X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2016, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A najwięcej jestem z siebie dumna ze nie dałam się tym wszystkim poloznym. .. ze tak pięknie opanowalam hormony. Zabolało jak jedna lekarka powiedziała ze to ja źle nastawiam się do kp. Jak jej powiedziałam ze mogę pokazać jak to karmienie wygląda absolutnie nie chciała! !powiedziała ze położne ocenia :( to było smutne. Drugi raz zaplakalam chwile jak znów musiałam pokazać co mały z cycem wyprawia. Przez 3h wyciskalam mu do buzki mleczko aby dać mm. Dla nich to nie karmienie. To czemu żadna laktatora nie zaproponowała? ? Ale znalazłam w sobie siły. Nic nie mówiłam. Odpowiadałam na ewentualne pytania. Nie prosiłam. Nie zadalam. I stało się tak ze sami wszystko proponowali.

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Behemottka Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2016, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj hamerykańskie serwisy pogratulowały mi skończonego 37 tygodnia i poinformowały bardzo jasno, że moja ciąża... nie jest jeszcze donoszona :o (????) No więc czytam od rana pisma naukowe, Google Scholar i takie tam i szczęka mi opada (lekko, bez przesady). A mianowicie, istotnie od 2013 r. w Hameryce ciąże donoszoną liczy się od skończonego 39 tygodnia, a wcześniej (37 tc do 38+6 tc) jest "early term".

I w polskich internetach poszperałam i zanalazłam to, o: http://mataja.pl/2014/05/pospiech-wysoce-niewskazany-o-tym-ze-dwa-tygodnie-moga-czynic-roznice/

Miłej lektury. A Ty, Adasiu, trzymaj się brzuszka jeszcze dwa tygodnie!

Sophia, martta lubią tę wiadomość

mhsvi09kgjfp1f6i.png
  • marta258 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2016, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Strazaczka1990, gratuluję synka, współczuję trudnego porodu, ale teraz będzie już lepiej, Kacperek wynagrodzi Ci wszystko :)

Behemottka, na początek do mycia kupiłam mydło hipoalergiczne, a jak się skończy to wrócę do zapachowych żeli pod prysznic :)

f2wl3e5eeh69r9ad.png
    l22ncwa1wnquuzg4.png
  • Behemottka Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2016, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hippa poszukam, bo może będzie :) Białego jelenia u mnie nie ma:( A po jeleniu nie swędzi skóra? Tak sobie pomyślałam, że może tego używać, co planuję dla Adasia?

mhsvi09kgjfp1f6i.png
  • haneczka Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2016, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamciaelcia, ciężko przeżyłaś cc, nie zazdroszczę. Ale zaintrygowało mnie to, ze czułaś ból a nie powinnaś. Ja za 1. razem nie czułam nic a nic. To bylo niesamowite uczucie po 16h katorgi, jakbym urodziła sie na nowo. Nawet wkłucia nie czułam bo to Pikuś w porównaniu z bolami partymi. Teraz na pewno bardziej poczuję znieczulenie w kręgosłup a reszty czuć nie zamierzam:P

Behemottka lubi tę wiadomość

• Skali89 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2016, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś kolejne S zaliczone i zobaczymy.
    Ciężki dzień dziś miałam, ale na koniec była pizza i jeszcze na jutro została także mniam mniam .
    Dobrej nocki dziewczyny :)

f2wl9vvjltbug8tg.png
    3i499vvjrdc5a4oq.png
  • haneczka Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2016, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Strażaczka aż mi się płakać chcę jak czytam to co mi odpowiedziałaś. Biedna Ty. Cale szczęście synuś jest juz przy mamie i nic mu nie grozi. A cycusia tez nauczy sie chwytać. Póki co laktator w ruch.:)

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2016, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haneczka
    Bałam się powiedzieć ze boli. Mogę pokazać to miejsce. ..Wiedziałam ze to może być moja wina. ..bo ja nawalilam przy wkluciu. ..

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • haneczka Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2016, 23:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pada. Na twarz. Dobranoc.
    Kamcia, biednaś

Behemotka, mądry artykuł poczytałam:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2016, 23:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sąsiadka chrapie jak niedźwiedź.

Strażaczka współczuję przeżyć porodowych, ale gratuluję bobasa. Na pewno szybko nadrobicie.
    Angela Tobi również tu, bo słodkości.

• KasicaLisica Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2016, 00:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Behemottka wrote:
    Wczoraj hamerykańskie serwisy pogratulowały mi skończonego 37 tygodnia i poinformowały bardzo jasno, że moja ciąża... nie jest jeszcze donoszona :o (????) No więc czytam od rana pisma naukowe, Google Scholar i takie tam i szczęka mi opada (lekko, bez przesady). A mianowicie, istotnie od 2013 r. w Hameryce ciąże donoszoną liczy się od skończonego 39 tygodnia, a wcześniej (37 tc do 38+6 tc) jest "early term".

I w polskich internetach poszperałam i zanalazłam to, o: http://mataja.pl/2014/05/pospiech-wysoce-niewskazany-o-tym-ze-dwa-tygodnie-moga-czynic-roznice/

Miłej lektury. A Ty, Adasiu, trzymaj się brzuszka jeszcze dwa tygodnie!

Dlatego właśnie aż dwóch lekarzy zaleciło mi cesarkę na przyszły tydzień, czyli już w 40 tygodniu ciąży, bo dziś skończyłam pełny 39. Nie ma się co spieszyć, skoro dziecko się jeszcze nie pcha. Żebym nie wykrakała :)

14.10.2015 - 1 IUI :-(
    Naturalny cud :-) Córeczka w drodze!
    Sierpień 2016 - Nasze 60 cm szczęścia już z nami! Boże, dzięki za ten dar!

Drugie bobo w drodze :)

7v8rskjo33075qwi.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2016, 00:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobranoc :)
    Piotruś trochę dłużej zasypial przez czkawke :D zloscil się
    Ciekawe o której następna pobudka

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • mmargol Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2016, 00:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie moge spac w ogole. Jestem zmeczona, ze oczy lecialy, ale to jest tylko czuwanie bo wszystko slysze :-( stres schodzi a zasnac nie moge...
    raz, ze goraco (dobrze, ze jestem sama to moge byc czesciowo odkryta), a dwa ze slyszac z daleka placze dzieci to mysle, ze to Emilka.
    I jak tu zasnac?

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2016, 00:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mmargol
    Prześpij się koniecznie
    to dla twojego zdrowia I sił
    Już niedługo ją zobaczysz

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • mmargol Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2016, 00:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia bardzo bym chciala, nawet idealna cisza jest od pol godz, ale nie potrafie zasnac :-(

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2016, 01:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja dzisiaj w ciągu dnia zaliczyłam 2 drzemki i teraz też mi się spać nie chce, ani trochę ...

behemotka czytałam ten artykuł już kiedyś, dlatego ja co najmniej do 38 tygodnia skończonego bym chciała wytrwać. Mimo, że mi bardzo ciężko już to niech tam mała siedzi w brzuszku ile chce :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2016, 01:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam cycoholika <3 jednak dostałam go do sali opedzlowal 2 piersi i śpi :) idealny laktator czuje że już są pełne mleka :)

Behemottka, Sabina lubią tę wiadomość

• agatia Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2016, 02:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pysiaczku ja brałam heviran :)

Mmargol współczuję bezsenności, znam to z autopsji :) płacz dzieciaków też nie dawał mi spać. Poza ty trzymają emocje, stres i 1000 innych uczuć.

Behemottko dziękuję za pocieszenie. A czy Ty laserem miałaś usuwanego naczyniaka w PL czy już w Stanach? Bo dostęp do lasera jest koszmarny, jeżeli chodzi o terminy :/ Moja pindzia ma na buzi, wiec musimy się go pozbyć.

Sarcia moi zdewociali ex teściowie do tej pory nawet pół smsa nie napisali, jak wnuczka... nie kumam takich ludzi, co muszą mieć we łbie... aż się sama pytałam tatusia, czy dziadkowie mają zamiar poznać wnuczkę, usłyszałam, że tak... i nadal zero odzewu. Może jasniepanstwa powinnam zaprosić i rozwinąć czerwony dywan ;) :-D

Liw właśnie wypiła z piersi, ale tylko z jednej i poszła spać. Aż się zastanawiam, czy się najada, bo pokarmu mam mało, a córcia śpi 4h w nocy. W dzień domaga się trochę częściej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2016, 02:12

• Behemottka Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2016, 02:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia wrote:
    Pysiaczku ja brałam heviran :)

Behemottko dziękuję za pocieszenie. A czy Ty laserem miałaś usuwanego naczyniaka w PL czy już w Stanach? Bo dostęp do lasera jest koszmarny, jeżeli chodzi o terminy :/ Moja pindzia ma na buzi, wiec musimy się go pozbyć.
    .

W Polsce, we Wrocławiu. Centrum Terapii Laserowej. Prywatnie, więc nie musiałam czekać. To było w 2005 r. Ale Twoja córeczka nie wie, że go ma i chłopaki też się jeszcze nie zorientowali, więc chyba nie ma pośpiechu? ;) Co mówią lekarze? Jeśli można na ubezpieczenie, to na pewno zaoszczędzicie, ale o ile pamiętam to ceny nie były jakieś zawrotne. Głowa do gory, usuniecie i nie będzie śladu :)

agatia lubi tę wiadomość

mhsvi09kgjfp1f6i.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2016, 02:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No nieee! Jak można tak chrapać?!:/ to nie jest normalne. Myślałam, że się w
    końcu wyśpię, bo tylko jedna dziewczyna doszła, reszta poszła, a ona jest...jakimś nocnym monstrum! W.życiu czegoś takiego nie słyszałam, na korytarzu ją z daleka słychać:/
    Nie znam jej, ale teraz jestem tak na nią wściekła. Nawet nagranie zrobiłam, bo mąż nie uwierzy.
    ja chcę spać;(

‹‹ 2187 2188 2189 2190 2191 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ