WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • agatia Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2016, 06:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina nie daj się tam, jeszcze dotrwaj do 37tc.

Sabina lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2016, 06:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia wrote:
    Sabina nie daj się tam, jeszcze dotrwaj do 37tc.
    Tylko kiedy to będzie? Jak ja wg nich dziś zaczynam 35tc :O

• Skali89 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2016, 06:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już obudzona i co tu robić...

f2wl9vvjltbug8tg.png
    3i499vvjrdc5a4oq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2016, 07:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyn dziewczyn stało się!!!!

Mamy ciąże donoszona! Nie urodze wcześniaka :)

Nawet nie wiecie jak się cieszę i bardzo się cieszę że mogę z Wami ten moment przeżywać.

agatia, kamciaelcia, Sabina, Skali89, martta, stardust87, Magdziulla, mmargol, Pysiaczek89, alinka, Anulka01, Malutka92, mysza0406, bbeczka91, claudiuszek, żabka04, Ksosia, haneczka, violett, marta258, pestka, Moonicorns, Dariah lubią tę wiadomość

• Ulfenstein Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2016, 07:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ech to ja narzekam jak nakręcona, a Ksosia nie pisze, zeby nie smęcić.
    Mi wyżalenie pomaga ;)

Gratulacje Angela!

k0kd3e5emmavzxbk.png
    37+6 - 10/10, 2400g, 51cm.
    20+4 - 400g, 24+4 - 710g, 28+4 - 1050g, 32+5 - 1750g, 35+3 - 2220g, 37+3 - 2450g
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2016, 07:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień Dobry
    Oj już po piaszczystych oczkach wiem, że za mało spałam ale może drzemnę w dzień.

Ksosia to chyba faktycznie depresja przedporodowa, ale zauważ, że więcej z nas miało wczoraj gorszy dzień. Ja staram się zająć sobie jakoś czas a że jestem maniaczką ogrodu to za godzinkę budzę syna i wyruszamy do centrum ogrodniczego, posadzenie paru roślinek już mnie cieszy.

Zaczyna sie robić gorąco: Foxik, Agatia, Angela, Kamcia teraz Mmargol aż się wierzyć nie chce, że to tuż, tuż (choć dla dziewczyn z odleglejszym terminem to inaczej wygląda :) )

Sabina współczuję Ci tego leżenia szpitalnego i tej niewiedzy, może jakieś konkrety we wtorek?

Agatia po dwóch nieprzespanych nocach może organizm musiał się wyspać nie bacząc na drgania powietrza od decybeli :)

Sabina lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2016, 07:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela super, gratuluję
    ale jak zobaczyłam początek posta to myślałam, że urodziłaś :)

mmargol lubi tę wiadomość

• agatia Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2016, 07:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina licz sama od OM, a to jak w szpitalu liczą to jakas czarna magia ;)

Angela HURRAAAAAA!!! BRAWO!!! Yupi :-D

Bisacz może i tak. Organizm juze nie dał rady i padł :)

Dzisiaj przyjeżdża mój synuś, nie mogę się doczekać :-D mam dla niego całą szafkę prezentów :) potem do wyjścia z Liwią go nie zobaczę :/ ale zleci.

bisacz, haneczka, Sabina lubią tę wiadomość

• AJrin Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2016, 07:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina trzymaj sie mi przez moje zyly w nadgarstek sie wbijali i mi nerw uszkodzili :/
    Mmargol super wieści no to masz konkretna dziwuche :)
    Ksosia nie martw się czasem trzeba sie wygadac aby bylo lepiej nikt tu za smecenie nie karci.
    My jedziemy na ryby wiec wstalismy o 6.
    Alinka ja slyszalam, że za urodzenie syna należą sie diamenty ;) na co mój zareagowal no to dostalas zaręczynowy haha

Sabina lubi tę wiadomość

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2016, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie i ja :)
    Od kiedy nastawiam budzik na późniejszą porę, to sama wstaje wcześniej :)
    hip hip hura

ale spanie pod swoja kołderką, opatulona, bez sprawdzania przez męża czy nakryta, to bajka :)

Angela
    gratuluje wytrwalości :)

mmargol
    Emilka od poczatku przodownica wagi :)
    i mamy drugiego dupolka :) (TAKIEGO OFICJALNEGO)

mmargol, Sabina lubią tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • esmi Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2016, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny,
    ostatnie dwa dni spędziliśmy u mojej mamy bo gorzej się czułam wczoraj wieczorem aż mnie brzuch bolał.... wczoraj w końcu miałam zakupowe szaleństwo. Kupiłam stanik do karmienia i się w nim zakochałam!!! założyłam i pierwszy raz mam dopasowany idealnie stanik !!!!! dzisiaj jego założyłam to aż dziwne cycole hehe kupiłam również szlafrok i koszule wraz ze stanikiem do karmienia taka na noc i 3 pary majtek bo ciasnawe większość wydałam 300 zł ale cóż jestem mega zadowolona !!!

Angela89, bisacz, mmargol, AJrin lubią tę wiadomość

zem3anlidu4xmpao.png
    https://www.maluchy.pl/li-72073.png

• esmi Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2016, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angel gratulacje ciąży donoszonej idę we wtorek do lekarza mam nadzieje, że zobaczy co tam się dzieje :)
    mmargol ale dzidzia Twoja duża :) aachh zaraz się zacznie :D hihihihihi
    Dzisiaj bardzo źle spałam nie wygodnie niestety już zaczyna mi być....

zem3anlidu4xmpao.png
    https://www.maluchy.pl/li-72073.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2016, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksosiu, uszy do gory, chociaż ja mam tak samo poskudny humor. Placze bez. powodu,kazdy w domu mnie wkurza, jak pomysle ile jeszcze czasi do tp to lzy same plyna.
    Mężowie to istoty niestety małorozumne

• martta Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2016, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela super, gratulacje! :-)
    Sabinko trzymaj się tam dzielnie, dla Karolka, jeszcze trochę!
    Ksosia smec ile wlezie, kazda ma gorsze dni teraz, a gdzie lepsze zeozumienie znajdziemy jak nie tutaj :-)
    Mmargol konkretna córcia hehe
    Ja wczoraj bylam na wizycie, ale jakis niesmak odczuwam po niej caly czas. Moze przez to opóźnienie lekarka miala i chyba trochę jej sie spieszylo. Niby wszystko ok, szyjka zamknieta, maly ulozony glowa do dolu nadal, ale tak dziwnie wykrecony, ze nic nie mozna bylo zobaczyć i powiedziała że sie nie dziwi ze taki lomot od niego dostaje bo mu tez niewygodnie pewnie.... a kto mu kazal sie tak układać? Troche sie przestraszyłam ze jeszcze moze fiknac i poprzecznie sie ulozyc, ale tego sie dowiem pewnie dopiero na następnym usg, w kazdym badz razie, glowa na dole, caly wygiety wzdluz boku brzucha, a nogi z drugiego boku i dlatego tak boli jak kopie. Waga 2900 g, no i w sumie tyle. no i jakies saszetki do picia na infekcje na mocz dostałam....

Sabina lubi tę wiadomość

o148p07w5riqasy7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2016, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak trzeba to smęccie i narzekajcie, przecież nie może być lukrowo. Ksosiu a szczera rozmowa z mężem coś zmieni?.
    Ciekawe czy ja coś dostanę za urodzenie, ale mój mąż to akurat słaby w te klocki, romantyk to on nie jest - praktyk zdecydowanie. Tak jak ja. Prędzej weźmie do sklepu i powie ] kup o potrzeba;). Jakbym mu powiedziała to pewnie tak, a może mnie zaskoczy. Ale czy faktycznie ja zwrócę uwagę nawet na diamenty jak będę miała Małą?;)

haneczka lubi tę wiadomość

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2016, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mój na prezent za urodzenie odp : "biedak jestem..."

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2016, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martta to generalnie pozytywnie. A Mały będzie akrobatą:)

Dziewczyny czy czułyście czkawkę tak mocno jak kopniaki, nie, że tylko brzuch się trzęsie? Bo ja czuję teraz takie regularne "stuknięcia" od kilku minut, brzuch się trzęsie, ale to nie kopniaki, bo cały czas w regularnych odstępach.

• Ulfenstein Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2016, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie uwierzycie!
    Moj robi jajecznice na śniadanie!
    A ja mam lezec.

Wow! :)

stardust87, Magdziulla, mmargol, AJrin, żabka04, martta, violett, Sabina lubią tę wiadomość

k0kd3e5emmavzxbk.png
    37+6 - 10/10, 2400g, 51cm.
    20+4 - 400g, 24+4 - 710g, 28+4 - 1050g, 32+5 - 1750g, 35+3 - 2220g, 37+3 - 2450g
  • mmargol Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2016, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulfe u mnie sytuacja identyczna trwa :D czekam w wyrku na jajecznice :D

Ksosia smec jak tak sie czujesz, zrobi Ci sie lzej ;-)
    Angela gratuluje donoszonej :-)
    Marta Twoja wizyta w gruncie rzeczy dpbrze przebiegla, nie ma sie co martwic ;-)

Ja od 4 do prawie 6 nie moglam zasnac w ogole, pewnie w dzien bedzie drzemka z tego tytulu..

Ulfenstein lubi tę wiadomość

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2016, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jajecznicę zrobiłam sobie sama. :D Mąż w pracy dzisiaj i jutro też... Mam dość tej jego pracy ciąglę po 12 godzin, a jak wraca to już nie ma siły nawet ze mną porozmawiać. Dobrze, że chce się chociaż przytulić.

Ksoasia nie martw się. Porozmawiaj z mężem o swoich odczuciach.

Dziewczyny już coraz bliżej do przytulenia naszych kruszynek. Mi zostało planowo 18 dni, a nie planowo to nie wiem, bo dzisiaj kolejny kawałek czopu odleciał, oko saurona może łaskawie się rozszerzy do tych 5 cm, żebym mogła jechać do szpitala:D

Na razie pijemy herbatę z LM, skaczemy na piłeczce, po schodach to wchodzę chyba z 10 razy dziennie :D Mam nadzieję, że Hania zechce być z nami za nie długo.

ANGELA początek twojego posta podniósł mi ciśnienie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2016, 08:52

‹‹ 1967 1968 1969 1970 1971 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ