X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 sierpnia 2016, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No a to wam powiem ze jak zazwyczaj jstem opanowanym czlowikiem z racji pracy nie mam wyjscia, tak w ciazy mam rozwiazly jezyk i zauwazylam ze normalnie zrobilam sie zlosliwa i pyskata jak cos mnie wkurzy to zaraz sie odzywam gdzie normalnie miala bym to serdecznie. Ja nie wiem co ta ciaza i hormony robia z ludzmi :P

• bbeczka91 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia, mnie ostatnio też baba w Biedrze wózkiem trącała jak staliśmy przy kasie, więc chwyciłam przód tego wózka i z uśmiechem na ustach wepchnęłam go w nią. Miała minę posranego kota, ale nawet się nie odezwała, a do końca stania w kolejce wózek był prawie pół metra ode mnie ;) Z niektórymi ludźmi trzeba po chamsku, bo jak to to kultury i ogólnego obycia nie ma, to na nic wywody i nerwy przy okazji.

A rozstępów mam już całą armię. Najwięcej na udach(tam przybyło mi po 10 cm w obwodzie :/ ), boczki(pomimo smarowania 2 razy dziennie) i na podbrzuszu odkąd brzuch zaczął się obniżać. Wiedziałam, że mendy wyjdą, bo mam ogromne skłonności do rozstępów. Natomiast natura dała coś w zamian- moje rozstępy bardzo szybko bledną i jeśli nie są głębokie, to trzeba się mocno przyjrzeć żeby je znaleźć :)

syy2e6yd7ct4c97p.png
    https://www.maluchy.pl/li-73121.png
    Aniołek 11.05.2015 8tc, Aniołek 26.10.2015 4tc, Aniołek 24.08.2017 5tc Aniołek 8.12.2017 9tc
  • kamciaelcia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdziulla
    i tez mam super obsługę w warywniaku i w mięsnym niedaleko bloku
    ale w biedronce to ani razu kasjerki nie reagowały :(

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 sierpnia 2016, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdziula

chyba nie kazdy rosman, bo ja stalam 2 dni temu w kolejce calkiem dlugiej kasjerka na mnie sie poatrzyla ale nic nie mowila ani jedna ani druga takze sobie stalam i stalam.

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 sierpnia 2016, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do rozstepow juz mialam nadzieje ze nowe sie nie pojawia a tu prosze! piekne czerwone kreski na brzuchu jak bym po corce miala ich malo ;/

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 sierpnia 2016, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatia gratulacje! Cudownie, ze masz juz Liwke po tej stronie :)
    Odpoczywaj teraz i ciesz sie malutką :)

Kamcia, co za wstretna baba, ja tez zauwazylam, ze ludzie maja dziwne podejscie, zwlaszcza w kolejkach. Ale szkoda sil na nich.
    Mnie ostatnio raz jeden przepuscil mlody facet w biedronce, bylam w szoku. A tak? Wszyscy maja gdzies.
    Tez doceniam sklepy z polityka przepuszczania kobiet w ciazy,niestety jest ich malo.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 sierpnia 2016, 13:02

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2016, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    babeczka
    mój mąz ma dość doniosły głos (wojskowy w końcu)i w sumie wyszło na to , ze wszyscy usłyszeli
    ale z jego strony tylko uwaga, czy może pani uważać na kobietę cięzarną ?a jak trzymał ten wózek żeby na mnie nie wjechał, to baba sie odwróciła (pewnie opór poczuła)
    ja następnym razem oddam :) dobry sposób

Pysiaczek89, bbeczka91 lubią tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 sierpnia 2016, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja smaruje sie Bio Oil i na szczesciepoki co jest dobrze. Ostatnio, odkad obmizyl sie brzuszek pojawilymi sie rozstepyna jednym boczku. Sa takie jakby fioletowe, nie wiem czy to zejdzie czy zostanie, no nie mam doswiadczenia, zobaczymy. Oby tylko ich wiecej nie przybywalo.

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 sierpnia 2016, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarcia to dziwne, bo u mnie w kilku różnych Rossmannach jeszcze dobrze nie stanę w.kolejce, a już mnie wołają. Aż głupio.czasami, bo jedna osoba przed. A ostatnio stanęłan w Leclercu po wędlinę była spora kolejka, nawet nir zdarzyłam wybrać, a przyszła Pani z innego działu i mnie obsłużyła. Miłe to, ale niestety wyjątki. Które.jakby nie było doceniam:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 sierpnia 2016, 13:04

Pysiaczek89 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jadłam wczoraj placki ziemniaczane.
    Dziś mam znowu ogromną ochote.
    Mąz mnie udusi, hmm, chyba ze zrobie tyko dla siebie kilka, a po poludniu normalny obiad :D

• kamciaelcia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a mi sie wydaje , ze przy ułożeniu pośladkowym ten brzuch chyba sie nie obniża tak bardzo...a jestem tak szczelnie zamknieta, ze mój organizm nie wie chyba jak naturalnie dziecko wydać na świat :)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • bbeczka91 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2016, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze tak mi się wspomniało co do Biedronki. U moich rodziców, obok Biedry jest siłownia, więc wielu "atletów" i koksów wpada po wodę+batona. Pewnego razu stoję sobie więc z bratem w tej Biedrze w gigantycznej kolejce(tam zawsze jest czynna tylko jedna kasa), już mam być kasowana, a na sam koniec kolejki podchodzi właśnie taki koksik z wodą i bananami. I kasjerka go woła żeby podszedł, ona go obsłuży poza kolejnością. Mnie normalnie zamurowało. Stoję z tym gigantycznym brzuchem przeskakując z nogi na nogę, bo już mnie bolał kręgosłup, a ona osiłka przede mnie zaprasza. Powiedziałam tylko głośno do brata, że widzę iż kasjerka mnie zdemaskowała, że ja nie w ciąży, tylko się kapuśniakiem objadłam. Zaczęliśmy się śmiać, kasjerka i koksik byli czerwoni jak buraki ;)

syy2e6yd7ct4c97p.png
    https://www.maluchy.pl/li-73121.png
    Aniołek 11.05.2015 8tc, Aniołek 26.10.2015 4tc, Aniołek 24.08.2017 5tc Aniołek 8.12.2017 9tc
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2016, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oj, tez bym zjadła placuszki...mniam mniam

kupowałam salami,a sprzedawczyni się pyta, czy jeszcze mi sie nie znudziło :) (jem juz od miesiąca, bo nic innego nie wchodzi)
    potem zapłaciłam za zakupy i sprzedawczyni druga mówi, ze za duzo dałam :) a ja się smieje, że teraz to i liczyć nie umiem (a śmiałysmy sie obie, bo udzielałam jej córce korepetycji z matematyki :D )

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2016, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    babeczka
    pewnie koksik w oko kasjerce wpadł :D

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 sierpnia 2016, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Póki co rozstępów brak chyba. Tfu,tfu. Ja się smaruję namiętnie, nawet raz na jakiś czas maseczkę z alg robię. Widać mi jedynie żyłki/naczynka, ale ja tak już mam nietylko na brzuchu.

Ja kota do łóżeczka niedopuszczam. Nie cchcę jej uczyć. Na szczęście wielkich batalii nie było, średnio zainteresowana, pewnie gorzej będzie jak w pełni nakryję.

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2016, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja akurat wiem, jak mój kot reaguje na łóżeczko i kołyske, nawet w wersji pustej i z dzidzią :) dzidzia to najlepsza metoda odstraszenia :Dw łóżeczku lubi chować sie pod przewijakiem, ale kołyska jest w sypialni,a więc w pokoju wiecznie otwartym...pierwszy szok u kota minął (czyli jest mniejsze zainteresowanie), ale nadal latam jak głupia i zagladam, co kot robi :D

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 sierpnia 2016, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie znow ten dziwny ostro-rwacy bol lapie w podbrzuszu i nasila sie w okolicy blizny :/ nawet jak wstane i chodze to nic nie daja dopiero puszcza po kilku minutach... w poniedzialek mam kontrole szyjki to jak ebdzie to do zniesienei i nie bedzie upierdliwe to wspomne doktorkowi neich rzuci okiem. mam nadzieje ze nic zlego sie nie dzieje a to to tynik rozciagania wszytskeigo

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 sierpnia 2016, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrze ze ja nie mam zadnych zwierzat w domu przynajmniej nie musze zwalczac ich dziwnego zachowania i nie przyprawiaja mnie o zawal jak wszedzie skacza znienacka :D

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2016, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sypialniany kącik Piotrusia (mam nadzieje ze na max pół roku)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/d22d01976385.jpg

drapak też sie zmieścił :D za drzwiami
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/5abc58792202.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 sierpnia 2016, 13:24

AJrin, Pysiaczek89, Skali89, marta258, mmargol, bbeczka91 lubią tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 sierpnia 2016, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pięknie kamciaelcia:-)

kamciaelcia lubi tę wiadomość

‹‹ 2005 2006 2007 2008 2009 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ