WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Liczyłam znowu. I jest około 130 jak sie nie rusza, jak sie poruszy to naliczyłam około 35-36 uderzeń czyli około 140-144 tętno. Ale mysle ze dzisiaj bede go sprawdzac co jakichs czas, bo sie martwie... Tez sie nad tym zastanawiam, czy po porodzie tez bede tak panikować. Ale pewnie jeszcze gorzej z nami bedzie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 sierpnia 2016, 21:33
Marcelek ❤️❤️
Mikuś
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyCoś mi się wydaje, że odnośnie kąpania są teraz inne wytyczne niż za czasów mojego pierworodnego ale pamiętam, że stała pora kąpieli pomagała dziecku w odnalezieniu się w rytmie dnia, poza tym kąpiel to intensywne doznania, dziecko trochę się umęczy po czym poje cycusia (po kąpieli mały zawsze dużo jadł) i zasypiał na dłużej.
Teraz też tak będę robić. -
kamciaelcia wrote:Pysiaczek
A miałaś robione juz ktg?Marcelek ❤️❤️
Mikuś
-
Ja też do końca nie wiem jak jest z tym kąpaniem, czy to trzeba codziennie czy np co drugi dzień. Chyba zobaczę co powie położna w szpitalu a później ta co przychodzi do domu.
A jeżeli chodzi o ruchy dziecka to u mnie też różnie, nieraz kopie prawie cały czas a ma też takie spokojniejsze dni gdzie przez kilka godzin nie czuję ruchów i pewnie wtedy mały śpi. Jak narazie nie martwię się tym bo jednak codziennie te ruchy czuję
-
nick nieaktualnyBisacz ja też. Przemawia to do mnie i do mojego planu zachowania rutyny, nie jestem pewna, ale chyba na szkole też tak uczyli.
Gorzej, bo w szpitalu, w którym chcę rodzić w ogóle dzieci noe kąpią. Ponoć w myśl tego, że ta maź jest taka ekstra, ale moim zdaniem po 3 dniach to jest tylko pożywka dla bakterii. Będę musiała jakoś chusteczkami podziałać przynajmniej pod paszkami itp. -
Ale pysiaczek
Ja się pytam o ktg nie dlatego ze masz je robić ale wiesz jak wygląda taki wykres - i tętno skacze o te kilka jednostek ale pomiar trwa x czasu (około 30 min)i to dopiero daje obraz a nie liczenie pulsu. ..
Nie martw się bo wszystko mieści się w normie -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyNa warsztatach babyonline położny mówił ze czy wykąpiemy dziecko codziennie czy co 3 dzien to i tak bedzie dobrze bo to nasze dziecko
Pupa jest zawsze czyściutka bo przebieramy i wtedy podmywamy, a reszta nie wymaga ciągłej pielęgnacji.kamciaelcia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyNa ktg skurcze wyszły co 10 minut ale sa maleńkie... Polozna powiedziała tylko ze mogą one świadczyć o tym ze szyjka sie ruszy... Tzn. zacznie po mału skracać.... Ale ze jeszcze dużo czasu przede mną...
Wiec spokojnie idę spac, a jutro muszę sobie przypomnieć co spakowałam do szpitalai spakuje sie od nowa
-
kamciaelcia wrote:Ale pysiaczek
Ja się pytam o ktg nie dlatego ze masz je robić ale wiesz jak wygląda taki wykres - i tętno skacze o te kilka jednostek ale pomiar trwa x czasu (około 30 min)i to dopiero daje obraz a nie liczenie pulsu. ..
Nie martw się bo wszystko mieści się w normieMarcelek ❤️❤️
Mikuś
-
nick nieaktualnyMi polozna powiedziala na patronazu u cory, ze dziecko kapiemy spokojnie co 2-3 dni, zeby nie scierac u niemowalaka nafuralnego "plaszcza lipidowego" ktory zapewnia mu ochrone skorg, i my do tego sie stosowalismy, kapalismy 2,3 razy w tygodniu.
bbeczka91 lubi tę wiadomość
-
Z kąpielą mi się wydaje ze to sprawa indywidualna. ..
Np nasze poczucie "brudu " bez kąpieli przed spaniem. ..bo mi nikt na szkole rodzenia nie mówił żeby codziennie kąpać ani ze codzienna kąpiel jest zła
U nas zaczelo się jednak od nakazu używania ortezy na bioderko przez 24 h na dobę. ..
Ale od samego początku kąpiel dla Emilki nie była ukojeniem przed spaniem
Inaczej to napisze - kąpiel ja rozbudzala
U nas była o 18 (czyli aż 2 h przed spaniem )
Ale jak coś się działo to i codziennie się kapala
A jak nie było czasu to nie płakałam z powodu 2 dni bez kąpieli. ..
A co do szpitala- u nas przyjmuje się ze maz ma się wchłonąć i nie kapia po urodzeniu
Ale wycierają dziecko (ze ta maz jest np w uszach )
I po porodzie sn leży się dwa dni (po cc 3) wiec jak dobę po nie kapia i nie kapia w dniu wyjścia ze szpitala (bo u nas rano kąpiel )to praktycznie te 2 dni w szpitalu mijają bez kąpieliWiadomość wyedytowana przez autora: 15 sierpnia 2016, 21:58
-
nick nieaktualny