X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • Anulka01 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2016, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No nareszcie Kubuś sie ożywił po porcji lodów czekoladowych :) :)

AJrin lubi tę wiadomość

Mama Kacpra, Aniołka i Kubusia
    atdcupjy14gifv7v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2016, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie znow zaczelo holec podbrsusze i takue dziwne uczucie parcia na pecherz i na odbyt :/

Chrzanie, w piatek ide do lekarza zamiast w poniedziałek bo sie boje czy maly sie w kanal nie zaczsl wdtawiac czasami, a ma jeszcze czas

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2016, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siare i ja wyciskalam -bo to podobno największe dobro. I dosłownie było to tak -wycisnieta kropla i przystawialismy na siłę usteczka Emilki
    A ssanie miała super -ale do butelki
    Ona -tak się śmiały położne -już butelkowa się urodziła. ..
    Potem nawał, zapalenie, zamiast stanika miałam na sobie bandaż elastyczny i lykalam leki. ..są takie dzieci :D dupolkowe hihi

haneczka, Pysiaczek89 lubią tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2016, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to jestem wariatka, i jeżeli mi nie wyjdzie kp to będę przynajmniej przez pierwsze 2-3 miesiące KPI. Ale pierw skorzystam z każdej pomocy aby mieć czyste sumienie że próbowałam. Ale to ja ;) Nie potępiam mm bo młoda po pół roku je wcinała.

• haneczka Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2016, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamciaelcia, lubię za dystans do sytuacji :)

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2016, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela
    Matki wariatki tez muszą być :D
    A tak szczerze ja szanuje każde zdanie i podejście.

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • haneczka Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2016, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idę spać, bo jestem padnięta po tych pracach w polu. :P Dobranoc:)

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2016, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haneczka wrote:
    Kamciaelcia, lubię za dystans do sytuacji :)

Teraz jest dystans :)
    Wtedy był płacz ze ja nie kp :D
    A dziś się cieszę że szybko przebolalam, zrozumiałam ze mm nie robie krzywdy
    Bo miałam tylko 10 miesięcy i chociaż nie straciłam czasu na rozważania jak karmie. ..mała była szczęśliwa
    W końcu sama zdecydowała jak chce z brzucha wyjść i co chce jeść ;) a ze nas nie słuchała to było tak do samego końca ;)
    Nie zamierzam stresem zabić tych pięknych pierwszych chwil

Ale stres jest ze znow mnie czeka walka z poloznymi i własnymi hormonami! !a żeby Emilka miała mm musiałam papier lekarzowi podpisać ze taka moja wola! !!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2016, 21:01

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2016, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    Angela
    Matki wariatki tez muszą być :D
    A tak szczerze ja szanuje każde zdanie i podejście.

Alee CIIII :P jestem też wyrodną matką więc się wyrównuje. Daaaleka droga mi do matki polki - nawet przez to że nie rodzę dziecka tylko zostanie one ze mnie wyjęte :P Jak ja kocham takie poglądy :P

kamciaelcia lubi tę wiadomość

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2016, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela
    Ja też choć bezpośrednio nie usłyszałam ich :D się udało :) a przecież miałam cc i karmiłam mm...

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2016, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia, sliczna malutka :) i to naprawde wygląda na usmiech, jak czlowiek ma uwierzyc, ze nie jest swiadomy :)

Haneczka, faktycznie super sie z karmieniem u Ciebie ulozylo. Ja powiem szczerze, ze nie moge sie doczekac, zeby zaczac karmic piersia. Bardzo idealizuje sobie w glowie ten obraz i boje sie, czy sie nie rozczaruje. Ale bardzo jestem do tego pozytywnie nastawiona i bardzo bym chciala, zobaczymy jak bedzie.

kamciaelcia, haneczka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2016, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    Angela
    Ja też choć bezpośrednio nie usłyszałam ich :D się udało :) a przecież miałam cc i karmiłam mm...

Bo przecież bezpośrednio kto Ci tak powie.

Ale na pytanie czy karmie piersią odpowiadałam krótko.

NIE, GŁODZĘ.

Bo komu ta informacja jak karmię swoje dziecko? Tłumaczenie że ściągam pokarm i go daje butelką zostawiałam na wizyty u lekarzy, a obcym krótko odpowiadałam.

haneczka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2016, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, pełnia tuż tuż!
    Ciekawe, czy bedzie pyk ;)

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2016, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Violett
    Na pewno zobaczysz jak to jest :D położne nawet nie odpuszcza ;) ale trzeba pozytywnie się nastawić. Nawet na niepowodzenie

A Emilka to zawsze była córeczka tatusia. Bo samego początku :D nie raz czułam zazdrość :D

violett lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2016, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a moja corka ma faze na zagadywanie wszystkich na amen...masakra juz mi uszy odpadaja...czekam na 1 wrzesnia niech idzie do przedszkola bo oszalec mozna...

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2016, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chcialam mala karmic ale marny skutek byl, 4 miesiace meki i po kp, ja tez sciagalam pokarm i dawalam z butelki bo mialam sutki malo chwytliwe i mala nie mogla ich dobrze zlapac, teraz licse ze mi sie usa karmic a jak nie to mam to w d...bedzie butla, kupilam juz nawet mm w szufladzie lezy na w razie w , po 1 ciazy wiem ze spokoj psychiczny matki sluzy tez dziecku

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2016, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela
    Teraz na pewno przemyśle sobie jakieś odpowiedzi :D

Ale sama się sobą rozczarowałam bo po czasie doszło do mnie ze teraz latem jak spotkałam sąsiadka z małym sama spytałam jak karmi. ..szok
    ..ale nie interesowało mnie jak tylko pamiętałam jak jeszcze w ciąży mówiła (życie balkonowe zeszłego lata )ze chce karmić cycusiem bo z córką się nie udało. Wiec z ciekawości czy się udało spytałam. ..ale co można sobie pomyśleć -kolejna ocenia! !be Kamilka :D obiecałam sobie ze młodej mamy nie spytam pierwsza jak karmi

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2016, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    akurat wczoraj się pojawił wpis na hafija.pl o KPI, ja sama się zastanawiam czy tak długo pociągnę, bo teraz Mały wypił 40 ml mojego i ok 30 ml MM, więc nadal nie mam tego na tyle żeby mu wystarczyło. Poczekam na rozwój sytuacji, ja też potrzebuję czasu dla siebie, snu, jedzenia...

chyba pójdę się przekimać, ściągałam godzinę temu, więc na razie nie ma co odpalać, Mały właśnie zjadł i poszedł spać.

• Anulka01 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2016, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie sie kładę do wyrka i powiem Wam jedno: jak urodzę to chyba przez rok nie położę sie na lewym boku! Rzygam tą pozycją! Moje biedne bioderko też...

Mama Kacpra, Aniołka i Kubusia
    atdcupjy14gifv7v.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2016, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mąż juz zdecydował - od jutra juz bierze wolne :D wróci do pracy jakoś w listopadzie

A najbardziej zabolało go ze kolega zebrał dziś z zona 36 kg grzybów a zatem zarobił 3 więcej :)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
‹‹ 2035 2036 2037 2038 2039 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ