X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • Dzierzba Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2016, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatia gratulacje! Teraz odpoczywaj mamusiu! Zdrówka!

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 sierpnia 2016, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatia wielkie gratulacje!! Jak sie czujesz?? no wiem glupie pytanie pewnie ledwo zyjesz teraz i odpoczywasz ale daj znac, buziaki!!

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 sierpnia 2016, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatia gratulacje!!!

• Anulka01 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2016, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatia gratuluje!!! Super!

Mama Kacpra, Aniołka i Kubusia
    atdcupjy14gifv7v.png
  • martta Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2016, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatia!!!!! super, wielkie gratulacje! niesamowite Liwcia już na świecie :)

o148p07w5riqasy7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 sierpnia 2016, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pirelka wielkie gratulacje! Dopiero doczytalam ze juz malutkie sa z Toba:)

podziwiam ze dalas rade dwoje dzieci sn urodzic, szok szok, szok! jestes mega dzielna, porod masz juz za soba teraz bedzie tylko lepiej! :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 sierpnia 2016, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To teraz kto nastepny ? chyba Kamila, a pozniej Angela co dziewczyny :)?

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 sierpnia 2016, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatia, gratulacje! :)

• AJrin Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2016, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatia gratulacje to mamy juz 4 dzieci jupii :)

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 sierpnia 2016, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brawo Agatia! Gratuluję! Zdrówka dla Was dziewczyny :* Odpoczywaj, zbieraj siły.

Angela 100 lat. Spełnienia marzeń, szybkiego bezproblemowego rozwiązania i zdrowego bąbelka, który będzie się tylko uśmiechał, dużo spał i rósł jak na drożdżach :)

Dziś będzie Zombie dzień. Nie jestem w stanie funkcjonować. Mąż mnie zawiózł do labu zrobił zakupy i przyprowadził do domu bo w głowie mam karuzelę...muszę jakoś dospać, ale te biodra tak bolą :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 sierpnia 2016, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdziulla i jak bobas, przestał straszyć mamę?
    Mój np wcale nie jest aktywniejszy jak się położę, mam wrażenie, że ma wtedy więcej swobody i leży spokojnie. Na mojego działa ruch tzn posprzątam coś, przejdę się na ogródek i trochę poschylam i wtedy jak usiądę to daje o sobie znać.
    W niedzielę leniwiłam się w wyrku i mały był bardzo spokojny.

• AISAK Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2016, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogromne gratulacje Agatia. Wypoczywajcie.

Pirelka Wielki szacun. Gratuluje.

Ciesze się, że wszystkie maluchy zdrowe! To najważniejsze!

A mnie dziś dorwalo coś ... od godz 5 jestem na nogach bo córce nie chciało sie spac. a od godz 8 po wizycie w wc nie mogę chodzić, bo całe podbrzusze mnie boli przy każdym kroku. Ustać się nie da. Tak mnie uwiera. Ale jak leżę i się nie rusza to nie boli. Skurcze mam i tak co jakiś czas, ale to normalne. Ale ten paraliż to poraz pierwszy.
    Gdybym nawet chciała pojechać do gin, to ie byłabym wstanie dojść do auta.
    Nigdy tak nie miałam. Podejrzewam jakiś ucisk..

Co do aktywności malucha to ma godziny w których się nie rusza,np. W nocy. Ewentualnie mała czkawka. A tak w ciągu dnia, ponieważ jego części ciała przebijają przez brzuch, takie ułożenie, jak go Przydusze to się przesunie, ale po nocy to ok 2h zajmuje mi dobicie się do niego.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 sierpnia 2016, 11:53

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 sierpnia 2016, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatia gratulacje i życzę dużo zdrówka wam:-)

Aż mi się łezka kręci :-)

To już poleci pyk!:-)

Ja już torbę swoja spakowalam resztki dopasuje.
    Dla juniora też spakowalam bo nie wiem czy muszę mieć swoje ubranka.
    Mam dość aż brzuch mnie boli tak się zmeczylam.

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 sierpnia 2016, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z Żabcią wszystko ok. Leży pod KTG w dwupaku. Wróciła lekarka która chciała ja w 34 rozpakować i mówi, że ją rozpruje żywcem. Dotrzymała już do 36 + 2 więc świetnie się Pani dr. ten urlop ułożył :p

Pysiaczek89, Broszka, Skali89, mmargol, claudiuszek lubią tę wiadomość

• haneczka Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2016, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatia, gratuluję z całego serca. Spora dziewczynka :) Pewnie masz teraz milion myśli na sekundę. :) Niedługo nas to czeka.

• AISAK Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2016, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do skurczy nie zawsze 100% oznaczają poród itd... ja mam takie co ktg od 33 tc. I zero rozwarcia i skrócenia szyjki. A czuję kazde napięcie brzucha.
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/4fd3c83d9485.jpg

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 sierpnia 2016, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez mam jakies ciezkie dni ostatnio, najgorzej jest w nocy ze spaniem bo na ktory bok bym sie nie odwrocila po dluzszej chwi snu budzi mnie bol, a ile moge lezec na placach skoro i one mi odpadaja juz a zadnej ulgi to nie przynosi :( koszmar...narzekam jak stara baba ale co zrobic jak ta ciaze tak okropnie znosze...;/

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 sierpnia 2016, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w końcu dodzwoniłam się do przychodni, nie chcę być niemiła, ale co one tam robią od rana, że albo zajęte albo nikt nie odbiera?

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 sierpnia 2016, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarcia ja też nie potrafię powiedzieć, że znoszę ciążę dobrze. Niewiele czasu z tych 37 tyg było dla mnie lekkimi... Ciągle coś się dzieje. Teraz już nawet w śnie nie mam odpoczynku, szczerze? Mam dosyć

Jutro kardiolog- ciśnienie ciągle skacze nie wiem czy wyrazi zgodę na sn. Pojutrze gin może już ostatnia wizyta i chcę mieć to za sobą.

• Bratek Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2016, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatia, Pirelko - GRATULACJE!!!!!!!
    newborn-baby-wishes-boy.jpg

Angela - NAJLEPSZEGO :-*

Co do witamin - biorę od I trymetru i zamierzam brać do końca okresu karmienia piersią. Co zjem ja, to dostanie Syn. Poza tym trochę mnie "wyssał" z różnych składników ;) A nie zawsze jem idealnie. Jak nie daj Boże trzeba będzie jeszcze cudować z wprowadzaniem pokarmów (jeśli się uda karmić naturalnie), to już w ogóle ;/

Rozstępy? JAKIMŚ ĆUDEM (biorąc pod uwagę moje skłonności) na razie nie mam - ale od połowy ciąży smaruję się 2xdz., a czasem nawet 3x, zwłaszcza, jak ostatnio poczułam, że zaczyna mi coraz bardziej ciągnąć brzuch + masuję skórę na brzuchu (i nie tylko). Mam też swój krem na rozstępy na liście do szpitala, do dorzucenia do torby.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 sierpnia 2016, 12:29

stardust87, Angela89, agatia lubią tę wiadomość

W 12 cs... <3 :) SYN <3 :-D
    3jvz2n0asudxzqnn.png
‹‹ 2003 2004 2005 2006 2007 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ