X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 sierpnia 2016, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    violett wrote:

Angela wszystkiego najlepszego, a moze u Ciebie bedzie pyk w urodzinki?;)
    )

Nie nie, niech będzie pyk w inny dzień :) Jakoś prezentu nie chce sobie robic :)

martta, violett lubią tę wiadomość

• Skali89 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2016, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja już torbę spakowałam tylko parę rzeczy mam dopakować.

Ulf nie martw się jeszcze urośnie, mój za duży też nie jest,no ale jeszcze trochę czasu ma, mam nadzieję. Ja staram się pić 3 litry conajmniej samej wody.

Wczoraj była u nas dyskusja bo siostra męza 6 lat temu rodziła, akcja zaczełą się od tego, że odeszły jej wody. Akcja się nie roziwjała i po 36 godzinach zrobili cesarkę. Teraz mi położna mówiła ze od odejscia wód max 12 h i cesarka więc tak się zastanawiamy jak to możlwie ze 36 godzin ją trzymali, mały cały i zdrowy no ale to duża różnica czasowa.

f2wl9vvjltbug8tg.png
    3i499vvjrdc5a4oq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 sierpnia 2016, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdziulla, szkoda Twoich nerwow, podjedz do przychodni, albo swojego lekarza i sprawdz co i jak.
    Wyobrazia podsuwa rozne scenariusze, lepiej sie uspokoic niz meczyc.

Haneczka strasznie niefajna historia z Twoim mezem, rozumiem, ze sie zdenerwowalas, zwlaszcza, ze teraz jestesmy jeszcze bardziej emocjonalne niz normalnie.
    Pogadaj z nim moze i wytlumacz jak sie czujesz, kiedytak robi. Faceci czesto nie mysla po prostu i jak sie im czegos ie wylozy to nie wiedza, ze sprawiaja przykrosc.

Ciekawe co z Zabcia, ale tez Behemotka cos sie dawno nie odzywala.

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 sierpnia 2016, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skali89 wrote:

Wczoraj była u nas dyskusja bo siostra męza 6 lat temu rodziła, akcja zaczełą się od tego, że odeszły jej wody. Akcja się nie roziwjała i po 36 godzinach zrobili cesarkę. Teraz mi położna mówiła ze od odejscia wód max 12 h i cesarka więc tak się zastanawiamy jak to możlwie ze 36 godzin ją trzymali, mały cały i zdrowy no ale to duża różnica czasowa.

Kochana mi odeszły wody już całe w piątek wieczorem a urodziłam w niedziele rano. Ale my mieliśmy wcześniaka nie wiem czy z dzieckiem donoszonym tak długo trzymają.

• AJrin Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2016, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi kazal M spakowac torbe 2 tygodnie temu przed wyjazdem 4 dni 3000 km od domu. Ale sie pozniej smialam bo torbe kazal pakowac i zabierać a wieczorem piwko popijal ;)
    No ale torba już jest to i ja spokojniejsza ostatnio jeździ z nami na weekendy poza domem :)

Robotka1 lubi tę wiadomość

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• Dzierzba Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2016, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka1 wrote:
    jutro rozwiązanie?????

dziewczyny pijcie dużo wody podobno dobrze wpływa na Afi
    Nie nie! Mam sie stawić w szpitalu w 36tc to się stawiam, a kiedy mnie pokroją to tylko swięty turecki wie ;) Z obserwacji wywnioskowałam, że blixniaki wyjmują w 36+0 ;)

Robotka1, haneczka lubią tę wiadomość

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
  • Dzierzba Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2016, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 wrote:
    Kochana mi odeszły wody już całe w piątek wieczorem a urodziłam w niedziele rano. Ale my mieliśmy wcześniaka nie wiem czy z dzieckiem donoszonym tak długo trzymają.
    Bratowej siostrę chcieli trzymać bez wód 2 tyg ale na ktg wyszły jej skurcze co 5 minut i zrobili cc od razu bo miała umówione. Była w 35+2 tc

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 sierpnia 2016, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzis sie bardzo nie wyspalam, caly czas bylam niespokojna, bo mialam rano nasikac do kubeczka, a ostatnio mi wyszedl bledny posiew, tzn. Zle pobrana probka i sie martwilam, zeby teraz bylo ok.30zl piechota nie chodzi ;)

Poza tym zrobilam wszystkie badania, ktore mi lekaz zlecil przed porodem, czyli powtorzenie zakaznych glownie.

Po 7 uz bylam w lab, potem szybkie zakupy, sniadano, a teraz czekam az pralka skonczy prac, zeby powiesic pranie i sie zdrzemnac w koncu ;)

Moj maluch wierci sie i skacze z czkawka wlasnie ;)

Zdziwilam sie, bo w skierowaniu na badania lekarzwpisal mi tez na przelomie 36-37tc ktg, a nic o nim ie powiedzial i nie wiem teraz czy mam sobie gdzies sama je zrobic, czy u ich.
    Zadzwonie do przychodni i sie dowiem, bo dziwna sprawa.

Ale sie u nas goraco zrobilo, jakos tak pelna emocji przez to jestem. Wczoraj znioslam torby do szpitala na dol, leza w szafie i czekaja razem z karta ciazy.

• Robotka1 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2016, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzierzba wrote:
    Bratowej siostrę chcieli trzymać bez wód 2 tyg ale na ktg wyszły jej skurcze co 5 minut i zrobili cc od razu bo miała umówione. Była w 35+2 tc
    uff już myślałam że to jutro :)
    wg lekarzy bo oni sobie trochę inaczej niż my interpretują tygodnie ciąży to pewnie za tydzień Cię pokroją :D to będzie dla nich 36tc.
    a Ty jak nastawienie jeśli chodzi o bliźniaki?

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
    I JESZCZE JEST MAJA Z 2008 ROKU:)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 sierpnia 2016, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny

Oj się dzieje, mi też został tylko miesiąc a jakoś tak do mnie to nie dociera.

Angela stówka :)

Agatia czekamy na info

Żabcia i Sabina odezwijcie się

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 sierpnia 2016, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Forum mi coś szwankuje, wbijają mi się jakieś debilne reklamy :(

• Dzierzba Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2016, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka1 wrote:
    uff już myślałam że to jutro :)
    wg lekarzy bo oni sobie trochę inaczej niż my interpretują tygodnie ciąży to pewnie za tydzień Cię pokroją :D to będzie dla nich 36tc.
    a Ty jak nastawienie jeśli chodzi o bliźniaki?
    Oby! nie chcę leżeć dla samego leżenia dwa tyg. Teraz trochę sram po gaciach czy dam radę ale nie chodzi o dzieci tylko o opędzenie sie od nadgorliwej i wszystkowiedzącej teściowej ;)

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 sierpnia 2016, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Kochane,

W dalszym ciągu bardzo was proszę żeby po narodzinach wysłać mi wiadomość na priv :)
    I przypominać dziewcyznom, które rzadziej odwiedzają forum.

Żebyście się nie martwiły to uprzedzę wcześniej że jadę do rodziców pomilczeć trochę. Posiedzę z wózkiem , nauczę się go obsługiwać. Musze posprzątać autko w środku... a później wróce do domu i pomilczę na miejscu. Postaram się śledzić co u Was.

Z mężem przestaje mi się układać... Czasami się boję że z tej mąki chleba nie będzie...
    Bądź co bądż jakbym zmierzała na porodówkę to postaram się dać znać! :)

Chociaż nie mogę się doczekać to sporo znaków podpowiada mi że załapię się już na wrzesień, a nie sierpień :)

Trzymajcie się cieplutko! :*

• Dzierzba Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2016, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksosiu wielki tulas. Może to chwilowy kryzys? Obydwoje jesteście w nowej sytuacji i musicie to sobie poukładać. Najlepiej byłoby porozmawiać na spokojnie. Trzymam za was kciuki. Poukładaj sobie wszystko w głowie na spokojnie. Buziak

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
  • Robotka1 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2016, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksosia wytrwałości życzę ogromnej! niestety związek zazwyczaj musi przejść ciężką próbę zanim będzie można powiedzieć że to jest to czego chcę. chyba każda z dłuższym stażem małżeńskim czy partnerskim może to potwierdzić.
    Ja się miljon razy rozwodziłam z mężem, miljon razy go opuszczałam w myślach, klęłam na niego i żałowałam że z nim jestem....ale dziś.....dziś już się z tego śmieję;) na prawdę trzeba samozaparcia, chęci i czasu żeby wszystko się poukładało.
    oczywiście są sytuacje nie zakończone happy endem ale o tym nie mówmy, życzę Ci żeby wszystko się jakoś poukładało a w Twoim życiu żeby zapanowała harmonia bo tego Ci teraz będzie najbardziej potrzeba.

Dzierzba- teściowa, temat rzeka :P

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
    I JESZCZE JEST MAJA Z 2008 ROKU:)
  • Anulka01 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2016, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksosiu trzymaj sie! Moze mała rozłąka da mu do myślenia.
    Angela sto lat!!!!!
    Ulfe mój Kacper urodził sie w 39 tyg z waga 2990 :) zdrowiutki. Jest po prostu drobny. Kolejne będzie juz większe ;)

Ulfenstein lubi tę wiadomość

Mama Kacpra, Aniołka i Kubusia
    atdcupjy14gifv7v.png
  • Skali89 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2016, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oczywiście lekarz kazał przyjść na 11 a go nie ma bo od 11 30 przyjmuje co za cep no. Mały się wierci i ma czkawke, mam nadzeje że to szybko zalatwie bo sąsiad czeka na mnie i mi głupio bo myślałam że szybko pójdzie

f2wl9vvjltbug8tg.png
    3i499vvjrdc5a4oq.png
  • agatia Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2016, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O 9.30 przez cc przyszła na świat Liwia 3100g, 53 cm jest w cieplarce :)

mmargol, Dzierzba, Skali89, sarcia123, Anulka01, Magdziulla, martta, Malutka92, Bratek, Miśka***, bbeczka91, Little Red Fox, AJrin, Ulfenstein, mysza0406, Sophia, żabka04, haneczka, Pysiaczek89, Broszka, stardust87, inzynierka, alinka, violett, Angela89, _izunia_, Robotka1, Madziuuuula, Macioszczyczka, marta258, claudiuszek, Dariah lubią tę wiadomość

• mmargol Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2016, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatia gratulacje! Ciocie witają Liwcie :D dużo zdrówka dla Was!

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
  • Skali89 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2016, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatia wielkie gratulacje !!!!!!

f2wl9vvjltbug8tg.png
    3i499vvjrdc5a4oq.png
‹‹ 2002 2003 2004 2005 2006 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.

CZYTAJ WIĘCEJ