X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 sierpnia 2016, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak pytałam, bo Moja własne poczkała chwilę. A nie byłam pewna.

Mąż wziął sprawy w swoje ręce, zadzwonił do położnej i jedziemy wieczorem na ktg. Znając życie w drodze do szpitala Mała zacznie szaleć.

mysza0406, Madziuuuula, Pysiaczek89, haneczka, violett lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 sierpnia 2016, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia rozszarpałabym babsko!

Ja mam podobnie do Sophii nie potrafię się tak kontrolować i trzymać w sobie złości. Zaczęło się jak kuzyn u nas pomieszkiwał i mnie wk..iał na każdym kroku głównie tym że śmierdział fajami i nawet się wywietrzyć nie raczył. Doszłam do wniosku, że jak nie wygarnę co myślę to się będę sama co raz bardziej wciekać i odbije się to na Małej a nie na tych na których powinno. Szwagierce dostało się też z 2 razy, ale to i tak delikatnie.

Dobrze, że mój mąż jest oazą spokoju, zawsze mnie trochę wyciszy o ile sam mnie nie wkurzy.

Co do sklepów: w Rossmannie odkąd widać było brzuch zawsze mnie proszono do kasy. Raz biedny ochroniarz na przerwie nie zauważył i kupił przede mną baton i napój i się gęsto tłumaczył kasjerce :P w Tesco zdarza się, że mnie wołają, ale często też stoję. Raz krótko przed zamknięciem biedronki pan mnie zawołał i przepuścił w kolejce głośno komentując ( bo sznurek był za nim jeszcze a nikogo o zdanie nie zapytał) że Oni postoją 10 minut i nikomu nic się nie stanie. Dość napakowany był i nikt nie protestował. I mój HIT starsza Pani w kolejce do lekarza rodzinnego. U nas jak w PRL siedzi się po 3 godziny bo im się nie chce na godziny rejestrować. Ja siedziałam już z 2 i ostatnia Pani przede mną mnie przepuściła< bo ona rozumie, że mi ciężko, że nogi bolą i maleństwo daje w kość. Jedna jedyna i tylko jeden raz ale się wzruszyłam.

Magdziulla brawo dla męża. Musisz jechać i się uspokoić nie ma co

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 sierpnia 2016, 14:38

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 sierpnia 2016, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatia gratulacje! :)

Angela wszystkiego najlepszego! Spełnienia marzeń :)

Uciekam dołować się dalej.

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2016, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysza
    raz młoda dziewczyna przepuściła mnie w kolejce w biedronce , usmiechnęłam sie i podziękowałam :) ale nikogo nie było :) i nagle jakaś stara baba przed nami sie wepchnęła :)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 sierpnia 2016, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziullla ja zauważyłam, że z tym liczeniem to co lekarz/położna/źródło to inna teoria. Naprawdę już tyle różnych słyszałam. 10na godzinę, 10 na dzień, 3-4 na godzinę, 10 rano, 10 w aktywności. I pewnie jest więcej.
    Ja to robię na wyczucie. Generalnie do tej pory problemu nie było, bo Mała w godzinach aktywności czyli wieczór przede wszystkim wariowała jak szalona.

• Madziuuuula Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2016, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie w rossmanie to róznie. Raz otworzono dla mnie specjalnie drugą kasę, ale zdarza mi się stać, mimo tego, że kasjerki patrzą i widzą. Wtedy myślę, że to moja wina, bo może trzeba po prostu podejść i powiedzieć, że chciałabym skorzystać ze swojego przywileju. W końcu wiszą wielkie plakaty kobietki z brzuszkiem z napisem "mamy pierwszeństwo"

201609111661.png
    Filipek, 62 cm i 3660 g radości:)
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2016, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdziulla
    w pierwszej ciązy znałam liczenie 10 x na dzień (czyli chyba 10 sytuacji)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Madziuuuula Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2016, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też słyszałam o teorii 10 ruchów w godzinie aktywności.

Ale skoro Twoja Mała czkała to uważam, że może ma leniwsze dni, ale jest tam i ma się dobrze.

Mojej bratowej maluch był całą ciążę bardzo aktywny az blisko porodu zrobił się jakiś cichutki i nawet po ktg lekarz się trochę martwił, mówił, że leniwy, raz kopnął, że trzeba kontrolowac i pilnować ruchów. A bratowa za dwa dni urodziła zdrowego chłopca.

201609111661.png
    Filipek, 62 cm i 3660 g radości:)
  • Anulka01 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2016, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia a gdzie kupowalas prześcieradła do kołyski i jaki to rozmiar?

Mama Kacpra, Aniołka i Kubusia
    atdcupjy14gifv7v.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2016, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    prześcieradła mam z allegro
    i w opisie zawsze było ze do kołyski (a kołyska chyba ma 50x70)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Sophia Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2016, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zupełnie nie mam doświadczenia ze sklepami. Prawie wszystkie zakupy robię on line, a reszta na targu. Uwielbiam takie targowe zakupy więc zawsze sobie w sobotę robię wycieczkę.

5i4vyjc.png
    z0q819o.png
  • Anulka01 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2016, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przed chwilą pożegnałam panią z banku krwi pepowinowej :) Wzięłam pakiet z krwią i sznurem tylko sie okazało ze przez tego mojego cholernego CMV-ła dodatniego moze sie okazać ze nic z tego :/ No ale jestem dobrej myśli.

atdcupjy14gifv7v.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2016, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulka
    czyli rozumiem, ze się decydujesz?

Anulka01 lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 sierpnia 2016, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tematem krwi pepowinowej sie w tej ciazy nie interesuje z corka z tego nie korzystalam i teraz tez nie bede, bo uznalam ze znalezli kolejny sposob na zarabia ie grubej kasy, kiedy tego nie bylo i ludzie zyli wiec ja jestem zdania ze im mniej udziwnien i nowości tym lepiej, zwlaszcza ze nie widzialam badan przeprowadzonych na przelomie ilus tam lat potwierdzajacych teorie ze faktycznie ta krew sie bedzie pozniej nadawac itd. Takie jest moje zdanie ale kazdy jak chce wiadomo :)

Robotka1 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 sierpnia 2016, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamila

No to pewnie stresik cie juz chwycil ze to juz za chwile za 6 dni, matko jak czytam to az mnie emocje ogarniaja ! :)

• Anulka01 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2016, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    anulka
    czyli rozumiem, ze się decydujesz?
    Tak zdecydowałam się. Mam nadzieje ze sie uda.

Madziuuuula lubi tę wiadomość

atdcupjy14gifv7v.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2016, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka01 wrote:
    Tak zdecydowałam się. Mam nadzieje ze sie uda.

w sumie to od czego teraz to zależy?
    bo ty sie zdecydowałaś, teoretycznie umowe z nimi bedziesz miała, i kiedy wyjdzie że mogą pobrać lub nie ?

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • marta258 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2016, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pirelka, Agatia, gratuluję urodzenia zdrowych córeczek :) Super że są już z Wami :)

Angela, wszystkiego najlepszego i zdrowego maluszka z okazji urodzin :)

f2wl3e5eeh69r9ad.png
    l22ncwa1wnquuzg4.png
  • Anulka01 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2016, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarcia123 wrote:
    Ja tematem krwi pepowinowej sie w tej ciazy nie interesuje z corka z tego nie korzystalam i teraz tez nie bede, bo uznalam ze znalezli kolejny sposob na zarabia ie grubej kasy, kiedy tego nie bylo i ludzie zyli wiec ja jestem zdania ze im mniej udziwnien i nowości tym lepiej, zwlaszcza ze nie widzialam badan przeprowadzonych na przelomie ilus tam lat potwierdzajacych teorie ze faktycznie ta krew sie bedzie pozniej nadawac itd. Takie jest moje zdanie ale kazdy jak chce wiadomo :)
    No nie ukrywam ze liczę na to ze z tego nie skorzystam... Mówiąc o wykorzystaniu nie wiem czy chodzi Tobie o jakość pobranego materiału czy zgodność genetyczną. Jestem juz trochę w temacie zorientowana wiec gdybys chciała służę informacją ;)

Sophia lubi tę wiadomość

atdcupjy14gifv7v.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2016, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka01 wrote:
    No nie ukrywam ze liczę na to ze z tego nie skorzystam... Mówiąc o wykorzystaniu nie wiem czy chodzi Tobie o jakość pobranego materiału czy zgodność genetyczną. Jestem juz trochę w temacie zorientowana wiec gdybys chciała służę informacją ;)

z grubsza temat znam (w pierwszej ciązy się dowiadywałam)
    zastanawia mnie teraz od czego pobranie teraz uzalezniaja
    skoro wiadomo ze cmv masz + ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 sierpnia 2016, 15:10

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
‹‹ 2007 2008 2009 2010 2011 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ