WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja tez mam ostatnio ciezkie noce naprawde boli kazdy ruch brzuch tylek miednica i biodra generalnie kazda najmniejsza zmiana pozycji albo wstanie do wc jest mega bolesne. Dzis M robiac sniadanie prosi mnie abym mu z drugiego konca lozka telefon podala ja do niego o nie sam sięgaj nie wiesz jak bolesny jest dla mnie obrót. Jakoś go nie rusza moje steki i jeki przy wstawaniu
No i dalej walcze z leniem musze ogarnąć mieszkanie juz niewiele zostało ale tak mi sie nie chce.... -
nick nieaktualnyMysza
Wcale ci sie nie dziwie...bo ja tez mam szczerze juz doscy nawet mezowi powiedzialam ze mam juz dosc chodzenia w ciazy i nie wiem co to ma wspolnego z nazwyaniem ciazy "stanem blogoslawionym" ja sie pytam ??wrrr;/ Moze chociaz porody bedziemy mialy lekkie oby!
w dodatku wczoraj musialam zdjac obraczke i bizuterie bo po nocy mam palce jak parowki! -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyJa noszę obrączkę na łańcuszku już 3 miesiące
Odkąd puchnąć zaczęłam...Ostatnio jak więcej leżę to trochę mniej spuchnięta jestem, ale to marne pocieszenie, bo kostek i tak nie widzę, palce u rąk sztywne i bolą...
Wszystko drętwieje. Kurcze mam 26 lat a czuję się jakbym miała 62 -
LRF od kazdej mamy słyszę zatesknisz za brzuchem i faktycznie tęsknią
ale chwilowo ja też mam dość choć nie moge narzekać ale ja juz ponad rok kestem w ciąży i już mi sie dłuży
Sama wczoraj do M powoedzialam aby wziął Ignasia chociaż na jedna noc bo już mi ciężko chce przespac bez bólu noc. -
Jestem
doczłapalam na to ktg-ledwo ufff
ale taki spacerek nie tylko mi dał sie we znaki , bo i Piotrus szalałchyba po 5 min tetno mu zwolniło
zmeczył sie razem z mamuśką
a skurcza ani jednego
ale to juz znam
potem wizyta, taka bez kolejki, reczne badanie i szyjka nadal 3-0-0
czyli pełna gotowość do cc
niestety, na IP mam sie zjawić dzień przd cc, na nic moje negocjacjeostatnio byłam po kawie
mąż juz czekał, więc droga powrotna na kółkach
odwiedzieliśmy Emilkę, na działce zjadłam drugie sniadanko (nie ma to jak śliwki prosto z drzewa)
i male zakupy w biedronce
a tam akcja pt cięzarna stoi w kolejce: full ludzi, wielkie kolejki, otworzyli trzecią kasę, więc wiekszośc sie pcha...stoi przede mną babcia, córka i mały chłopczyk, stoje i czekam grzeczniutko
a baba bach wózkiem w brzuch, przemilczałam...i znów na mnie tym wózkiem cofa, wiec po cichu mówię do męza , że już raz dostałam, powiedział, ze dobrze, iż mu to mówię...i co? znów ta babcia cofa na mnie wózek, mąż złapał za rączkę, zatrzymał go i donośniejszym głosem zawołał do jasnie pani, czy może uważać na kobiete ciężarną ? a baba co ????że może sie ona odsunąć !!!ale męza wtedy coś wzięło!!!!!ale go szlag trafił (bo sama sobie ,myslę, że normalny człowiek odp by z miejsca przepraszam , nie widziałam). Ja powiedziałam, ze juz raz mnie pani uderzyła!!
i baba rozpakowuje wózek i swoje pod niosem gada do wnuczka: przesuń sie, bo nas zaraz tu zabiją !!!!mąz nie słyszał akurat tegoale ja nie słyszałam co ona dalej pod nosem komentowała. Mąż nie wytrzymał i powiedział znów do niej, czy ma jakiś problem? ona, ze to on ma! ja tylko skomentowałam, ze nawija pod nosem, komentuje i przestać nie może! wtedy babsko zamilkło!!!
nooo
pogadałam -
nick nieaktualnyBisacz dzięki za troskę. Aj sama nie wiem, przez jakiś czas coś się odrobinę poruszała, ale troszkę i znowu cisza. Nie chcę być panikarą, może po prostu ma gorsze dni. Cholera wie:/ nie wiem co o tym myśleć. Chyba jeszcze poczekam. W razie czego mogę w sszkole rodzenia zrobić ktg, ale i tak dopiero jak.mąż.wróci z.pracy.
póki co przygotowałam papiery do szpitala, wypisalam dane do wywiadu (tak radzili na sszkole) nakleiłam zakładki na badania, uzupełnieniłam plan porodu- mam nadzieję, że.docenią a nie wezmą mnie za wariatkę
Też tak robicie? -
pysiaczek
ja chyba potrafie w gebie byc gorsza niz mąż, ale ze względu na ciążę milczę do czasu...
ale kazdy normalny by przeprosił na odczepnego...ale nie!ona jeszcze pod nosem nawijała i nawijała
no jak sobie ciśnienia nie podnieść
nie dałabym sie uderzyć drugi raz
ale tekst, ze to ja powinnam sie odsunąć ??? -
Kamcia takie baby to najgorsze serio! Ja sie ostatnio w biedronce zdziwilam bo pan specjalnie da mnie otworzyl kase i zaraz po mnie zamknął z komentarzem, ze tylko da kobiety ciezarnej otworzyl. Noe powiem miłe to było.
-
Kamcia
No i tak byłaś cierpliwa ze nic nie powiedziałaś. Ja pewnie bym cos powiedziała, bo teraz na brzuch jestem bardzo wyczulona! A jak ona jeszcze cos pod nosem komentowała, to juz w ogole. Dobrze, ze mąż sie odezwał. Nie wiem te kobity nie pamietają, jak same były w ciazy?Marcelek ❤️❤️
Mikuś
-
Oglaszam ze dzos mialam najgorsza noc wstalam 8 razy! Jakis koszmar wlasni patrze na aplikacje i jestem przerażona jest coraz gorzej myslalam ze 6 to źle.
-
pysiaczek
tez nie rozumiem bab, co same rodziły
przecież ona w kolejce była z malym wnuczkiem!
robimy przymiarke z kołyską
tzn wstawiliśmy ją do sypialni, zeby zobaczyć, czy kot zamierza ją zaliczyć i czy zmieści się z drapakiem
mąz schował sie pod kołdra...i co ? kot juz chciał wskoczyćPysiaczek89, AJrin lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyKamcia biedronki są najgorsze. Ja mam najbliżej i najczęściej tam robię zakupy no i niestety, ale tam jest inaczej. Nigdy nikt nie przepuści, a jeszcze wpychają się przed jak właśnie otworzą nową kasę,kasjerki też mają Cię w dupie. I to jest standard. W ciąży bardzo doceniłam sklepy, które mają politykę pomagania ciężarnym. Stokrotka, Rossmann, ELeclerc.
-
My tez planujemy kolyske na dniach wstawić poki co komoda jest nowym spankiem dla kota a komoda bedzie przy kolysce haha