X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2016, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pirelka mogłaby się odezwać. ..

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2016, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    akurat wczoraj się pojawił wpis na hafija.pl o KPI, ja sama się zastanawiam czy tak długo pociągnę, bo teraz Mały wypił 40 ml mojego i ok 30 ml MM, więc nadal nie mam tego na tyle żeby mu wystarczyło. Poczekam na rozwój sytuacji, ja też potrzebuję czasu dla siebie, snu, jedzenia...

chyba pójdę się przekimać, ściągałam godzinę temu, więc na razie nie ma co odpalać, Mały właśnie zjadł i poszedł spać.

KPI to ciężka robota, i czasochłonna zwłaszcza jak dziecko ma apetyt. Moja koleżanka co urodziła bliźniaki od początku kpi bo wyjścia nie było, trochę ją poinstruowałam i chłopaki mają 4 miesiące a ona tylko jedną butelkę mm im daje w ciągu doby a mają spust chłopaki bo dużo jedzą. Ja przeklinałam laktator a z drugiej strony mój najlepszy przyjaciel.

Ale wierze że uda Ci się Kp. A nawet jak nie to dziecko będzie szczęśliwe cokolwiek by nie jadło

• Sophia Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2016, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    A mąż juz zdecydował - od jutra juz bierze wolne :D wróci do pracy jakoś w listopadzie

A najbardziej zabolało go ze kolega zebrał dziś z zona 36 kg grzybów a zatem zarobił 3 więcej :)
    Uwielbiam zbierać grzyby. Niestety tylko zbierać. Potem mam tylko kłopot kogo obdarować.

5i4vyjc.png
    z0q819o.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2016, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sophia
    My też uwielbiamy. A tu w lubuskim w ogóle mamy ogrom lasów :D ale odpuszczam teraz choć ze smuteczkiem. W ciąży z Emilka w 7 miesiącu zbieralam ale teraz na końcówce te grzyby rosną juz za nisko :D a mąż się boi ze się przewroce ;)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2016, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no i nie zasnę ze stresu, Małemu się zaczęło mocno ulewać po butelce :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2016, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    Sophia
    My też uwielbiamy. A tu w lubuskim w ogóle mamy ogrom lasów :D ale odpuszczam teraz choć ze smuteczkiem. W ciąży z Emilka w 7 miesiącu zbieralam ale teraz na końcówce te grzyby rosną juz za nisko :D a mąż się boi ze się przewroce ;)

Ja się wczoraj śmiałam jak mnie porwał że jedziemy na grzyby :P
    Uwielbiam zbierać grzyby ale teraz już ciężko się schylać. Więc wymyśliłam że możemy iść do lasu i bede mu pokazywać i on będzie się schylać :D

kamciaelcia lubi tę wiadomość

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2016, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela
    Tez miałam taką wizję :D ale jest za dużo grzybów :D
    A dla mnie to co na podłodze (na ziemi )to teraz kara :D
    Za rok pójdziemy

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Skali89 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2016, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    A mąż juz zdecydował - od jutra juz bierze wolne :D wróci do pracy jakoś w listopadzie

A najbardziej zabolało go ze kolega zebrał dziś z zona 36 kg grzybów a zatem zarobił 3 więcej :)

36 kg ????wow u mnie mąż lubi zbierać teciowa też ale my tak dużo lasów nie mamy a na części jest poligon to tam nie można choć teściowa się tam zakrada bo dużo tam jest grzybów.

My koleiny sloniki na ścianę i zdjęcia . Polozylismy wykładzinę i pokój będzie prawie skończony

f2wl9vvjltbug8tg.png
    3i499vvjrdc5a4oq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2016, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    no i nie zasnę ze stresu, Małemu się zaczęło mocno ulewać po butelce :(

Może jednak za dużo zjadł? Na prawdę współczuje Ci problemów.
    A ulewanie to moja zmora.. my przez nie wyjść ze szpitala nie mogliśmy. W domu też nie było lepiej.

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2016, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skali 36 kg dwie osoby i chwila czasu :D taki urok naszych lasów
    Do tego skupy grzybów wiec nieźle na tym zarabialismy :D zawsze na jakiś cel. Potem te małe ładne na własny pożytek mniam mniam
    ale rok poczekam :D

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2016, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też znam ulewanie :(
    I to większe I to standardowe
    a jak nagle minęło to nawet nie wiem kiedy

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2016, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no u nas problem po MM jest z ulewaniem, bo póki było KP to nic się nie działo. Boję się, że się w nocy zachłyśnie :( Teraz nas czkawka dopadła :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2016, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    Też znam ulewanie :(
    I to większe I to standardowe
    a jak nagle minęło to nawet nie wiem kiedy

U nas też naglę mineło, tu bardziej chodziło o dojrzałość układu pokarmowego. Ale byłam nie raz przerażona. Raz ulało się jej jak była u babci.. gdybym nie zeszła na obiad nie wiem jak mogło by się to skończyć. Mam nadzieje że teraz nas to ominie.

• Anulka01 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2016, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ostatnio widziałam mleczko specjalnie dla dzieci ulewających, tylko nie pamietam firmy, chyba bebilon... My mieliśmy pod przednimi nożkami łóżeczka książki zeby młody miał główkę wyżej niż brzusio.

Mama Kacpra, Aniołka i Kubusia
    atdcupjy14gifv7v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2016, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    no u nas problem po MM jest z ulewaniem, bo póki było KP to nic się nie działo. Boję się, że się w nocy zachłyśnie :( Teraz nas czkawka dopadła :(

Może za szybko mu leci z butelki, ja karmiłam prawie w pozycji pionowej i na raty rozbijałam karmienie nawet 40 ml.. wtedy mniej ulewała albo w ogóle.

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2016, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    Skali 36 kg dwie osoby i chwila czasu :D taki urok naszych lasów
    Do tego skupy grzybów wiec nieźle na tym zarabialismy :D zawsze na jakiś cel. Potem te małe ładne na własny pożytek mniam mniam
    ale rok poczekam :D

Wiem wiem że macie tam dobre lasy i dorodne grzybki.
    Za swoich czasów mieszkałam troszkę w lubuskiem :-)
    A na grzyby jeździłam do Niemiec tam zbieralismy do 12 wracaliśmy z worami wielkimi takimi 15l i sprzedawalismy w skupie w Polsce. Dniowka wychodziła na głowę po 200-300zl.
    Warto było :-)
    I uwielbialam chodzić po lesie nie widząc grzybka ani jednego tylko odpalilam papierosa widziałam wysyp grzybów Hahahahha
    To były super czasy pod tym względem.

No dobra ja się żegnam bo insulinie biorę i spać:-)
    Jutro mam bieganie do zakładu pracy muszę podjechać potem ktg i wizyta.
    Ciekawe ile przybrał junior na wadze?:-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2016, 22:08

kamciaelcia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2016, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a nie zawsze mu się odbije i też się staram podzielić mleko na mniejsze porcje. Mam zrobiony klin, więc główkę ma wyżej. Jak kładę na boczek to się zaraz przeturla na plecka :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2016, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:

Mm na ulewanie jest Babilon pepti. Najlepiej mieć receptę od pediatry bo taniej wychodzi.

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2016, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    żabko, póki co mamy Babilon, ale dla wcześniaków

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2016, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela
    Tez tlumaczylam sobie że ulewanie to normalne. ..ale były momenty przerażenia
    Zwłaszcza ze nie było zasady -emilka ulała mimo odbicia a nie ulewala w nocy choć jej się nie odbiło
    I szok -nagle minęło

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
‹‹ 2036 2037 2038 2039 2040 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ