X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2016, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 wrote:
    Super że się odezwałaś :) piękne masz dziewczynki nie wyglądają na Kruszynki ale dokonale wiem że to złudzenie :) niech rosną szybciutko i niech wychodzą do domku. Jak najszybciej 2 kg i domek :)
    Dokładnie, zdjęcia oddają wielkość tylko z odnośnikiem ;) ale nie chcę publikować męża :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2016, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sophia wrote:
    Durny szpital, że cię wypisali. Echhh.
    Często tak niestety robią, ale powiem ci że z własnego doświadczenia cieszę się że szybko mnie wypisali bo dom to dom a w szpitalu przy córce mogłam być w ciągu doby tylko 2 godziny. Więc resztę czasu bym patrzala w sufit i się dołowala. A tak w domu laktacje mogłam ogarnąć.

pirelka lubi tę wiadomość

• Sophia Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2016, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wszystko rozumiem. Jak dzidzia ma być w szpitalu miesiąc czy dwa to nie ma wyjścia. Ale ciebie pirelko mogli gdzieś na te dwa tygodnie zakamuflowac. Choćby na geriatrii. Kurcze zle się czujesz i codziennie dojezdzasz. Worek kasy to za mało.

5i4vyjc.png
    z0q819o.png
  • Skali89 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2016, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy ja przegapilam zdjęcia ??

f2wl9vvjltbug8tg.png
    3i499vvjrdc5a4oq.png
  • bbeczka91 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2016, 23:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skali89 wrote:
    Właśnie przeszukałam FB i tam też nic nie ma. Hmm...

syy2e6yd7ct4c97p.png
    https://www.maluchy.pl/li-73121.png
    Aniołek 11.05.2015 8tc, Aniołek 26.10.2015 4tc, Aniołek 24.08.2017 5tc Aniołek 8.12.2017 9tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2016, 23:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 wrote:
    Często tak niestety robią, ale powiem ci że z własnego doświadczenia cieszę się że szybko mnie wypisali bo dom to dom a w szpitalu przy córce mogłam być w ciągu doby tylko 2 godziny. Więc resztę czasu bym patrzala w sufit i się dołowala. A tak w domu laktacje mogłam ogarnąć.
    Pobyt w domu ma swoje plusy, dojdę do siebie szybciej, z dziećmi mogę siedziec cały dzien jak chcę z mężem tak czy siak. W szpitalu warunki jakie są takie są, wyspać też się nie można. Poza tym można ogarnąc co się nie zdażyło.

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2016, 23:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skali89 wrote:
    Nie wstawiałam jeszcze zdj. tutaj, tylko na fb :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2016, 23:23

• Ulfenstein Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2016, 23:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez nie widze na fejsie. Tam jest wątek do zdjeć dzieci :)

k0kd3e5emmavzxbk.png
    37+6 - 10/10, 2400g, 51cm.
    20+4 - 400g, 24+4 - 710g, 28+4 - 1050g, 32+5 - 1750g, 35+3 - 2220g, 37+3 - 2450g
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 00:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dlatego się zastanawiam, czy jak Filip będzie w szpitalu czy nie lepiej będzie zostać w domu, choć z drugiej strony sama myśl że będzie sam mnie przygnębia :( ale nie karmię piersią tak naprawdę więc mogą różnie reagować...

• Darusia Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 02:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2017, 16:15

Pokonałam PCO...
    26.09.2016 - Julia, urodzona przez sn o 12:42. 3820 g, 54 cm, 10/10 !

4K5ap1.png
  • Behemottka Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 02:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Darusia wrote:
    pirelko, czy Liwia to Twoja córeczka? (pytam o zdjęcie z fb :D )

Liwcia jest Agatiowa :)

mhsvi09kgjfp1f6i.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 03:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kto jeszcze nie śpi? ja ściągam, a mąż karmi Małego. Ciekawe na jak długo się nam ten system sprawdzi. Boję się że nie dam rady i w końcu się poddam z KP :(

• Behemottka Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 03:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pirelka i Agatia - wielkie, ogromne gratulacje. Dzielne mamy! Ale Wam zazdroszczę :) Trzymam kciuki, żeby wszystko szło jak po maśle.

Pirelko - dochodzisz do siebie jakoś? Aż się boję zapytać co to za szpital i co tam powyrabiali... Ważne, że kruszynki są zdrowe a Ty możesz w domu wszystko podopinać na ostatni guzik. Będzie super, zobaczysz!
    Agatia, od Ciebie wyczuwam bardziej optymistyczny ton (tak szpitalno-medycznie) - wszystko w porządeczku? Wiesz, kiedy wychodzicie? Liwia jest prześlicznym, różowiutkim bobaskiem :)

LRF - jak mi Ciebie szkoda bidulko. Dobrze, że mąż się angażuje. To nie Twoja wina, że może jest mało pokarmu. Zupełnie nie masz nad tym kontroli... Czasem tak jest, że wydaje się, że ktoś Ciebie za coś obwinia (mąż, czy te wredne babole w szpitalu), ale pamiętaj, że jesteś super mamą, naprawdę Ciebie podziwiam. Filipek sobie świetnie poradzi, nawet jeśli będzie jadl w większości mm. Popatrz na optymistyczną stronę - mąż będzie mógł przejąć nocną wartę przy karmieniu i może się zaczniesz troszkę lepiej wysypiać?

mhsvi09kgjfp1f6i.png
  • Behemottka Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 03:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    kto jeszcze nie śpi? ja ściągam, a mąż karmi Małego. Ciekawe na jak długo się nam ten system sprawdzi. Boję się że nie dam rady i w końcu się poddam z KP :(

Sluchaj, jeśli się nie uda KP, to nie koniec świata. Większość w nas jadła mm i jesteśmy zdrowe piękne i wesołe ;) W ogóle się tym nie przejmuj, nie warto.

mhsvi09kgjfp1f6i.png
  • Behemottka Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 03:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie szaleją pożary... Jesteśmy dokładnie pośrodku dwóch ognisk, LA i San Diego, ale nam nic tu nie grozi. tyle, że martwie się co będzie, jeśli wiatr zmieni kierunek i nam tu przywieje jakieś toksyczne chmury.....

mhsvi09kgjfp1f6i.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 03:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    staram się jakoś trzymać, zadzwonię w ciągu dnia do pewnej osoby, może nam pomoże?

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 03:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mleczko na rano jest, niewiele bo ok 40 ml z obu piersi, aż żal mi Maluszka jak pomyślę że się nie najadał przez ten tydzień jak wróciliśmy z domu...

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 04:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Foxik ale teraz jak odciagasz kontrolujesz ilość i powinna ona stopniowo wzrastać. Jeżeli nie i będzie to dla Ciebie faktycznie bardzo wyczerpujące to nie miej do siebie pretensji i przejdź na mm. Tak jak pisze behemotka kiedyś większość była wychowana na mm np ja :) mojej mamie po cięciu cesarskim zakazali podawania piersi i od 1 dnia życia byłam na mm.

Trzymam kciuki żeby się u Was uspokoilo w tej kwestii bo szczwsliwa mama jest bardzo ważna :)

• Pysiaczek89 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 04:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde spac nie moge :/
    A od dzisiaj juz jestem w 36 tc, jeszcze tydzien i ciaza donoszona i Marcel w razie co nie bedzie wcześniakiem :)
    Aaaaa no i 9 miesiac zaczynam :)

alinka, martta, mmargol, żabka04, bbeczka91, violett, marta258 lubią tę wiadomość

Marcelek ❤️❤️
    mhsvj48aydsq5qzs.png
    Mikuś <3 <3
    961lwn15top0zbzy.png

• martta Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 05:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej mamuśki, jak zwykle kiepska noc jak pelnia sie zbliża spać nie mogę :-\ poza tym chyba i mnie dopadła jakas chandra na końcówce ciąży, takze czytam Was regularnie i kibicuje wszystkim, ale niewiele się odzywam żeby nie smecic. W tym tygodniu były wizyty ostatnie u diabetologa i endokrynologa zalecenia do porodu i pierwsze tygodnie po porodzie. W następnym tygodniu wizyta u gina i 37tc czyli ciążą donoszona...
    Pirelko, a Ty trojmiejska dziewczyna jestes, gdzie rodzilas? Duzo sily i zdrówka dla Ciebie i kruszynek Twoich!
    Foksiku nigdy nie watp w to, ze jesteś najlepszą mamą dla Filipka, z karmieniem wszystko sie wyprostuje niedługo, niestety pewnie większość z nas to czeka niebawem, perypetie z karmieniem maluchów. Głowa do góry!
    Mi sie trafił maly wojownik w brzuchu, tak nawala nogami, ze wieczorami mam juz serdecznie dość. Strach pomyśleć co to będzie jak wyjdzie.
    Szpitalne mamuśki trzymajcie się ciepło, nieszpitalne też :-)

o148p07w5riqasy7.png
‹‹ 2038 2039 2040 2041 2042 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ