X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2016, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pysiaczek89 wrote:
    No wiem, wiem... Ja jestem juz taka panikara. Dlatego jutro dla własnego spokoju pójdę na to ktg.

Jeśli masz taką możliwość i jeśli to cie uspokoi to ja jestem za! ! Ale nie martw się na zapas. Nie warto ...koduj to co jest fajne w ciąży :) bo niedługo się skończy, pozostaną wspomnienia i tęsknota za tym ;)

bisacz, Pysiaczek89 lubią tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 sierpnia 2016, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja teraz tez codziennie kapac nie bede, tak jak corke 2,3 razy w tygodniu, dziecko tyle razy sie wyciera, myje przemywa w ciagu dnia wiec mysle ze codzienne serwowanie noworodkowi kapieli nie jest potrzebne :)

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2016, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez nie będę codziennie kąpać

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj maly tez nie bryka 24/7 ma humor ze tak szaleje ze az mi niedobrze wszystko mam porachowane w srodku a teraz np. Jest spokojny ale nie panikuje, bo wiem ze dziecko non stop szalec nie bedziw, mowia ze powinmo sie martwic jesli ciagiem nie poczujemy zadnego ruchu w przeciagu 6 godzin

• stardust87 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My kapalismy codziennie Huberta, zawsze o tej samej porze. To był dla niego znak że kończy sie dzien, zaczyna noc i że teraz pora na calonocne spanie a nie na godzinną drzemkę. Ale on i tak miał tp w nosie ;) natomiast jak nie było kąpieli wieczorem to nie chxial zasną . Do tej pory, jak nie ma kąpieli wieczorem to budzi się po godzinie snu. Ale z tym kapaniem to jest tak jak któraś napisała - czy łapiesz codziennie czy 2 x w tygodniu to zawsze jest dobrze bo to Twoje dziecko ;) u nas w szpitalu kąpali codziennie wieczorem, ok 19.

bisacz lubi tę wiadomość

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 sierpnia 2016, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślę, że i tak każdy zrobi jak uważa i w każdym przypadku będzie dobrze, bo na pewno krzywdy dzieciom nie zrobimy. A ze metody są różne to inna sprawa. Ja kąpać zamierzam codziennie, ale nie uznaje za nic złego kąpiele co 2 dzien. Zależy mi na zachowaniu planu dnia, stałego.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 sierpnia 2016, 22:01

bisacz lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 sierpnia 2016, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja powolutku tracę cierpliwość, aż mnie się serduszko kraja, jak tak płacze dzieciątko - mąż zabrał do przebierania, ale marzę żeby pójść choć na chwilę spać, zwykle pomagało nam w takich momentach MM, ale to nie jest dobre rozwiązanie na dłuższą metę.

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 sierpnia 2016, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lrf

to niech maz bawi dziecko a ty idz sis zdrzsmnij na pol godziny, my tez tak robilosmy jak corka koncert dawala, ja szlam spac nie raz na 2 godziny a maz do polnocy mala bawil, ampozniej ja wstawalam a on szedl spac, i zadnej laski nie robil ze pomogl

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 sierpnia 2016, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nawet moja 4 letnia core kapie co 2 dzien, a poza kapielami zawsze jest wieczorna toaleta mycie stop i zmiana bielizny, i mala jest tak przyzwyczajona, ze kapiel jest sobota, poniedzialek, i sroda a reszte jest wieczorna toaleta. Chyba ze sa dzikie harce na ogrodzis i piaskownicy to wtedy wiadomo jest kapiel :)

• mmargol Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2016, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie wieczornie :-)
    wczoraj i dzisiaj aktywne dni, duzo ludzi spotkalismy, to u nas a to my u kogos.
    Pozniej nadrobie bo padam ze zmeczenia a i Emilka daje do wiwatu moim zebrom :-)

Agatia - trzymam kciuki! Daj znac jak znajdziesz chwile po wszystkim, co jak i w ogole :D mnie to wszystko lacznie ze szpitalem i procedura przy cc interesuje, bo pewnie czeka mnie to samo i w tym samy szpitalu ;-)

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 sierpnia 2016, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarcia, tylko że Młody cyca się domaga.

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 sierpnia 2016, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatia

pewnie juz spisz i wypoczywasz przed jutrem, ale nie stresuj sie wszystko bedzie dobrze, daj znac .trzymam kciuki!!!!

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 sierpnia 2016, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To daj mu mose na chwile aeby poczul twoja bliskpsc, a jak nie usnie to mm w butli i siup do tatusia a ty spac bo inaczej sie wykończysz

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 sierpnia 2016, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    ja powolutku tracę cierpliwość, aż mnie się serduszko kraja, jak tak płacze dzieciątko - mąż zabrał do przebierania, ale marzę żeby pójść choć na chwilę spać, zwykle pomagało nam w takich momentach MM, ale to nie jest dobre rozwiązanie na dłuższą metę.
    No ale sama widzisz, że zaczynasz się denerwować a malutki płacze, zrobisz po swojemu ale ja dałabym mu MM skoro po nim mały się uspokaja i zasypia - jedna butla na dobę mu nie zaszkodzi.

stardust87 lubi tę wiadomość

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2016, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja uważam że i 10 butli na dzień nie zaszkodzi
    Ale lrf
    Jeśli ma pomóc malutkiemu I tobie to daj mu mm teraz i nabierajcie sił na cycuszka późniejsza porą

stardust87 lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 sierpnia 2016, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokladnie, mm ma pomoc mamusiom a niem zebysmy sie zameczalym:(

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2016, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wybiła moja pora a więc dobranoc
    Ręka mniej boli, gorzej z jej otwieraniem i chwytaniem (jakbym miała za mała skórę )
    Ten podły dzień się kończy
    W sumie 3 podłe dni :(

Wiec nie mowie tego głośno bo mam nadzieje ze to mi się przewidzialo - mam czerwona gorąca pokrzywke na prawej lydce :(
    Ale teraz idę spać
    wiec oby rano znikła bo całkiem się wkurze

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 sierpnia 2016, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a mnie jakies dziwne skurcze biora z lewej strony tak wyzej pachwiny ;/ chyba lykne nospe na wszelki wypadek, juz drugi raz to samo i tylko wieczorem kurcze, nawet na boku ani jednym ani drugim nie moge za abrdzo lezec :( kurde mam andzieje ze to nic zlego

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 sierpnia 2016, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja nigdzie nie widze komarow, ani nie widzialam zeby siedzial a co chwila mam gdzies swedzacy bąbel ;/ jak nie na nogach to na posladku ;/

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 sierpnia 2016, 00:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny,
    Chcialam Wam napisac,ze 14.08.2016 przyszly na swiat Nasze coreczki przez porod sn.
    Dziewczynki mialy po 1945g i 1980g, 49 i 47 cm. Zdobyly 9/10 i 8/10 pkt.

Ze wzgledu na to ze sa to wczesniaczki to leza na oddziale a nie ze mna. Na razie karmione mm ale od jutra chce probowsc sciagac swoj.

Nie wiem ile bedziemy w szpitalu, bo dopiero minela jedna doba.

Porod to byl dla mnie horror, istny koszmar. Chcialam umrzec,myslalam ze tego nieprzezyje. Dzis zaluje ze zzo nie wzielam szybciej.Szpital tez mnie rozczarowal i wkurzyl. Nie bede Wa straszyc bo wie ze kazdy jest inny i szpitale tez rozne.

Jak widac alarm nie byl falszywy bo w nocy wrocilan z porzadnym odejsciem wod.

Teraz ledwo siedze i czekam az cos sie poprawi bo dupa zaszyta nie daje siedziec ani nic .

żabka04, Pysiaczek89, martta, Macioszczyczka, Angela89, Sophia, kamciaelcia, Madziuuuula, haneczka, Robotka1, Ulfenstein, stardust87, Broszka, Dzierzba, Anulka01, Miśka***, Ksosia, AJrin, Malutka92, Little Red Fox, _izunia_, violett, sarcia123, Bratek, marta258, Behemottka lubią tę wiadomość

‹‹ 1996 1997 1998 1999 2000 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jakie suplementy i witaminy warto przyjmować w ciąży? Poradnik dla przyszłych mam

Ciąża to czas szczególnych potrzeb organizmu, w którym odpowiednia podaż witamin i minerałów odgrywa kluczową rolę dla zdrowia mamy i prawidłowego rozwoju dziecka. Jakich składników nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy i kiedy warto sięgnąć po suplementy? W artykule wyjaśniamy, które witaminy i minerały są najważniejsze w ciąży, jak wybierać bezpieczne preparaty oraz jak zaplanować suplementację zgodnie z aktualnymi rekomendacjami specjalistów.

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.

CZYTAJ WIĘCEJ