X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • Anulka01 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2016, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pysiaczek89 wrote:
    Dziewczyny
    Az cała sie trzęsę. Zrobiłam badania na toksoplazmozę i wyszły takie:
    Igg 0,10 mój wynik
    Wynik ujemny <1,6
    Wątpliwy 1,6-2,9
    Dodatni 3,0
    Igm 0,180 mój wynik
    Ujemny <0,50
    Wątpliwy 0,50-0,59
    Dodatni 0,60
    Czyli ja mam ta toksoplazmozę? Rozbeczałam sie
    Pysiaczek nie masz i nie miałaś! Babo Ty! Przed paniką konsultacje z nami tu przeprowadź ;)

Pysiaczek89 lubi tę wiadomość

Mama Kacpra, Aniołka i Kubusia
    atdcupjy14gifv7v.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2016, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AJrin wrote:
    Kamcia my sie orientowalismy i najnizsze koszta to niecale 11 tysi za 18 lat przechowywania krwipepowinowej wraz z pobraniem pakiet ze sznurem kolo 13 tysi. Mozna zaplacic 3 tysie za pobranie i wtedy rocznie 780. Placac raz masz 8 lat za darmo trzymanie.
    Ja chcialam bardzo ale koszty nas trochę przerosly a i troche podchodze co ma być to i tak bedzie i mam nadzieje, ze nie bedziemy mieli tego pecha by kolejne dziecko oplakiwac.

podobnie wyliczyłam 2 lata temu
    i w sumie podobnie temat sie u nas skończył...

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 sierpnia 2016, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pysiaczku, ale dlaczego płaczesz, bo nie rozumiem?:)

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2016, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja chcialam Pysiaczka ciut inaczej uswiadomić że wynik ujemny :)

ale jak Marcelek sie urodzi to Pysiaczkowi lanie się należy :D

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Anulka01 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2016, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    a zdradzisz koszta???
    albo chociaz czy zdecydowaliscie sie z góry opłacic przechowywanie czy w opłatach rocznych??
    ja liczyłam koszta dwa lata temu i przerosły nasze wszelkie mozliwosci
    A chcesz tylko krwi czy ten ze sznurem tez?

atdcupjy14gifv7v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 sierpnia 2016, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka ja mam pytanie. Nie wiem czy z nimi rozmawiałaś na ten temat, bo mnie Pani zbyła i tu się zrobiłam bardzo ostrożna. Czytałam opisy przeprowadzonych zabiegów z użyciem tych komórek i zaciekawiło mnie bardzo to, że aby przeprowadzić taki zabieg te kilka klinik i lekarzy którzy w ogóle się tym w Polsce zajmują, muszą uzyskać zgody z różnych miejsc ( to nadal jest eksperyment medyczny) m in. z komisji bioetycznej co jak wiadomo trwa. Skoro życie dziecka jest zagrożone to my mamy czekać aż się komisja zbierze? Pani mi na to powiedziała, że przecież lekarze nie będą czekać, ale skąd ta pewność? Zrobią zabieg wbrew prawu i narażą się sami dla dobra sprawy? Coś Ci wiadomo? Ja też byłam mocno nakręcona na ten bank, ale znalazło się sporo wątpliwości i w końcu zrezygnowaliśmy a teraz znów myślę...

• stardust87 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2016, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatia moje gratulacje - trzymajcie się teraz dziewczyny :)

Co do bankowania krwi to Huberta bankowalismy i drugiego też będziemy. Fakt, koszty są duże ale poza tymi opłatami początkowymi to sama opłata za przechowywanie jest znośna bo to tylko 500zł rocznie za pakiet który my wybraliśmy. W ostateczności kupi się cztery zabawki w roku mniej i będzie. Też mam nadzieję ze nigdy z tego nie będziemy musieli skorzystać Ale jakby nie było jest to niejako inwestycja w zdrowie naszych chłopaków - i nie tylko, bo jeśli będzie zgodność to także nasze :) a teraz mają promocje do końca sierpnia i jedną z opłat początkowych obniżają o 500zł

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2016, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulka
    jak zrezygnowalam wtedy z tematu, tak teraz on nie wrócił (i nie wróci)
    ale na pewno przez te dwa lata wiele się zmieniło (np przybyło tych firm i banków)
    ja miesiąc myślalam, czy chcę ten żel na zrosty bo kosztuje 650 zł

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Pysiaczek89 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2016, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    0,10 jest mniejsze niż 1,6
    i
    0,18 jest mniejsze niz 0,50
    No tak, ale po co oni tak dziwnie to oznaczają? Wszędzie do dwóch cyfr po przecinku a wynik trzy. Nie chce wyjsć na idiotkę, ale to jakies dziwne.

Marcelek ❤️❤️
    mhsvj48aydsq5qzs.png
    Mikuś <3 <3
    961lwn15top0zbzy.png

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2016, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pysiaczku
    nie wazne czemu
    ważne że negatywny :)
    ale w dupcie masz ode mnie za te stresy ;)
    oby Marcelek nie wdał sie w mamusie pod wzgledem nerwowowści hihi

hihi
    zauważ też że ja odruchowo twój zapis 0,180 zaokrągliłam do 0,18 :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 sierpnia 2016, 15:49

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Pysiaczek89 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2016, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka01 wrote:
    Pysiaczek nie masz i nie miałaś! Babo Ty! Przed paniką konsultacje z nami tu przeprowadź ;)
    Dlatego odrazu do Was napisałam, a potem zadzwoniłam do mojego M. i mowi zebym wyciągnęła książki z matmy. Ale to dla mnie takie nielogiczne ze wszytsko jest z dwoma cyframi po przecinku, a wynik nagle z trzema. Ja jestem panikara wiec juz w ogole moja głowa zaczęła pracowac. Głupia ja.

Marcelek ❤️❤️
    mhsvj48aydsq5qzs.png
    Mikuś <3 <3
    961lwn15top0zbzy.png

• Pysiaczek89 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2016, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysza0406 wrote:
    Pysiaczku, ale dlaczego płaczesz, bo nie rozumiem?:)
    Hihi głupia jestem :P ale juz ogarnelam. M. sie ze mnie pośmiał i Wy mi uswidomilyscie ze tak sobie dziwnie oznaczaj :/

Marcelek ❤️❤️
    mhsvj48aydsq5qzs.png
    Mikuś <3 <3
    961lwn15top0zbzy.png

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2016, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pysiaczek89 wrote:
    Hihi głupia jestem :P ale juz ogarnelam. M. sie ze mnie pośmiał i Wy mi uswidomilyscie ze tak sobie dziwnie oznaczaj :/

zganiaj na hormony ;)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Anulka01 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2016, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysza0406 wrote:
    Anulka ja mam pytanie. Nie wiem czy z nimi rozmawiałaś na ten temat, bo mnie Pani zbyła i tu się zrobiłam bardzo ostrożna. Czytałam opisy przeprowadzonych zabiegów z użyciem tych komórek i zaciekawiło mnie bardzo to, że aby przeprowadzić taki zabieg te kilka klinik i lekarzy którzy w ogóle się tym w Polsce zajmują, muszą uzyskać zgody z różnych miejsc ( to nadal jest eksperyment medyczny) m in. z komisji bioetycznej co jak wiadomo trwa. Skoro życie dziecka jest zagrożone to my mamy czekać aż się komisja zbierze? Pani mi na to powiedziała, że przecież lekarze nie będą czekać, ale skąd ta pewność? Zrobią zabieg wbrew prawu i narażą się sami dla dobra sprawy? Coś Ci wiadomo? Ja też byłam mocno nakręcona na ten bank, ale znalazło się sporo wątpliwości i w końcu zrezygnowaliśmy a teraz znów myślę...
    Tak, w przypadku wykorzystania sznura (tkanek) to trzeba mieć zgodę komisji na wykorzystanie (oczekiwanie ok 3 miesiące i jak dotąd nigdy nie odmówili). Natomiast z krwi korzysta sie bez przeszkód. Dla porównania w ostatnich 2 latach z krwi skorzystano chyba z 20 razy a ze sznura ponad 200.

atdcupjy14gifv7v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 sierpnia 2016, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka mi ten temat spokoju nie daje. Spory koszt, ale się wahałam. Po prostu moja 4 letnia kuzynka z powodu białaczki zeszła z tego świata w 3 tygodnie...jak sobie pomyślę, że miałabym czekać na decyzję 3 miesiące to mnie krew zalewa.

Muszę z mężem przedyskutować

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 sierpnia 2016, 15:58

• Anulka01 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2016, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia za samą krew na wstępie przed pobraniem płacisz 680 zł. Po badaniach 1690 zł. Opłata roczna to 550 zł ( za 18 lat z góry 5550 zł co sie najbardziej opłaca). Tylko nie wiem czy w tym pakiecie są teraz promocje.

atdcupjy14gifv7v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 sierpnia 2016, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pysiaczek89 wrote:
    Dlatego odrazu do Was napisałam, a potem zadzwoniłam do mojego M. i mowi zebym wyciągnęła książki z matmy. Ale to dla mnie takie nielogiczne ze wszytsko jest z dwoma cyframi po przecinku, a wynik nagle z trzema. Ja jestem panikara wiec juz w ogole moja głowa zaczęła pracowac. Głupia ja.
    Pysiaczku zdobywasz order dyżurnej panikary forum wrześniówek;);) ale pisz zawsze lepiej stresować się samemu.

A co do krwi ja nie wgłębiałam się q temat, ale słyszałam, że teraz z powodzeniem zastępuje się ją komórkami z krwi obwodowej i że samej krwi pepowinowej jest za mało, żeby mogło pomóc. Ale tak jak mówię nie znam tematu dogłębnie,

• Anulka01 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2016, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysza0406 wrote:
    Anulka mi ten temat spokoju nie daje. Spory koszt, ale się wahałam. Po prostu moja 4 letnia kuzynka z powodu białaczki zeszła z tego świata w 3 tygodnie...jak sobie pomyślę, że miałabym czekać na decyzję 3 miesiące to mnie krew zalewa.

Muszę z mężem przedyskutować
    Nie nie, w przypadku chorób krwi (białaczka) korzystasz odrazu. Ja mówiłam o tkance ze sznura pepowinowego - to dodatkowa opcja którą chcę mieć. Z tych tkanek sznura leczysz choroby neurologiczne, porażenia itp.

atdcupjy14gifv7v.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2016, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulka
    ja nawet rozważałam opłate z góry, bo znacznie taniej wychodziło...
    ale teraz wyszlo, że nie wiem czy bym z góry opłacała 18 lat...
    nie wszystko mnie przekonało i temat zamknełam-ale nie doszłam do tego etapu , co ty , tzn konkretnej rozmowy z przedstawicielem
    ale teraz widać, że juz co najmniej jesteście dwie, co się zdecydowały

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Pysiaczek89 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2016, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdziulla wrote:
    Pysiaczku zdobywasz order dyżurnej panikary forum wrześniówek;);) ale pisz zawsze lepiej stresować się samemu.

A co do krwi ja nie wgłębiałam się q temat, ale słyszałam, że teraz z powodzeniem zastępuje się ją komórkami z krwi obwodowej i że samej krwi pepowinowej jest za mało, żeby mogło pomóc. Ale tak jak mówię nie znam tematu dogłębnie,
    Nie tylko forum :P u mnie cała rodzina juz sie ze mnie smieje. :/

Marcelek ❤️❤️
    mhsvj48aydsq5qzs.png
    Mikuś <3 <3
    961lwn15top0zbzy.png

‹‹ 2009 2010 2011 2012 2013 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ