Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • AJrin Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2016, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mam ostatnio ciezkie noce naprawde boli kazdy ruch brzuch tylek miednica i biodra generalnie kazda najmniejsza zmiana pozycji albo wstanie do wc jest mega bolesne. Dzis M robiac sniadanie prosi mnie abym mu z drugiego konca lozka telefon podala ja do niego o nie sam sięgaj nie wiesz jak bolesny jest dla mnie obrót. Jakoś go nie rusza moje steki i jeki przy wstawaniu ;)
    No i dalej walcze z leniem musze ogarnąć mieszkanie juz niewiele zostało ale tak mi sie nie chce....

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 sierpnia 2016, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza

Wcale ci sie nie dziwie...bo ja tez mam szczerze juz doscy nawet mezowi powiedzialam ze mam juz dosc chodzenia w ciazy i nie wiem co to ma wspolnego z nazwyaniem ciazy "stanem blogoslawionym" ja sie pytam ??wrrr;/ Moze chociaz porody bedziemy mialy lekkie oby!

w dodatku wczoraj musialam zdjac obraczke i bizuterie bo po nocy mam palce jak parowki! :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 sierpnia 2016, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja czasami tęsknię za swoim brzuszkiem :)

• Pysiaczek89 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2016, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatia
    Gratulacje!!!! Liwcia to duża Dziewczynka :)
    Zdrówka dla Was :*

Marcelek ❤️❤️
    mhsvj48aydsq5qzs.png
    Mikuś <3 <3
    961lwn15top0zbzy.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 sierpnia 2016, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja noszę obrączkę na łańcuszku już 3 miesiące :( Odkąd puchnąć zaczęłam...Ostatnio jak więcej leżę to trochę mniej spuchnięta jestem, ale to marne pocieszenie, bo kostek i tak nie widzę, palce u rąk sztywne i bolą...
    Wszystko drętwieje. Kurcze mam 26 lat a czuję się jakbym miała 62

• AJrin Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2016, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LRF od kazdej mamy słyszę zatesknisz za brzuchem i faktycznie tęsknią :) ale chwilowo ja też mam dość choć nie moge narzekać ale ja juz ponad rok kestem w ciąży i już mi sie dłuży ;)
    Sama wczoraj do M powoedzialam aby wziął Ignasia chociaż na jedna noc bo już mi ciężko chce przespac bez bólu noc.

8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2016, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem
    doczłapalam na to ktg-ledwo ufff
    ale taki spacerek nie tylko mi dał sie we znaki , bo i Piotrus szalał :D chyba po 5 min tetno mu zwolniło :D zmeczył sie razem z mamuśką :D a skurcza ani jednego :) ale to juz znam ;)
    potem wizyta, taka bez kolejki, reczne badanie i szyjka nadal 3-0-0
    czyli pełna gotowość do cc
    niestety, na IP mam sie zjawić dzień przd cc, na nic moje negocjacje :) ostatnio byłam po kawie ;)
    mąż juz czekał, więc droga powrotna na kółkach :)
    odwiedzieliśmy Emilkę, na działce zjadłam drugie sniadanko (nie ma to jak śliwki prosto z drzewa)
    i male zakupy w biedronce
    a tam akcja pt cięzarna stoi w kolejce: full ludzi, wielkie kolejki, otworzyli trzecią kasę, więc wiekszośc sie pcha...stoi przede mną babcia, córka i mały chłopczyk, stoje i czekam grzeczniutko
    a baba bach wózkiem w brzuch, przemilczałam...i znów na mnie tym wózkiem cofa, wiec po cichu mówię do męza , że już raz dostałam, powiedział, ze dobrze, iż mu to mówię...i co? znów ta babcia cofa na mnie wózek, mąż złapał za rączkę, zatrzymał go i donośniejszym głosem zawołał do jasnie pani, czy może uważać na kobiete ciężarną ? a baba co ????że może sie ona odsunąć !!!ale męza wtedy coś wzięło!!!!!ale go szlag trafił (bo sama sobie ,myslę, że normalny człowiek odp by z miejsca przepraszam , nie widziałam). Ja powiedziałam, ze juz raz mnie pani uderzyła!!
    i baba rozpakowuje wózek i swoje pod niosem gada do wnuczka: przesuń sie, bo nas zaraz tu zabiją !!!!mąz nie słyszał akurat tego :) ale ja nie słyszałam co ona dalej pod nosem komentowała. Mąż nie wytrzymał i powiedział znów do niej, czy ma jakiś problem? ona, ze to on ma! ja tylko skomentowałam, ze nawija pod nosem, komentuje i przestać nie może! wtedy babsko zamilkło!!!
    nooo
    pogadałam

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2016, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wg karty ciązy odnotowałam wzrost wagi :) w ubraniu 85 kg , wiec wg karty minus 4 kg

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Pysiaczek89 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2016, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia
    I dobrze ze mąż zareagował. Noo sorry, ale uderzyła Cie w brzuch. Jak mnie drażnią takie babska wstrętne!! I nawet przepraszam nie powie!!!! Wrrrrr!!!!!

Marcelek ❤️❤️
    mhsvj48aydsq5qzs.png
    Mikuś <3 <3
    961lwn15top0zbzy.png

• Broszka Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2016, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatia gratulacje! Teraz odpoczywajcie:)

o14882c3tzwz2hbc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 sierpnia 2016, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bisacz dzięki za troskę. Aj sama nie wiem, przez jakiś czas coś się odrobinę poruszała, ale troszkę i znowu cisza. Nie chcę być panikarą, może po prostu ma gorsze dni. Cholera wie:/ nie wiem co o tym myśleć. Chyba jeszcze poczekam. W razie czego mogę w sszkole rodzenia zrobić ktg, ale i tak dopiero jak.mąż.wróci z.pracy.

póki co przygotowałam papiery do szpitala, wypisalam dane do wywiadu (tak radzili na sszkole) nakleiłam zakładki na badania, uzupełnieniłam plan porodu- mam nadzieję, że.docenią a nie wezmą mnie za wariatkę;)

Też tak robicie?

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2016, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pysiaczek
    ja chyba potrafie w gebie byc gorsza niz mąż, ale ze względu na ciążę milczę do czasu...
    ale kazdy normalny by przeprosił na odczepnego...ale nie!ona jeszcze pod nosem nawijała i nawijała
    no jak sobie ciśnienia nie podnieść :)
    nie dałabym sie uderzyć drugi raz
    ale tekst, ze to ja powinnam sie odsunąć ???

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • AJrin Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2016, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia takie baby to najgorsze serio! Ja sie ostatnio w biedronce zdziwilam bo pan specjalnie da mnie otworzyl kase i zaraz po mnie zamknął z komentarzem, ze tylko da kobiety ciezarnej otworzyl. Noe powiem miłe to było.

8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2016, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    miłych chwil miałam dośc sporo, czasem sama-na złość innym-przepuszczam np mamy z wózkami
    każdy w sumie smiał sie pod nosem, nawet ja-ale ta baba to była bezczelna
    mąz jak zwykle wyszedł na chama :D

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Pysiaczek89 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2016, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia
    No i tak byłaś cierpliwa ze nic nie powiedziałaś. Ja pewnie bym cos powiedziała, bo teraz na brzuch jestem bardzo wyczulona! A jak ona jeszcze cos pod nosem komentowała, to juz w ogole. Dobrze, ze mąż sie odezwał. Nie wiem te kobity nie pamietają, jak same były w ciazy?

Marcelek ❤️❤️
    mhsvj48aydsq5qzs.png
    Mikuś <3 <3
    961lwn15top0zbzy.png

• AJrin Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2016, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oglaszam ze dzos mialam najgorsza noc wstalam 8 razy! Jakis koszmar wlasni patrze na aplikacje i jestem przerażona jest coraz gorzej myslalam ze 6 to źle.

8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2016, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pysiaczek
    tez nie rozumiem bab, co same rodziły
    przecież ona w kolejce była z malym wnuczkiem!

robimy przymiarke z kołyską
    tzn wstawiliśmy ją do sypialni, zeby zobaczyć, czy kot zamierza ją zaliczyć i czy zmieści się z drapakiem
    mąz schował sie pod kołdra...i co ? kot juz chciał wskoczyć :)

Pysiaczek89, AJrin lubią tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 sierpnia 2016, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatia gratulacje!! :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 sierpnia 2016, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia biedronki są najgorsze. Ja mam najbliżej i najczęściej tam robię zakupy no i niestety, ale tam jest inaczej. Nigdy nikt nie przepuści, a jeszcze wpychają się przed jak właśnie otworzą nową kasę,kasjerki też mają Cię w dupie. I to jest standard. W ciąży bardzo doceniłam sklepy, które mają politykę pomagania ciężarnym. Stokrotka, Rossmann, ELeclerc.

• AJrin Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2016, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My tez planujemy kolyske na dniach wstawić poki co komoda jest nowym spankiem dla kota a komoda bedzie przy kolysce haha

8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

‹‹ 2004 2005 2006 2007 2008 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sen w ciąży i po porodzie – jak regulowane podparcie ciała wpływa na kręgosłup i miednicę?

Oczekiwanie na przyjście na świat nowego członka rodziny to moment pełen emocji, który wiąże się z ogromnymi zmianami zachodzącymi w anatomii przyszłej mamy. Rosnący brzuszek stopniowo przesuwa środek ciężkości ciała, co bardzo często skutkuje uciążliwym dyskomfortem towarzyszącym kobiecie nawet podczas nocnego odpoczynku. Znalezienie wygodnej pozycji staje się prawdziwym wyzwaniem, zwłaszcza kiedy tradycyjne poduszki i akcesoria przestają przynosić upragnioną ulgę zmęczonym plecom. Prawidłowa regeneracja jest warunkiem zachowania sił witalnych, dlatego warto zrozumieć, jak powierzchnia, na której śpisz, realnie oddziałuje na twoje zmieniające się ciało.

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ