X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2016, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pysiaczek89 wrote:
    No wiem, wiem... Ja jestem juz taka panikara. Dlatego jutro dla własnego spokoju pójdę na to ktg.

Jeśli masz taką możliwość i jeśli to cie uspokoi to ja jestem za! ! Ale nie martw się na zapas. Nie warto ...koduj to co jest fajne w ciąży :) bo niedługo się skończy, pozostaną wspomnienia i tęsknota za tym ;)

bisacz, Pysiaczek89 lubią tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 sierpnia 2016, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja teraz tez codziennie kapac nie bede, tak jak corke 2,3 razy w tygodniu, dziecko tyle razy sie wyciera, myje przemywa w ciagu dnia wiec mysle ze codzienne serwowanie noworodkowi kapieli nie jest potrzebne :)

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2016, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez nie będę codziennie kąpać

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj maly tez nie bryka 24/7 ma humor ze tak szaleje ze az mi niedobrze wszystko mam porachowane w srodku a teraz np. Jest spokojny ale nie panikuje, bo wiem ze dziecko non stop szalec nie bedziw, mowia ze powinmo sie martwic jesli ciagiem nie poczujemy zadnego ruchu w przeciagu 6 godzin

• stardust87 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My kapalismy codziennie Huberta, zawsze o tej samej porze. To był dla niego znak że kończy sie dzien, zaczyna noc i że teraz pora na calonocne spanie a nie na godzinną drzemkę. Ale on i tak miał tp w nosie ;) natomiast jak nie było kąpieli wieczorem to nie chxial zasną . Do tej pory, jak nie ma kąpieli wieczorem to budzi się po godzinie snu. Ale z tym kapaniem to jest tak jak któraś napisała - czy łapiesz codziennie czy 2 x w tygodniu to zawsze jest dobrze bo to Twoje dziecko ;) u nas w szpitalu kąpali codziennie wieczorem, ok 19.

bisacz lubi tę wiadomość

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 sierpnia 2016, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślę, że i tak każdy zrobi jak uważa i w każdym przypadku będzie dobrze, bo na pewno krzywdy dzieciom nie zrobimy. A ze metody są różne to inna sprawa. Ja kąpać zamierzam codziennie, ale nie uznaje za nic złego kąpiele co 2 dzien. Zależy mi na zachowaniu planu dnia, stałego.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 sierpnia 2016, 22:01

bisacz lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 sierpnia 2016, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja powolutku tracę cierpliwość, aż mnie się serduszko kraja, jak tak płacze dzieciątko - mąż zabrał do przebierania, ale marzę żeby pójść choć na chwilę spać, zwykle pomagało nam w takich momentach MM, ale to nie jest dobre rozwiązanie na dłuższą metę.

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 sierpnia 2016, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lrf

to niech maz bawi dziecko a ty idz sis zdrzsmnij na pol godziny, my tez tak robilosmy jak corka koncert dawala, ja szlam spac nie raz na 2 godziny a maz do polnocy mala bawil, ampozniej ja wstawalam a on szedl spac, i zadnej laski nie robil ze pomogl

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 sierpnia 2016, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nawet moja 4 letnia core kapie co 2 dzien, a poza kapielami zawsze jest wieczorna toaleta mycie stop i zmiana bielizny, i mala jest tak przyzwyczajona, ze kapiel jest sobota, poniedzialek, i sroda a reszte jest wieczorna toaleta. Chyba ze sa dzikie harce na ogrodzis i piaskownicy to wtedy wiadomo jest kapiel :)

• mmargol Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2016, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie wieczornie :-)
    wczoraj i dzisiaj aktywne dni, duzo ludzi spotkalismy, to u nas a to my u kogos.
    Pozniej nadrobie bo padam ze zmeczenia a i Emilka daje do wiwatu moim zebrom :-)

Agatia - trzymam kciuki! Daj znac jak znajdziesz chwile po wszystkim, co jak i w ogole :D mnie to wszystko lacznie ze szpitalem i procedura przy cc interesuje, bo pewnie czeka mnie to samo i w tym samy szpitalu ;-)

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 sierpnia 2016, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarcia, tylko że Młody cyca się domaga.

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 sierpnia 2016, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatia

pewnie juz spisz i wypoczywasz przed jutrem, ale nie stresuj sie wszystko bedzie dobrze, daj znac .trzymam kciuki!!!!

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 sierpnia 2016, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To daj mu mose na chwile aeby poczul twoja bliskpsc, a jak nie usnie to mm w butli i siup do tatusia a ty spac bo inaczej sie wykończysz

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 sierpnia 2016, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    ja powolutku tracę cierpliwość, aż mnie się serduszko kraja, jak tak płacze dzieciątko - mąż zabrał do przebierania, ale marzę żeby pójść choć na chwilę spać, zwykle pomagało nam w takich momentach MM, ale to nie jest dobre rozwiązanie na dłuższą metę.
    No ale sama widzisz, że zaczynasz się denerwować a malutki płacze, zrobisz po swojemu ale ja dałabym mu MM skoro po nim mały się uspokaja i zasypia - jedna butla na dobę mu nie zaszkodzi.

stardust87 lubi tę wiadomość

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2016, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja uważam że i 10 butli na dzień nie zaszkodzi
    Ale lrf
    Jeśli ma pomóc malutkiemu I tobie to daj mu mm teraz i nabierajcie sił na cycuszka późniejsza porą

stardust87 lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 sierpnia 2016, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokladnie, mm ma pomoc mamusiom a niem zebysmy sie zameczalym:(

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2016, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wybiła moja pora a więc dobranoc
    Ręka mniej boli, gorzej z jej otwieraniem i chwytaniem (jakbym miała za mała skórę )
    Ten podły dzień się kończy
    W sumie 3 podłe dni :(

Wiec nie mowie tego głośno bo mam nadzieje ze to mi się przewidzialo - mam czerwona gorąca pokrzywke na prawej lydce :(
    Ale teraz idę spać
    wiec oby rano znikła bo całkiem się wkurze

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 sierpnia 2016, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a mnie jakies dziwne skurcze biora z lewej strony tak wyzej pachwiny ;/ chyba lykne nospe na wszelki wypadek, juz drugi raz to samo i tylko wieczorem kurcze, nawet na boku ani jednym ani drugim nie moge za abrdzo lezec :( kurde mam andzieje ze to nic zlego

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 sierpnia 2016, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja nigdzie nie widze komarow, ani nie widzialam zeby siedzial a co chwila mam gdzies swedzacy bąbel ;/ jak nie na nogach to na posladku ;/

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 sierpnia 2016, 00:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny,
    Chcialam Wam napisac,ze 14.08.2016 przyszly na swiat Nasze coreczki przez porod sn.
    Dziewczynki mialy po 1945g i 1980g, 49 i 47 cm. Zdobyly 9/10 i 8/10 pkt.

Ze wzgledu na to ze sa to wczesniaczki to leza na oddziale a nie ze mna. Na razie karmione mm ale od jutra chce probowsc sciagac swoj.

Nie wiem ile bedziemy w szpitalu, bo dopiero minela jedna doba.

Porod to byl dla mnie horror, istny koszmar. Chcialam umrzec,myslalam ze tego nieprzezyje. Dzis zaluje ze zzo nie wzielam szybciej.Szpital tez mnie rozczarowal i wkurzyl. Nie bede Wa straszyc bo wie ze kazdy jest inny i szpitale tez rozne.

Jak widac alarm nie byl falszywy bo w nocy wrocilan z porzadnym odejsciem wod.

Teraz ledwo siedze i czekam az cos sie poprawi bo dupa zaszyta nie daje siedziec ani nic .

żabka04, Pysiaczek89, martta, Macioszczyczka, Angela89, Sophia, kamciaelcia, Madziuuuula, haneczka, Robotka1, Ulfenstein, stardust87, Broszka, Dzierzba, Anulka01, Miśka***, Ksosia, AJrin, Malutka92, Little Red Fox, _izunia_, violett, sarcia123, Bratek, marta258, Behemottka lubią tę wiadomość

‹‹ 1996 1997 1998 1999 2000 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ