X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • haneczka Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2016, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :) Zrobiłam sobie dzień przerwy od forum i mamy kolejnego dzidziusia. :) Żaba, jeszcze raz moje ogromne gratulacje! :)

Pojechaliśmy wczoraj z mężem nad wodę ostatni raz nacieszyć się latem z brzuszkiem. :) A wieczorem imprezka urodzinowa u siostry i w efekcie spuchłam wieczorem jak jakaś dmuchana lalka i musiałam pożyczyć od siostry na powrót 2 rozmiary większe buty. :P

Kamciaelcia, ciesz się ostatnim dniem w dwupaku. Nie umiem sobie wyobrazić co to za uczucie wiedzieć, że za chwilę będziesz rozpakowana. Jak dotrwam do 23.09 to sama się pewnie przekonam i nie zmrużę oka noc przed cc.

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2016, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haneczka
    za pierwszym razem mialam tez podobnie :) tzn cc zaplanowane...i mnie zaskoczyli, bo plany sie zmieniły i ciecie zrobili dzień wczesniej :)
    i teraz też na to liczymy hihi
    cc we wtorek, jutro na 7:20 IP

ja mam chyba coś takiego, ze wielki stres mnie wręcz usypia...tak przespałam pierwszą operacje córki

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2016, 10:00

haneczka lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • haneczka Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2016, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mk, miałam tak samo poprzednio w ciąży i to była tylko taka wodnista b. obfita wydzielina, więc uspokajam. :) Ale na IP pojechałam, sprawdzili i przestałam się denerwować. I tego też Ci życzę. A teściową trzeba odstawić do domu, bo szkoda czasu i pieniędzy na jej odwiedziny. :P

stardust87 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2016, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry :)
    Ja tez dzis dobrze spalam, choc snilo mi sie, ze rodze :) ehh
    Tez obudzil mnie deszcz, ale strasznie sie ucieszylam, jest chlodniej, jest czym oddychac i cisnienie chyba przez to dobre.

Kamcia, ale milo sie czyta Twoje posty, takie nostalgiczne, faktycznie ostatnia niedziela z brzuszkiem i we dwojke, fajna sprawa :)
    I pewnie pelen wachlarz emocji, juz sobie siebie wyobrazam w takim momencie :D

Ja to jedynie moge sie nastawiac na to, ze mnie akcja zaskoczy hihi, zawsze to jakas fotma przygotowania ;)

Milego dnia ;)

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2016, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    violett
    bo z jednej str poznałam smak wczesnego macierzyństwa i wiem, co nas czeka :) a z drugiej str moze być gorzej niz za pierwszym razem :)
    mimo wszystko taki ostatni dzień we dwoje nigdy juz nie wróci (u nas tylko tragedia plany życiowe popsuła...)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2016, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj maz ciagle mi powtarza, zebym te koncowke ciazy sie cieszyla nami, soba i byciem we dwoje, bo niebawem sie to skonczy ;)
    Wiem, ze ma racje, ale nie da sie tak nacieszyc na zapas. Ale jakbym miala swiadomosc, ze to ostatni dzien, bo jutro juz sie rozpakujemy, to dopiero bym celebrowala i sie emocjonowala ;)

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2016, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mój to cały czas jak mnie zobaczy to sie smieje...pytam , o co chodzi ? a ten dalej sie smieje...że jaetsem taka fajna, smieszna i nie umie wytłumaczyć tego...hahaha
    potem co chwilę podchodzi (jestem w pokoju obok na komputerze) i przytula i powtarza: jeszcze 3 dni i bede miał Piotrusia :D
    i tak już dzisiaj kilka razy :D

Pysiaczek89, mysza0406, żabka04, violett, LewandowskaAnna, Angela89, Bratek, stardust87, A_n_k_a_80, mmargol, martta, Sabina, _izunia_ lubią tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Pysiaczek89 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2016, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia
    Kochany i uroczy ten Twoj mąż :)

kamciaelcia lubi tę wiadomość

Marcelek ❤️❤️
    mhsvj48aydsq5qzs.png
    Mikuś <3 <3
    961lwn15top0zbzy.png

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2016, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no tak...to stres na mojego męza tak działa :) przeciez on przesmial prawie cały nasz slub (cywilny)...aż urzędniczka się spytała , czy przerwać :)

Bratek lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2016, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pysiaczek89 wrote:
    Kamcia
    Kochany i uroczy ten Twoj mąż :)

ale wiesz, że juz wkurza to jego chodzenie w te i z powrotem? :D chwile gra, potem przejdzie po mieszkaniu i bach, przytula i sie cieszy

no tak
    a mnie to wkurza, bo tak ja reaguję na stres hahaha
    to widze, jak sie dogadamy dzisiaj: jedno uchachane a drugie krzyczące :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2016, 10:33

Pysiaczek89 lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Skali89 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2016, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas coś pogoda się psuje , m nastawia rosol a ja leżę dziś chyba będzie leniwy dzień popołudniu moja mama ma do nas przyjechać więc może jakaś tartę zrobimy bo ja ci zjem to oddaje wiec można jeść i jeść

f2wl9vvjltbug8tg.png
    3i499vvjrdc5a4oq.png
  • bbeczka91 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2016, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)
    Pozwolę sobie wrócić do tematu porodu z sierpniówek. Dziewczyny, przypilnujcie tego, by przy przyjęciu do szpitala na poród SN zmierzyli Wam miednicę! To piekielnie ważne, bo można być "postawną" babką, ale miednice mieć wąską i maluch za Chiny Ludowe przez nią nie przejdzie. Takie badanie wykonuje się w pierwszej fazie porodu, często jest właśnie olewane, no bo "widać, że rodząca ma szerokie biodra".

My we wtorek jesteśmy umówieni na konsultację anestezjologiczną, więc przy okazji mam nadzieję, że znajdzie się ktoś miły kto mnie oprowadzi i pokaże sale. Ja jestem z tych co lubią mieć wszystko zaplanowane, poukładane, a myśli w głowie spójne z jakimś obrazem. Może w końcu dojdzie do mojego mózgu jakiś sygnał, że za niedługo będzie "ten dzień" :)

Skali89, Ulfenstein, A_n_k_a_80 lubią tę wiadomość

syy2e6yd7ct4c97p.png
    https://www.maluchy.pl/li-73121.png
    Aniołek 11.05.2015 8tc, Aniołek 26.10.2015 4tc, Aniołek 24.08.2017 5tc Aniołek 8.12.2017 9tc
  • AJrin Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2016, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kolyska zlozone teraz wstawilam pranie powloczki mataeraca oraz kolysko lezaczka i maty edukacyjnej to juz chyba ostatnie z takich pran.
    Jeny ile tego zrobilomsie w domu ;) kicia szaleje cos czuje ze bujaczek jak wyschnie to bedzie nowe spanie.

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2016, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bbeczka91 wrote:
    Dzień dobry :)
    Pozwolę sobie wrócić do tematu porodu z sierpniówek. Dziewczyny, przypilnujcie tego, by przy przyjęciu do szpitala na poród SN zmierzyli Wam miednicę! To piekielnie ważne, bo można być "postawną" babką, ale miednice mieć wąską i maluch za Chiny Ludowe przez nią nie przejdzie. Takie badanie wykonuje się w pierwszej fazie porodu, często jest właśnie olewane, no bo "widać, że rodząca ma szerokie biodra".

My we wtorek jesteśmy umówieni na konsultację anestezjologiczną, więc przy okazji mam nadzieję, że znajdzie się ktoś miły kto mnie oprowadzi i pokaże sale. Ja jestem z tych co lubią mieć wszystko zaplanowane, poukładane, a myśli w głowie spójne z jakimś obrazem. Może w końcu dojdzie do mojego mózgu jakiś sygnał, że za niedługo będzie "ten dzień" :)
    Mi mimo że nie rodziłam naturalnie to mierzono

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2016, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o mierzeniu wiedziałam juz dość wczesnie-na szkole rodzenia połozna pokazywała sprzet i jak to sie mierzy (każda z nas mogła sie tym "pobawić")

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2016, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi ostatnio w mojej przychodni polozna mierzyla przed ktg i wpisala wymiary do karty ciazy.

• AJrin Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2016, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia mowisz o takim przyrzadzie? Kurde u nas na szkole rodzenia jakos twgo nie mowili albo nie zarejestrowalam.
    http://forumpoloznych.wum.edu.pl/wp-content/uploads/2014/08/IMG_8790.jpg

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2016, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AJrin wrote:
    Kamcia mowisz o takim przyrzadzie? Kurde u nas na szkole rodzenia jakos twgo nie mowili albo nie zarejestrowalam.
    http://forumpoloznych.wum.edu.pl/wp-content/uploads/2014/08/IMG_8790.jpg

dokładnie coś takiego :)
    nawet męzowi pokazałam i przypomina sobie :)

AJrin lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • LewandowskaAnna Przyjaciółka

Wysłany: 21 sierpnia 2016, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień Dobry :)
    Mk - dobrze robisz ze jedziesz na IP! A teściowa olej - Ty i dziecko jesteście teraz najważniejsi!

U nas deszczowo :/ czuje sie do dupy. Jakaś taka przemęczona... Od wczoraj mnie czyści a dodatkowo nie mogę opanować sie od żarcia. Błędne koło sie robi. Mieliśmy jechać do Ikea po nowy stół, bo wczoraj babcia chcąc pomoc przy sprzątaniu przesunęła tak stary, ze połamał sie dokumentnie ;) o właśnie tak ;)

ca73a04ca3d26ad0med.jpg

ale aż sie boje wychodzić z domu. Dlatego M zabiera dzieci do bawialni a ja chyba sie położę znowu spac... Bo albo organizm zaczyna sie szykować albo to zwykła biegunka. Czort wie.

Miałam Was pytać juz jakiś czas temu. Dziewczyny, czy słyszycie czasami takie: pyk z brzucha? Jakby pękająca bańka mydlana ;) myślałam, ze to moje scgizy i jakaś nienormalna jestem, ale M tez słyszał to wyrazie. Dzieje sie to kilka razy dziennie, jak Hanka sie mocno wierci.

Kamciaelcia - mój M tez sie dzis od samego rana przytula i całuje ;) nawet na mnie z uśmiechem nawarzczal, ze może bym juz te szmatę zostawiła, bo tylko chodzę i wycieram coś czego nie ma ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2016, 11:51

Tosia 29.09.2008
    f2w3skjo58jk93vj.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2016, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania
    nie znam tego "pyk" z brzuszka

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
‹‹ 2098 2099 2100 2101 2102 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ