WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
kamciaelcia wrote:w sumie to od czego teraz to zależy?
bo ty sie zdecydowałaś, teoretycznie umowe z nimi bedziesz miała, i kiedy wyjdzie że mogą pobrać lub nie ?Mama Kacpra, Aniołka i Kubusia
-
Anulka01 wrote:Pobrać pobiorą tylko jak przeprowadza badania to moze sie okazać ze materiał sie nie nadaje bo np są jakieś wirusy (np CMV) albo było tej krwi za mało (krótka pępowina, słabo ukrwiona).
i rozumiem, ze mimo wszystko jakąs opłate musisz wnieśc?? -
Anulka01 wrote:Pobrać pobiorą tylko jak przeprowadza badania to moze sie okazać ze materiał sie nie nadaje bo np są jakieś wirusy (np CMV) albo było tej krwi za mało (krótka pępowina, słabo ukrwiona).
i rozumiem, ze mimo wszystko jakąs opłate musisz wnieśc?? -
kamciaelcia wrote:i rozumiem, ze mimo wszystko jakąs opłate musisz wnieśc??Mama Kacpra, Aniołka i Kubusia
-
Ja już po szybkiej wizycie dostałam globulki i l4 już do terminu porodu,byłam w pracy i w zusie. Co za ruch jest to masakra po prostu, ludzi milion samochodów też dobrze ze w centrum nie mieszkam bo bym oszalala.
Mam taką ochotę na kawę ale nie mam mleka a nie chce mi się do sklepu iść, drzemka też odpada bo mięso dusze na obiad więc teza cywiec.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
kamciaelcia wrote:z grubsza temat znam (w pierwszej ciązy się dowiadywałam)
zastanawia mnie teraz od czego pobranie teraz uzalezniaja
skoro wiadomo ze cmv masz + ?Mama Kacpra, Aniołka i Kubusia
-
nick nieaktualnyMój mąż oszalał, porwał nas nad morze bo wspominałam ostatnio że jeszcze w tym sezonie zjadła bym rybke i gofra nad morzem. No to mnie wyciągnął z domu pod pretekstem że jedziemy do sklepu po spodnie dla niego. A że młoda zasnela nam w aucie to pojeździć chciał. Jesteśmy już na wysokości Wolina. Taka niespodzianka urodzinowa.
kamciaelcia, AJrin, stardust87, martta, Dzierzba, Magdziulla, żabka04, haneczka, mmargol, violett, bbeczka91, claudiuszek, marta258, Dariah lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny
Az cała sie trzęsę. Zrobiłam badania na toksoplazmozę i wyszły takie:
Igg 0,10 mój wynik
Wynik ujemny <1,6
Wątpliwy 1,6-2,9
Dodatni 3,0
Igm 0,180 mój wynik
Ujemny <0,50
Wątpliwy 0,50-0,59
Dodatni 0,60
Czyli ja mam ta toksoplazmozę? Rozbeczałam sieMarcelek ❤️❤️
Mikuś
-
Anulka01 wrote:Tylko dlatego sie zdecydowałam bo w moim przypadku moze być rożnie.
a zdradzisz koszta???
albo chociaz czy zdecydowaliscie sie z góry opłacic przechowywanie czy w opłatach rocznych??
ja liczyłam koszta dwa lata temu i przerosły nasze wszelkie mozliwosci -
Pysiaczek89 wrote:Dziewczyny
Az cała sie trzęsę. Zrobiłam badania na toksoplazmozę i wyszły takie:
Igg 0,10 mój wynik
Wynik ujemny <1,6
Wątpliwy 1,6-2,9
Dodatni 3,0
Igm 0,180 mój wynik
Ujemny <0,50
Wątpliwy 0,50-0,59
Dodatni 0,60
Czyli ja mam ta toksoplazmozę? Rozbeczałam sie
0,10 jest mniejsze niż 1,6
i
0,18 jest mniejsze niz 0,50 -
sarcia123 wrote:a z jakia firma bedziesz wspolpracowac, bo 4 lata temu w 1 ciazy u nas na szkole rodzenia byla firma Progenis, ale wiem ze jest duzo wiecej firm ktore sie tym specjalizujeMama Kacpra, Aniołka i Kubusia
-
Kamcia my sie orientowalismy i najnizsze koszta to niecale 11 tysi za 18 lat przechowywania krwipepowinowej wraz z pobraniem pakiet ze sznurem kolo 13 tysi. Mozna zaplacic 3 tysie za pobranie i wtedy rocznie 780. Placac raz masz 8 lat za darmo trzymanie.
Ja chcialam bardzo ale koszty nas trochę przerosly a i troche podchodze co ma być to i tak bedzie i mam nadzieje, ze nie bedziemy mieli tego pecha by kolejne dziecko oplakiwac.