spokojna i że Twój doktorek zrobi Ci cc
Ksosiu każdy ma jakieś smuteczki i jak czyjesz potrzebę to smęć
Co do sab simplex to mam jeszcze nieotwarte kropelki z czasów niemowlęcych synka. Ale jak poczytałam info o składzie stwierdziłam, że nie podam tego dziecku, chyba, że już naprawdę jako ostateczną ostatecznośc. Niestety benzoesan sodu, czy cyklaminian sodu są dla mnie delikatnie mówiąc "kiepskie". Nie wspominając już o sacharynie sodowej, czyli niezbyt zdrowym słodziku.
Dzisiaj pospalam, wstałam przed chwilą do wcnawet chrapanie mi nie przeszkadzało, bo zasnęłam pierwsza. Jakoś chyba już podświadomie boję się cc i przesypiam noce, jakos tak mój organizm reaguje na stres
z synkiem cierpiałam na bezsenność, a noc przed cc spałam jak dziecko
mmargol lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyCześć
Alinka kciuki za wizytę! Obyś samych dobrych wiesci doczekała
Ja już pod magnezem leżę. Kolejny wenflon, zyly nie wytrzymują.
Miłego dnia!
Ps. Strasznie źle pisać jak się na czynna jedną rękęWiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2016, 06:20
-
nick nieaktualny