X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • AJrin Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2016, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie każda z mam miała bolące karmienia a dzieci rosły i mleka miały sporo. Ba dwie to miały traumatyczne karmienia bo ryczały kiedy dziecko ssało :/

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• Anulka01 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2016, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia ale fajna ta Twoja smerfetka, mój tez był taki grzeczniutki, wył tylko jak był głodny ;)

kamciaelcia lubi tę wiadomość

Mama Kacpra, Aniołka i Kubusia
    atdcupjy14gifv7v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2016, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Darusia wrote:
    Jestem po wizycie. Ktg zrobione: tętno ok, brak skurczy. Moje dziecko kończy jutro 36 tc i zaczyna 37 i waży 3,300 ;) cytując moją ginkę: "będzie fajna, tłuściutka laseczka. Po tatusiu"

Kawał kobitki z niej będzie. U mnie mąż też prawie 2 metry i ja nie mała bo 174 cm ale Kubuś idzie jako średniak :)

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2016, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Darusia wrote:
    Po tacie, który ma prawie 2 metry wzrostu i 110 kg :P

Dobrze ze jest na kogo zgonić :)
    Jak Piotrek przyspieszyl z wagą to tez juz wiedziałam że po tatusiu. I mimo cc byłam przerażona :D bo pewnie bym ubranek 56 nie założyła :) a mały zwolnił (tatuś zawiedziony )i zanosi się na wagę jak u córki :D ale piszę o mężu po urodzeniu bo teraz mój twojemu nie dorównuje :D

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Pysiaczek89 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2016, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia
    Cudna Emilka, a jaka grzeczniutka :)

kamciaelcia lubi tę wiadomość

Marcelek ❤️❤️
    mhsvj48aydsq5qzs.png
    Mikuś <3 <3
    961lwn15top0zbzy.png

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2016, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka
    No właśnie -ona nawet nie wyla tak z głodu w szpitalu :) mogła sobie pospać i nie jesc 6h a potem mnie się czepiali ze tak nie wolno i inne czepialy się ze wołam o mm w takiej sytuacji
    Niewątpliwie liczę na powtórkę spokojnego dziecka :D chociaż skaczący brzuch o czym innym świadczy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2016, 20:21

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Anulka01 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2016, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie zaraz zostanę tu zbluzgana ale ja nie lubiłam karmienia piersią, było to dla mnie wręcz nieprzyjemne dlatego bardzo cieszył mnie fakt ze dzieć siedział przy cycku góra 15 min.

Mama Kacpra, Aniołka i Kubusia
    atdcupjy14gifv7v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2016, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka01 wrote:
    Pewnie zaraz zostanę tu zbluzgana ale ja nie lubiłam karmienia piersią, było to dla mnie wręcz nieprzyjemne dlatego bardzo cieszył mnie fakt ze dzieć siedział przy cycku góra 15 min.
    Dlaczego zbluzgana, nie każdy musi być do tego stworzony. My jesteśmy po to aby się wspierać a nie dołować

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2016, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tam szanuje każde zdanie
    Nawet karmienie mm z lenistwa i nałogu
    może jedynie jest nie do zaakceptowania głodzenie dziecka w różnym znaczeniu tego słowa. ..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2016, 20:24

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2016, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka01 wrote:

Przestań.
    Nie które tak mają.
    Trzeba zaakceptować ich wybór a nie potępiac :-)

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2016, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nawet mam zdjęcie jak przystawiam Emilke do cyca
    Ale skubaniec mały nie chciał cycuszka :D

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • haneczka Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2016, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Darusia, mój synalek tyle ważył mniej więcej po urodzeniu 3 dni przed terminem. Duża dziewczynka. :)

Ja Wam powiem dziewczyny, że u mnie karmienie piersią było jakąś bajką i życzę sobie, by tak samo było tym razem i każdej z Was życzę tego samego. :)

Nie wiem, co to znaczy nawał pokarmu, nigdy nie miałam zapalenia piersi, moje brodawki nie pękały, nie używałam silikonów ani maści do brodawek, dziecko zawsze najedzone przesypiało prawie całą noc i nigdy nie miało kolki, przybierało na wadze jak ta lala, a ja chudłam w oczach. Przez 9 miesięcy miałam dokładnie tyle mleka, ile potrzebowało moje dziecko, jak potrzebowałam odciągnąć na zapas, bo musiałam gdzieś wyjść, laktator w cudowny sposób wyciągał ode mnie extra butelkę mleka w 10 minut. Synek nigdy nie dostał mm do czasu odstawienia od piersi. Odstawiłam go jak skończył 9 miesięcy (zaszłam w ciążę). zaakceptował butelkę od razu i już 2 dni później nie pamiętał do czego służył cycek. Byłam w szoku. Po odstawieniu piersi mleko w cudowny sposób zanikło. Odciągnęłam tylko raz jedną pierś, bo po 2 dniach zrobiła mi się gulka w cycku.

Wiem, że może brzmi to niewiarygodnie, ale właśnie tak było. Nie wiem, czy to kwestia nastawienia, a chciałam karmić i zaczęłam od razu. Nie dałam się zwieść położnym w szpitalu, które wciskały mi butelkę z mm. Może kwestia genów, może odżywiania, sama nie wiem. Ale wiem już, że to jest możliwe i jeśli się tym stresujecie, czy obawiacie, nastawcie się pozytywnie, a być może powielicie moją historię. :)

Ulfenstein, violett lubią tę wiadomość

• haneczka Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2016, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka01 wrote:

A dla mnie to była przyjemność. Wręcz miałam taki moment podczas każdego karmienia, że po chwili ssania odczuwałam przyjemność fizyczną, co powodowało napływanie pokarmu, tak, że sikał jak głupi, a dziecko nie musiało nawet się nassać, bo samo leciało mu do dzioba. :D

• AJrin Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2016, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka ja uważam, że każde cialo jest inne i każda piers inna i wierze, że nie dla każdego jest to cudowne uczucie. Jak wspominałam mam 2 mamy które wrecz wspominaja to traumatycznie. A 3 mama sciaga pokarm do butelki i tak karmi młodego bo inaczej jak twierdzi nie dała by rady. Nie potępiam mam nadzieje, że u mnie nie będzie traumy ale wszystko wyjdzie jak mały sie pojawi.

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2016, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haneczka
    Rzeczywiście bajka i tylko pozazdrościć
    Ale myślę że to raczej nie jest kwestia nastawienia. ..ważne ze z synkiem udało wam się tak zgrać

Ja w przypadku Emilki chwale sobie właśnie mm bo też dziecko było najedzone, żadnych kolek, regularność
    Fakt -szybko mleczko odrzuciła w dzień. Szybko dietę rozszerzyłam z tego powodu. Mleko w dzień nie istniało

Ale życzę nam wszystkim takich udanych dzieciaczków

haneczka lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • haneczka Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2016, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie ważne czym karmione, ważne, że najedzone i spokojne. :) Mój Artur miał bardzo dobry odruch ssania, niektóre dzieci nie potrafią i ranią brodawki itp. Ciekawe jak będzie z Tomkiem. Na pewno Wam powiem. :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2016, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka01 wrote:
    Anulka mnie karmienie piersią przeraża porównywalnie do porodu. Nie potrafię sobie tego wyobrazić, ani tego, że będzie to przyjemne. Mam nadzieję, że to przyjdzie z czasem. Ja dalej nie mam ani kropli.

A potępiam matki, które o dzieci nie dbają, a nie te które pomimo, że tego nie lubią robią to dla dziecka!

• haneczka Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2016, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdziulla wrote:
    Anulka mnie karmienie piersią przeraża porównywalnie do porodu. Nie potrafię sobie tego wyobrazić, ani tego, że będzie to przyjemne. Mam nadzieję, że to przyjdzie z czasem. Ja dalej nie mam ani kropli.

A potępiam matki, które o dzieci nie dbają, a nie te które pomimo, że tego nie lubią robią to dla dziecka!

Ja przed porodem nie miałam ani kropli, od razu po porodzie położna wycisnęła mi z cycka kropelkę siary i potem poszło z górki. Więc to o niczym nie świadczy i nie przerażaj się, będzie co ma być, czyli będzie dobrze. ;)

Magdziulla lubi tę wiadomość

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2016, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haneczka
    O to mi chodziło -ważne ze dzidzia ma pełny brzuszek. Nie ważne czym! !

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • marta258 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2016, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, każda będzie karmić swoje dziecko jak chce, czy pierś czy mm najważniejsze żeby dziecko nie było głodne. Ja chciałabym karmić piersią ale jak nie będę dawała rady to nie pogardzę mm. Musimy się nastawić psychicznie że jedna i druga metoda będą ok dla dziecka :)

f2wl3e5eeh69r9ad.png
    l22ncwa1wnquuzg4.png
‹‹ 2034 2035 2036 2037 2038 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ